Концентрация

Случва ли ви се умът ви да прескача от едно мисъл на друга? Трудно ли ви е да се съсредоточите върху едно нещо за повече от няколко минути? Имате ли много недовършени проекти и няколко полуготови идеи, въртящи се в главата ви, с които не сте стигнали до никъде?

Човешкият ум има нужда от ежеседмични  упражнения, за  да успее  да засили своя фокус  и концентрация. Извършвайки рутинни ежедневни дейности , в които не се налага да се замисляте много правят мозъкът ви мързелив. С годините той започва да губи своя тонус и в един момент осъзнавате, че вече не можете да фокусирате вниманието си върху дадена задача за дълго, започват да ви убягват детайли и т.н. Ако проблемът с концентрацията стане постоянен е необходимо да включите в ежедневието си невростимулиращи методи, като невротерапия например, които са надежден помощник за връщане на мозъка в  кондиция.

До 75 годишна възраст, ако човек полага грижи да тренира своя мозък, той ще бъде в перфектно състояние – бърза мисъл, отлична концентрация, уникална памет. След тази възраст започва нормалното остаряване на мозъка. Всякакви оплаквания във връзка с работата на мозъка или централна нервна система сигнализират за опасност от предстоящо  неврологично, дегенеративно, психиатрично или моторно заболяване. Невромодулиращата технология използвана в Хелтикс център помага на мозъка да създава нови мозъчни връзки, които благоприятстват за лечението и профилактиката на мозъка. Колкото повече връзки има в мозъка, толкова по–бърз и концентриран може да бъде той.

Мозъкът на човек трениран с невротерапия например може да се концентрира за секунди, може да игнорира всичко и всеки, може да поправи стари нежелани навици и лесно да създаде нови, може да се наслаждава на живота с пълна сила, освобождавайки се от стреса, такъв трениран мозък не позволява неприятни мисли или спомени от миналото да съсипват бъдещето му. Такъв мозък е винаги ефективен в работата, която върши, без това да му носи стрес, защото човекът знае как да  контролира процесите в него.