СКОРПИОН 24.10-22.11

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица във ваша полза ще е да обръщате по-голямо внимание на случващите се събития и на преживяванията си – особено ако се отнасят до отношенията ви с друг човек или с група хора. Има голяма вероятност тези въпроси да ви занимават и през цялата 2019 година. Възможно е в личния или в служебния ви живот да възникне конфликт, който сте опитвали да предотвратите, но точно сега, дори да искате, трудно ще си скриете главата в пясъка. За да извлечете нещо полезно от ситуацията, най-важните условия са: да не я квалифицирате като добра или лоша и да не реагирате първосигнално. Дайте си малко време, за да се уталожат първоначалните емоции и след това анализирайте новополучената информация – опитайте се да гледате позитивно на всичко случващо се, не изпадайте в драми. Не си правете изводи, основаващи се единствено на собствените ви предположения – може да си внушавате и да задълбаете излишно. Ако за нещо ви липсва обяснение, говорете с човека, който би могъл да ви даде яснота – само така ще разберете каква е истината. Тъй като има известен риск да интерпретирате грешно информацията, опитвайте се да преценявате по-внимателно фактите, а не си въобразявайте разни неща. Седмицата е много благоприятна да извършите промени и подобрения както в дома си (например да започнете ремонт), така и в професионалната област. Но следва да наблегнете на новите начинания, на ученето и на самоусъвършенстването. От четвъртък нататък бъдете внимателни как общувате с любимия човек – прекалените изисквания към него/нея може да се обърнат срещу вас и да нанесат вреди на връзката ви.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Декември е чудесен месец за вас, защото ще бъдете някак по-балансирани, а това ще повлияе положително както на взаимоотношенията с хората около вас, така и на житейските обстоятелства, в които сте въвлечени. Колкото по-спокойни и уравновесени сте, толкова по-хармоничен ще бъде и външният свят. Не се чувствайте виновни, че изпитвате нужда да си угаждате повече, да си купувате разни неща или да си доставяте удоволствия – декември е точно за това. Най-хубавото е, че, без да се налага да полагате кой знае какви усилия, ще попадате  при благоприятни за вас обстоятелства и ще привличате с лекота добрите хора. Разбира се, никой не казва да сте пасивни. Ако искате нещо, действайте, но просто няма да е необходимо да се напрягате прекалено и да правите нещо на всяка цена – ако то трябва да се случи, ще стане по лесен начин. Месецът ще е много благоприятен за финансите ви – ще усетите подобрение в тази област, а нищо чудно и да финализирате някои недовършени дела, които ще ви донесат пари – например, ако имате бизнес, ще сключите добра сделка или изгоден договор. Що се отнася до любовта, там също има шанс да се възцари хармония, но трябва да внимавате с ревността и контрола, особено през първите дни на месеца. Не приемайте като заплаха за връзката си, че половинката ви изпитва необходимост да следва собствените си интереси и да се отдава на различни от вашите занимания – ако надмогнете страха си, всичко ще бъде наред.

ХОРОСКОП 2018

2018 ще бъде благодатна година за вас, тъй като ще се открие възможност да излезете от зоната на познатото и да обогатите знанията и опита си. Тенденцията при вас ще бъде към разширяване и подобрение. Но за да успеете да се възползвате от позитивните астрологични влияния, трябва да се опирате на тази част от себе си, която ви тласка към приключения, също и да търсите нови възможности – отвъд онова, което вече сте постигнали, което знаете или което умеете. И най-вече отвъд онова, с което сте свикнали. Една от най-големите възможности, които ще ви бъдат предоставени през тази година, е тази да изследвате по-задълбочено себе си и да разберете кои са онези сили – вътрешни или външни, които ви дърпат назад и ви пречат да постигнете желаното. Става въпрос за страхове, за негативен минал опит, за слабости, за привързаност към хора и обстоятелства. През тази година всяка една вътрешна промяна би могла да доведе до подобрение на външните обстоятелства, така че бъдете искрени със себе си и имайте смелост да се откопчите от влиянията, които ви спират, за да продължите напред. Годината е особено благоприятна за учене, за пътуване зад граница, както и за личностно усъвършенстване. Освен това много от вас ще усетите прилив на позитивизъм, от който имате особено голяма нужда, за да си повярвате, да успеете да реализирате целите и да сбъднете желанията си. Всъщност, въображението ще бъде едно от най-силните ви оръжия през тази година, така че по-често го използвайте – както в работата си, така и като планирате какво искате да осъществите във всяка една област. Другият ви помощник ще бъде вашата интуиция. Ако й се доверявате, тя ще ви води и ще ви помага да разчитате знаците, за да намерите правилната за вас посока – нещо, което без съмнение ще се случи през 2018 година.

