СТРЕЛЕЦ 22.11-21.12

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Тази седмица ще е много благоприятна за вас. Понеделник и вторник ще бъдат по-динамични дни – може да се срещате с повече хора, да провеждате телефонни разговори или да се наложи да отидете някъде. Повечето от вас обичате разнообразието, така че ще се чувствате в свои води. Тези дни са и особено подходящи за подписване на договори и за установяване на нови контакти – така че колкото повече работите съвместно с други хора, толкова по-добре. Към средата на седмицата има вероятност да изпитате потребност да си осигурите повече време за почивка – нищо чудно дори да поискате да се усамотите за кратко. Някои от вас може да сте доста лековерни и да позволите на някого да злоупотреби с щедростта ви. От петък нататък се настройте на вълна забавления. Каквото и да решите да правите, ще сте много ентусиазирани. Все пак не прекалявайте и не налагайте на околните това, в което вярвате, защото ще станете досадни.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Ноември е последният от поредица месеци, които бяха много силни за вашия знак и през които получихте поне една възможност за развитие, обогатяване или подобрение на обстоятелствата в дадена житейска сфера. Ето защо нищо чудно и през този месец на хоризонта да излезе нещо позитивно и вълнуващо – пътуване, обучение или друго, което да ви обогати. Не се отказвайте от шанса да научите нещо ново, да усвоите полезен опит, да предадете знанията и уменията си – във всичко това много ще ви подкрепят и звездните влияния. Използвайте периода и всички свои знания, умения, дарби и ресурси, за да постигнете стабилност в онези дела и проекти, които започнахте през изминалите месеци. Също е възможно да се върне нещо от миналото, което да трябва да приключите, както и да преживеете нещо като емоционално пречистване. Що се отнася до новите начинания, по-малко е вероятно да се впускате в такива. Около 20-25 ноември ви очакват много хубави дни. Ще получите някакъв подарък от съдбата, за който не сте и предполагали. Насладете се на хубавия месец, а ако се надигнат стари емоции, просто ги оставете да изтекат от вас – това ще е като пречистване на душата, след което ще ви олекне.

ХОРОСКОП 2019

2019-а за вас ще е година на растеж и обогатяване. Подемът може да бъде в професионалната, във финансовата област, но на първо място ще е в интелектуалната и духовната сфера. Възможно е да се обогатите с нови знания, да добиете опит, който ще ви бъде полезен в бъдеще, да възприемете нови идеи. Ето защо годината е много благодатна за обучение – много представители на знака ще търсите начини да разширите познанията си в някаква област, а други – които имате потенциал за това – да се реализирате и като преподаватели. Възможностите да пътувате в чужбина също ще се увеличат, което ще ви се отрази чудесно, защото вие обичате да пътувате. Като цяло през тази година ще градите големи планове, ще мислите мащабно и ще искате да постигате все повече и повече. Ще бъдете по-уверени в себе си, а вярата ви в живота ще ви носи късмет в начинанията и пред вас ще се разкриват нови възможности да подобрите съществуването си. Изобщо, ако има нещо, което може да ви изиграе лоша шега през тази година, това ще е прекаленият оптимизъм, който да ви накара да надцените възможностите си, включително финансовите. Ентусиазмът ви е чудесен, но гледайте при реализацията на всяка идея да не подценявате практичната страна на проблема. Като изключим този малък риск, годината ще бъде чудесна за вас, така че използвайте позитивните влияния, за да внесете подобрения в онези сфери от живота си, в които усещате, че е потребно да бъдат направени. Започнете работа по нови проекти, усъвършенствайте се. Най-голям прогрес обаче ще имате онези от вас, които мислите за духовното си развитие, а не единствено за материалното благополучие.

