СКОРПИОН 24.10-22.11

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица ще е добре да обърнете по-голямо внимание на себе си и на по-дълбоките си потребности и желания, вместо да се стремите да се напасвате към средата и към хората, предявяващи изисквания към вас. Вие най-добре знаете от какво имате нужда и какво ви доставя удоволствие – време е да си обърнете внимание и да оставите всичко останало на заден план. Би било много жалко, ако се жертвате заради другите в този момент – ще пропуснете ценна възможност да направите нещо добро за себе си. Каквато и цел да си поставите през следващите дни, има вероятност да постигнете напредък, защото ще впрегнете в действие силната си воля и ще проявявате голяма решителност. Има едно условие обаче – да сте отдадени на това, което правите, да влагате страст. Стига да искате, бихте могли да извършите някои промени, които преди сте се страхували да направите или сте смятали, че е много трудно – точно сега ще се случи по-лесно. За целта трябва да гледате напред и да не съжалявате за неща, които вече не са ви нужни или просто не са особено важни в сегашния момент.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

За вас ноември ще е един много ключов месец от тази година, защото е свързан с реализирането на голяма промяна. При някои тази промяна ще се случи неочаквано – може дори да ви се стори като гръм от ясно небе. Други пък повече няма да можете да търпите стара ситуация и самите вие ще провокирате събития, които да доведат до промяна. Къде ще се случи тя, е индивидуално – но навярно ще е там, където има най-голяма нужда или от доста време се наблюдава застой. За вас няма да е лесно да пуснете онова, с което сте свикнали, но имайте предвид, че промяната ще ви донесе много добри неща – на първо място свобода. Периодът е много подходящ за приключване и довършване – не само на краткосрочни задачи и проекти, но и за много по-мащабни неща: например да сложите край на житейски етап или да се откажете от вреден навик. Сферата на връзките и партньорствата ще излезе на дневен ред при много от вас. Точно в тази област ще се случват най-сериозните преобразувания. Месецът е много благодатен за финансите ви – може да получите допълнителни приходи.

ХОРОСКОП 2019

През 2019-а ще успеете да оползотворите пълноценно възможностите, предоставени ви през изтеклата година: да научите нещо ново, да придобиете добър опит или да се впуснете в някакво ново начинание. Заради енергията, която сте влагали в новите си инициативи, ще постигате конкретни резултати, ще се почувствате по-стабилни, уверени в себе си и това ще се отрази положително на качеството на живота ви като цяло. Ако през изминалата 2018-а ви е осенила интересна идея, през тази година ще разполагате с ресурси да я реализирате. Това може да означава да намерите нужните ви финансови средства или да придобиете нови практически умения, без които не бихте могли да осъществите идеята си. През тази година ще намирате по-лесно баланса между приятното и полезното, между възвишеното и практичното. Търсете начини да съчетавате едното с другото, защото залитането в крайности може да ви превърне или в прахосници, или в прекалени материалисти. През 2019 г. може наистина да постигнете сигурен растеж, ако се опирате на волята, на упоритостта и на концентрацията си – все качества, които притежавате. Някои от вас може да се впуснете в бизнес, други – да започнете да изграждате дом, трети – да създадете връзка, а четвърти – да станете нов човек на базата на осъзнаването, до което сте достигнали през изминалата година. Каквото и да решите да съграждате, слагайте тухла по тухла – дори да отнеме време, бъдете сигурни, че в крайна сметка постоянството и търпението ви ще бъдат възнаградени. Годината ще бъде малко по-различна за вас, ако сте родени в интервала между 23 и 30 октомври. Ако е така, освен всичко гореспоменато, може да очаквате да настъпи интересен обрат – ще влезете в нова роля или ще се изявявате на друга „сцена”.

