Ковид-19 може да ви убие и след като сте оздравяли, 50% от пациентите развиват Пост-Ковид синдром

Запишете се за 15 минутна БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ със специалист на здравен център ХЕЛТИКС на тел.: +359889779990.

www.biofeedback.bg

Пост-Ковид Синдром (Post-COVID Syndrome) – така учените наричат симптомите, които остават или се проявяват за пръв път месеци след заболяването. Понякога те са толкова тежки, че налагат постъпването в болница.

Няма значение на каква възраст сте, в каква физическа форма и дали сте без никакви заболявания, Ковид може да ви убие и месеци след като сте се преборили с него заради така наречения Пост-Ковид синдром.

В Хелтикс център всекидневно се сблъскваме със случаи на Пост-Ковид синдрома. Симптомите могат да се проявят до 6 месеца след боледуването от Ковид-19. Те могат да варират във времето, да изчезват и да се появяват отново, както и да се променят по интензитет. Това наложи изготвяне на нова стратегия за справяне с проблема. Нашите специалисти разработиха програма, която включва диагностика и терапия. Фокусът на програмата не е просто върху симптоматиката, а върху самия проблем. След неговото премахване, ще изчезнат и симптомите.

Списъкът на Симптомите на пост-Ковид синдром за съжаление  е доста дълъг:

Задух и кашлица; Хронична умора; Нарушения на съня, Проблеми със сърцето и кръвоносните съдове; Проблеми с функциите в мозъка; Нарушена концентрация и внимание; Депресия; Страхова невроза; Ретроградна амнезия; Проблеми с бъбреците; Температура до 37.9˚С, Побиване на тръпки/втрисане, често кихане, слаба болка в гърлото, която се появява и изчезва от само себе си,  мускулни и ставни болки, главоболие с тъпа или остра, пронизваща болка на различни места по главата, диария, гадене, повръщане, световъртеж, червени петна по краката, болки в ушите, стягане в гърдите, болка в гърба между лопатките, сърцебиене в покой, усещане за изгаряне в трахеята, горещи вълни, обриви,  проблеми с очите, когнитивни проблеми (памет, концентрация и внимание, анализ на информация, планиране на последователни действия, вземане на решение, говорни проблеми-нарушения в плавността на речта, деменция), страх, пост-травматичен стрес, парализа, енцефалит, припадъци, значими промени в настроението.

Тези симптоми могат да се наблюдават без значение колко леко или тежко е прекарано заболяването.

Може да сте се излекували от Ковид, но това не означава, че сте здрави. Много от засегнатите хора изобщо не подозират, че страдат от пост-Ковид синдром.

 „ Не знам какво се случва с мен“ – споделя разтревожено, дама на средна възраст идвайки в центъра за терапия ХЕЛТИКС. – „Вече нямам желание да поддържам домакинството. Не знам как да го правя, като че ли не мога да преценя кое как да го подредя. Чувствам се ужасно уморена. Искам просто да се прибера и да си легна. Не мога да осмисля нещата. Винаги съм обичала домакинската работа, много държа да ми е чисто и подредено, обръщам внимание на детайлите, но сега не е така. От известно време всичко е разхвърляно и не мога да го сложа в ред, не ме мързи, просто не знам как“. М.М. 52г.

„Имам болки в гърдите, появяват се и изчезват без причина. Установих също, че ми се губят думи или казвам една дума вместо друга. Чувствам се глупаво в такива ситуации, все пак съм млад човек“. Г.И. 33г.

 Услугите в Хелтикс център са насочени основно към диагностика с Електроенцефалограф (ЕЕГ) и терапия на мозъка (стимулиране на мозъка с апаратура). Един от другите методи, които също се използва в центъра е честотния-резонанс. Все повече се увеличава броя на хората с психиатрични и мозъчни разстройства, които посещават центъра.

Проучванията показват, че Ковид поразява Мозъка и една трета от над 230,000 американски пациенти са били диагностицирани с неврологични или психични нарушения в рамките на шест месеца след заразяването с вируса. Най-често срещаните състояния, открити при Ковид, са депресия и тревожност, установи проучването и въпреки че проблеми като деменция и инсулти са по-редки, те остават значими при тези, които са били хоспитализирани с вируса. От 236 000 проследени случая, 34% са получили положителна диагноза на неврологично или психиатрично разстройство в рамките на шест месеца след поставянето на диагнозата Ковид. Общо 13% от тях са получили диагнозата за първи път. За тези, които са били хоспитализирани с Ковид, цифрата е много по-висока: 46%, от които 26% от тях са получили диагнозата за първи път. Афективните разстройства, които засягат 14%, и тревожностните, които засягат 17%, са най-често срещаните от тях. Общо 7% от хоспитализираните от Ковид са претърпели инсулт в рамките на 6 месеца.

