РАК 22.06-22.07

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица вниманието ви ще бъде заето основно със служебни ангажименти. Отнасяйте се сериозно към тях и направете това, което се изисква от вас, защото, ако не си свършите работата и не обръщате внимание на детайлите, през следващите седмици ще трябва да го правите, но с цената на нерви и по-големи усилия. Освен това има шанс работата, която свършите сега, да ви донесе нещо – например допълнителни доходи, нови контакти, съдействие или нещо друго. Така че през следващите дни ще имате още един стимул да сте по-концентрирани, по-работливи и по-организирани. Ще е във ваша полза, ако през периода действате прагматично – недейте да летите високо в облаците и обръщайте внимание на финансовите въпроси. Това не значи да се отказвате да преследвате целите си – просто търсете начини да ги реализирате, не живейте единствено с надежди и блянове за бъдещето си. Сряда и четвъртък са чудесни дни за сценични или за други творчески изяви – ако ви предстоят, ще оберете овациите. През тази седмица не отказвайте покана за събиране – може да се запознаете с интересни хора или просто да се заредите с позитивни емоции.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През декември ще си помогнете много, ако вместо да се концентрирате върху проблемите и да си мислите какво в живота ви не е наред, отделите малко време за размишления. Останете насаме със себе си и се запитайте дали онова, което ви тормози, спъва, и дори ви наранява, не носи положителен смисъл за вас самите. Ако успеете да не затънете в проблема, а погледнете на него като на възможност, ще осъзнаете нещо за себе си, включително къде грешите или постъпвате незряло, също е възможно и да израснете в някакво отношение. Достигането до такъв етап ще бъде много ценно за вас, защото през януари следващата година – когато темата отново излезе на дневен ред – ще успеете да подходите към нея вече от друга перспектива, а не с оплакванията „Ох, пак ли? Сега какво да правя?” Ако ви е трудно сами да намерите смисъл, допитайте се до близък приятел след средата на месеца – има вероятност да получите напътствия и добри идеи. Не забравяйте: собствената интуиция ще се превърне в най-добрия ви съветник – няма да са емоциите, страхът и тревожните сценарии, които чертаете в ума си. В по-практичен план през този месец е възможно да ви уведомят, че на работното ви място се планира да бъдат извършени положителни промени или вие самите да решите, че такива са необходими. Всяко нещо, което има за цел подобрение на начина ви на живот, включително в битов план – навици и организация на работа  – ще е добре дошло и може да бъде осъществено сега, така че мислете нашироко и действайте.

ХОРОСКОП 2018

През 2018 година очаквайте позитивни преживявания, но е възможно и да се изправите пред някои предизвикателства. Ще имате чудесната възможност да се освободите от неща, които вече не ви вършат работа, но сте били привързани към тях или просто сте се страхували да ги оставите. Може също да излекувате стари рани, да простите на човек, който ви е наранил, да се изчистите от гняв и обида. Някои от вас ще усетят желание да се занимават с духовни практики или да потърсят алтернативно лечение. Всъщност, връзката с духовното ще бъде много силна, ще ви дари с изострена интуиция и ще ви помага да се справяте с някои предизвикателства. А тези предизвикателства през 2018-а ще бъдат най-вече в сферата на взаимоотношенията. Може да става въпрос за някои трудности в контактите ви с партньора/партньорката, с родител или дете, дори с началник – при всекиго проблемът може да е с различен човек, но при всички случаи ще трябва да му обърнете внимание и да положите усилия, за да го разрешите. Ето защо „компромис“ ще бъде ключова дума за вас през тази година, но имайте предвид, че това не значи компромис на всяка цена. Ще търсите златната среда между собствените си желания и това, което другият човек изисква от вас. И ще трябва да намирате взаимноизгодно решение – ще бъде трудно, но не и невъзможно. Една от важните ви задачи през 2018 година е да разберете, че когато има проблем, не е нужно да очаквате някой друг да се погрижи за уреждането му. Ще трябва да се стегнете, да оставите емоциите настрана и да разберете какво бихте могли да направите, за да решите проблема. Не се нагърбвайте с отговорности, които не са ваши, но недейте и да очаквате много-много, че другите ще се грижат за вас – ако оставите хората да вършат своите си задачи и се грижите за себе си, не само че ще се справите успешно с всичко, което застане на пътя ви, но и ще разберете, че сте способни да направите повече, отколкото сте си мислели.

