За Нас

В ХЕЛТИКС се грижим за Вашето здраве и личностно развитие, използвайки най-добрите световни практики и апаратури за невростимулации. Терапевтичните методи в центъра позволяват на човек да се научи съзнателно да повлиява своите физиологични процеси с цел подобряване на своето здраве и постижения. В следствие, на което тялото и мозъкът запаметяват как да регулират нарушенията и предотвратят тяхното проявяване. Ние работим както със здрави хора, които търсят личностно развитие и израстване, така и с хора, които искат да подобрят своето здраве.

Центърът е оборудван с единствената в страната технология за безжична електроенцефалограма. Методите за терпия на деца и възрастни са плод на дългогодишна работа на Хелтикс. Ние се стремим да предлагаме на своите клиенти най-успешните методи в света като непрекъснато разработваме нови програми за превенция и терапия на проблеми от различно естество – психология, психиатрия, неврология и др. Подходът към всеки клиент е индивидуален и за постигането на набелязания успех се грижи екип от специалисти. Ние знаем, че всеки човек лесно може да постигне желаното с верния подход. Затова Вашия успех е наша мисия!

Центърът разполага със специално създадени за целите на терапиите 6 кабинета, като единият е обзаведен за нуждите и комфорта на деца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Центърът разполага с биофийдбек терапевти, невротерапевти, логопед, психотерапевт, кинезитерапевт, психиатър, клиничен психолог, детско-юношески психолог, невролог. Работата на терапевтите може да се провежда в съчетание с невромодулиращите апаратури.

Апаратурата, с която се работи в  центъра е модерна и от най-висок клас.
За целите на диагностиката се използва 21 канала QEEG LORETA електроенцефалограф (ЕЕГ) свързан с безжична шапка, с която в България работим само ние и честотно-резонансен апарат.
За целите на терапиите се използват специални апаратури, които подават импулс в различни зони в мозъка, където има нужда да бъдат създадени нови пътища, без странични ефекти, без облъчване, по напълно естествен начин.

Заобикалящата среда, в която се правят тренингите е от изключително значение за постигане на максимално добри резултати. Затова ние сме се постарали кабинетите да бъдат приятни и уютни, разполагащи с фоново озвучаване, за да се осигури на посетителите една спокойна и релаксираща атмосфера, откъсваща ги от стресовата среда навън.

Центърът не работи със здравна каса!

Ценоразписът е съставен от пакети с различни комбинации на апаратурите и броя тренинги, според нуждите на клиента. В зависимост от големината на пакета се ползват отстъпи от 10% до 20% от цената. Броят на тренингите и избора на апаратура е строго индивидуален за всеки човек.

Има възможност за плащане с карта,в брой или по банка:

Биофийдбек ЕООД

BG57RZBB91551007267222

BIC kode: RZBBBGSF

КВС Банк България

2. Специалисти в центъра

Нели Паева –  Изпълнителен директор

Основах Хелтикс център след като сама преминах през терапевтичния процес на невротерапията и се убедих в уникалността на метода.

Спомням си, че си казах“ Това е нещо уникално! Напълно безвреден метод, чрез които можеш сам да си коригираш мозъчната активност, да се развиваш или да си подобриш здравето. Това е моето призвание!  Единадесет години съм се занимавала с резонанс и честоти, имам знания в тази посока. Мога да помогна на толкова много хора! “ Тогава бях бременна с второто ми дете. Започнах веднага да уча за терапевт, паралелно ми вървеше и магистратурата по Икономика. Завърших първото обучение и бях още по-вдъхновена. Знаех, че това е бъдещето. Записах да уча за невротерапевт в Англия, там работехме с 21 канален електроенцефалограф и аналитичните софтуери ЛОРЕТА и мозъчна картография. Приключвайки обучението там, като и икономическата ми специалност, установих, че ми трябват повече знания за психиката и така се запознах с психологията. Вече бях родила и третото ми дете и Хелтикс функционираше на пълни обороти. Няколко години по-късно затворихме кръга от диагностики добавяйки и биорезонансните технологии. Вече имахме пълен поглед над състоянието на човека и това ни помага ежедневно да изготвяме най-точната терапия.

Не спирам да използвам технологиите в центъра за нуждите на мен и семейството ми. Живеем в динамичен свят, нервната система не смогва на всичо, с което се сблъсква в ежедневието. Психиката на всеки човек в днешно време има нужда от подкрепа, а и как мислите, че аз учех едновременно по две образования, докато бях бременна или с бебета на ръце и работех. Всичко това изисква много голям ресурс. И аз работех активно с апаратурите, за да си го осигуря. Благодарение на невростимулациите увеличих значително възможностите на когнитивните си функции-памет, внимание, концентрация, аналитична мисъл, намалих стреса и да не обръщам внимание на „дразнители“. Пак благодарение на апаратурите се възстанових след комоцио. А благодарение на биорезонанса след тежко счупване на шийката на бедрената кост на тазобедрената става, операция, болтове, половин година с патерици, успях да възстановя и запазя собствената си бедрена става.  Всяко лято задължително цялото ни семейство минаваме през 15 дневен курс с невротерапия и невростимулации. Това е една чудесна превантивна мярка, която всеки трябва да прилага, за да се погрижи за здравето си. 

В Хелтикс вече 11г. ежедневно полагаме грижи да учим и помагаме на хората, които ни са се доверили да имат по-добър начин на живот, използвайки технологиите по един безопасен начин. Радвам се да споделя, че Хелтикс беше наградена два пъти за 2023г , като иновативна компания допринесла в сферата на невронауките.