Кариера и финанси

Тенденцията към растеж и обогатяване през 2019 г. ще се отрази много положително на професионалното ви развитие. Ако управлявате собствен бизнес, ще се създадат чудесни условия да го разширите. Ако работите за себе си, ще имате повече нови поръчки и клиенти. Ако пък работите за друг, нищо чудно да получите повишение. Учете нови неща, запишете се на курс, подобрете уменията си – така ще усещате силата на добрите астрологични влияния. Що се отнася до финансите, ще имате добри приходи, но добре ще е да внимавате с разходите. Ще проявявате склонност да харчите повече от обикновено и да предприемате рисковани начинания, което може да ви вкара в затруднения, въпреки че като цяло и в този аспект годината ще е добра за вас. През цялата 2019-а, но особено през януари е препоръчително да спазвате финансова дисциплина и по възможност да спестявате пари. Моментът е чудесен да въведете ред в тази сфера и да постигнете стабилност, на която ще може да разчитате в бъдеще. Февруари е чудесен месец за нови проекти, докато през март ще се наложи да забавите малко темпото и да обърнете внимание на другите области в живота си. Не правете излишни покупки, ако не можете да си ги позволите, не сключвайте важни сделки, особено ако са свързани с изразходване на по-големи суми. През април и май плановете ви може да претърпят някакъв обрат. През април и докъм средата на май е възможно да се появят неразбирателства с колеги, началници и делови партньори. Премисляйте по-добре думите си и не реагирайте нападателно, защото, дори да постигнете своето, цената може да се окаже висока. След 20 май комуникацията ви с околните ще се издигне на нужното ниво, така че ще водите успешно разговори и преговори. През юли може да изпаднете във финансови затруднения заради предишни грешки. Положението ще се оправи, но ще трябва да си извлечете поука – това ще е във ваша полза. През август мисълта ви ще се избистри и ще бъдете позитивно настроени, което ще ви даде възможност през септември да поемете напред и да осъществите намеренията си в професионален план. Друг много силен месец ще е декември – ще изпратите една успешна година, тъй като наученото през нея ще бъде за вас като пътеводна светлина през следващите години.

Любов и семейство

Любовта ще бъде някак на приливи и отливи през 2019 година. На моменти може да се чувствате ентусиазирани и да си мислите, че във връзката ви всичко е цветя и рози. После ще дойде момент на отрезвяване, в който ще разберете, че сте гледали през розови очила и всъщност нещата далеч не са както сте ги виждали, не са идеални. Въпреки това лъкатушене обаче, през тази година ще бъдете много по-наясно със себе си и ще си достигнете до доста отговори за любовния си живот. Ще спрете да правите ненужни жертви и ще се концентрирате малко повече върху собствените си интереси, планове и мечти. Пред необвързаните представители на знака няма да се появяват пречки да срещнете сродна душа, но през тази година това едва ли ще бъде ваш приоритет – ще ви се иска да сте по-свободни, да пътувате повече и да се посветите на собственото си развитие, било то професионално, духовно или интелектуално. Нова тръпка е възможна най-вече през януари-февруари, а също и през декември, когато ще бъдете най-силно настроени за флиртове и забавления. Ако имате партньор/партньорка, бъдете внимателни с увлеченията, тъй като заради кратка авантюра може да рискувате нещо градено с години. Изобщо, през тази 2019-а ще спечелите, ако си давате повече време, за да опознаете хората, които навлизат в живота ви, вместо да решавате на мига, че сте срещнали сродна душа. Дори човекът наистина да е за вас, възможно е в крайна сметка да се стигне до разочарование, защото сте имали прекалено високи очаквания и сте го/я идеализирали.

Здраве

Онова, което може да навреди на здравето ви през тази година, е склонността да прекалявате – например с храна, с работа или с нещо друго. Не правете нещо повече от допустимото,  слагайте си граници. Дори да сте от хората, които се грижите за здравето си и спортувате, имайте предвид, че и с това може да се прекалява. Чудесно е, че спортът ви влече, но имайте предвид, че претоварването и нарушеният баланс също се отразяват негативно на тялото. Иначе ще имате много енергия, а позитивните преживявания и повишената работоспособност ще допринасят за доброто ви здраве през цялата година.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Стрелец – Рак

Нестандартна и трудно обяснима е връзката между огнения представител от зодия стрелец и водния рак. Чудесно бихте могли да си сътрудничите или работите заедно в професионално отношение, но пречките пред които ще се изправите в случай, че имате интимни взаимоотношения ще са повече от многобройни. По-скоро любовта ще приемате, като състезание и по-малко, като начин да си доставяте взаимно удоволствие чрез взаимна подкрепа и безрезервна вяра. Напълно възможно е още от самото начало засиленото семейно чувство на рака да бъде наранено от вечно търсещия приключения представител от зодия стрелец. Ревността и съмненията ще ви обземат в мига, когато нито един от вас двамата не дава явен изблик на своите чувства пред интимната си половинка. Невъзможното обаче може да се превърне в реалност, в случай, че правите често взаимни отстъпки и съхраните взаимната си независимост и свободолюбие. Любовта ви ще е трайна, ако възприемате човека до себе си като приятел и по-малко като своя собствена интимна половинка. Избягвайте конфликтите и безсмислените спорове породени от трети лица базиращи се на слухове.

