ТЕЛЕЦ 21.04-21.05

 СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица звездите ще ви дадат чудесния шанс да постигнете това, което искате. Но следва да прилагате по-мек подход – да използвате не сила, а средствата на общуването, разбирането и дипломацията. И все пак имайте предвид, че няма да бъде много лесно да се справите, тъй като и през следващите дни няма да липсват напрегнати ситуации, в които хората около вас ще ви предизвикват да реагирате бурно. Освен това ще ви е много трудно, ако си сложите маска и се сдържате, както може би сте го правили през други времена – дори да не избухнете, емоциите ще се изписват на лицето ви. Ако дразнителят е близък човек или някой, с когото работите всекидневно, ще имате полза, ако овладявате гнева си и не бързате да се конфронтирате, само защото другият човек е решил да изрази онова, което мисли или чувства. Хората имат право да казват или правят каквото са решили, а вие избирате как да реагирате – напомняйте си това през следващите дни, когато някой ви извади извън равновесие. Що се отнася до работата ви, там положението се очертава да е доста динамично през тези дни, и то в позитивен план – каквито и амбиции да имате, шансът да ги реализирате ще е голям, а тези, които очаквате отговор във връзка с нова работа или повишение, ще добиете яснота. В по-общ план, ако през следващите дни сте претоварени, това вероятно е знак, че трябва да направите някаква промяна, така че да изградите баланс между личния и професионалния си живот.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Ако през октомври у вас се появи усещането, че нещата не вървят така гладко както ви се иска или че не получавате онова, което заслужавате – в личен или в служебен  план, не унивайте – нормално е и няма да продължи много. Бъдете търпеливи – това го умеете. Няма никаква полза да се настройвате срещу някого конкретно или срещу целия свят – така само ще се изтормозите още повече. Използвайте периода, за да се обърнете навътре към себе си, да преосмислите някои неща от живота си и да решите какво бихте могли да поправите в бъдеще. Ако другите не ви зачитат, задайте си въпроса: „А аз уважавам ли себе си достатъчно?”. Може би правите прекалено много компромиси, подценявате се или сте твърде пасивни? Помислете за това – сега е моментът да си дадете ясна сметка за някои свои грешки и, съответно, да смените стратегията, за да получите в бъдеще други резултати и различно отношение. Не е изключено през този месец да се осмелите да проведете важен разговор – с шефа си за повишение на заплатата или с партньора/партньорката си за изясняване на взаимоотношенията ви. През октомври не е подходящо да започвате нова връзка или делово партньорство, но пък е много добър момент да прекъснете неработещи отношения или да се справите с чувства и проблеми, които сте таили дълбоко в себе си.

ХОРОСКОП 2018

2018 година ще бъде много успешна за вас, а за някои – и доста вълнуваща. Вие сте хора, които се отличавате със завидната способност да работите дълго и упорито, за да постигнете нещо трайно. През тази година вашето постоянство най-накрая ще бъде възнаградено – качества и способности, които сте развивали през изминалите години, ще започнат да ви носят дивиденти и конкретни резултати, благодарение на които ще повишите качеството на живота си. Продължавайте да се усъвършенствате, бъдете все по-добри в онова, което правите, доказвайте, че сте способни да се справяте, дори когато срещате препятствия – с тази нагласа ще постигате успехи. Има голяма вероятност нещо, което много искате, да се осъществи – какво е то зависи от индивидуалната мисия, която всеки човек има, но при всички случаи ще бъде нещо важно. При някои ще бъде раждане на дете, при други – творческа изява, при трети – професионален успех: зависи от това какви са стремежите ви и какво искате да оставите след себе си. Успоредно с това обаче е възможно някои от вас да усетите порив да смените изцяло курса в дадена житейска област, да намерите ново призвание или нова сцена за изява. При родените през април тази тенденция ще бъде най-силна – те все повече ще усещат необходимостта от промяна. При някои от вас промяната може да дойде напълно изненадващо и да ви свари неподготвени. В този случай ще трябва да преодолеете неувереността и, макар да не сте сигурни какво ви очаква в бъдеще, ще трябва да се доверите на съдбата и да гледате напред. За родените през май промените ще се случат по-нататък, през следващите години, но не е изключено още сега у вас да се появи усещането, че нещо важно предстои. През 2018 година се опитвайте да не се вкопчвате във вещи или в хора, които си отиват от вас. Преодолейте страховете си, че бихте страдали заради загубата, а си помислете, че така ще освободите място за нещо по-ценно или за някой по-значим човек.