В Германия вече работят пост-Ковид амбулатории, в които лекари преглеждат пациенти с такава симптоматика.

Пост-Ковид синдрома нарушава нормалния начин на живот.

Много от хората чувстват емоционален дискомфорт, безнадеждност, изпитват физически дискомфорт, чувстват се изчерпани, неспокойни. Незнанието как да се справят с това ново състояние често води до злоупотреба с алкохол и наркотични вещества.

Как се справяме в  Хелтикс с  пост-Ковид синдрома?

Желателна е прецизна оценка на състоянието на хора с остатъчни симптоми, функционални и структурни нарушения след Ковид с  честотно-резонансна диагностика, която ще даде бърз поглед на всички системи в организма. При тези хора, чиито симптоми все още не са отзвучали се прилага терапия, като има възможност за терапия и в домашна обстановка (с апаратура за домашна употреба), под контрола на терапевтите в центъра.

При по-тежките случаи с остатъчни симптоми може да се наложи консултация с различни специалисти, както и психиатрично/ психотерапевтично лечение, като се има предвид, че страховите и депресивни нарушения са по-чести при пациентите след по-тежко протичане на болестта.

В Хелтикс център използваме високо-технологични апаратури за диагностика и терапия на системите в човешкия организъм, използвайки многоканален електроенцефалограф (ЕЕГ) от последно поколение, различни апаратури за стимулация на мозъчните вълни и честотно-резонансни апаратури.

Опитът ни с Ковид показва, че ако при начални симптоми на вируса се започне веднага с честотно-резонансна терапия по два-три пъти на ден, болестта обикновено минава леко и без усложнения.

При случаи на пневмония  се прилага същият вид терапия с фокус върху пневмонията, възпалението и усвояването на кислорода. Паралелно с това вървят и програми за детоксикация и за унищожаване на самия вирус.

Много важно е след оздравяване терапиите с честотно-резонансния апарат да бъдат продължени още поне две-три седмици с цел предотвратяване на пост-ковид синдрома.     

При случаите на  пост-ковид синдром появили се при хора лекувани само с медикаментозна или без никаква терапия, може да се работи за проявяващите се симптоми, като се прави терапия на системите, които са дали отклонение при диагностиката и очевидно са причина за неразположението и отново влошеното здраве на „оздравелия“ месеци след първите симптоми на болестта.

В Хелтикс могат да бъдат направени два вида диагностики за установяване на пораженията след Ковид като се използват 21 канален QEEG LORETA електроенцефалограф и честотно резонансен апарат.

С QEEG LORETA електроенцефалограф може да се установи състоянието на нервната система и евентуални поражения върху нея.

С честотно резонансната диагностика могат да бъдат установени пораженията в другите системи на организма като сърдечно-съдова система, белодробна система, ендокринна система и др. и след това да се назначи подходяща терапия без странични ефекти.

При хора, които са били на медикаментозно лечение, особено тези на кортикостероидна терапия и необходимо да се проведе и честотно резонансна терапия за пречистване на организма от токсичността на медикаментите.

Пост-Ковид синдромът може да бъде избегнат или сравнително бързо да бъде овладян при назначаване на подходящата терапия с апаратурите в центъра, след преглед от терапевт.

За да бъде ефективна терапията задължително е комплексите от терапии да бъдат изготвени от терапевт според вашите нужди и симптоми. Поради безопасността при този вид терапия някои хора подхождат безотговорно като сами си назначават терапия без да притежават нужната квалификация и знания и поради тази причина терапията е не ефективна.

За да изготви терапия терапевтът подхожда индивидуално към всеки случай и създава правилната комбинация от честоти, които правят терапиите ефективни и болният се възстановява без усложнения.    

Честотно-резонансната терапия е най-естествения метод за терапия на Ковид и пост-Ковид синдрома. Организмът, с малко помощ от честотно-резонансния апарат, сам се лекува и балансира. Създателят на тази терапия е Реймънд Райф, който разработва метода през 1920г. Тя е неинвазивен метод за лечение, при който се въздейства с електромагнитни колебания и вибрации, с цел да се подобри работата на различните органи и системи. Лечението се осъществява с апарати, които генерират вълни с различна честота, форма и амплитуда. С един апарат могат да се лекуват множество здравословни проблеми, при условие, че терапията е назначена от специалист, запознат със здравословното Ви състояние.

За да бъде унищожен Корона вируса е необходима точната честота на вибрация на вируса. Като цяло честотите програмирани в апаратите за терапия, влияят само там, където има проблем и не засягат други зони.

Можете да се предпазите от заразяване като използвате честотно-резонансен апарат СМАРТ за домашна употреба и прилежащите към него неконтактни електроди (индукционно колие или електрод във формата и размера на малка възглавничка). Можете да го носите навсякъде със себе си докато апаратът създава защитен щит около Вас, от електро-магнитно поле, абсолютно безвредно за човешкия организъм. Апаратът засилва и защитните системи на организма.

