СТРЕЛЕЦ 22.11-21.12

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Очаква ви много успешна седмица, особено що се отнася до работата и професионалното ви развитие. Ще имате добри идеи, а най-хубавото е, че ако не ви мързи да работите, ще постигнете и значителен напредък при реализацията им. Това, на което е добре да обърнете внимание през следващите дни, са контактите. Каквото и да сте замислили – в личен или в служебен план, споделете го с повече хора, помолете за съдействие и приемайте съвети. Нищо чудно, ако се обадите на някого, той да ви препрати към друг или да ви даде идея, която може да ви бъде полезна. Изобщо, разковничето ще е в общуването и в обмена на информация, така че за нищо на света не се затваряйте в себе си и не преставайте да търсите онова, което ви е нужно. Всекидневието ви ще бъде доста забързано през тази седмица, така че има вероятност да свършите доста неща, но по-добре не си правете стриктни планове, тъй като е възможно да възникнат доста непредвидени обстоятелства. Може например да сте си решили нещо, но някоя среща да се проточи по-дълго от предвиденото и в крайна сметка да не ви стигне времето. Давайте го по-лежерно и не се ядосвайте за неща, които не бихте могли да контролирате – така ще ви бъде по-лесно. Почивните дни ще са много приятни, а ако решите да работите – и доста успешни. В социален план ще привличате лесно вниманието, а някои от вас може да се впуснете и в любовно приключение.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През тази година много от вас имаха нужда от свеж повей, за да се справят с предизвикателствата. През декември ще получите глътка въздух под формата на добра новина, интересно преживяване, полезна информация или нещо друго, което ще ви даде надежди за бъдещето. За да сте в синхрон с планетните влияния, през този месец си давайте малко повече почивка. Защото, ако сте затрупани от работа и грижи, може и да не успеете да дадете отдих на ума си и да не разпознаете подаръка, който вселената ви изпраща. Животът не е само работа, отговорности и задължения – погрижете се и за душата си – ако не го направите, натоварването може да ви се отрази зле физически или психически. Със сигурност предизвикателствата, през които преминавате, не са случайни и точно през този месец бихте могли да откриете смисъла в тях, но за целта трябва да си дадете малко почивка от труд и всякакви дейности, да се вгледате в себе си и да потърсите отговори на своите въпроси. След 23 декември най-добре изобщо не се впускайте във важни дела, защото всичко ще става по-трудно, а и на вас може да не ви достига нужната енергия, за да осъществите замисленото. Опитайте се да гледате философски на нещата, не се поддавайте на мрачни мисли и се концентрирайте върху положителното – така ще натрупате у себе си физическа и психическа енергия, която ще ви бъде нужна през януари 2019 година.

ХОРОСКОП 2018

През 2018 година астрологичните влияния ще бъдат доста по-благосклонни към вас в сравнение с предходните две години. Няма да срещате непреодолими препятствия по пътя си, така че в крайна сметка какво ще постигнете зависи най-вече от вас самите. Липсата на предизвикателства обаче може да има и негативна страна, тъй като някои ще се изкушат да търсят лесното и в крайна сметка да не постигнат кой знае колко голям прогрес. Разбира се, нормално е да изпитвате желание да се отпуснете и да се наслаждавате на живота, когато някои проблеми са вече зад гърба ви, но искате ли да осъществите нещо – най-вече в професионален план – не трябва да губите фокус и да престанете да полагате усилия. Не се разпростирайте по много посоки и не прекалявайте с големите очаквания, защото, ако постъпвате така, Вселената много бързо може да ви свали на земята и да ви напомни, че една идея може да е чудесна, когато е в главата ви, но на практика тя може да се реализира само с много труд. Това не значи да се отказвате от идеите си, ако смятате, че са добри, а да докажете, че са реалистични и наистина притежавате способността да ги осъществите. Доза прагматизъм и реализъм ще ви бъдат доста необходими през тази година, тъй като по всяка вероятност ще трябва да обърнете внимание на материалната страна на живота – най-вече на работата и на финансите си. 2018 се явява в някаква степен заключителна за вас, така че не се учудвайте, ако оставите нещо в миналото – то вече няма да ви е нужно. Последните два месеца от годината са особено благоприятни – ще ви обземе небивал ентусиазъм и незабавно ще започнете нещо ново и вълнуващо.