Кариера и финанси

През 2018 година може да изпитате доста силно неудовлетворение, ако досега сте смятали, че животът ви е единствено и само семейството. Възможно е изведнъж да изпитате силен порив да правите нещо различно, макар с години да сте се чувствали добре в ролята на домакиня например; или да се наложи да обърнете внимание на професионалното си развитие, дори да сте смятали, че работата не е най-важното. Примирете се: през 2018-а работата ще бъде важна за всички знаци, така че, ако пренебрегвате тази сфера от живота си и очаквате някой друг да се грижи за вас – включително и финансово, нищо чудно да ви бъде трудно. Като цяло през тази година ще имате доста повече работа от обикновено, възможно е да се появяват и нови отговорности. Приемете ли предизвикателството обаче, ще разкриете своите способности и ще останете доволни от постигнатото. Що се отнася до финансите ви, през 2018-а в никакъв случай не трябва да правите разхищения. Това не значи да сте стиснати, а просто да сте разумни и премерени в харченето. Още през януари е подходящо да си направите планове за това какво искате да постигнете през годината в професионален план и да си изработите стратегия. Действайте бавно и обмислено, а не под влияние на емоциите си. Февруари е благоприятен месец за нови бизнесначинания и за създаване на делови партньорства. На дневен ред ще излязат финансови въпроси, които ще бъдат свързани с плановете ви за бъдещето. През март ще имате усещането, че всичко се случва трудно и срещате прекалена съпротива. Имайте търпение, не се отказвайте да преследвате целите си и изчакайте април и най-вече май, когато ситуацията ще се подобри. Летните месеци са по-подходящи за работа върху текущи проекти. Ако очаквате финансиране или имате парични проблеми, пак ще трябва да почакате, тъй като едва ли ще се разрешат преди септември. През октомври и ноември внимавайте с харченето – не е моментът да теглите кредит, да давате пари назаем или да правите големи покупки. През декември усилията ви ще бъдат насочени към довършване на някои служебни дела, с които не сте успели да се справите през годината.

Любов и семейство

През 2018 година взаимоотношенията с важни за вас хора ще бъдат подложени на изпитание – за да се види дали са здрави и доколко вие самите подхождате зряло, когато възникнат проблеми. Това не означава, че годината е лоша за брака или за връзката ви. Напротив, бихте могли дори да ги заздравите, стига да приемете проблемите като уроци и възможност да работите за постигане на хармония в отношенията. Внимавайте с критиката – дори нещо в поведението на човека до вас да не ви харесва, ако изисквате все повече и повече, нищо чудно да го/я отблъснете. Връзки, които няма изгледи да се развият и да прераснат в траен съюз, може да приключат; ако в тях има такъв потенциал и от двете страни сте готови да направите следващата крачка, ще се стигне до брак или до съвместно съжителство. За вас годината е чудесна и за зачеване на дете. През октомври и ноември са възможни трудности в семейството. За да се справите, може би ще трябва да направите някакъв компромис. Ако сте от онези представители на знака, които отдавате много внимание на семейството, през тази година е добре да осъзнаете, че вашата роля не се изчерпва само с тази на майка или на баща и да потърсите други полета за изяви. Не го ли направите, може да се чувствате пренебрегнати, тъй като всеки ще си има задачи и отговорности извън семейството, само вие – не.

Здраве

През 2018-а е препоръчително да се грижите повече за здравето си, тъй като е възможно жизнената ви енергия да се понижи и да не ви достигат сили. Правете си профилактични прегледи, пестете енергията си за важните дела и не се опитвайте да угодите на всички. Ако се почувствате физически или психически претоварени, незабавно намалете темпото и си дайте почивка. Възможно е да се появят проблеми с костите и ставите ви, така че не правете прекалено много силови тренировки. И тъй като е добре да се раздвижвате, правете например разходки, лека гимнастика или упражнения, специално предназначени за поддържане на гъвкавостта на ставите. 