Стрелец – Козирог

Разликите между вас са причина за взаимен интерес към по-близък контакт. Привличането не е определящо, но общуването помежду ви е пълноценно. Обединяващият елемент е в стремежите за постигане на професионален и материален успех, но разликите са в методите, които използвате за постигане на целите си. Малко вероятно е да се радвате на дълъг съвместен съюз, ако не наблегнете на общите цели, планове и стремежи – независимо дали са в личен или професионален аспект, в противен случай връзката ви ще се развива до едно ниво след което ще се разпадне. Забравете гордостта и себелюбието и демонстрирайте по малко любов всеки ден един към друг. Определяйте правилата на съвместен живот в движение и се опитайте да не си отправяте често критики и обвинения за допуснати вече грешки.

Стрелец – Стрелец

Взаимно ще неутрализирате положителните си качества и способности. Интересът няма да е пробуден от скритото, а от познатото и близкото. Не бих казала, че това е възможно най-подходящата комбинация за съжителство, но не смятам, че съществуват непреодолими пречки между вас. Двамата ще се впуснете неусетно във близък интимен контакт, като всеки поотделно ще вложи цялата си енергия, но прекалената чувствителност и гордост могат да попречат на общуването помежду ви. Не се поддавайте на поривите за безкрайни забавления, а се опитайте да сте си опора в трудностите, за да се наслаждавате в свободните часове един на друг. Търпението и компромисите са задължителни в моментите на разногласия и конфликти. Поддържайте пламъка на любовта, за да не тръгне всеки от вас в различна посока.

Стрелец – Водолей

Двамата заедно ще имате възможност да създадете хармонични взаимоотношения и е напълно възможно бързо да се решите да изградите уютен дом и семейство. Сходните ви цели и интереси ще поддържат този съюз, но предупреждението е да не загубите общата си посока, тъй като това може да означава края на вашия любовен роман. Опитвайте се винаги при всякакви обстоятелства да вървите заедно рамо до рамо, в противен случай всеки ще поеме по своята житейска пътека без да се интересува от проблемите на любимия до себе си човек. Не допускайте безразличието да обземе мислите и ежедневието ви. Изненадите са важен елемент за разбирателство и щастие в дома ви. Поддържайте свежа страстта един към друг и не се колебайте да направите компромис, тогава когато обстоятелствата го изискват от вас. Спазите ли тези изисквания ще се радвате на споделена любов дълги години.

Стрелец – Близнаци

Реална е комбинацията между двата противоположни знака близнаци и стрелец, тъй като ще сте увлечени еднакво в желанието си да експериментирате и предприемате рисковани начинания независимо в коя област от ежедневието ви. Възможностите за допълване, както са многобройни, така са и до известна степен оскъдни. Всеки сам по себе си ще допуска грешки, за които ще си въобразява, че ще му бъдат простени, след което ще идва голямото разочарование. Непрекъснато променящите ви се становища по важни въпроси ще носят напрежение в интимната ви връзка. Необходимостта от искреност е важен елемент, но може да се окаже и нежелана обич за чувствителните ви души. Умереността е ключа към хармоничното съжителство между вас двамата. Възможностите, чрез които може да разрешите различията са достатъчни, за да превърнете контакта помежду си в разнообразно занимание, подържащо не само физиката, но и ума ви в непрекъсната готовност за акция.

Стрелец – Лъв

Пълна хармония и единомислие. Живецът е определящ, а оптимизма няма разрушаване, тъй като умеете да стимулирате в своята половинка качествата, които липсват на единия от вас двамата. Притежавате сходни интереси и разбирания как да реализирате инициативите и проектите си в житейски план. Обичате пътешествията в духовната сфера, но и наяве, привличат ви авантюрите и силните усещания не само в любовта, но и в професионалната сфера. Най-добрият стимул за вас са трудностите и невъзможните неща от живота. Опиянявате се от близостта, но и от невъзможността да притежавате цялостно любимата половинка до себе си. Телепатичната връзка е една малка добавка към цялостното допълване в отношенията ви. Съвместният ви живот ще е вълнуващ и непредсказуем. Не пропускайте шансовете и не изолирайте близките си, тъй като те ще бъдат щастливи да споделят щастието заедно с вас.

Стрелец – Дева

Противоположностите обикновено се привличат, но когато нещата достигнат до спазване на определени принципи и стереотип на живот, то не е изключено да възникнат непредвидени трудности за преодоляване. За да съумеете да съжителствате един с друг, то е необходимо всеки от вас да направи съществен компромис със самия себе си. От една страна девата ще трябва да се научи на отстъпчивост, а стрелеца от своя страна е нужно да не избързва с обещанията, които не може да спази. Връзката ви може да е краткотрайна, ако не намерите достатъчно вътрешни сили да се преборите със слабите страни от характерите си. Опитайте се от време на време да си давате повече самостоятелност, за да не издребнявате грешките допуснати от любимата си половинка. Търпението и стремежа ви към постигане на трайно разбирателство е задължителен елемент и за двамата – не го забравяйте в случай, че достигнете за пореден път до размяна на упреци за проявена нетолерантност.

