СКОРПИОН 24.10-22.11

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Как ще се развият събитията през тази седмица зависи много от това по какъв начин оползотворявате енергията си – да работите върху себе си и по собствените си проекти и идеи или за да влияете на другите и да получавате чрез тях това, което искате. Ако е първото, то тогава може да свършите доста полезна работа – ще сте съсредоточени, ще се задълбочите максимално в това, което правите (особено ако става дума за изследователска, научна или интелектуална дейност) и ще постигнете трайни резултати. Дори на дневен ред да излязат проблеми, които не сте успели да разрешите в миналото, заемете се с тях сериозно – усилията, които ще положите през тази седмица, а и до края на месеца, може да ви изкарат от блатото. Старайте се да не изпадате в крайности и да не драматизирате, ако например човекът до вас не откликва на желанията ви. Не оказвайте натиск и не прилагайте принуда, ако може да постигнете нещо с дипломатичност и в разговори.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През юни е възможно да има известно забавяне и объркване по въпроси, свързани с теглене на заеми и кредити, финансови вложения, бизнеспартньорства и сделки. Ще трябва да сте търпеливи, да полагате повече усилия в тези сфери и най-важното – да сте готови да преговаряте и да правите някои компромиси. Ако се заинатите и изисквате всичко да стане така, както вие искате, нищо чудно ситуацията да се усложни още повече и да се изнервите допълнително. След 10 юни и докъм 20 юни бъдете внимателни, когато става дума за пари – не е препоръчително да предприемате рисковани стъпки във финансовата област. Ако интуицията ви подсказва, че има нещо гнило и нещата не са такива, каквито изглеждат, не давайте пари и не се ангажирайте с обещания. Изобщо през този месец няма да е много удачно да сключвате важни договорености в бизнеса и да правите големи разходи – по-добре ги отложете за юли, особено ако нещо в момента ви притеснява. Периодът обаче е много добър да уредите стари плащания, да се издължите на някого, ако се открие възможност – да предоговорите установени взаимоотношения. Бъдете коректни и много ясни в разговорите с делови партньори и с хора, с които общувате по работа – така ще изчистите отношенията и няма да се явяват проблеми в бъдеще.

ХОРОСКОП 2020

През 2020 година пред вас ще се открие добрата възможност да съграждате и да надграждате –зависи в какво ще решите да вложите страстта и енергията си. Някои може да се концентрирате върху личностното си усъвършенстване. Други ще се отдадете на професионалната си реализация или на конкретен служебен проект. Вие притежавате дарбата да обновявате, така че, независимо какво е състоянието на онова, което искате да преобразите, през следващите месеци можете да постигнете добър и стабилен растеж и напредък. Бъдете готови обаче да свършите доста работа. От вас ще се изисква да сте усърдни и последователни, да анализирате кое е ценното, което трябва да остане, кое е излишното и неработещото, което трябва да отстраните. Можете да прилагате този принцип за всичко, което е важно за вас и искате да подобрите през тази година – включително във взаимоотношенията си. Най-важното условие за успех е да не позволявате заради възникващите проблеми да се откажете да следвате пътя си, да се обезкуражавате или да се настройвате негативно срещу някого. Всеки така наречен проблем е изпитание за вас, за вашите решимост и смелост. Не падайте в капана на обвиненията и самосъжалението, защото така само ще изгубите ценно време и ще пропуснете възможностите. Вашата задача е да се съсредоточите върху собствената си личност, да се самоанализирате, да подредите вътрешния си свят и да работите за реализация на собствените си цели и проекти. Оставете онова, което не е във ваш контрол – то само ще се нареди, когато дойде моментът. През 2020 г. обстоятелствата може да принудят родените през октомври представители на знака да поемете по нова посока.

Кариера и финанси

През 2020 г. ще успеете да надградите онова, което сте постигнали през изминалата 2019 – както по отношение на работата, така и във финансов план. Работоспособността ви ще бъде висока, ще имате и доза късмет, така че какво в крайна сметка ще постигнете ще зависи от вас – от концентрацията ви и от труда ви. Годината е много благоприятна за усъвършенстване, така че е добре да отделите време и средства и за това. Придобивайте нови знания и подобрете професионалните си умения – ще ви е от полза както тази година, така и през следващите. Особено важно е да усъвършенствате уменията си да общувате с околните и да се изразявате – ако смятате, че в това отношение има какво да учите, бихте могли да си купите книга за комуникация или да потърсите подходяща възможност за обучение. Стига да не тъпчете на едно място, през първата половина на годината е вероятно да търпите растеж и развитие в работата. През януари и февруари може да очаквате и добри приходи, които ще съответстват на положените усилия. През май и юни няма да е много удачно да поемате нови финансови ангажименти, включително да подписвате договори с банки. През лятото и ранната есен у вас може да възникне усещането, че делата ви са в застой. Това обаче е само привидно – оставете плановете да отлежат, моментът за реализацията им ще дойде скоро, още до края на годината.

