ТЕЛЕЦ 21.04-21.05

 СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица има голяма вероятност някой или нещо от външния свят – човек или ситуация – да ви подтикне да извършите промяна. Бихте могли да започнете да се държите различно, да промените обстоятелствата, но може и да се разубедите да искате нещо, което не ви върши работа; или да си смените мнението по определен въпрос. Каквото и да се случва, опитайте се да се отнасяте положително към промените, дори когато не са предизвикани от вас, и бъдете отворени за новото – има вероятност още в началото на седмицата пред вас да се открият възможности или да ви хрумнат нови идеи. Няма да ви навреди, ако проявявате готовност да експериментирате – особено в понеделник и във вторник. Към средата на седмицата ще сте настроени доста лежерно – ще имате желание да мързелувате повече и да се глезите. Сряда и четвъртък са чудесни за творчески дейности –при възможност оставете за друг ден стриктното изпълнение на рутинните задачи и на ангажиментите си. В петък и събота трябва да гледате по-леко на живота. Ако се ядосате на някого, по-добре споделете с приятел – ще ви олекне.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През ноември ще усетите много силно необходимостта да бъде извършена някаква промяна. Заради нея вероятно ще трябва да анализирате отношенията си с човек, който е важен за вас – по-скоро в личен, но при някои може да е и в делови план, и да проведете искрен разговор с него. Сигурно няма да ви е лесно, защото ще трябва да говорите за чувства, потребности и несбъднати очаквания, но по-добре ще е да го направите, ако не искате да трупате негодувание. При някои от представителите на знака диалогът ще се върти около някакво финансово възнаграждение – обаче гледайте да сте спокойни преди да се включите в това обсъждане. През този месец е възможно да сте по-емоционални от обикновено, а силните чувства определено няма да ви помагат да постигнете оптимален резултат в начинанията си. Що се отнася до отношенията с любимия човек, там положението може да е малко по-напечено през този месец, особено ако във връзката ви нещо и без това куца. Там препоръката е същата: дайте си малко време, замислете се какво не е наред, какво искате и от какво имате нужда и тогава сложете картите на масата. И бъдете търпеливи – ще е нужно малко повече време, за да се намери златната среда и отново да се почувствате спокойни. Възможно е да получите пари, които не сте заработили сами – например може да ви ги даде партньор, някой да ви подпомогне или да ви бъде отпуснат заем.

ХОРОСКОП 2019

2019-а ще стане година на промени и неочаквани обрати за онези представители на знака, които сте родени в периода от 21 докъм 30 април. Ако попадате в тази категория, бъдете подготвени, че в живота ви изненадващо може да се случи нещо голямо и значимо. Възможно е да смените работното си място или да поемете по нов път в кариерата, да се преместите или да се впишете в друг приятелски кръг. Дори в началото нововъведенията да ви се струват плашещи и да имате усещането, че някой или нещо ви издърпва килимчето изпод краката, напомняйте си, че промяната е за добро. Не допускайте характерната за вас привързаност към сигурното да ви спира да правите промените, които отдавна назряват. Дори да се опитате, няма да ги спрете, а нищо чудно и да започнете да се дразните на онова, с което вече сте свикнали, въпреки че в същото време дълбоко в себе си да знаете, че вече ви е омръзнало. Имайте предвид, че през 2019 г. ще бъдете подкрепяни от звездните влияния – ще е възможно да извършите промени и да реализирате идеите си, като в същото време не губите почвата под краката си. Ще настъпи моментът да направите крачка напред и да осъществите нещо, за което винаги сте копнеели. Останалите представители на знака – родените през май – ще се радвате на по-спокойна година, без кой знае какви сътресения и обрати. Използвайте това време, за да развиете и стабилизирате всичко онова, което вече сте започнали, защото така през 2020-а и по-нататък ще сте стъпили на стабилна основа. Ако усетите, че не се чувствате добре на мястото, където сте, и започвате да се бунтувате, знайте, че сте на прав път, но ще трябва да потърпите още малко – до момента, когато решението за промяна назрее у вас и обстоятелствата станат благоприятни.

