КЕС

Кранио електростимулацията (КЕС) 

Апаратурата се използва единствено в клинични условия под наблюдението на терапевти.

Този вид терапия може да ви бъде назначена единствено и само след направена диагностика на мозъка.

През определен период от време е необходимо да се правят контролни диагностики за проследяване на напредъка и промяна на терапията според нуждите на мозъка.

Кранио електростимулацията (КЕС)  на мозъка се базира на разбирането , че процесите в централната нервна система са електрохимични в същността си и оказват значително влияние и контрол върху всички жизнени процеси. Чрез определени честоти и форми на вълните електростимулаторите с микротокови импулси, подобни на тези естествено присъстващи в мозъка, стимулират специфични групи от нервни клетки и по този начин подпомагат нормализирането на работата на мозъка при стресогенни, психосоматични и неврологични разстройства.

В допълнение на физическата релаксация КЕС стимулира естественото производство на невромедиатори, необходими за доброто функциониране на паметта, концентрацията и влияещи върху нивото на енергията и доброто настроение.

КЕС е безболезнена , приятна и безопасна процедура за терапевтиране на тревожност , безсъние и депресия. Поради тези причини КЕС има много позитивен ефект и намира силно приложение в комплексните програми за преодоляване на наркотични зависимости, алкохолизъм и хронични болки .