Кариера и финанси

През 2018 г. темата за финансите ще ви вълнува силно. Дали ще имате грижи за пари или напротив – ще се радвате на стабилност, зависи много от това до каква степен използвате вродените си дарби и таланти, както и от умението ви да боравите с пари. При всички случаи е препоръчително да не харчите за щяло и нещяло и да спестявате малко повече. Появят ли се по-сериозни финансови затруднения, това може би ще е знак, че трябва да спазвате по-сериозна финансова дисциплина и да помислите дали няма начини да започнете да изкарвате повече пари – с допълнителна дейност, например. Що се отнася до кариерата и служебната среда, там както за много други неща през 2018-а всичко ще зависи от самите вас – от това доколко сте амбициозни и колко работа вършите. През януари ще трябва да разрешите належащи финансови въпроси. Не правете импулсивно покупки, заради които е възможно впоследствие да останете без пари. Февруари е много силен месец за вас – бъдете по-активни, започнете нещо ново и вложете енергията си в конкретен проект – ако няма такъв, инвестирайте я в собственото си развитие. След 20 март и през април ще се наложи да поохладите малко ентусиазма си и да се концентрирате върху конкретни задачи и проекти, тъй като, ако действате импулсивно или очаквате твърде много, ще се разочаровате. Май и юни са подходящи месеци за изграждане на нови контакти и бизнессъдружия – общувайте по-активно и търсете съмишленици. През юли и август най-добре се концентрирайте върху ученето и собственото си усъвършенстване. Септември е чудесен месец да осъществите професионалните си амбиции – ще постигнете чудесни резултати, включително финансови, особено ако положите повече старание и хубаво се потрудите. Някои от вас може да получат пари от творческа дейност или от странични ангажименти. През октомври работата няма да бъде на дневен ред, а и ще ви бъде по-трудно да се концентрирате. Ноември е важен месец за вас – макар че е възможно да се изправите пред някои трудности, те ще ви наведат на размисли и нищо чудно да коригирате плановете си за бъдещето. Датата 7 декември е вашата своеобразна Нова година – чудесен момент да започнете да кроите планове, да поемете по нова посока и най-вече да помислите какво бихте искали да постигнете през 2019 година.

Любов и семейство

През 2018 година ще имате възможността да направите щателно емоционално пречистване на живота си и да се освободите от връзки и ангажименти, които ви затормозяват или вече са изиграли своята роля. Също да осъзнаете, че е време да продължите напред. Ще разберете, че някои ваши притеснения ви създават трудности в любовта и ще имате шанс да ги преодолеете. Този процес на осъзнаване и пречистване ще бъде особено силен през октомври и ноември – за много от вас тези месеци ще бележат преход от старото към новото. Част от представителите на знака може да се чувствате объркани от взаимоотношенията с партньора/партньорката си или да ви е трудно да направите преценка. Препоръката към вас е както за всичко друго през тази година: бъдете малко по-прагматични, анализирайте каква е реалната ситуация, вместо да се водите само от чувствата си.

Здраве

В сравнение с предходните две години през 2018-а ще се радвате на по-добро здраве. Ще имате повече енергия и по-малко грижи, което ще се отрази благоприятно на здравословното ви състояние. Възможно е някои от вас да потърсите алтернативни форми на лечение на здравословен проблем и да намерите лечителя, когото дълго време сте търсили.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Стрелец – Рак

Нестандартна и трудно обяснима е връзката между огнения представител от зодия стрелец и водния рак. Чудесно бихте могли да си сътрудничите или работите заедно в професионално отношение, но пречките пред които ще се изправите в случай, че имате интимни взаимоотношения ще са повече от многобройни. По-скоро любовта ще приемате, като състезание и по-малко, като начин да си доставяте взаимно удоволствие чрез взаимна подкрепа и безрезервна вяра. Напълно възможно е още от самото начало засиленото семейно чувство на рака да бъде наранено от вечно търсещия приключения представител от зодия стрелец. Ревността и съмненията ще ви обземат в мига, когато нито един от вас двамата не дава явен изблик на своите чувства пред интимната си половинка. Невъзможното обаче може да се превърне в реалност, в случай, че правите често взаимни отстъпки и съхраните взаимната си независимост и свободолюбие. Любовта ви ще е трайна, ако възприемате човека до себе си като приятел и по-малко като своя собствена интимна половинка. Избягвайте конфликтите и безсмислените спорове породени от трети лица базиращи се на слухове.

Стрелец – Козирог

Разликите между вас са причина за взаимен интерес към по-близък контакт. Привличането не е определящо, но общуването помежду ви е пълноценно. Обединяващият елемент е в стремежите за постигане на професионален и материален успех, но разликите са в методите, които използвате за постигане на целите си. Малко вероятно е да се радвате на дълъг съвместен съюз, ако не наблегнете на общите цели, планове и стремежи – независимо дали са в личен или професионален аспект, в противен случай връзката ви ще се развива до едно ниво след което ще се разпадне. Забравете гордостта и себелюбието и демонстрирайте по малко любов всеки ден един към друг. Определяйте правилата на съвместен живот в движение и се опитайте да не си отправяте често критики и обвинения за допуснати вече грешки.

