ТЕЛЕЦ 21.04-21.05

 СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица е възможно да се изправите пред предизвикателство: дали ще успеете да откриете компромисно решение между това, което желаете вие, и това, което иска друг човек, най-вероятно партньорът/партньорката ви. Интересите ви ще се разминават и ще трябва да полагате големи усилия, ако искате да постигнете разбирателство. Дали ще успеете зависи най-вече от волята ви, както и от готовността да говорите с човека до вас и да дискутирате проблема, а не да се затваряте в себе си и да очаквате, че другият ще се сети какво искате вие и кое не е наред. Имайте предвид това, особено ако по принцип си мълчите – добро качество е да понасяте всичко, но прекаленото търпение не само не е решение, но може и да донесе със себе си здравословни проблеми. През тази седмица ще сте в синхрон със звездните влияния, ако вложите енергията си в някаква дейност и й се посветите. Не е изключено през следващите дни да получите вест от човек, с когото сте били свързани преди в личен или в професионален план.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През юни ще трябва да проявите своето умение да казвате каквото мислите и чувствате. И ако не получавате това, което искате – и в личен, и в служебен план, не бързайте да се гневите и да си правите прибързани изводи. Възможно е проблемът да се корени в комуникацията – може вие да не сте казали на глас какво точно искате, да не са ви разбрали правилно или да сте разтълкували грешно нечии думи. Не очаквайте околните да се досещат какво искате или от какво имате нужда вие, а говорете направо и конкретно. Ако нещо не ви е ясно, питайте; ако ви е нужна повече информация, поискайте да ви я дадат. Така ще си спестите някои проблеми, а нищо чудно и да разрешите предишни неразбирателства и недоразумения. Онези представители на знака, които искате да си осигурите допълнителни доходи или да си намерите по-високоплатена работа, трябва да се активизирате през този месец. Сега е моментът да направите преценка какви таланти и умения имате, да ги развиете, да помислите как благодарение на тях бихте могли да изкарвате повече пари. Ако сега инвестирате в собственото развитие, ще повишите компетентността си и в бъдеще ще сте по-уверени в себе си. Възможно е да получите добро бизнеспредложение или да ви изплатят суми, които вече сте заработили.

ХОРОСКОП 2020

През 2020 ще сте особено чувствителни дали околните ви оценяват. Тази тема по принцип е много важна за вас, но през предстоящата година тя ще бъде особено акцентирана, а размислите ви по нея ще предопределят важните избори, които ще правите – в личен или в професионален план. Ако осъзнаете, че имате нужда от някакво обучение, за да се чувствате по-уверени в себе си и да се себедоказвате, добре ще е да претеглите възможностите за това и да действате. Ключът за успех за вас през годината ще е да сте по-гъвкави и да се адаптирате към промените, които се случват, както и сами да цените себе си и способностите си. Ученето и инвестирането в себе си са двете неща, които биха ви помогнали в тази насока. Родените през април ви очаква година на промени – те ще са внезапни и доста неочаквани. Макар че тези промени може да ви сварят неподготвени и да ви тревожат, опитайте да не ги възпрепятствате и да се адаптирате към тях. Всичко, което се случва, има за цел да ви изкара от зоната на комфорт и да ви вкара в нова, непозната ситуация, в която ще можете да се изявите много по-добре. Всъщност, това ще е най-голямата полза от промените през периода – да останете верни на себе си, дори това да означава да се разбунтувате срещу някого или да промените някои свои установени навици. За родените през май годината е подходяща за постигане на стабилност. Ще получите възможност да „отгледате” онова, което е особено важно за вас в момента – при някои ще бъде семейството, при други – кариерата или служебен проект, при трети – творческа дейност. Дори да срещате някакви пречки и трудности, благодарение на упоритостта си ще успявате да ги преодолеете и в крайна сметка ще се радвате на заслужен разцвет.