Кариера и финанси

2018 може да бъде много успешна година за вас в професионално и във финансово отношение, като най-важното условие това да се случи е да вярвате в себе си и да се настроите приключенски. Ще имате много повече от обикновено енергия, която бихте могли да вложите там, където прецените – в учене, в професионално усъвършенстване или в развитието на служебен проект. Някои от вас може напълно да смените сферата, в която се изявявате, или най-накрая да достигнете мечтания връх. Късметът ще бъде с вас – така че, ако сте стъпили на правилния път, няма начин да не постигнете напредък. Стремете се да разширявате вече съграденото и търсете нови хоризонти, към които да се устремите – ще установите, че получавате нужната ви подкрепа. През януари ще имате много енергия и, ако я канализирате, може да постигнете напредък. Концентрирайте се върху същественото: не си губете времето в излишни битки, не се ядосвайте за неща, които не зависят от вас. Февруари е ключов месец за вас – може да очаквате неочакваното, например да родите нова идея, пред вас да се открие нова възможност за изява, да смените посоката. През март ще е добре да наблегнете на творческите начинания. През април може да постигнете много, но трябва да сте концентрирани върху реализацията на конкретни цели, а също и да проявявате по-голямо търпение. През май и юни няма да срещате някакви пречки. Юли и август са единствените месеци от тази година, през които не е препоръчително да се втурвате напред и да рискувате. В тези месеци планирайте, но не действайте толкова смело. През август може да вземете важно решение, което ще осъществите през септември. През октомври и до средата на ноември вероятно работата ще остане на заден план заради лични дела, които ще ви занимават. В този период не създавайте важни делови партньорства, тъй като може да не просъществуват дълго. Декември е чудесен месец за финансовото ви положение – може да очаквате приходи.

Любов и семейство

„Промяна“ ще бъде ключовата дума за много от вас, що се отнася до любовните и семейните ви отношения. Годината всъщност е много важна за тази сфера от живота ви, тъй като ще бъдете по-честни пред себе си и ще си давате по-ясна сметка за чувствата, които изпитвате, а от това ще зависи как ще продължат да се развиват важните за вас взаимоотношения. Много от вас ще имат шанс да изгладят някои минали противоречия и да съживят любовта си. Ако държите на човека до себе си, осмелете се да говорите за това как се чувствате и от какво имате нужда – така ще има шанс да станете още по-близки. Ако обаче една връзка вече е приключила, но двамата сте заедно по навик или по материални причини, през 2018-а трудно ще успеете да излъжете себе си, че връзката ви с този човек все още продължава, и нищо чудно всеки да тръгне по своя път. През тази година ще имате шанс да срещнете нова любов – най-вече през периода май-септември. През октомври и ноември любовта ще бъде по-трудна – може да имате драматични преживявания, и дори да се върнат хора от миналото ви, които да ви хвърлят в размисли и страсти. Пазете се да не изпадате в крайности и не предприемайте нищо прибързано под влияние на емоциите си, защото после може да съжалявате.