Стрелец – Стрелец

Взаимно ще неутрализирате положителните си качества и способности. Интересът няма да е пробуден от скритото, а от познатото и близкото. Не бих казала, че това е възможно най-подходящата комбинация за съжителство, но не смятам, че съществуват непреодолими пречки между вас. Двамата ще се впуснете неусетно във близък интимен контакт, като всеки поотделно ще вложи цялата си енергия, но прекалената чувствителност и гордост могат да попречат на общуването помежду ви. Не се поддавайте на поривите за безкрайни забавления, а се опитайте да сте си опора в трудностите, за да се наслаждавате в свободните часове един на друг. Търпението и компромисите са задължителни в моментите на разногласия и конфликти. Поддържайте пламъка на любовта, за да не тръгне всеки от вас в различна посока.

Стрелец – Водолей

Двамата заедно ще имате възможност да създадете хармонични взаимоотношения и е напълно възможно бързо да се решите да изградите уютен дом и семейство. Сходните ви цели и интереси ще поддържат този съюз, но предупреждението е да не загубите общата си посока, тъй като това може да означава края на вашия любовен роман. Опитвайте се винаги при всякакви обстоятелства да вървите заедно рамо до рамо, в противен случай всеки ще поеме по своята житейска пътека без да се интересува от проблемите на любимия до себе си човек. Не допускайте безразличието да обземе мислите и ежедневието ви. Изненадите са важен елемент за разбирателство и щастие в дома ви. Поддържайте свежа страстта един към друг и не се колебайте да направите компромис, тогава когато обстоятелствата го изискват от вас. Спазите ли тези изисквания ще се радвате на споделена любов дълги години.

Стрелец – Близнаци

Реална е комбинацията между двата противоположни знака близнаци и стрелец, тъй като ще сте увлечени еднакво в желанието си да експериментирате и предприемате рисковани начинания независимо в коя област от ежедневието ви. Възможностите за допълване, както са многобройни, така са и до известна степен оскъдни. Всеки сам по себе си ще допуска грешки, за които ще си въобразява, че ще му бъдат простени, след което ще идва голямото разочарование. Непрекъснато променящите ви се становища по важни въпроси ще носят напрежение в интимната ви връзка. Необходимостта от искреност е важен елемент, но може да се окаже и нежелана обич за чувствителните ви души. Умереността е ключа към хармоничното съжителство между вас двамата. Възможностите, чрез които може да разрешите различията са достатъчни, за да превърнете контакта помежду си в разнообразно занимание, подържащо не само физиката, но и ума ви в непрекъсната готовност за акция.

Стрелец – Лъв

Пълна хармония и единомислие. Живецът е определящ, а оптимизма няма разрушаване, тъй като умеете да стимулирате в своята половинка качествата, които липсват на единия от вас двамата. Притежавате сходни интереси и разбирания как да реализирате инициативите и проектите си в житейски план. Обичате пътешествията в духовната сфера, но и наяве, привличат ви авантюрите и силните усещания не само в любовта, но и в професионалната сфера. Най-добрият стимул за вас са трудностите и невъзможните неща от живота. Опиянявате се от близостта, но и от невъзможността да притежавате цялостно любимата половинка до себе си. Телепатичната връзка е една малка добавка към цялостното допълване в отношенията ви. Съвместният ви живот ще е вълнуващ и непредсказуем. Не пропускайте шансовете и не изолирайте близките си, тъй като те ще бъдат щастливи да споделят щастието заедно с вас.

Стрелец – Дева

Противоположностите обикновено се привличат, но когато нещата достигнат до спазване на определени принципи и стереотип на живот, то не е изключено да възникнат непредвидени трудности за преодоляване. За да съумеете да съжителствате един с друг, то е необходимо всеки от вас да направи съществен компромис със самия себе си. От една страна девата ще трябва да се научи на отстъпчивост, а стрелеца от своя страна е нужно да не избързва с обещанията, които не може да спази. Връзката ви може да е краткотрайна, ако не намерите достатъчно вътрешни сили да се преборите със слабите страни от характерите си. Опитайте се от време на време да си давате повече самостоятелност, за да не издребнявате грешките допуснати от любимата си половинка. Търпението и стремежа ви към постигане на трайно разбирателство е задължителен елемент и за двамата – не го забравяйте в случай, че достигнете за пореден път до размяна на упреци за проявена нетолерантност.