Кариера и финанси

Очаква ви една много успешна за професионалното ви развитие година. Без да бързате за никъде, в крайна сметка ще успявате да реализирате целите си. Ако се стремите към повишение или към стабилизация в бизнеса, съществува голяма вероятност това да се случи, но има едно условие – да останете верни на себе си и да вършите онова, за което имате дарба и заложби. Дори да работите нещо заради пари, добре ще е да не се отказвате от друго занимание, което ви носи удовлетворение, или да го развивате поне като хоби. Ще постъпите разумно, ако вложите пари в собственото си усъвършенстване – в дългосрочен план ще бъдете възнаградени заради тази инвестиция. Онези от вас, които още учите или сте решили да учите, може да срещнете повече препятствия или да попаднете на строги преподаватели, но в крайна сметка и в тази област упоритостта ви ще бъде възнаградена. През януари ще бъдете доста натоварени, но и ще останете удовлетворени от постигнатото. През февруари ще има промени в професионален план – може дори да заемете нов пост или да смените местоработата си. Някои от вас ще бъдете изправени пред дилемата как да съчетавате служебните със семейните ангажименти. Март е подходящ месец за творчески труд и изяви. През април въведете ред в работните си дела и си осигурете стабилност – включително финансова, защото през следващите месеци са възможни изненади, които няма как да предвидите. Май е чудесен месец да поставите ново начало. През летните месеци е възможно да се изправите през някои предизвикателства – например, да възникне неразбирателство в отношенията ви с началник или с колега. Вероятно ще ви бъде по-трудно да проявявате търпимост към неща, с които преди сте се примирявали. През септември няма да срещате пречки, така че ще успеете да се посветите на реализацията на идеите си. През този месец новото и старото ще бъдат в хармония, така че бихте могли да се впускате в нови начинания, като се опирате на вече постигнатото. През октомври и ноември не правете скъпи покупки, не инвестирайте и не изграждайте нови бизнеспартньорства. Ако трябва да взимате по-важни решения, свързани с финанси, обмисляйте ги добре, за да успеете след 7 декември да направите стъпка в правилната посока.

Любов и семейство

2018 е чудесна за обвързване и за създаване на семейство, тъй като, каквото и да изградите през тази година, то ще има здрави основи. Не е подходящо да сключвате брак единствено през октомври и първата половина на ноември – ако го направите тогава, може да натоварите с допълнителни тежести отношенията си. През този период е възможно в живота ви да се върне човек от миналото – например, стара любов. Ако сте сами, през тази година съдбата може да ви се усмихне и да попаднете на подходящия човек, а ако вече сте обвързани, ще имате възможност да укрепите връзката си. Не се страхувайте да споделяте с любимия си човек по-дълбоките си потребности и желания, и дори да говорите за страховете си – така връзката ви ще стане по-здрава и ще се основава на дълбока интимност. Семейните представители на знака ще трябва да балансирате между личния и служебния си живот през 2018 година. Това няма да бъде много лесно, тъй като ще се наложи да направите някои компромиси. За вас април е месецът, който през тази година ще ви носи любов и късмет.

Здраве

През 2018-а няма да има сериозни рискове за здравето ви, тъй като жизнената ви енергия ще бъде доста концентрирана и няма да я разпилявате за щяло и нещяло. От май нататък онези представители на знака, които сте родени през април, може да изпитвате по-силно нервно напрежение и да сте по-неспокойни заради някои непредвидени ситуации и внезапни обрати, които ще ви изкарват от равновесие. Оттам може да произтекат някои проблеми с нервната ви система и с хормоналния ви баланс.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Телец – Водолей

Напрегната в емоционално отношение е връзката между земния представител от зодия телец и водолея, подвластен на елемента въздух. Стриктността и подредбата на телеца е вродено качество, което той демонстрира с лекота, но като че ли му е по-лесно да прегърне някоя нова инициатива или идея, отколкото своята любима половинка. Водолеят от своя страна се нуждае от внимание, ласки и нежност, както цветето изпитва необходимост от светлина и вода. Постоянството е положително качество на телеца, но на моменти дразни водолея, тъй като творческите му импулси за изследване на заобикалящия свят са повече от ясно изразени. Стесняването на хоризонтите и липсата на въображение депресира водолея, който всячески се стреми да избегне пълната зависимост от партньора до себе си. В случай, че желаете да съхраните любовта помежду си, повече от наложително е да направите компромиси за лична сметка. Залагайте на откровеното общуване и не бързайте да бягате при първата изпречила ви се на пътя трудност.