Здраве

През 2018 година нивото на жизнената ви енергия ще бъде високо и по-всяка вероятност ще се радвате на добро здраве. Единственото, което не трябва да правите, е да преяждате, тъй като има такъв риск и последствията ще бъдат за фигурата ви. През лятото гледайте да си починете добре и оставете важните семейни и служебни проблеми за есента, защото така или иначе през тези месеци трудно ще постигнете напредък или ще намерите решение за тях. Ако усетите, че трупате гняв или недоволство, намерете някакъв отдушник, за да не тровят емоциите тялото и душата ви.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Скорпион – Телец

Синхронизирането между скорпиона и телеца е лесно и непринудено. Взаимно допълващи се във всяка сфера от живота си. Привличането е повече от неустоимо. Двамата притежавате сходство не само като характери, но и като подход и реакции в най-различни житейски ситуации. Прями, искрени, чаровни и разсъдливи. Невъзможни неща за вас не съществуват. Необходимо е да поддържате щастието си без лъжи, дори и когато сте допуснали грешка – признайте си ги един пред друг. Помирението и умението ви да си прощавате е част от благоприятните възможности да сте заедно. Вратата е винаги отворена за постигане на по-голяма яснота и сигурност стига да го желаете силно и от сърце.

Скорпион – Водолей

Странен и вълнуващ е съюзът между скорпиона и водолея, тъй като между разликите и приликите в характерите ви съществува твърде тънка граница. Възприятията ви свързани със заобикалящия ви свят ще са сходни и почти през цялото време ще сте на едно мнение за важното и маловажното в ежедневието си. Добре ще се чувствате един с друг, стига скорпионът да не проявява непрестанен стремеж към напълно притежание на любимата си половинка от зодия водолей. Водолеят не обича да се отдава никому изцяло, обича свободата си повече от всичко друго на света. Взаимно се опитвайте да давате достатъчно простор не само на човека до вас, но и на себе си, защото именно така ще се радвате на хармоничен и дълготраен съюз белязан с доверие и духовно родство. Ще си позволя да ви дам още един ценен съвет, а именно да не си позволявате да използвате слабите места на своята половинка с цел постигане надмощие във връзката си. Опитвайте се по равно да давате и да получавате. Ревността тук ще е неоснователна и ще е плод повече на вътрешни страхове от самота. Не крийте чувствата си, когато сте наранени от другия!

Скорпион – Рак

Страстна е от първия миг е връзката между представителите на водния елемент. Бурните емоции до голяма степен определят взаимоотношенията помежду ви, като на моменти ви лишава от възможността да взимате обективни решения за своите намерения или конкретни действия. Пламенни и чувствителни, романтични, но практични и добре справящи се с реалните изисквания на живота вие ще стимулирате в другия скритите заложби и дадености не само в емоционален план, но и в професионалната сфера. Никой от вас двамата няма да се задоволи с малко, по-скоро бихте стигнали до крайности, но изискванията си ще увеличавате с всеки изминал ден, в който сте заедно. Разликите идват от възприятията и методите, чрез които разрешавате проблемите си в бита или на работното си място. Съюзът между вас двамата може да достигне до неочаквани висини на развитие и реализация, като по-скоро ще е градивен и траен, отколкото нестабилен и лишен от нежност и любов. Истината е, че никога в дома ви няма да влезе неканената гостенка наречена „Скука и еднообразие“. Животът ви ще е изпълнен с трудности и радости, които ще изживявате заедно- рамо до рамо без крачки назад или настрани от главната посока, която сте поели двамата.

Скорпион – Везни

Първоначално можете да изпитате известно отблъскване един към друг, но истината е че и двамата можете да сте си полезни в духовно и интелектуално отношение. Енергичността на везната ще стимулира мудния в някои отношения скорпион, като се научи да приема по-спокойно повратностите на съдбата. Не е изключено скорпиона често да изпитва ревност спрямо своята половинка, тъй като свободолюбивия й нрав и многобройните контакти ще са причина за непрестанната и заетост. В случай, че не намерите компромисен вариант да съжителствате заедно, не е изключено раздялата да бъде факт въпреки взаимните ви симпатии.