Стрелец – Овен

Прямото отношение, въодушевлението, любовта към движението, новото, вълнуващото – това са качествата, които ви свързват. Привличането в тази връзка е неустоимо. Не е изключено да сте влюбени един в друг още в първия миг, в който сте се зърнали. Страстта е двигателната сила, а ревността ви дава възможност да оцените по достойнство човека до себе си. Опасността във взаимоотношенията идва в мига, когато нито един от двама ви не се замисля дали с изричането на дадена истина няма да нарани достойнството на своята половинка. Дръжте близко до себе си телефона, за да изглаждате недоразуменията с лекота. Разумът ви е повече от необходим за да не изгубите най-скъпото с изричането на дадена дума. Не забравяйте че свободата е част от вашата привлекателност.

Стрелец – Скорпион

Скорпионът първоначално ще бъде привлечен от пламенния и лъчезарен представител на огнения елемент. Активността на стрелеца ще е особено интересна за скорпиона, но малко вероятно е да направи първата крачка за сближаване, особено ако не е привлякъл вече вниманието върху себе си. Трудно бихте достигнали до някакво конкретно развитие, ако не сте се влюбили един в друг от пръв поглед. Единственият ви шанс да намерите допирни точки помежду си е чрез любовта, която изпитвате към човека до вас, в противен случай, няма да имате общи теми за разговор, цели и духовни стремежи. Скорпионът ще трябва да се опита да намали дистанцията в общуването, а стрелеца да забави темпото и да се настрои на по-мистична вълна. Поддържайте непрестанно искрата на страстта, за да не изгубите интереса на любимата си половинка. Не премълчавайте нищо, което може да окаже неблагоприятен ефект върху връзката ви. Запомнете, че чрез спора ще достигате до общото помежду си, но без да допускате емоционални крайности. Не допускайте скуката да влезне в дома ви, тъй като това може да бъде края на вашия любовен роман.

Стрелец – Риби

Вълнението е важен елемент в тази комбинация между елемента на огъня и водата. Стрелецът ще е силно впечатлен от загадъчното държание на рибите, а рибите ще са заинтригувани от сърцатия и искрен стрелец. Важна роля в съюза ще е рибата, която трябва да съумее да съхрани своята тайнственост и непроницаемост с години. Тук съществува опасност никога да не демонстрира реалните си чувства и мисли и постепенно да се отдалечи от своята половинка стрелец. Другият възможен капан, който съществува е, че стрелецът никога няма да познава истински своя партньор и дори при една евентуална раздяла няма да знае какво всъщност е загубил. Непознатото ще пробуди възхищението и стремежа на стрелеца към постигане на по-голяма близост с ефирните риби, но тогава взаимното разочарование ще е неоспорим факт. Нужен ви е баланс във всяко едно отношение.

Стрелец – Везни

Общите цели, интереси и силното приятелство ще бъдат първите допирни точки към поставяне на едно трайно начало в любовта. Когато сте заедно ще стимулирате един към друг положителното и оптимистичното. Всеки от двамата ще дава най-доброто от себе си, за да съхраните близостта помежду си. Делниците ще превърнете в празници и така неусетно ще преминат годините ви в хармония и разбирателството. Единствено можете да срещате съществени затруднения относно практичните дела в ежедневието си, именно тук стрелеца трябва да вземе ръководещата роля, защото рискувате да си навлечете нежелани главоболия поради непроявена съобразителност към битовите въпроси. Въпреки това, смятам, че ще намерите решение на този проблем и ще останете да се радвате на взаимното си щастие.

Стрелец – Телец

Напрегната е точната дума, с която бих характеризирала любовната връзка между зодиакалните знаци – телец и стрелец. Вие двамата бихте поддържали взаимоотношения единствено, ако контактът ви е на приятелска основа и не сте ангажирани емоционално един с друг. Свободолюбивият нрав на стрелеца често ще изкарва извън равновесие постоянния в чувствата си телец. Ревността и мнителността тук имат повече от пагубно влияние, затова ги избягвайте в случай, че желаете да останете заедно с любимата си половинка. Различните ви темпераменти ще са повод за многобройни малки словесни схватки, но силата е във ваши ръце, така че опитайте се да изгладите недоразуменията помежду си. Необходимо е да не се съревновавате и в професионалната област, тъй като нещата в този случай ще стигнат до трагичен край. Стрелецът ще се нуждае от простор и авантюри в моментите на лични затруднения и неуредици, телецът от своя страна ще го възпира, защото ненавижда хазартния подход към живота на любимия си стрелец. Необходимо е един от двамата да промени светогледа си на триста и шестдесет градуса.

edna.bg