Стрелец – Овен

Прямото отношение, въодушевлението, любовта към движението, новото, вълнуващото – това са качествата, които ви свързват. Привличането в тази връзка е неустоимо. Не е изключено да сте влюбени един в друг още в първия миг, в който сте се зърнали. Страстта е двигателната сила, а ревността ви дава възможност да оцените по достойнство човека до себе си. Опасността във взаимоотношенията идва в мига, когато нито един от двама ви не се замисля дали с изричането на дадена истина няма да нарани достойнството на своята половинка. Дръжте близко до себе си телефона, за да изглаждате недоразуменията с лекота. Разумът ви е повече от необходим за да не изгубите най-скъпото с изричането на дадена дума. Не забравяйте че свободата е част от вашата привлекателност.

Стрелец – Скорпион

Скорпионът първоначално ще бъде привлечен от пламенния и лъчезарен представител на огнения елемент. Активността на стрелеца ще е особено интересна за скорпиона, но малко вероятно е да направи първата крачка за сближаване, особено ако не е привлякъл вече вниманието върху себе си. Трудно бихте достигнали до някакво конкретно развитие, ако не сте се влюбили един в друг от пръв поглед. Единственият ви шанс да намерите допирни точки помежду си е чрез любовта, която изпитвате към човека до вас, в противен случай, няма да имате общи теми за разговор, цели и духовни стремежи. Скорпионът ще трябва да се опита да намали дистанцията в общуването, а стрелеца да забави темпото и да се настрои на по-мистична вълна. Поддържайте непрестанно искрата на страстта, за да не изгубите интереса на любимата си половинка. Не премълчавайте нищо, което може да окаже неблагоприятен ефект върху връзката ви. Запомнете, че чрез спора ще достигате до общото помежду си, но без да допускате емоционални крайности. Не допускайте скуката да влезне в дома ви, тъй като това може да бъде края на вашия любовен роман.

Стрелец – Риби

Вълнението е важен елемент в тази комбинация между елемента на огъня и водата. Стрелецът ще е силно впечатлен от загадъчното държание на рибите, а рибите ще са заинтригувани от сърцатия и искрен стрелец. Важна роля в съюза ще е рибата, която трябва да съумее да съхрани своята тайнственост и непроницаемост с години. Тук съществува опасност никога да не демонстрира реалните си чувства и мисли и постепенно да се отдалечи от своята половинка стрелец. Другият възможен капан, който съществува е, че стрелецът никога няма да познава истински своя партньор и дори при една евентуална раздяла няма да знае какво всъщност е загубил. Непознатото ще пробуди възхищението и стремежа на стрелеца към постигане на по-голяма близост с ефирните риби, но тогава взаимното разочарование ще е неоспорим факт. Нужен ви е баланс във всяко едно отношение.

Стрелец – Везни

Общите цели, интереси и силното приятелство ще бъдат първите допирни точки към поставяне на едно трайно начало в любовта. Когато сте заедно ще стимулирате един към друг положителното и оптимистичното. Всеки от двамата ще дава най-доброто от себе си, за да съхраните близостта помежду си. Делниците ще превърнете в празници и така неусетно ще преминат годините ви в хармония и разбирателството. Единствено можете да срещате съществени затруднения относно практичните дела в ежедневието си, именно тук стрелеца трябва да вземе ръководещата роля, защото рискувате да си навлечете нежелани главоболия поради непроявена съобразителност към битовите въпроси. Въпреки това, смятам, че ще намерите решение на този проблем и ще останете да се радвате на взаимното си щастие.

Стрелец – Телец

Напрегната е точната дума, с която бих характеризирала любовната връзка между зодиакалните знаци – телец и стрелец. Вие двамата бихте поддържали взаимоотношения единствено, ако контактът ви е на приятелска основа и не сте ангажирани емоционално един с друг. Свободолюбивият нрав на стрелеца често ще изкарва извън равновесие постоянния в чувствата си телец. Ревността и мнителността тук имат повече от пагубно влияние, затова ги избягвайте в случай, че желаете да останете заедно с любимата си половинка. Различните ви темпераменти ще са повод за многобройни малки словесни схватки, но силата е във ваши ръце, така че опитайте се да изгладите недоразуменията помежду си. Необходимо е да не се съревновавате и в професионалната област, тъй като нещата в този случай ще стигнат до трагичен край. Стрелецът ще се нуждае от простор и авантюри в моментите на лични затруднения и неуредици, телецът от своя страна ще го възпира, защото ненавижда хазартния подход към живота на любимия си стрелец. Необходимо е един от двамата да промени светогледа си на триста и шестдесет градуса.

edna.bg