Кариера и финанси

През 2020 г. ще имате чудесни възможности за реализация на своите професионални и бизнесцели, а това ще доведе и до подобряване на финансовото ви положение. Тези възможности обаче ще са тясно свързани с перспективите пред вашето преуспяване. Ако на работното ви място няма изгледи за развитие и не се чувствате оценени справедливо, може да потърсите ново поле за реализация или обучение, което да ви направи по-конкурентноспособни на пазара на труда. За родените през април съществува вероятност за голяма промяна – ако вие не инициирате тази промяна, нищо чудно да се случат събития, които да ви подтикнат да я извършите. Би било чудесно, ако през 2020-а си позволите да експериментирате повече и да развивате дарби и таланти, които до този момент или са били скрити, или не сте имали шанса да изявите. Темата за парите ще ви занимава доста през тази година, особено активно през май и юни. Контактите ви, както и начинът ви да общуване ще имат голямо влияние за вашия успех през тази година, също и значение за приходите ви. Колкото по-общителни сте и споделяте идеи и мисли, толкова по-голям шанс ще имате да реализирате тези идеи, като, разбира се, подбирате добре хората, с които да споделяте. Важни бизнесрешения, които може да са свързани и с финансите ви, ще назреят в края на пролетта и началото на лятото – точно това ще стане ключов период за вас, който ще предопредели развитието ви през цялата година, а вероятно и през следващата. Така че обмисляйте нещата добре и правете избор, опиращ се на истински ценните за вас неща.

Любов и взаимоотношения

През 2020-а споделяйте потребностите, желанията и очакванията си – това е посланието на звездите към вас. Преди да ги изговорите обаче, ще трябва сами да си дадете сметка за тези неща. Има вероятност през тази година да се случат значими събития и да вземете по-важни решения относно любовната ви връзка, взаимоотношенията с приятели или деловите партньорства. Това ще се случи в началото на лятото, когато се очаква да напипате слабите места и наяве да излязат нерешени проблеми във взаимоотношенията – ще се наложи да им обърнете внимание. В живота ви може да влязат нови хора, които са доста интересни, дори нетрадиционни в някакъв смисъл – с различен начин на мислене, с ексцентричен вкус. Възможно е тези хора да ви помогнат да се разчупите и да ви дадат друга гледна точка към живота. Ако сте родени през април и имате постоянна връзка, може да изпитате усещането, че рутината вече не ви понася или че има много голяма промяна у партньор/партньорката ви – например намерил/а си е нови интереси, нови приятели. Не ревнувайте – това е знак, че и вие трябва да си потърсите нещо ново – хоби, забавление или някаква кауза, на която да се посветите.

Здраве

През 2020 г. няма да съществуват сериозни рискове за здравето ви като цяло. Ако сте родени през април, периодът за вас ще е вълнуващ, но и по-нестабилен, което може да натовари нервната ви система. Намирайте начини да изпускате напрежението както на вас ви приляга – чрез спорт, разходки сред природата, кулинарни занимания, градинарство или нещо друго. Ако ви е нервно, това може да се отрази и на съня ви, така че потърсете подходящи практики за ума и за тялото – медитации, отпускаща музика, хранителни добавки или билки, подпомагащи релаксацията и заспиването.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Телец – Водолей

Напрегната в емоционално отношение е връзката между земния представител от зодия телец и водолея, подвластен на елемента въздух. Стриктността и подредбата на телеца е вродено качество, което той демонстрира с лекота, но като че ли му е по-лесно да прегърне някоя нова инициатива или идея, отколкото своята любима половинка. Водолеят от своя страна се нуждае от внимание, ласки и нежност, както цветето изпитва необходимост от светлина и вода. Постоянството е положително качество на телеца, но на моменти дразни водолея, тъй като творческите му импулси за изследване на заобикалящия свят са повече от ясно изразени. Стесняването на хоризонтите и липсата на въображение депресира водолея, който всячески се стреми да избегне пълната зависимост от партньора до себе си. В случай, че желаете да съхраните любовта помежду си, повече от наложително е да направите компромиси за лична сметка. Залагайте на откровеното общуване и не бързайте да бягате при първата изпречила ви се на пътя трудност.