Кариера и финанси

2019 година ще бъде успешна за вас в професионален план, особено ако сте креативни, изобретателни и не сте подвластни на навика и рутината. Идеи и подкрепа ще имате, възможности за реализация– също, така че не си слагайте сами спирачки и експериментирайте. Ако възникне трудност, пробвайте да я преодолеете не по обичайния за вас, а по друг начин – през 2019-а експериментите наистина може да ви носят успех. Това важи и за финансовото ви положение – в случай че парите не ви достигат или се чувствате несигурни на настоящото си работно място, търсете начини да изкарате допълнително възнаграждение. Може би имате хоби, което бихте могли да превърнете в професия, или неизползвани досега дарби и таланти, които хората ще оценят. Дните през януари и февруари ще бъдат много успешни за вас и в професионално, и във финансово отношение, така че давайте най-доброто от себе си. През март също може да постигнете много, но ще има риск на работното ви място да възникнат конфликти, а личното ви раздразнение от положението, в което сте, да ви попречи да обърнете внимание на важните неща. Ако не допуснете да се случи така, ще постигнете значителен напредък при реализацията на някаква своя инициатива. Силният месец за вас ще е май – особено за нови начинания, като още в самото начало на месеца е възможно неочаквано да получите делово предложение или да чуете добри новини, свързани с кариерата ви. Чудесен месец за създаване на нови контакти, за търсене на по-добри възможности за изява и творчество. През юни бъдете внимателни, ако сключвате заеми или договори за кредит – ако нещо ви се стори съмнително, не подписвайте. Към края на месеца ще има положително развитие по финансов въпрос. Юли и август са ключови месеци за това какво ще ви предстои до края на годината – събитията тогава може да ви сварят неподготвени, но ще ви тласнат в нова посока, която в крайна сметка ще се окаже правилната. През ноември ще преосмислите някои делови взаимоотношения и ще прецените кои от тях са във ваша полза и кои ще е по-добре да прекратите. Не е препоръчително да подписвате важни договори през този месец. Последният месец от годината ще е много благодатен за вас, тъй като ще получите така желаната подкрепа за реализирането на някакво ваше намерение.

Любов и семейство

2019 г. може да бъде малко по-напрегната в любовен план за онези от вас, които поддържате сериозна връзка от години. Нищо чудно да започнете да се дразните на човека до себе си или той/тя да започне да проявява недоволство. Независимо кой иска нещо във връзката да се промени – вие или партньорът/партньорката ви, щом има такава необходимост, значи трябва да намерите начин. Не бързайте да обвинявате човека до себе си, че е еди-какъв си, че прави или не прави нещо както трябва. Може би вие самите трябва да промените нещо в себе си, за да внесете свеж полъх във взаимоотношенията и в живота си като цяло. Например, ако не сте доволни от работата и реализацията си, нищо чудно да започнете да си го изкарвате на половинката, а всъщност решението е у вас: да направите промяна в професионалната област или да си намерите ново хоби. Всички тези дилеми по всяка вероятност ще ви вълнуват особено много през ноември, когато темата за личните взаимоотношения ще излезе на преден план.

Здраве

През 2019-а може да се чувствате неспокойни, нервни или превъзбудени, а това ще се отразява и на здравето ви. Онези от вас, при които в житейските обстоятелства стават изненадващи обрати, ще трябва да се адаптирате към новите условия – нещо, което също създава стрес. За да намалите рисковете за здравето си, опитайте да се пуснете по течението и не се стремете да управлявате неща, които просто не са във ваш контрол – включително поведението на околните. Ако бъдете подложени на по-голямо напрежение, съхранете нервната си система, като прекарвате повече време сред природата. Другото, което би ви помогнало, е приятно занимание, в което е ангажирано тялото – например танци, градинарство, приложни изкуства.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Телец – Водолей

Напрегната в емоционално отношение е връзката между земния представител от зодия телец и водолея, подвластен на елемента въздух. Стриктността и подредбата на телеца е вродено качество, което той демонстрира с лекота, но като че ли му е по-лесно да прегърне някоя нова инициатива или идея, отколкото своята любима половинка. Водолеят от своя страна се нуждае от внимание, ласки и нежност, както цветето изпитва необходимост от светлина и вода. Постоянството е положително качество на телеца, но на моменти дразни водолея, тъй като творческите му импулси за изследване на заобикалящия свят са повече от ясно изразени. Стесняването на хоризонтите и липсата на въображение депресира водолея, който всячески се стреми да избегне пълната зависимост от партньора до себе си. В случай, че желаете да съхраните любовта помежду си, повече от наложително е да направите компромиси за лична сметка. Залагайте на откровеното общуване и не бързайте да бягате при първата изпречила ви се на пътя трудност.