Телец – Рак

Хармонията е част от блясъка на тази зодиакална връзка. Взаимно допълващи сте не само като стил на живот, но и като разбирания за заобикалящия ви свят. Не обичате експериментите, рисковете, нито в професионално, нито в лично отношение. Проблеми могат да възникнат в интимната ви връзка в момента, когато рака се превърне в прекалено взискателен и дребнав партньор по отношение на своята половинка телец. Съветът, в който задължително трябва да се вслушате вие уважаеми раци е: да не правите забележки на скъпия си телец особено, ако се намирате на публично място с разнородна и многолюдна компания, тъй като личното ви изтъкване ще се разбере погрешно, а това неминуемо ще доведе до срив във взаимоотношенията ви. Не забравяйте да приемате странностите на характерите си за част от себе си, за да не изпадате в абсурдни ситуации. Опитвайте се да отстранявате ревността от чувствата, като не им давате шанса да пуснат дълбоки корени в съзнанието ви

Телец – Овен

Партньорството между тези два зодиакални знака е трудно, но не невъзможно, за да се съхрани и просъществува за дълъг период от време. Буйният нрав на овена, често ще бъде обуздаван от търпеливия и деликатен телец, който по всяка вероятност ще поддържа хармонията в отношенията помежду ви. В случай, че съумеете да се допълвате, като приемате странностите на характерите си за напълно нормално явление, то вашата връзка ще се превърне в добър и плодотворен тандем. Овенът ще крои бляскави планове, а телецът ще трябва да ги осъществява, като преди това се научи да рискува. Не успеете ли да намерите точния баланс помежду си, много бързо ще се озовете в света на хаоса.

Телец – Телец

Сходството и приликите в тази връзка са толкова многобройни, че телците със сигурност ще се постараят да създадат не само за себе си, но и на другия бленувания комфорт и домашен уют. Изискванията ви към интимната половинка ще се реализират без обичайните сътресения, тъй като познавате добре слабите и силните черти от характерите си. Не е изключено обаче вашата връзка да навлезе в утъпканите пътеки и да се превърне в скучен тандем, лишен от бурни страсти и рисковани предизвикателства. В мига, в който взаимно се отдадете на едно и също хоби, занимание или професионална задача, то много скоро ще отбележите значително подобрение и взаимно непреодолимо претегляне един към друг. Тук комуникативността ще дойде от само себе си, тъй като интуитивно разбирате от какво се нуждае любимия човек. Важно е да не се изолирате от заобикалящия ви свят. Търсете компанията на други сходни до разбиранията ви личности, за да се обогатявате не само като влюбена двойка, но и да се преоткривате в различните ситуации предоставени ви от съдбата.

Телец – Близнаци

При голямо желание и от двете страни може да се достигне до един умерен съюз, който би могъл да бъде изключително плодотворен – с професионално израстване и за двама ви. Проблемите могат евентуално да възникнат, ако близнакът не е достатъчно съобразителен в материален план, липсва му прозорливост, както и организаторски нюх, тъй като телецът от своя страна ще се стреми непрекъснато към сигурност, както в професионалната област, така и в материално и лично отношение. Необходимо е в този съюз близнакът да контролира разпръснатия си в няколко направления стеоретип на живот, а на телеца ще му се наложи непрекъснато да прави опити, като дава по-голям простор на любимия човек, за да не го изгуби в стремежа си да го държи на свое разположение. Нужно е да знаете, че всяко нехайство или изневяра ще трябва да заплатите на най-високата възможна цена – раздялата!

Телец – Везни

Общата цел в професионално отношение, сходните интереси и разбирания, както и любимите хобита могат да стабилизират тази връзка с течение на времето. Трудностите и търканията ще бъдат повод на сблъсъци само в началото на изграждания съюз, след което е твърде вероятно да свикнете с различията на своята половинка. Нужно е спокойния и уравновесен телец да се научи от своята любима везна да се отпуска от време на време стремейки се към доставяне на дребни лични наслади. Везната от своя страна ще може да усвои ценния за тях в живота урок да не се отказват при възникването на внезапни емоционални бури и сривове в настроението и за двама ви. Желанието ви да споделите радостите, болките и различията в темпераментите помежду си, както и ако положите максимум усилия съобразявайки се с копнежите на другия, то неминуемо вие двамата ще достигнете до висоти във всяко едно отношение.