Телец – Рак

Хармонията е част от блясъка на тази зодиакална връзка. Взаимно допълващи сте не само като стил на живот, но и като разбирания за заобикалящия ви свят. Не обичате експериментите, рисковете, нито в професионално, нито в лично отношение. Проблеми могат да възникнат в интимната ви връзка в момента, когато рака се превърне в прекалено взискателен и дребнав партньор по отношение на своята половинка телец. Съветът, в който задължително трябва да се вслушате вие уважаеми раци е: да не правите забележки на скъпия си телец особено, ако се намирате на публично място с разнородна и многолюдна компания, тъй като личното ви изтъкване ще се разбере погрешно, а това неминуемо ще доведе до срив във взаимоотношенията ви. Не забравяйте да приемате странностите на характерите си за част от себе си, за да не изпадате в абсурдни ситуации. Опитвайте се да отстранявате ревността от чувствата, като не им давате шанса да пуснат дълбоки корени в съзнанието ви

Телец – Овен

Партньорството между тези два зодиакални знака е трудно, но не невъзможно, за да се съхрани и просъществува за дълъг период от време. Буйният нрав на овена, често ще бъде обуздаван от търпеливия и деликатен телец, който по всяка вероятност ще поддържа хармонията в отношенията помежду ви. В случай, че съумеете да се допълвате, като приемате странностите на характерите си за напълно нормално явление, то вашата връзка ще се превърне в добър и плодотворен тандем. Овенът ще крои бляскави планове, а телецът ще трябва да ги осъществява, като преди това се научи да рискува. Не успеете ли да намерите точния баланс помежду си, много бързо ще се озовете в света на хаоса.

Телец – Телец

Сходството и приликите в тази връзка са толкова многобройни, че телците със сигурност ще се постараят да създадат не само за себе си, но и на другия бленувания комфорт и домашен уют. Изискванията ви към интимната половинка ще се реализират без обичайните сътресения, тъй като познавате добре слабите и силните черти от характерите си. Не е изключено обаче вашата връзка да навлезе в утъпканите пътеки и да се превърне в скучен тандем, лишен от бурни страсти и рисковани предизвикателства. В мига, в който взаимно се отдадете на едно и също хоби, занимание или професионална задача, то много скоро ще отбележите значително подобрение и взаимно непреодолимо претегляне един към друг. Тук комуникативността ще дойде от само себе си, тъй като интуитивно разбирате от какво се нуждае любимия човек. Важно е да не се изолирате от заобикалящия ви свят. Търсете компанията на други сходни до разбиранията ви личности, за да се обогатявате не само като влюбена двойка, но и да се преоткривате в различните ситуации предоставени ви от съдбата.

Телец – Близнаци

При голямо желание и от двете страни може да се достигне до един умерен съюз, който би могъл да бъде изключително плодотворен – с професионално израстване и за двама ви. Проблемите могат евентуално да възникнат, ако близнакът не е достатъчно съобразителен в материален план, липсва му прозорливост, както и организаторски нюх, тъй като телецът от своя страна ще се стреми непрекъснато към сигурност, както в професионалната област, така и в материално и лично отношение. Необходимо е в този съюз близнакът да контролира разпръснатия си в няколко направления стеоретип на живот, а на телеца ще му се наложи непрекъснато да прави опити, като дава по-голям простор на любимия човек, за да не го изгуби в стремежа си да го държи на свое разположение. Нужно е да знаете, че всяко нехайство или изневяра ще трябва да заплатите на най-високата възможна цена – раздялата!

Телец – Везни

Общата цел в професионално отношение, сходните интереси и разбирания, както и любимите хобита могат да стабилизират тази връзка с течение на времето. Трудностите и търканията ще бъдат повод на сблъсъци само в началото на изграждания съюз, след което е твърде вероятно да свикнете с различията на своята половинка. Нужно е спокойния и уравновесен телец да се научи от своята любима везна да се отпуска от време на време стремейки се към доставяне на дребни лични наслади. Везната от своя страна ще може да усвои ценния за тях в живота урок да не се отказват при възникването на внезапни емоционални бури и сривове в настроението и за двама ви. Желанието ви да споделите радостите, болките и различията в темпераментите помежду си, както и ако положите максимум усилия съобразявайки се с копнежите на другия, то неминуемо вие двамата ще достигнете до висоти във всяко едно отношение.

Телец – Козирог

Непредсказуемост и страст липсват на партньорите от тази интимна връзка. Принципите, подредбата на мисли и ежедневие, практичността, уважението към традициите, както и реалистичният подход към живота са само една малка част от многобройните качества, по които си приличате. Взаимното ви сходство е очебийно, но в този случай, ако не полагате достатъчно усилия можете да програмирате до точност връзката си и самите себе си, но ще се лишите от градивното – емоциите, импулсивността и романтичния привкус, които ви обогатяват като личности и ви правят значими в очите на другия. Не позволявайте дисциплинираността и компютърният модел на живот да ви ограбят. Опитвайте се да изразявате гласно мислите си. Отделяйте повече време на партньора до вас. Търсете заедно истински мигове, като им се наслаждавате, защото те могат да станат основа на близост и приятелство. Изграждайте спомените си стъпка по стъпка.