В Хелтикс наблюдаваме как когато системите в организма са хронично претоварени, той спира да функционира правилно, появява се симптоматика, имунитетът отслабва и накрая човекът наистина се разболява. Симптоматиката е сигнална лампа, че нещо не е наред, че организмът иска някаква промяна. Хората често пренебрегват този момент и чакат да си отмине от само себе си. Ковид създава един още по-голям хаос в организма и защитната система в организма не знае, с кой проблем да се справи по-напред.

Диагностицирайки поразените системи, можем да повлияем на всяка от тях, знаейки нейната генетически заложена честота. В Хелтикс разполагаме с общо 3775 честоти и очакваме в близко време още 1000 нови за проблеми от различно естество от лабораторията в Киев, с която работим. Когато балансът се наруши, организмът започва да страда и се формират хронични заболявания.

Референции от нашите клиенти:

„Искам да споделя за ужаса, които изпитах наскоро – помислих, че получавам инфаркт. Изкарах Ковид сравнително леко, през цялото време бях на крак и в кондиция. Някъде на 9-тия ден почувствах неразположение и желание да си легна в леглото, но нямах тази възможност и след няколко часа ми премина. Имах всички симптоми за Ковид, въпреки отрицателния PCR, но те не ми създаваха кой знае какви проблеми.  Някъде към 15 дни продължи боледуването при мен.  Стягането в гърдите остана, някак все не му обръщах внимание, до момента в който 5 месеца откакто бях болен се появи и тъпа постоянна болка в сърдечната  област. Може би седмица по-късно вече беше придружена с остра, на моменти пронизваща болка. Много се изплаших, беше 18ч., чудех се дали да не отида в спешното. Спря ме това, че ще поема допълнителен риск да се срещана с хора, които може и да са заразени. Затова се обадих в Хелтикс център, от там реагираха много бързо, изпратиха ми комплекс с терапии за регулиране на сърдечната дейност и болка и ме посъветваха да направя консултация и с кардиолог на следващия ден. Прехвърлих изпратените комплекси за терапия в апарата Смарт за домашна употреба (взех я от центъра по повод проблем със слуха по-рано) и веднага започнах терапия. След 30 минути-час може би тъпата постоянна болка започна да намалява, а пронизващата болка, която се появяваше от време на време, се разреди. Малко се успокоих и заспах. Цяла нощ бях с апарата и се провеждаше терапия. На сутринта тъпата болка я нямаше, както и стягането в гърдите, което ме тормозеше откакто се разболях. Целият ден нямах болки. Някъде към края на деня пак се появи тъпата болка, а острата ме прониза само два пъти. В Хелтикс ми направиха диагностика и допълниха терапията ми. Болките ми изчезнаха напълно към третия ден. Продължих още 1 седмица с терапията, повторихме диагностиката, която вече показваше много добри резултати, за разлика от първата. Отидох и на кардиолог, който също потвърди добрите резултати. В Хелтикс ми назначиха да си правя детоксикираща програма 1 път на седмица със Смарт честотно-резонансната апаратура у дома“. С голяма благодарност, към екипа на Хелтикс.“ Е. Д. 41г.  

„В началото на месец ноември се почувствах зле имах силна болка в очите и главоболие след два дни се появи и болка в гърдите и затруднено дишане, направих тест за Ковид и се оказа положителен. След още два-три дни получих загуба на вкус и обоняние, обща слабост, мускулни-ставни болки, кашлица и ужасна умора. Състоянието ми бързо се влошаваше, получих и коремни болки, безапетитие и отвращение към храната. Съпругата ми също беше с положителен тест и същите симптоми. Направихме консултация с пулмолог и след това се свързахме с Хелтикс център. Беше необходимо да дадем доста подробна информация за състоянието ни. На следващият ден получихме програмираната апаратура за терапия.  След няколко дни се почувствах много по-добре, първо ми се възвърна обонянието и вкуса към храната, постепенно започнаха да намаляват болките по цялото тяло и задуха, от който най-много се страхувах.

Съпругата ми също се подобряваше. След 14-дневният срок на карантината, бяхме добре и се върнахме на работа. От центъра ни дадоха нови комплекси за терапия и продължихме с терапията може би още около 2 седмици и няколко дена, като работехме за детоксикация и цялостно възстановяване на организма, главоболието, което се появяваше от време на време и умората. Сега сме в отлично състояние и нямаме оплакване. Благодарим Ви за грижата и подкрепата.“ сем. Иванови – 36г.и 46г. 

Повече референции прегледайте на www.biofeedback.bg

Запишете се за 15 минутна БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ със специалист на здравен център ХЕЛТИКС на тел.: +359889779990.

ВАШЕТО ЗДРАВЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!