Любов и партньорства

За много представители на знака 2020-а ще стане година на сериозни промени в любовта, брака и партньорствата. Основни двигатели за подобна промяна у вас ще бъдат преживяванията ви, това как се чувствате, действията и поведението на човека до вас и на близките ви приятели. А нищо чудно всички тези неща да ви подтикнат да промените себе си – например да започнете да мислите по различен начин, да действате другояче или да се занимавате с неща, които преди не сте се осмелявали да правите. Възможно е също партньорът/партньорката да ви изненада с поведението си – да започне да се държи различно или да предприеме нещо смело и авантюристично. През тази година по-лесно ще успявате да прекъснете неработещи връзки и взаимоотношения, а нищо чудно в живота ви да се появят и нови хора (любовници, приятели) – такива, с които ще бъдете на една вълна. Ако сте склонни да ревнувате, търсете корените на това чувство и се опитайте да се излекувате от него, защото може да създаде сериозни проблеми във връзката ви.

Здраве

Като цяло 2020 г. ще е добра за вашето общо здравословно състояние. Обаче при хора, които имате скрита болест – процес, който е работил незабележимо в тялото ви, сега може да се проявяват симптоми. Не е приятно, но е по-добре човек да знае, че има здравословен проблем и да започне да се лекува, отколкото той да остане скрит и да действа разрушително. На всички и особено на онези, които получавате здравословни сигнали, би се отразило добре да изчистите телата си от токсини с някакъв хранителен режим или най-малкото – да намалите приема на вредни храни и вещества. Не забравяйте и емоционалната детоксикация – търсете подходяща терапия, ако потискате негативни емоции като гняв и обида – те са отрова не само за душата, но и за тялото.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Скорпион – Телец

Синхронизирането между скорпиона и телеца е лесно и непринудено. Взаимно допълващи се във всяка сфера от живота си. Привличането е повече от неустоимо. Двамата притежавате сходство не само като характери, но и като подход и реакции в най-различни житейски ситуации. Прями, искрени, чаровни и разсъдливи. Невъзможни неща за вас не съществуват. Необходимо е да поддържате щастието си без лъжи, дори и когато сте допуснали грешка – признайте си ги един пред друг. Помирението и умението ви да си прощавате е част от благоприятните възможности да сте заедно. Вратата е винаги отворена за постигане на по-голяма яснота и сигурност стига да го желаете силно и от сърце.

Скорпион – Водолей

Странен и вълнуващ е съюзът между скорпиона и водолея, тъй като между разликите и приликите в характерите ви съществува твърде тънка граница. Възприятията ви свързани със заобикалящия ви свят ще са сходни и почти през цялото време ще сте на едно мнение за важното и маловажното в ежедневието си. Добре ще се чувствате един с друг, стига скорпионът да не проявява непрестанен стремеж към напълно притежание на любимата си половинка от зодия водолей. Водолеят не обича да се отдава никому изцяло, обича свободата си повече от всичко друго на света. Взаимно се опитвайте да давате достатъчно простор не само на човека до вас, но и на себе си, защото именно така ще се радвате на хармоничен и дълготраен съюз белязан с доверие и духовно родство. Ще си позволя да ви дам още един ценен съвет, а именно да не си позволявате да използвате слабите места на своята половинка с цел постигане надмощие във връзката си. Опитвайте се по равно да давате и да получавате. Ревността тук ще е неоснователна и ще е плод повече на вътрешни страхове от самота. Не крийте чувствата си, когато сте наранени от другия!