Кариера и финанси

2019 г. ще е изключително благодатна за вас в материален план. Ще имате възможност да постигнете финансова стабилност – да получите увеличение на заплатата, да си докарате допълнителен доход или друго. Има обаче вероятност желанието ви да харчите пари също да расте – ако това стане, парите ще идват, но и лесно ще си отиват, а в крайна сметка може и да не изпитате така желаната от вас стабилност. За да не се получава така, мислете за какво харчите и в никакъв случай не разчитайте на хазарт или на други залагания – ще изгубите. Ако се видите с повече пари, най-добре ги инвестирайте – в себе си или в нещо, което може да ви носи доходи в бъдеще. Що се отнася до работата, пречки и задържащи влияния не се очертават, така че всичко ще зависи от вашата воля и усърдие. Родените в периода между 23 и 30 октомври е възможно да поемете по нов професионален път, което обаче поне за известно време би могло да доведе до определена несигурност и финансова нестабилност. През януари не е препоръчително да се предприемат големи рискове. В случай че избягвате да поемате конкретни отговорности и задължения, след време пак ще трябва да се справите с тях, така че свършете си работата. През този месец очаквайте и добри парични постъпления. Март ще е особено благодатен месец за творческа работа и за всякакви дейности, в които активно използвате въображението си, но няма да е благоприятен за практични дела, особено за свързаните с пари. През април пред себе си вече ще имате зелена светлина да поемате по-големи рискове и да предприемате мащабни начинания. Но през май и юни бъдете по-внимателни, тъй като ще проявявате склонност да  действате импулсивно, което може да ви създаде финансови трудности. Летните месеци са чудесни за усъвършенстване – ще настъпи момент да преценявате дали да развивате някои свои таланти, така че хем да се чувствате добре, хем да печелите пари, когато ги изявявате. Може пред вас да се отвори възможност да се отправите на интересно пътуване в чужбина, което ще ви обогати. Август и септември са чудесни месеци – работата ще ви спори и ще дава резултати. Възможно е през ноември общуването с колеги и партньори да бъде затрудено, така че точно през този период не изяснявайте важни въпроси. През декември ще постигнете прогрес, защото ще имате много енергия и нищо няма да ви отклонява да преследвате целите, които сте си поставили. Внимавайте само да не станете подвлластни на гнева си – през този месец ще сте по-напрегнати и ще проявявате склонност да избухвате.

Любов и семейство

Ако сте семейни или сериозно обвързани, през 2019 г. може да се наложи да промените нещо във връзката си, така че и двамата с човека до вас да се чувствате добре. Дори да се окаже, че някой от двама ви има нужда от повече време за себе си, това не е заплаха за връзката. Известно дистанциране може да бъде полезно, стига да не ви притесни. Сериозни катаклизми може да възникнат само в онези отношения, в които има силна ревност, прояви на собственическо чувство и големи страхове у партньорите, които не са преодолени. Ако искате нова любов, има шанс желанието ви да се сбъдне през тази година, макар че не е речено да става дума за сериозна връзка – може да е само кратка, но вълнуваща авантюра. Силният месец за любов е октомври, а през ноември и декември ще бъдете войствено настроени, което би могло да доведе до конфликти в двойката.

Здраве

През 2019-а няма да сте подвластни на астрологични влияния, които да оказват силно негативно въздействие върху здравето ви. Някои от вас може дори да направите крачка напред в грижата за себе си и да положите усилия, за да се откажете от някакъв порок – например да спрете цигарите или алкохола. Тялото ни ще ви даде знак, ако в него се е натрупала отрова – същинска или емоционална. Така че, ако случайно се появи проблем, той няма да е нововъзникнал, а просто е дошъл моментът да се прояви. Не трупайте допълнително токсини и търсете начини да се освободите от тези, които вече са във вас – прилагайте терапии за тялото и психиката си.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Скорпион – Телец

Синхронизирането между скорпиона и телеца е лесно и непринудено. Взаимно допълващи се във всяка сфера от живота си. Привличането е повече от неустоимо. Двамата притежавате сходство не само като характери, но и като подход и реакции в най-различни житейски ситуации. Прями, искрени, чаровни и разсъдливи. Невъзможни неща за вас не съществуват. Необходимо е да поддържате щастието си без лъжи, дори и когато сте допуснали грешка – признайте си ги един пред друг. Помирението и умението ви да си прощавате е част от благоприятните възможности да сте заедно. Вратата е винаги отворена за постигане на по-голяма яснота и сигурност стига да го желаете силно и от сърце.

Скорпион – Водолей

Странен и вълнуващ е съюзът между скорпиона и водолея, тъй като между разликите и приликите в характерите ви съществува твърде тънка граница. Възприятията ви свързани със заобикалящия ви свят ще са сходни и почти през цялото време ще сте на едно мнение за важното и маловажното в ежедневието си. Добре ще се чувствате един с друг, стига скорпионът да не проявява непрестанен стремеж към напълно притежание на любимата си половинка от зодия водолей. Водолеят не обича да се отдава никому изцяло, обича свободата си повече от всичко друго на света. Взаимно се опитвайте да давате достатъчно простор не само на човека до вас, но и на себе си, защото именно така ще се радвате на хармоничен и дълготраен съюз белязан с доверие и духовно родство. Ще си позволя да ви дам още един ценен съвет, а именно да не си позволявате да използвате слабите места на своята половинка с цел постигане надмощие във връзката си. Опитвайте се по равно да давате и да получавате. Ревността тук ще е неоснователна и ще е плод повече на вътрешни страхове от самота. Не крийте чувствата си, когато сте наранени от другия!