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Рак – Везни

В първия контакт ще бъдете привлечени един от друг поради заложения на всеки от вас поотделно интелектуален потенциал. Двамата умеете правилно да използвате силата на словото за постигане на желания и амбиции не само в лично, но и в професионално отношение. Първоначално интересът ви ще е продиктуван от любопитството за методите, които използва човека срещу вас, за да ви плени, след което от самосебе си връзката ви ще започне да се задълбочава и да се превръща и във физическо привличане. Необходимо е е всеки от вас да намира достатъчно вътрешни сили, за да съхрани индентичността си, тъй като и двамата се отличавате със забележителни умствени способности. Наложително е да не налагате мнението си на човека до вас, за да не се получи обратен ефект. Наложително е да демонтрирате често вътрешните си нужди от внимание и нежност. Изтъквайте не само силните, но и слабите черти от характера си, така ще си осигурите подкрепата от страна на интимната си половинка.

Рак – Водолей

Допирните точки между водолея и рака са изключително малко. Най-вероятно връзката ви ще е необикновенна и наситена с високо напрежение и бурни страсти. Романтиката ще ви завладее още в самото начало, но истината е, че с течение на времето трудно ще се справяте с битовите си задължения или проблеми, тъй като ще ви липсва единомислие. Напълно възможно е да се поддавате на импулсивни решения, които ще доведат до неочаквани дори за вас самите конфликтни положения. Търпението ще е най-добрия ви другар в любовта. Възможностите ви за хармоничен съюз могат да са ограничени, но не ви лишават от правото сами да ръководите съдбата си чрез конкретни постъпки. Най-добрият съвет, който мога да ви дам е: Не наранявайте човека, който обичате, дори и вие самите да се чувставате обидени. Изразявайте гласно по-често изречението: „Обичам те, такъв, какъвто си с всички положителни и отрицателни черти“ и ще забележите коренна промяна в поведението на интимната си половинка. Вълшебните думички правят чудеса, повярвайте в тях!

Рак – Овен

Характеристиката на партньорството между зодиакалните знаци овен и рак е трудно определима, тъй като двете зодии изпитват силна необходимост от нежност, ласки и внимание. Разликата обаче е съществена, тъй като овена на моменти е непредсказуем в поведението си, докато рака се опитва да планира живота си за дълъг период напред в бъдещето. Друга съществена разлика помежду ви възниква и от факта, че раците избягват внезапните промени и авантюристичните проекти. Динамиката на овена и организаторския подход към ежедневието на рака са в пълна противоположност, но именно това ви привлича един към друг. В случай, че изпитвате потребност да споделите дните си заедно за дълъг период от време, то ще ви е необходимо да приемете партньора до себе си такъв какъвто е, да го подкрепяте в личните му стремежи и да не забравяте да прощавате грешките допускани поради разсеяност или невнимание. Препоръка към овена: демонстрирайте по-често привързаноста си към любимия рак, като предварително го подготвяте към бъдещите си намерения. Не прекалявайте с изненадите!

Рак – Скорпион

Страстна от първия миг е връзката между представителите на водния елемент. Бурните емоции до голяма степен определят взаимоотношенията помежду ви, като на моменти ви лишава от възможноста да взимате обективни решения за своите намерения или конкретни действия. Пламенни и чувствителни, романтични, но и практични и добре справящи се с реалните изисквания на живота вие ще стимулирате в другия скритите заложби и дадености не само в емоционален план, но и в професионалната сфера. Никой от вас двамата няма да се задоволи с малко, по-скоро бихте стигнали до крайности, но изискванията си ще увеличавате с всеки изминал ден, в който сте заедно. Разликите идват от възприятията и методите, чрез които разрешавате проблемите си в бита или на работното си място. Съюзът между вас двамата може да достигне до неочаквани висини на развитие и реализация, като по-скоро ще е градивен и траен, отколкото нестабилен и лишен от нежност и любов. Истината е, че никога в дома ви няма да влезе неканената гостенка наречена „Скука и еднообразие“. Животът ви ще е изпълнен с трудности и радости, които ще изживявате заедно – рамо до рамо без крачки назад или настрани от главната посока, която сте поели двамата.