Телец – Риби

Нежен и продължителен е съюза между тези представители от зодиака. Връзката ви е белязана от разбирателство и подчертана романтика. Телецът е привлечен от неуверената на моменти риба, а рибите намират търсената сигурност и спокоен пристан от житейските бури в лицето на своята любима половинка от зодия телец. Всеки от двама ви е напълно удовлетворен от другия, колкото повече време минава, толкова по-трайни и стабилни ще са взаимоотношенията помежду ви. Балансът е чудесен и в материалната сфера. Предупреждението ми към вас е: не се поддавайте на външно влияние от страна на близки или познати относно интимната ви връзка и не забравяйте, че ако давате ухо на слухове, то те могат да разрушат съвместното ви щастие. Бъдете до край откровени!

Телец – Лъв

Напрегнати са взаимоотношенията между тези два зодиакални знака, тъй като всеки от двама ви ще се стреми да контролира и направлява живота на другия сто процента, което е малко вероятно да се случи. Възможно е да туширате конфликтите, но много често, когато някой от вас е силно наранен от другия да изрече гласно думи и мисли, които безкрайно много ще подкопаят крехката хармония помежду ви. Желаете ли да съхраните съюза си въпреки коренните си различия за дълъг период от време, то е повече от наложително един от двама ви да стиска здраво зъби и да премълчава когато обстоятелствата го изискват. Компромисите са повече от задължителни. По-склонен към отстъпки, като че ли ще е спокойния телец, отколкото горделивия лъв.

Телец – Стрелец

Напрегната е точната дума, с която бих характеризирала любовната връзка между зодиакалните знаци – телец и стрелец. Вие двамата бихте поддържали взаимоотношения единствено, ако контактът ви е на приятелска основа и не сте ангажирани емоционално един с друг. Свободолюбивият нрав на стрелеца често ще изкарва извън равновесие постоянния в чувствата си телец. Ревността и мнителността тук имат повече от пагубно влияние, затова ги избягвайте в случай, че желаете да останете заедно с любимата си половинка. Различните ви темпераменти ще са повод за многобройни малки словестни схватки, но силата е във ваши ръце, така че опитайте се да изгладите недоразуменията помежду си. Необходимо е да не се съревновавате и в професионалната област, тъй като нещата в този случай ще стигнат до трагичен край. Стрелецът ще се нуждае от простор и авантюри в моментите на лични затруднения и неуредици, телецът от своя страна ще го възпира, защото ненавижда хазартния подход към живота на любимия си стрелец. Необходимо е един от двамата да промени светогледа си на триста и шестдесет градуса.

Телец – Дева

Идеално допълващи се, като партньори в любовта, но е напълно възможно от вас двамата да излезе и чудесен професионален тандем. Стриктността, любовта към детайлите, уважението към традиционните ценности в живота, целенасочеността, както и желанието за професионално себедоказване ще са част от съвместния ви живот, което от своя страна ще ви вдъхва така необходимото чувство за сигурност. Напълно възможно е да мислите за настоящето абсолютно идентично без да съществуват пагубни различия във възгледите ви. Но е необходимо девата в тази връзка да не е твърде настъпателна към независимия телец, тъй като могат да се породят нежелани търкания относно личната свобода и правото на избор. В моментите на кризи не забравяйте да давате воля на чувствата и емоциите си, за да задържите човека, когото обичате до края на дните си.

Телец – Скорпион

Синхронизирането между телеца и скорпиона е лесно и непринудено. Взаимно допълващи се във всяка сфера от живота си. Привличането е повече от неустоимо. Двамата притежавате сходство не само като характери, но и като подход и реакции в най-различни житейски ситуации. Прями и искрени, чаровни и разсъдливи. Невъзможни неща за вас не съществуват. Необходимо е да поддържате щастието си без лъжи, дори и когато сте допуснали грешка – признавайте си ги един пред друг. Помирението и умението ви да си прощавате е част от благоприятните възможности да сте отново заедно. Вратата е винаги отворена за постигане на по-голяма яснота и сигурност, стига да го желаете силно и от сърце.

edna.bg