Как да повишим самочувствието си

Да изглеждаш добре, да се чувстваш силен и да имаш позитивно отношение  и нагласа към себе си,  да имаш увереността да се изявяваш публично – това са само едни от ефектите,  които човек може да постигне,  чрез тренингите с Биофийдбек,  коригирайки  алфа ритмите генерирани от мозъка.

Когото и да попитате ще ви каже, че всичко зависи от самочувствието. В днешно време ние хората сме притиснати да изглеждаме красиви, да бъдем интелигентни и способни във всяко едно отношение. Самочувствието е  комплекс. Не е нещо което човек има или няма, нито пък се ражда с него. Един човек може да има високо самочувствие в една област и ниско в друга. Ако има баланс е горе-долу добре, обаче какво правят тези хора, които имат ниско самочувствие изобщо? Рано или късно те се сриват психически и се налага да започнат лечение.

Методите, които могат да се използват са медикаментозно лечение, терапии при психолог, биофийдбек тренинги и Аудио-визуална стимулация. Добрата новина е, че с тренингите биофийдбек човек може да се научи да контролира емоционалното си състояние, повишавайки увереността си, коригирайки генерираните от мозъка вълни отговарящи за състоянието на нервната система. Крайният резултат е повишаване на самочувствието, увереността и по-добър живот.

Хората с по-високо самочувствие се наслаждават на по-добър интимен живот, те се чувстват по-сигурни както със себе си, така и с хората с които съжителстват. За разлика от тях, хората с ниско самочувствие често жертват собствените си ценности, превръщайки ги  в компромис,  чрез  който да спечелят одобрението на партньора си и заобикалящите го хора. Да изглеждаш добре, да се чувстваш силен и да имаш позитивно отношение  и нагласа към себе си,  да имаш увереността да се изявяваш публично – това са само едни от ефектите, които се постигат, чрез тренингите с Биофийдбек или Аудио-визуална стимулация, коригирайки алфа ритмите генерирани от мозъка.  Ето какво правят по-успешните хора:

-Те не мислят за себе си като „провал”.  Всеки може да сгреши и всеки греши.

– Всекидневно излизат от зоната си на комфорт. Вървят срещу страха.  Знаят,  че няма какво да губят.

– Завършват всяка започната задача. Това подклажда самочувствието и увереността им, чувстват се горди и изграждат самоуважение.

-Не са мързеливи.  Влагат енергия и желание във всичко,  което правят и това ги превръща в най-добрите!

  • Поздравяват себе си след всяка успешна задача. Правят си подарък. Себеуважението е най-важното нещо за състоянието на самочувствието.
  • Приемат всички комплименти с достойнство и усмивка, а критиките и негативните емоции приемат като коректив, а не като обида.

Няма база за сравнение – и прекалено ниската, и прекалено високата самооценка имат компенсаторна функция и ни отдалечават от реалността.  И в двата случая  те  са резултат от вътрешна неудовлетвореност, разликата е само това, което виждат околните „отвън” – в поведението ни.  Даже и за възприемането ни отвън и двата варианта са неприемливи, надутостта е дразнеща,  а ниската самооценка кара хората да ни подминават.