Телец – Рак

Хармонията е част от блясъка на тази зодиакална връзка. Взаимно допълващи сте не само като стил на живот, но и като разбирания за заобикалящия ви свят. Не обичате експериментите, рисковете, нито в професионално, нито в лично отношение. Проблеми могат да възникнат в интимната ви връзка в момента, когато рака се превърне в прекалено взискателен и дребнав партньор по отношение на своята половинка телец. Съветът, в който задължително трябва да се вслушате вие уважаеми раци е: да не правите забележки на скъпия си телец особено, ако се намирате на публично място с разнородна и многолюдна компания, тъй като личното ви изтъкване ще се разбере погрешно, а това неминуемо ще доведе до срив във взаимоотношенията ви. Не забравяйте да приемате странностите на характерите си за част от себе си, за да не изпадате в абсурдни ситуации. Опитвайте се да отстранявате ревността от чувствата, като не им давате шанса да пуснат дълбоки корени в съзнанието ви

Телец – Овен

Партньорството между тези два зодиакални знака е трудно, но не невъзможно, за да се съхрани и просъществува за дълъг период от време. Буйният нрав на овена, често ще бъде обуздаван от търпеливия и деликатен телец, който по всяка вероятност ще поддържа хармонията в отношенията помежду ви. В случай, че съумеете да се допълвате, като приемате странностите на характерите си за напълно нормално явление, то вашата връзка ще се превърне в добър и плодотворен тандем. Овенът ще крои бляскави планове, а телецът ще трябва да ги осъществява, като преди това се научи да рискува. Не успеете ли да намерите точния баланс помежду си, много бързо ще се озовете в света на хаоса.

Телец – Телец

Сходството и приликите в тази връзка са толкова многобройни, че телците със сигурност ще се постараят да създадат не само за себе си, но и на другия бленувания комфорт и домашен уют. Изискванията ви към интимната половинка ще се реализират без обичайните сътресения, тъй като познавате добре слабите и силните черти от характерите си. Не е изключено обаче вашата връзка да навлезе в утъпканите пътеки и да се превърне в скучен тандем, лишен от бурни страсти и рисковани предизвикателства. В мига, в който взаимно се отдадете на едно и също хоби, занимание или професионална задача, то много скоро ще отбележите значително подобрение и взаимно непреодолимо претегляне един към друг. Тук комуникативността ще дойде от само себе си, тъй като интуитивно разбирате от какво се нуждае любимия човек. Важно е да не се изолирате от заобикалящия ви свят. Търсете компанията на други сходни до разбиранията ви личности, за да се обогатявате не само като влюбена двойка, но и да се преоткривате в различните ситуации предоставени ви от съдбата.

Телец – Близнаци

При голямо желание и от двете страни може да се достигне до един умерен съюз, който би могъл да бъде изключително плодотворен – с професионално израстване и за двама ви. Проблемите могат евентуално да възникнат, ако близнакът не е достатъчно съобразителен в материален план, липсва му прозорливост, както и организаторски нюх, тъй като телецът от своя страна ще се стреми непрекъснато към сигурност, както в професионалната област, така и в материално и лично отношение. Необходимо е в този съюз близнакът да контролира разпръснатия си в няколко направления стеоретип на живот, а на телеца ще му се наложи непрекъснато да прави опити, като дава по-голям простор на любимия човек, за да не го изгуби в стремежа си да го държи на свое разположение. Нужно е да знаете, че всяко нехайство или изневяра ще трябва да заплатите на най-високата възможна цена – раздялата!

Телец – Везни

Общата цел в професионално отношение, сходните интереси и разбирания, както и любимите хобита могат да стабилизират тази връзка с течение на времето. Трудностите и търканията ще бъдат повод на сблъсъци само в началото на изграждания съюз, след което е твърде вероятно да свикнете с различията на своята половинка. Нужно е спокойния и уравновесен телец да се научи от своята любима везна да се отпуска от време на време стремейки се към доставяне на дребни лични наслади. Везната от своя страна ще може да усвои ценния за тях в живота урок да не се отказват при възникването на внезапни емоционални бури и сривове в настроението и за двама ви. Желанието ви да споделите радостите, болките и различията в темпераментите помежду си, както и ако положите максимум усилия съобразявайки се с копнежите на другия, то неминуемо вие двамата ще достигнете до висоти във всяко едно отношение.