Телец – Козирог

Непредсказуемост и страст липсват на партньорите от тази интимна връзка. Принципите, подредбата на мисли и ежедневие, практичността, уважението към традициите, както и реалистичният подход към живота са само една малка част от многобройните качества, по които си приличате. Взаимното ви сходство е очебийно, но в този случай, ако не полагате достатъчно усилия можете да програмирате до точност връзката си и самите себе си, но ще се лишите от градивното – емоциите, импулсивността и романтичния привкус, които ви обогатяват като личности и ви правят значими в очите на другия. Не позволявайте дисциплинираността и компютърният модел на живот да ви ограбят. Опитвайте се да изразявате гласно мислите си. Отделяйте повече време на партньора до вас. Търсете заедно истински мигове, като им се наслаждавате, защото те могат да станат основа на близост и приятелство. Изграждайте спомените си стъпка по стъпка.

Телец – Риби

Нежен и продължителен е съюза между тези представители от зодиака. Връзката ви е белязана от разбирателство и подчертана романтика. Телецът е привлечен от неуверената на моменти риба, а рибите намират търсената сигурност и спокоен пристан от житейските бури в лицето на своята любима половинка от зодия телец. Всеки от двама ви е напълно удовлетворен от другия, колкото повече време минава, толкова по-трайни и стабилни ще са взаимоотношенията помежду ви. Балансът е чудесен и в материалната сфера. Предупреждението ми към вас е: не се поддавайте на външно влияние от страна на близки или познати относно интимната ви връзка и не забравяйте, че ако давате ухо на слухове, то те могат да разрушат съвместното ви щастие. Бъдете до край откровени!

Телец – Лъв

Напрегнати са взаимоотношенията между тези два зодиакални знака, тъй като всеки от двама ви ще се стреми да контролира и направлява живота на другия сто процента, което е малко вероятно да се случи. Възможно е да туширате конфликтите, но много често, когато някой от вас е силно наранен от другия да изрече гласно думи и мисли, които безкрайно много ще подкопаят крехката хармония помежду ви. Желаете ли да съхраните съюза си въпреки коренните си различия за дълъг период от време, то е повече от наложително един от двама ви да стиска здраво зъби и да премълчава когато обстоятелствата го изискват. Компромисите са повече от задължителни. По-склонен към отстъпки, като че ли ще е спокойния телец, отколкото горделивия лъв.

Телец – Стрелец

Напрегната е точната дума, с която бих характеризирала любовната връзка между зодиакалните знаци – телец и стрелец. Вие двамата бихте поддържали взаимоотношения единствено, ако контактът ви е на приятелска основа и не сте ангажирани емоционално един с друг. Свободолюбивият нрав на стрелеца често ще изкарва извън равновесие постоянния в чувствата си телец. Ревността и мнителността тук имат повече от пагубно влияние, затова ги избягвайте в случай, че желаете да останете заедно с любимата си половинка. Различните ви темпераменти ще са повод за многобройни малки словестни схватки, но силата е във ваши ръце, така че опитайте се да изгладите недоразуменията помежду си. Необходимо е да не се съревновавате и в професионалната област, тъй като нещата в този случай ще стигнат до трагичен край. Стрелецът ще се нуждае от простор и авантюри в моментите на лични затруднения и неуредици, телецът от своя страна ще го възпира, защото ненавижда хазартния подход към живота на любимия си стрелец. Необходимо е един от двамата да промени светогледа си на триста и шестдесет градуса.

Телец – Дева

Идеално допълващи се, като партньори в любовта, но е напълно възможно от вас двамата да излезе и чудесен професионален тандем. Стриктността, любовта към детайлите, уважението към традиционните ценности в живота, целенасочеността, както и желанието за професионално себедоказване ще са част от съвместния ви живот, което от своя страна ще ви вдъхва така необходимото чувство за сигурност. Напълно възможно е да мислите за настоящето абсолютно идентично без да съществуват пагубни различия във възгледите ви. Но е необходимо девата в тази връзка да не е твърде настъпателна към независимия телец, тъй като могат да се породят нежелани търкания относно личната свобода и правото на избор. В моментите на кризи не забравяйте да давате воля на чувствата и емоциите си, за да задържите човека, когото обичате до края на дните си.

Телец – Скорпион

Синхронизирането между телеца и скорпиона е лесно и непринудено. Взаимно допълващи се във всяка сфера от живота си. Привличането е повече от неустоимо. Двамата притежавате сходство не само като характери, но и като подход и реакции в най-различни житейски ситуации. Прями и искрени, чаровни и разсъдливи. Невъзможни неща за вас не съществуват. Необходимо е да поддържате щастието си без лъжи, дори и когато сте допуснали грешка – признавайте си ги един пред друг. Помирението и умението ви да си прощавате е част от благоприятните възможности да сте отново заедно. Вратата е винаги отворена за постигане на по-голяма яснота и сигурност, стига да го желаете силно и от сърце.

edna.bg