НЕВРОСТИМУЛАЦИИ

  1. Какво представляват Невростимулациите?

Невростимулациите представляват стимулация на определени зони в мозъка с цел подобряване работата на мозъка( мозъчните вълни).

Всяка зона в мозъка ( поле на Бродман),  отговоря за някакво знание, умение, поведение.

Стимулирайки конкретната зона, ние можем да увеличим потенциала на човек,  да подобрим паметта , концентрацията, вниманието, мотивацията, да променим навиците, да стимулираме развитие на нови умения, да засилим силните страни или да развием слабите такива.

Можем да подобрим здравето на човек и да му помогнем да се справи с психологични, психиатрични, неврологични проблеми.

Невростимулациите помагат да развиете талантите си, да подобрите спортните си постижения, да развиете творчески умения, креативност  и др.

 

 2. С какво се извършват Невростимулациите?

 

 

 

 

3. Има ли някакъв риск при провеждане на невростимулациите?

Няма странични ефекти или облъчване, защото апаратурите подпомагат мозъка и той сам да създава нови синаптични връзки (свързаност между невроните).

4. Как е възможно да се промени моделът на работа на мозъка?

Благодарение на мозъчната невропластичност ние можем с помоща на специални апаратури да подпомогнем мозъка да започне да създава нови връзки между различните центрове или да подтисне производството на някоя от мозъчните вълни, която е извън норма или да започне да произвежда повече от друга мозъчна вълна, която е в дефицит.

Всяка мозъчна вълна, която е в повече или в по-малко количество води до някакъв дискомфорт- например лоша памет или концентрация. В по-тежките случай неправилната работа на мозъка води до влошено здравословно състояние.

4. От кого се извършват невростимулациите и къде?

Неврстимулациите се извършват в центъра от специалисти. Те знаят кои зони в мозъка за какво отговорят и знаят точно от какви тренинги има нужда вашият мозък, за да бъде подобрена работата му.

5. Има ли апаратури, които могат да се ползват в домашни условия от неспециалисти?

 

 

Да, това е единствено апарата за домашна терапия СМАРТ честотен резонанс.

Но дори при него, специалистите в центъра програмират апаратурата, според вашите нужди и следят за правилното изпълнение на предписаната програма за развитие или подобряване на здравословното състояние.

 

6. Каква е първата стъпка, която трябва да се направи, за да се изберат подходящи невростимулации?

Да се направи диагностика с QEEG LORETA (за установяване работата на мозъка) и Честотно-резонансна диагностика( за установяване на рабоата на останалите системи в организма). Необходимо е предварително запазване на час на телефон +359 889 77 99 90. Скоро ще има възможност за запазване на часове през сайта!

След това според вашите нужди се назначават тренинги или терапии, в зависимост от здравословното Ви състояние.

7. За кого са подходящи невростимулациите?

За всеки, който иска да развие някаква конкретна способност, талант, умение, да подобри когнитивните си умения( памет, концентрация, мотивация), да подобри здравословното си състоянние и др. Подходящи са спортисти, за подобряване бързината на реакция, владеене на стреса, когнитивните способности, възстановяване след травми.

За хората на изкуството, да подобрят своята креативност, творческо мислене и вдъхновение.

За ученици и хора, които се обучават, за да усвояват по-лесно голям обем от информация, по-добра концентрация и др. Ученето може да бъде лесно и приятно!

Използват се и при деца със СОП, за развитие на мозъчните центрове, където има регистрирани дефицити.

Няма възрастови ограничения!

8. Каква е цената? 

Цената на 1 брой невростимулация е 60 лв.

Има и пакети по 10, 20, 40 и 60 невротерапии. Ако изберете да вземете пакет ще получите отстъпка в зависимост, кой пакет сте си избрали.