Скорпион – Рак

Страстна е от първия миг е връзката между представителите на водния елемент. Бурните емоции до голяма степен определят взаимоотношенията помежду ви, като на моменти ви лишава от възможността да взимате обективни решения за своите намерения или конкретни действия. Пламенни и чувствителни, романтични, но практични и добре справящи се с реалните изисквания на живота вие ще стимулирате в другия скритите заложби и дадености не само в емоционален план, но и в професионалната сфера. Никой от вас двамата няма да се задоволи с малко, по-скоро бихте стигнали до крайности, но изискванията си ще увеличавате с всеки изминал ден, в който сте заедно. Разликите идват от възприятията и методите, чрез които разрешавате проблемите си в бита или на работното си място. Съюзът между вас двамата може да достигне до неочаквани висини на развитие и реализация, като по-скоро ще е градивен и траен, отколкото нестабилен и лишен от нежност и любов. Истината е, че никога в дома ви няма да влезе неканената гостенка наречена „Скука и еднообразие“. Животът ви ще е изпълнен с трудности и радости, които ще изживявате заедно- рамо до рамо без крачки назад или настрани от главната посока, която сте поели двамата.

Скорпион – Везни

Първоначално можете да изпитате известно отблъскване един към друг, но истината е че и двамата можете да сте си полезни в духовно и интелектуално отношение. Енергичността на везната ще стимулира мудния в някои отношения скорпион, като се научи да приема по-спокойно повратностите на съдбата. Не е изключено скорпиона често да изпитва ревност спрямо своята половинка, тъй като свободолюбивия й нрав и многобройните контакти ще са причина за непрестанната и заетост. В случай, че не намерите компромисен вариант да съжителствате заедно, не е изключено раздялата да бъде факт въпреки взаимните ви симпатии.

Скорпион – Лъв

Съмнително е разбирателството между тези два представителя на различните стихии огън и вода, тъй като и скорпиона и лъва могат да се похвалят със силни характери. В случая не се знае, кой точно от вас двамата ще поеме ръководещата роля. Лично аз залагам на скорпиона, тъй като убедителността и властния характер са с водещо начало заложено му по природа. В случай, че се съмнявате в думите ми, то се опитайте да убедите в правота си по даден въпрос своята половинка от зодия скорпион – не се ли случва все така, че най-накрая отстъпвате пред аргументите и магнетичния й поглед. Всъщност няма значение, защото при всяко едно положение след години ще капитулирате напълно и ще оставите не само живота си, но и сметките и мислите си в плен на този представител от зодиака. Скорпионът ще обсеби тотално партньора си, а това няма да се отрази много добре на лъвското самочувствие. Помислете внимателно преди да се обвържете трайно!

Скорпион – Овен

Хармонична и перспективна е връзката между скорпион и овен. Двамата заедно можете да изживеете шеметни мигове и незабравими забавления. Запомнете, че за да продължи романтичното ви пътуване и в бъдещето ще е необходимо овена да полага усилия, за да разбере по-добре вътрешния закодиран свят на скорпиона. Скорпионът от своя страна в моментите на недоволство и неудовлетворение трябва да избягва да се изолира от любимата си половинка и да споделя душевните си терзания.Наложително е във връзката си да избягвате подмолността и липсата на искреност, защото именно недоверието може да причини и на двама ви голяма болка. Не се заблуждавайте, че съществува нещо по-важно от вас самите. Посрещайте адекватно житейските предизвикателства и ще се радвате на незабравимо и изпълнено със страст съжителство.

Скорпион – Скорпион

Абсурдна, но не невъзможна е връзката между тези два представителя на водния елемент. Страстите са разрушителни, а желанието за надмощие е част от характерите ви. Първоначално ще се привличате от сходните си разбирания, интереси и мисли, но в момента, когато отношенията ви се задълбочат положението ще излезе извън контрол, именно тогава ще трябва да полеете емоциите си със студена вода и да се подготвите поне единия от двамата да направи крачка назад. Напълно възможно е да ви е приятно да взимате участие в тези борби създадени от вас самите, но разрухата ще е пълна, ако се подадете на такъв род пориви. Не забравяйте, че вие сами определяте правилата на поведение. Редувайте се, кой да поема негативното следствие от допусната грешка поради невнимание или незнание. Правилата тук са жестоки и ако никой не направи първата крачка за помирение и разбирателство, логичният край ще е раздяла. Не го забравяйте, в случай, че искате да споделите живота си именно със своята половинка от вашия зодиакален знак. Опитайте двамата по равно да диктувате общия си живот. Не навлизайте в дълги и безрезултатни спорове, за да съхраните любовта си.

