Как да повишим самочувствието си

Да изглеждаш добре, да се чувстваш силен и да имаш позитивно отношение  и нагласа към себе си, да имаш увереността да се изявяваш публично – това са само част от ефектите, които човек може да постигне, чрез невротерапиите,  коригирайки  алфа ритмите генерирани от мозъка.

Когото и да попитате, ще ви каже, че всеки успех зависи от самочувствието. В днешно време ние хората сме притиснати от наложените стандарти – да изглеждаме красиви, да бъдем интелигентни, да бъдем способни във всяко едно отношение.

Самочувствието е  комплекс. Не е нещо което човек има или няма, нито пък се ражда с него. Можем да имаме високо самочувствие в една област и ниско в друга. Ако има баланс е горе-долу добре, но какво правят тези хора, които имат ниско самочувствие изобщо? Рано или късно, всяка една сфера страда, не се чувстват щастливи, сриват се психически и се налага да вземат по-сериозни мерки за своята самооценка.

Методите, които могат да се използват са медикаментозно лечение, терапии при психолог и невротерапии – неинвазивен, безвреден и безболезнен метод. Добрата новина е, че невротерапията учи човека да контролира емоционалното си състояние, повишавайки увереността си, коригирайки генерираните от мозъка вълни, които отговарят за състоянието на нервната система. Крайният резултат е повишаване на самочувствието, по-добър и щастлив живот.

Доказано е, че хората с по-високо самочувствие се наслаждават на по-добър интимен живот, чувстват се по-сигурни както в себе си, така и в хората, с които съжителстват. За разлика от тях, хората с ниско самочувствие често жертват собствените си ценности, превръщайки ги  в компромис,  за да спечелят одобрението на партньора си и заобикалящите го хора. Да изглеждаш добре, да се чувстваш силен и да имаш позитивно отношение  и нагласа към себе си,  да имаш увереността да се изявяваш публично – това са само част от ефектите, които се постигат с невротерапията, коригирайки алфа ритмите генерирани от мозъка.  

Ето какво е мисленето, които са изградили хората с добра самооценка:

  • Те не мислят за себе си като „провал”, не изпадат в самокритика.  Приемат, че всеки може да сгреши и всеки греши.
  • Всекидневно излизат от зоната си на комфорт. Вървят срещу страха. Знаят, че няма какво да губят. Напротив, могат да спечелят много от предизвикателствата.
  • Завършват всяка започната задача. Това подклажда самочувствието и увереността им, чувстват се горди и изграждат самоуважение.
  • Не са мързеливи. Влагат енергия и желание във всичко, което правят и това ги превръща в най-добрите!
  • Поздравяват себе си след всяка успешна задача. Правят си подарък. Себеуважението е най-важното нещо за състоянието на самочувствието.
  • Приемат всички комплименти с достойнство и усмивка, а критиките и негативните емоции приемат като коректив, не като обида.

Няма база за сравнение – и прекалено ниската, и прекалено високата самооценка имат компенсаторна функция и ни отдалечават от реалността.  И в двата случая  те  са резултат от вътрешна неудовлетвореност, разликата е само това, което виждат околните „отвън” – в поведението ни.  Даже и за възприемането ни отвън и двата варианта са неприемливи, надутостта е дразнеща,  а ниската самооценка кара хората да ни подминават.

Невротерапиите могат да ви помогнат да изградите щастлив и балансиран живот, да подобрите своята самооценка, да се справяте по-добре с всяко предизвикателство в ежедневието, да се чувствате продуктивни и енергични.

Ако страдате от ниско самочувствие, свържете се с нас за безплатна консултация на тел. 0889 779 990. Ние можем да ви помогнем да решите проблемите със замах и да бъдете хармонични!