Образования, квалификации и специализации: 

  • Докторант 
  • Част от професия – Социална работа с деца и семейства в риск. Подпомагане на приобщаването на деца със специални нужди;
  • САЩ -Невронаука- QEEG LORETA диагностика изследване и невротерапия с 19 канала КЕЕГ Електроенцефалограф -Невротерапевт
  • Англия – Невронаука- QEEG LORETA диагностика изследване и невротерапия с 19 канала КЕЕГ Електроенцефалограф -Невротерапевт
  • Медицински университет – Основи на невропсихологията;
  • Германия, Биорезонансни технологии – диагностика и терапия; 2022г.
  • Русия, Биорезонансни технологии – диагностика и терапия; 2020г.
  • Част от професия -„Сензорно-моторни занимания. Стимулиране на децата в детската градина, училище или у дома“;
  • След Дипломна Квалификация „Психологическо консултиране и основи на психотерапията -интегративен подход“. „Невротерапия и психологично консултиране при тревожност“.
  • Магистър – „Психология“ – „Използване на ЕЕГ и кЕЕГ невротерапията в психологическото консултиране.“ 
  • ЕЕГ-Неврофийдбек и Биофийдбек- Диагностика и терапия с електроенцефалограф 2 канала- биофийдбек терапевт;
  • Магистър -„Икономика“ 
  • Бакалавър – „ Педагогика“  
  • Бакалавър – „Музика“- Технологии, Резонансни честоти

 Допълнителни квалификации: 
Оценка на детски Аутизъм (CARS 2);
Оценка на синдрома на професионалното прегряване; (Burnout-Q);
Оценка на ADHD-хиперактивно разстройство с дефицит на внимание (Conners 3);
Оценка на агресията при деца и юноши (DAF);
Оценка на детското развитие (DENVER), (DESC 3-6),(DP3)
Оценка на хранителните разстройства(EDI -3);
Изследване на възрастни-18+(MMPI-2) и (ТАТ)
Изследване на юноши (MMPI-A);(TEMAS);
Оценка за интелигентност на деца (WISC-IV);
КТФО – Изследване на фонологичното осъзнаване и бързото серийно назоваване като предиктори за нарушенията на четенето при деца и ученици от 4 до 7г. 
Изследване на личността с картинно-фрустрационната проба на Розенцвайг;
Превенция на дислексия(КТФО);
Психосоматика;
 Квалифицирана да използва специализиран софтуер и хардуер за диагностика и терапия: 
QEEG LORETA -Електроенцефалограф – 21 канала
Електроенцефалограф – 2 канала 
Аудио-визуална стимулация
Транскраниална електро- стимулация
СенсБаланс моторика
Биорезонансна апаратура

 

НАДЕЖДА ЮЛЗАРИ – ПСИХОЛОГ

Детско-юношески психолог, специален педагог, медицинско образование, с 15 годишен опит в областта на диагностика, консултиране и терапия на нарушения в развитието при децата, социо-комуникативни затруднения, емоционално-поведенчески отклонения, подпомагане на адаптацията на децата към промяна на изискванията на средата към тях – постъпване в детска градина, училище, раждане на друго дете в семейството, преживени травми, осиновяване и др. Основни терапевтични подходи – игрова терапия, езиково и говорно развитие, терапия насочена към повишаване на когнитивните умения и развиване на потенциала на детето, подобряване на емоционални и социални компетентности, достигане до балансирана Аз-концепция, повишаване на мотивацията за учене и за постигане на успех в основните сфери на живота, подобряване на уменията за създаване и поддържане на приятелства, справяне с фрустриращи ситуации и преживяване на тревожност.

Консултант Позитивна психотерапия и когнитивно-поведенческа терапия – работи в сферата на преодоляване на:

– трудности свързани с несигурност и тревога;

– преживяване за самота и тъга;

– компулсивна обсебеност от хронично чувство за вина, себеотхвърляне, оправдания, самоуспокоения, отдавна програмирани схващания за чувство за ниска собствена стойност;

– нарушения в съня, паник атаки, стрес;

 – натрапливи мисли;

– затруднения в областта на концентрацията и паметта, блокажи на емоционална памет и отрицание на болката;;

– прекъсване на порочния кръг на самоунищожителните импулси на зависимостта;

– трудности свързани с партньорските взаимоотношения.

– повишаване мотивацията за поемане на отговорността за отделяне от семейството и поставяне началото на самостоятелен живот.

Терапевтичното въздействие се фокусира върху ценности, способности, таланти, желание да оставиш следа, възвръщане на усещане за спонтанност и жизнерадостност, връзка със себе си, отстояване на себе си и личните граници, способността да казваш „Не“, усещане за вяра и надежда, което да доведе до преживяване за щастие и житейски успех, усещане за лична мисия и призвание.

 

д-р РОСИЦА НЕШКОВА – МИКРОБИОЛОГ

Доктор на биологическите науки –Специалност «Биохимия и микробиология» към 

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ „Св.Климент Охридски“;

Военно-медицинска академия-София -Микробиолог в Лаборатория микробиология; 

Биологически факултет – Микробиолог в катедра  Микробиология и вирусология;

Участие в проведени проучвания на биологичното съобщество, състоящо се от лишеи, микроскопични гъби и бактерии, като основен фактор за разрушаване на „Мадарския конник“  в официален  доклад на ЮНЕСКО във връзка с опазването на” Мадарският конник”;

Участие с научни и приложни разработки за ролята на микроорганизмите в деструктивните процеси;

Автор на концепция за развитие на биологичния и микробиологичния мониторинг в Агенцията по околна среда към МОСВ, като част от цялостна концепция за развитие на мониторинга на околната среда;

Участие в Европейски  Проект Clean & Circle:BG05M2OP001-1.002-0019 “Чисти технологии за устойчива околна среда – води, отпадъци, енергия за кръгова икономика -изследовател, Биологически факултет на СУ „Св Климент Охридски“;