Скорпион – Козирог

Разбирателството между тези два знака е чудесно. Ще имате възможност да предвиждате близкото бъдеще и ще черпите вдъхновение от процеса на осъществяване на стремежите и мечтите си. Разумът ще е характерен за този съюз, но вълнуващото в случая е различния подход на всеки от вас към проблемите и нещата, които ви заобикалят от ежедневния живот. Две изцяло различни индивидуални души, които прекрасно се допълват във личен, професионален и духовен план. Единственото предупреждение тук е насочено към физическата близост, а именно да не преставате да изненадвате партньора до вас, за да не изгубите страстта и първичното привличане в отношенията си, тъй като до голяма степен то ще определя взаимоотношенията ви. Прекрасна роля би могъл да изиграе скорпиона, тъй като с романтичния си нюх ще успее да извади козирога от установените тесни рамки и самоограничения. Най-вероятно ще се справите с малките капани във връзката си и ще продължите да вървите напред в пълен синхрон.

Скорпион – Стрелец

Скорпионът първоначално ще бъде привлечен от пламенния и лъчезарен представител на огнения елемент. Активността на стрелеца ще е особено интересна за скорпиона, но малко вероятно е да направи първата крачка за сближаване, особено ако не е привлякъл вече вниманието върху себе си. Трудно бихте достигнали до някакво конкретно развитие, ако не сте се влюбили един в друг от пръв поглед. Единственият ви шанс да намерите допирни точки помежду си е чрез любовта, която изпитвате към човека до вас, в противен случай, няма да имате общи теми за разговор, цели и духовни стремежи. Скорпионът ще трябва да се опита да намали дистанцията в общуването, а стрелеца да забави темпото и да се настрои на по-мистична вълна. Поддържайте непрестанно искрата на страстта, за да не изгубите интереса на любимата си половинка. Не премълчавайте нищо, което може да окаже неблагоприятен ефект върху връзката ви. Запомнете, че чрез спора ще достигате до общото помежду си, но без да допускате емоционални крайности. Не допускайте скуката да влезне в дома ви, тъй като това може да бъде края на вашия любовен роман.

Скорпион – Дева

Магнетичното привличане, активното ежедневие и страстта от постигането на целите в живота ще определят до голяма степен отношенията помежду ви. Заедно бихте могли да сътворите чудеса не само в личен план, но и в професионално отношение. Единствено е необходимо да степенувате по важност целите си и да не се борите за ръководещото място в интимната си връзка. Конкуренцията помежду ви би могла да има повече негативен, отколкото положителен ефект върху любовта ви. При добро взаимно съгласуване на действия, поведение и начин на живот вие двамата бихте могли да изживеете шеметни приключения и да прекарвате дните си в изграждане на педантични планове свързани с бъдещето. Стремежът ви към постигане на материално благополучие също ще изиграе благоприятна роля в отношенията ви. Не допускайте ревността да застане помежду ви!

Скорпион – Близнаци

Трудностите започват още в самото начало на тази интимна връзка и продължават с течение на времето, като съществува реална опасност да се задълбочават противоречията помежду ви. Различният ви начин на живот, както и методите и разсъжденията ви са в коренно различни направления. Не е изключено скорпиона да страда от силна ревност и липса а достатъчно внимание от страна на подвижните и двойнствени по природа близнаци.Чувствата и на двама ви ще са наранени, тъй като в повечето случаи разяснителните разговори ще се водят сякаш на различни по народност езика. В случай, че желаете да съхраните връзката си, то неминуемо ще ви се наложи да направите големи компромиси за лична сметка, като в включите и усилието да промените изцяло мирогледа и ритъма си на живот. Последователността е желано условие за мирно съжителство. Поне няма да ви е скучно един с друг, тъй като непрекъснато се ще сблъсквате с моменти на изненада.

Скорпион – Риби

Магнетично е привличането между скорпиона и рибите. Още от пръв поглед избирате заедно да се насочите към изследване на непознатото и в доста чести случай се превръщате в неразбираем тандем за околните. Любовта при вас пламва бързо и неусетно. Страстта е определяща, тъй като без нея рибата не би се осмелила да навлезе в дълбоки емоционални води. Духовната ви близост е естествена, но и твърде опасна, защото това пробужда у вас скрити чувства, които не винаги са положителни. Задължително вие двамата трябва да гледате с оптимистично око на житейските трудности, за да не се изолирате в свой нереален свят. Общуването помежду ви е пълноценно и не винаги може да се изкаже с прости думи. В миговете на конфликти и двете страни еднакво ще страдат, но рибите дори няма и да подозират, че могат да бъдат ръководещи в тези случаи. Чувствата ви са всепоглъщащи. Взаимно сте запленени от другия, че е възможно да го задушава с всеотдайност и любов. Заедно ви очакват безброй делнични вечери, които ще се превръщат в безкрайни празнични нощи. Изненадата тук ще създава нужната и на двама ви романтика.

edna.bg