Скорпион – Рак

Страстна е от първия миг е връзката между представителите на водния елемент. Бурните емоции до голяма степен определят взаимоотношенията помежду ви, като на моменти ви лишава от възможността да взимате обективни решения за своите намерения или конкретни действия. Пламенни и чувствителни, романтични, но практични и добре справящи се с реалните изисквания на живота вие ще стимулирате в другия скритите заложби и дадености не само в емоционален план, но и в професионалната сфера. Никой от вас двамата няма да се задоволи с малко, по-скоро бихте стигнали до крайности, но изискванията си ще увеличавате с всеки изминал ден, в който сте заедно. Разликите идват от възприятията и методите, чрез които разрешавате проблемите си в бита или на работното си място. Съюзът между вас двамата може да достигне до неочаквани висини на развитие и реализация, като по-скоро ще е градивен и траен, отколкото нестабилен и лишен от нежност и любов. Истината е, че никога в дома ви няма да влезе неканената гостенка наречена „Скука и еднообразие“. Животът ви ще е изпълнен с трудности и радости, които ще изживявате заедно- рамо до рамо без крачки назад или настрани от главната посока, която сте поели двамата.

Скорпион – Везни

Първоначално можете да изпитате известно отблъскване един към друг, но истината е че и двамата можете да сте си полезни в духовно и интелектуално отношение. Енергичността на везната ще стимулира мудния в някои отношения скорпион, като се научи да приема по-спокойно повратностите на съдбата. Не е изключено скорпиона често да изпитва ревност спрямо своята половинка, тъй като свободолюбивия й нрав и многобройните контакти ще са причина за непрестанната и заетост. В случай, че не намерите компромисен вариант да съжителствате заедно, не е изключено раздялата да бъде факт въпреки взаимните ви симпатии.

Скорпион – Лъв

Съмнително е разбирателството между тези два представителя на различните стихии огън и вода, тъй като и скорпиона и лъва могат да се похвалят със силни характери. В случая не се знае, кой точно от вас двамата ще поеме ръководещата роля. Лично аз залагам на скорпиона, тъй като убедителността и властния характер са с водещо начало заложено му по природа. В случай, че се съмнявате в думите ми, то се опитайте да убедите в правота си по даден въпрос своята половинка от зодия скорпион – не се ли случва все така, че най-накрая отстъпвате пред аргументите и магнетичния й поглед. Всъщност няма значение, защото при всяко едно положение след години ще капитулирате напълно и ще оставите не само живота си, но и сметките и мислите си в плен на този представител от зодиака. Скорпионът ще обсеби тотално партньора си, а това няма да се отрази много добре на лъвското самочувствие. Помислете внимателно преди да се обвържете трайно!

Скорпион – Овен

Хармонична и перспективна е връзката между скорпион и овен. Двамата заедно можете да изживеете шеметни мигове и незабравими забавления. Запомнете, че за да продължи романтичното ви пътуване и в бъдещето ще е необходимо овена да полага усилия, за да разбере по-добре вътрешния закодиран свят на скорпиона. Скорпионът от своя страна в моментите на недоволство и неудовлетворение трябва да избягва да се изолира от любимата си половинка и да споделя душевните си терзания.Наложително е във връзката си да избягвате подмолността и липсата на искреност, защото именно недоверието може да причини и на двама ви голяма болка. Не се заблуждавайте, че съществува нещо по-важно от вас самите. Посрещайте адекватно житейските предизвикателства и ще се радвате на незабравимо и изпълнено със страст съжителство.

Скорпион – Скорпион

Абсурдна, но не невъзможна е връзката между тези два представителя на водния елемент. Страстите са разрушителни, а желанието за надмощие е част от характерите ви. Първоначално ще се привличате от сходните си разбирания, интереси и мисли, но в момента, когато отношенията ви се задълбочат положението ще излезе извън контрол, именно тогава ще трябва да полеете емоциите си със студена вода и да се подготвите поне единия от двамата да направи крачка назад. Напълно възможно е да ви е приятно да взимате участие в тези борби създадени от вас самите, но разрухата ще е пълна, ако се подадете на такъв род пориви. Не забравяйте, че вие сами определяте правилата на поведение. Редувайте се, кой да поема негативното следствие от допусната грешка поради невнимание или незнание. Правилата тук са жестоки и ако никой не направи първата крачка за помирение и разбирателство, логичният край ще е раздяла. Не го забравяйте, в случай, че искате да споделите живота си именно със своята половинка от вашия зодиакален знак. Опитайте двамата по равно да диктувате общия си живот. Не навлизайте в дълги и безрезултатни спорове, за да съхраните любовта си.