Скорпион – Лъв

Съмнително е разбирателството между тези два представителя на различните стихии огън и вода, тъй като и скорпиона и лъва могат да се похвалят със силни характери. В случая не се знае, кой точно от вас двамата ще поеме ръководещата роля. Лично аз залагам на скорпиона, тъй като убедителността и властния характер са с водещо начало заложено му по природа. В случай, че се съмнявате в думите ми, то се опитайте да убедите в правота си по даден въпрос своята половинка от зодия скорпион – не се ли случва все така, че най-накрая отстъпвате пред аргументите и магнетичния й поглед. Всъщност няма значение, защото при всяко едно положение след години ще капитулирате напълно и ще оставите не само живота си, но и сметките и мислите си в плен на този представител от зодиака. Скорпионът ще обсеби тотално партньора си, а това няма да се отрази много добре на лъвското самочувствие. Помислете внимателно преди да се обвържете трайно!

Скорпион – Овен

Хармонична и перспективна е връзката между скорпион и овен. Двамата заедно можете да изживеете шеметни мигове и незабравими забавления. Запомнете, че за да продължи романтичното ви пътуване и в бъдещето ще е необходимо овена да полага усилия, за да разбере по-добре вътрешния закодиран свят на скорпиона. Скорпионът от своя страна в моментите на недоволство и неудовлетворение трябва да избягва да се изолира от любимата си половинка и да споделя душевните си терзания.Наложително е във връзката си да избягвате подмолността и липсата на искреност, защото именно недоверието може да причини и на двама ви голяма болка. Не се заблуждавайте, че съществува нещо по-важно от вас самите. Посрещайте адекватно житейските предизвикателства и ще се радвате на незабравимо и изпълнено със страст съжителство.

Скорпион – Скорпион

Абсурдна, но не невъзможна е връзката между тези два представителя на водния елемент. Страстите са разрушителни, а желанието за надмощие е част от характерите ви. Първоначално ще се привличате от сходните си разбирания, интереси и мисли, но в момента, когато отношенията ви се задълбочат положението ще излезе извън контрол, именно тогава ще трябва да полеете емоциите си със студена вода и да се подготвите поне единия от двамата да направи крачка назад. Напълно възможно е да ви е приятно да взимате участие в тези борби създадени от вас самите, но разрухата ще е пълна, ако се подадете на такъв род пориви. Не забравяйте, че вие сами определяте правилата на поведение. Редувайте се, кой да поема негативното следствие от допусната грешка поради невнимание или незнание. Правилата тук са жестоки и ако никой не направи първата крачка за помирение и разбирателство, логичният край ще е раздяла. Не го забравяйте, в случай, че искате да споделите живота си именно със своята половинка от вашия зодиакален знак. Опитайте двамата по равно да диктувате общия си живот. Не навлизайте в дълги и безрезултатни спорове, за да съхраните любовта си.

Скорпион – Козирог

Разбирателството между тези два знака е чудесно. Ще имате възможност да предвиждате близкото бъдеще и ще черпите вдъхновение от процеса на осъществяване на стремежите и мечтите си. Разумът ще е характерен за този съюз, но вълнуващото в случая е различния подход на всеки от вас към проблемите и нещата, които ви заобикалят от ежедневния живот. Две изцяло различни индивидуални души, които прекрасно се допълват във личен, професионален и духовен план. Единственото предупреждение тук е насочено към физическата близост, а именно да не преставате да изненадвате партньора до вас, за да не изгубите страстта и първичното привличане в отношенията си, тъй като до голяма степен то ще определя взаимоотношенията ви. Прекрасна роля би могъл да изиграе скорпиона, тъй като с романтичния си нюх ще успее да извади козирога от установените тесни рамки и самоограничения. Най-вероятно ще се справите с малките капани във връзката си и ще продължите да вървите напред в пълен синхрон.

