Кой са полезните игри за мозъка -Ден на отворените врати в Хелтикс

Хелтикс център отвори врати за деца и възрастни, които искат да се докоснат до новите технологии в сферата на невронауката.

През целия ден гостите изпробваха  ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА  МОЗЪК СИ С РАЗЛИЧНИ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ АПАРАТУРИ, ИГРАЕЙКИ НА СПЕЦИАЛНИ МОЗЪЧНИ ИГРИ САМО С МИСЪЛТА СИ.

Със специален шлем с електроди на главата, който може да „чете мислите „(елелтроенцефалограф) гостите играха спортни игри,  възпламеняваха огън, предизвикваха снеговалеж и дъжд или  покриваха екрана с гъста мъгла. Също така  управляваха кола,  затваряха и отваряха прозорци, минаваха през сложен лабиринт и бяха в океана на риболов за странни риби и още много различни игри, които играеха отново само с мисълта си.

„Хелтикс център се стреми да научим децата, колко е важно да имат добри навици, които да развиват техния мозък- да спят достатъчно, да се хранят здравословно, да предприемат нови предизвикателства, да спортуват, да свирят на музикален инструмент, да се срещат с приятели, да учат с удоволствие нови неща, да тренират ежедневно своя мозък с предвидени за целта мозъчни игри. Съвременният свят и лошите навици нанасят тежки поражения върху крехката детска нервна система ( мозък). Това води до влошено здраве, лоша концентрация, липса на мотивация, слаби постижения, страхове, проблемно поведения, липса на приятели, липса на планове и цели, лош сън и т.н. Нашата мисия е да подкрепим децата и да им помогнем да се справят не само с ежедневните предизвикателства, но и да покажат най-доброто, на което са способни.

Използвайки апаратури за тренировка на мозъка , деца и възрастни могат да развият и подобрят връзките в мозъка си и да разширят своя капацитет, за да усвояват голям обем от информация по-бързо и по-лесно. Да установят и подобрят : Силни и слаби страни Таланти Памет, Концентрация, Мотивация,  лесно придобиване на нови знания и умения, подобряване на спортното представяне,  творчески умения- споделя Нели Паева, изпълнителен директор на Хелтикс център

РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ Е ПОТЕНЦИАЛЪТ НА ВАШИЯ МОЗЪК С ДИАГНОСТИКА НА МОЗЪЧНАТА АКТИВНОСТ 

ПОТЪРСЕТЕ НИ НА 0889 77 99 90

МОЖЕТЕ Й ВИЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ Е МОДЕЛЪТ НА РАБОТА НА ВАШИЯ МОЗЪК. 

ЗАПИШЕТЕ ЧАС ЗА ДИАГНОСТИКА НА МОЗЪЧНАТА АКТИВНОСТ НА 0889 77 99 90