Скорпион – Козирог

Разбирателството между тези два знака е чудесно. Ще имате възможност да предвиждате близкото бъдеще и ще черпите вдъхновение от процеса на осъществяване на стремежите и мечтите си. Разумът ще е характерен за този съюз, но вълнуващото в случая е различния подход на всеки от вас към проблемите и нещата, които ви заобикалят от ежедневния живот. Две изцяло различни индивидуални души, които прекрасно се допълват във личен, професионален и духовен план. Единственото предупреждение тук е насочено към физическата близост, а именно да не преставате да изненадвате партньора до вас, за да не изгубите страстта и първичното привличане в отношенията си, тъй като до голяма степен то ще определя взаимоотношенията ви. Прекрасна роля би могъл да изиграе скорпиона, тъй като с романтичния си нюх ще успее да извади козирога от установените тесни рамки и самоограничения. Най-вероятно ще се справите с малките капани във връзката си и ще продължите да вървите напред в пълен синхрон.

Скорпион – Стрелец

Скорпионът първоначално ще бъде привлечен от пламенния и лъчезарен представител на огнения елемент. Активността на стрелеца ще е особено интересна за скорпиона, но малко вероятно е да направи първата крачка за сближаване, особено ако не е привлякъл вече вниманието върху себе си. Трудно бихте достигнали до някакво конкретно развитие, ако не сте се влюбили един в друг от пръв поглед. Единственият ви шанс да намерите допирни точки помежду си е чрез любовта, която изпитвате към човека до вас, в противен случай, няма да имате общи теми за разговор, цели и духовни стремежи. Скорпионът ще трябва да се опита да намали дистанцията в общуването, а стрелеца да забави темпото и да се настрои на по-мистична вълна. Поддържайте непрестанно искрата на страстта, за да не изгубите интереса на любимата си половинка. Не премълчавайте нищо, което може да окаже неблагоприятен ефект върху връзката ви. Запомнете, че чрез спора ще достигате до общото помежду си, но без да допускате емоционални крайности. Не допускайте скуката да влезне в дома ви, тъй като това може да бъде края на вашия любовен роман.

Скорпион – Дева

Магнетичното привличане, активното ежедневие и страстта от постигането на целите в живота ще определят до голяма степен отношенията помежду ви. Заедно бихте могли да сътворите чудеса не само в личен план, но и в професионално отношение. Единствено е необходимо да степенувате по важност целите си и да не се борите за ръководещото място в интимната си връзка. Конкуренцията помежду ви би могла да има повече негативен, отколкото положителен ефект върху любовта ви. При добро взаимно съгласуване на действия, поведение и начин на живот вие двамата бихте могли да изживеете шеметни приключения и да прекарвате дните си в изграждане на педантични планове свързани с бъдещето. Стремежът ви към постигане на материално благополучие също ще изиграе благоприятна роля в отношенията ви. Не допускайте ревността да застане помежду ви!

Скорпион – Близнаци

Трудностите започват още в самото начало на тази интимна връзка и продължават с течение на времето, като съществува реална опасност да се задълбочават противоречията помежду ви. Различният ви начин на живот, както и методите и разсъжденията ви са в коренно различни направления. Не е изключено скорпиона да страда от силна ревност и липса а достатъчно внимание от страна на подвижните и двойнствени по природа близнаци.Чувствата и на двама ви ще са наранени, тъй като в повечето случаи разяснителните разговори ще се водят сякаш на различни по народност езика. В случай, че желаете да съхраните връзката си, то неминуемо ще ви се наложи да направите големи компромиси за лична сметка, като в включите и усилието да промените изцяло мирогледа и ритъма си на живот. Последователността е желано условие за мирно съжителство. Поне няма да ви е скучно един с друг, тъй като непрекъснато се ще сблъсквате с моменти на изненада.

Скорпион – Риби

Магнетично е привличането между скорпиона и рибите. Още от пръв поглед избирате заедно да се насочите към изследване на непознатото и в доста чести случай се превръщате в неразбираем тандем за околните. Любовта при вас пламва бързо и неусетно. Страстта е определяща, тъй като без нея рибата не би се осмелила да навлезе в дълбоки емоционални води. Духовната ви близост е естествена, но и твърде опасна, защото това пробужда у вас скрити чувства, които не винаги са положителни. Задължително вие двамата трябва да гледате с оптимистично око на житейските трудности, за да не се изолирате в свой нереален свят. Общуването помежду ви е пълноценно и не винаги може да се изкаже с прости думи. В миговете на конфликти и двете страни еднакво ще страдат, но рибите дори няма и да подозират, че могат да бъдат ръководещи в тези случаи. Чувствата ви са всепоглъщащи. Взаимно сте запленени от другия, че е възможно да го задушава с всеотдайност и любов. Заедно ви очакват безброй делнични вечери, които ще се превръщат в безкрайни празнични нощи. Изненадата тук ще създава нужната и на двама ви романтика.

edna.bg