Телец – Козирог

Непредсказуемост и страст липсват на партньорите от тази интимна връзка. Принципите, подредбата на мисли и ежедневие, практичността, уважението към традициите, както и реалистичният подход към живота са само една малка част от многобройните качества, по които си приличате. Взаимното ви сходство е очебийно, но в този случай, ако не полагате достатъчно усилия можете да програмирате до точност връзката си и самите себе си, но ще се лишите от градивното – емоциите, импулсивността и романтичния привкус, които ви обогатяват като личности и ви правят значими в очите на другия. Не позволявайте дисциплинираността и компютърният модел на живот да ви ограбят. Опитвайте се да изразявате гласно мислите си. Отделяйте повече време на партньора до вас. Търсете заедно истински мигове, като им се наслаждавате, защото те могат да станат основа на близост и приятелство. Изграждайте спомените си стъпка по стъпка.

Телец – Риби

Нежен и продължителен е съюза между тези представители от зодиака. Връзката ви е белязана от разбирателство и подчертана романтика. Телецът е привлечен от неуверената на моменти риба, а рибите намират търсената сигурност и спокоен пристан от житейските бури в лицето на своята любима половинка от зодия телец. Всеки от двама ви е напълно удовлетворен от другия, колкото повече време минава, толкова по-трайни и стабилни ще са взаимоотношенията помежду ви. Балансът е чудесен и в материалната сфера. Предупреждението ми към вас е: не се поддавайте на външно влияние от страна на близки или познати относно интимната ви връзка и не забравяйте, че ако давате ухо на слухове, то те могат да разрушат съвместното ви щастие. Бъдете до край откровени!

Телец – Лъв

Напрегнати са взаимоотношенията между тези два зодиакални знака, тъй като всеки от двама ви ще се стреми да контролира и направлява живота на другия сто процента, което е малко вероятно да се случи. Възможно е да туширате конфликтите, но много често, когато някой от вас е силно наранен от другия да изрече гласно думи и мисли, които безкрайно много ще подкопаят крехката хармония помежду ви. Желаете ли да съхраните съюза си въпреки коренните си различия за дълъг период от време, то е повече от наложително един от двама ви да стиска здраво зъби и да премълчава когато обстоятелствата го изискват. Компромисите са повече от задължителни. По-склонен към отстъпки, като че ли ще е спокойния телец, отколкото горделивия лъв.

Телец – Стрелец

Напрегната е точната дума, с която бих характеризирала любовната връзка между зодиакалните знаци – телец и стрелец. Вие двамата бихте поддържали взаимоотношения единствено, ако контактът ви е на приятелска основа и не сте ангажирани емоционално един с друг. Свободолюбивият нрав на стрелеца често ще изкарва извън равновесие постоянния в чувствата си телец. Ревността и мнителността тук имат повече от пагубно влияние, затова ги избягвайте в случай, че желаете да останете заедно с любимата си половинка. Различните ви темпераменти ще са повод за многобройни малки словестни схватки, но силата е във ваши ръце, така че опитайте се да изгладите недоразуменията помежду си. Необходимо е да не се съревновавате и в професионалната област, тъй като нещата в този случай ще стигнат до трагичен край. Стрелецът ще се нуждае от простор и авантюри в моментите на лични затруднения и неуредици, телецът от своя страна ще го възпира, защото ненавижда хазартния подход към живота на любимия си стрелец. Необходимо е един от двамата да промени светогледа си на триста и шестдесет градуса.

Телец – Дева

Идеално допълващи се, като партньори в любовта, но е напълно възможно от вас двамата да излезе и чудесен професионален тандем. Стриктността, любовта към детайлите, уважението към традиционните ценности в живота, целенасочеността, както и желанието за професионално себедоказване ще са част от съвместния ви живот, което от своя страна ще ви вдъхва така необходимото чувство за сигурност. Напълно възможно е да мислите за настоящето абсолютно идентично без да съществуват пагубни различия във възгледите ви. Но е необходимо девата в тази връзка да не е твърде настъпателна към независимия телец, тъй като могат да се породят нежелани търкания относно личната свобода и правото на избор. В моментите на кризи не забравяйте да давате воля на чувствата и емоциите си, за да задържите човека, когото обичате до края на дните си.

Телец – Скорпион

Синхронизирането между телеца и скорпиона е лесно и непринудено. Взаимно допълващи се във всяка сфера от живота си. Привличането е повече от неустоимо. Двамата притежавате сходство не само като характери, но и като подход и реакции в най-различни житейски ситуации. Прями и искрени, чаровни и разсъдливи. Невъзможни неща за вас не съществуват. Необходимо е да поддържате щастието си без лъжи, дори и когато сте допуснали грешка – признавайте си ги един пред друг. Помирението и умението ви да си прощавате е част от благоприятните възможности да сте отново заедно. Вратата е винаги отворена за постигане на по-голяма яснота и сигурност, стига да го желаете силно и от сърце.

edna.bg