Скорпион – Стрелец

Скорпионът първоначално ще бъде привлечен от пламенния и лъчезарен представител на огнения елемент. Активността на стрелеца ще е особено интересна за скорпиона, но малко вероятно е да направи първата крачка за сближаване, особено ако не е привлякъл вече вниманието върху себе си. Трудно бихте достигнали до някакво конкретно развитие, ако не сте се влюбили един в друг от пръв поглед. Единственият ви шанс да намерите допирни точки помежду си е чрез любовта, която изпитвате към човека до вас, в противен случай, няма да имате общи теми за разговор, цели и духовни стремежи. Скорпионът ще трябва да се опита да намали дистанцията в общуването, а стрелеца да забави темпото и да се настрои на по-мистична вълна. Поддържайте непрестанно искрата на страстта, за да не изгубите интереса на любимата си половинка. Не премълчавайте нищо, което може да окаже неблагоприятен ефект върху връзката ви. Запомнете, че чрез спора ще достигате до общото помежду си, но без да допускате емоционални крайности. Не допускайте скуката да влезне в дома ви, тъй като това може да бъде края на вашия любовен роман.

Скорпион – Дева

Магнетичното привличане, активното ежедневие и страстта от постигането на целите в живота ще определят до голяма степен отношенията помежду ви. Заедно бихте могли да сътворите чудеса не само в личен план, но и в професионално отношение. Единствено е необходимо да степенувате по важност целите си и да не се борите за ръководещото място в интимната си връзка. Конкуренцията помежду ви би могла да има повече негативен, отколкото положителен ефект върху любовта ви. При добро взаимно съгласуване на действия, поведение и начин на живот вие двамата бихте могли да изживеете шеметни приключения и да прекарвате дните си в изграждане на педантични планове свързани с бъдещето. Стремежът ви към постигане на материално благополучие също ще изиграе благоприятна роля в отношенията ви. Не допускайте ревността да застане помежду ви!

Скорпион – Близнаци

Трудностите започват още в самото начало на тази интимна връзка и продължават с течение на времето, като съществува реална опасност да се задълбочават противоречията помежду ви. Различният ви начин на живот, както и методите и разсъжденията ви са в коренно различни направления. Не е изключено скорпиона да страда от силна ревност и липса а достатъчно внимание от страна на подвижните и двойнствени по природа близнаци.Чувствата и на двама ви ще са наранени, тъй като в повечето случаи разяснителните разговори ще се водят сякаш на различни по народност езика. В случай, че желаете да съхраните връзката си, то неминуемо ще ви се наложи да направите големи компромиси за лична сметка, като в включите и усилието да промените изцяло мирогледа и ритъма си на живот. Последователността е желано условие за мирно съжителство. Поне няма да ви е скучно един с друг, тъй като непрекъснато се ще сблъсквате с моменти на изненада.

Скорпион – Риби

Магнетично е привличането между скорпиона и рибите. Още от пръв поглед избирате заедно да се насочите към изследване на непознатото и в доста чести случай се превръщате в неразбираем тандем за околните. Любовта при вас пламва бързо и неусетно. Страстта е определяща, тъй като без нея рибата не би се осмелила да навлезе в дълбоки емоционални води. Духовната ви близост е естествена, но и твърде опасна, защото това пробужда у вас скрити чувства, които не винаги са положителни. Задължително вие двамата трябва да гледате с оптимистично око на житейските трудности, за да не се изолирате в свой нереален свят. Общуването помежду ви е пълноценно и не винаги може да се изкаже с прости думи. В миговете на конфликти и двете страни еднакво ще страдат, но рибите дори няма и да подозират, че могат да бъдат ръководещи в тези случаи. Чувствата ви са всепоглъщащи. Взаимно сте запленени от другия, че е възможно да го задушава с всеотдайност и любов. Заедно ви очакват безброй делнични вечери, които ще се превръщат в безкрайни празнични нощи. Изненадата тук ще създава нужната и на двама ви романтика.

edna.bg