Рак – Риби

Привличането между тези два представителя на водния елемент е неудържимо. Еднаква е чувствителноста, която проявявате в любовта и при първия контакт ще се намирате по всяка вероятност в страната на приказките. Мистично и необяснимо е допълването на характерите и синхрона на мислите ви. Любвеобвилните ви същности ще е причината да се стремите непрестано да доставяте дребни радости на партньора до себе си, но проблемите ще възникнат в момента, когато попаднете в реалноста. Раците въпреки своята романтичност и поетичност са практични личности, докато рибите за дълги периоди могат да плуват в нереалното, което със сигурност ще води до сериозни конфликти помежду ви. Непрестанната колебливост на раците ще е в сблъсък с двойнствените риби. Конкретните решения на проблемите от ежедневието ви няма да са преоритет, докато някой от вас не реши да поеме ръководещата роля във интимната ви връзка. Рибите непрестанно ще се стремят да утешават вътрешните противоречиви мисли на рака, като ще проявява завидно търпение, но раците ни най-малко няма да се трогват от потребностите на любимата си риба. Връзката ви може да бъде изключително успешна, ако съумявате и двамата да правите компромиси и крачки към разрешаването на досадните и неприятни въпроси от бита. В никакъв случай не се пускайте по инерция в реката на живота, за да не бъдете след време наранени.

Рак – Телец

Хармонията е част от блясъка на тази зодиакална връзка. Взаимно допълващи сте не само като стил на живот, но и като разбирания за заобикалящия ви свят. Не обичате експериментите, рисковете, нито в професионално, нито в лично отношение. Проблеми могат да възникнат в интимната ви връзка в момента, когато рака се превърне в прекалено взискателен и дребнав партньор по отношение на своята половинка телец. Съветът, в който задължително трябва да се вслушате вие уважаеми раци е: да не правите забележки на скъпия си телец особено, ако се намирате на публично място в разнородна и многолюдна компания, тъй като личното ви изстъкване ще се разбере погрешно, а това неминуемо ще доведе до срив във взаимоотношенията ви. Не забравяйте да приемате страностите на характерите си за част от себе си, за да не изпадате в абсурдни ситуации. Опитвайте се да отстранявате ревноста от чувствата, като не им давате шанса да пуснат дълбоки корени в съзнанието ви.

Рак – Лъв

Осъществяването на връзката между представителите от зодия рак и лъв е мигновенно и продиктувано от магнетично привличане. Невъзможното се превръща в реалност в момента, когато работите в екип. Любовта помежду ви ще е трудна и е необходимо да намирате достатъчно вътрешни сили, за да правите компромиси в името на разбирателството и нежните чувства, които изпитвате към партньора до себе си. Възможно е често да се сблъквате с неприятности от различен характер. Нужно е ракът да поеме инициативата за уточняване на детайлите от ежедневието, като се опита да се освободи от вечните си колебания и съмнения. Лъвът от своя страна трябва да бъде максимално концентриран и по-малко погълнат от личните си желания и стремежи, тъй като липсата на разбиране към любимата си половинка от зодия рак може да доведе до нараняване на крехката му душевност. Предпазливите крачки и добре обимислените ходове съпътствани от толерантност и отстъпчивост ще ви помогнат да изградите дълготраен съюз базиращ се на искрено уважение и любов.

Рак – Стрелец

Нестандартна и трудно обяснима е връзката между огнения представител от зодия стрелец и водния рак. Чудесно бихте могли да си сътрудничите или работите заедно в професионално отношение, но пречките пред които ще се изправите в случай, че имате интимни взаимоотношения ще са повече от многобройни. По-скоро любовта ще приемате, като състезание и по-малко, като начин да си доставяте взаимно удоволствие чрез взаимна подкрепа и безрезервна вяра. Напълно възможно е още от самото начало засиленото семейно чувство на рака да бъде наранено от вечно търсещия приключения представител от зодия стрелец. Ревността и съмненията ще ви обземат в мига, когато нито един от вас двамата не дава явен изблик на своите чувства пред интимната си половинка. Невъзможното обаче може да се превърне в реалност, в случай, че правите често взаимни отстъпки и съхраните взаимната си независимост и свободолюбие. Любовта ви ще е трайна, ако възприемате човека до себе си като приятел и по-малко като своя собствена интимна половинка. Избягвайте конфликтите и безсмислените спорове породени от трети лица базиращи се на слухове.

Рак – Козирог

Първоначално козирозите ще са привлечени силно от добрите маниери, обноски, практичност и интелект на представителя от зодия рак. Връзката ви ще е факт след като и двамата намалите до минимум споровете по различни интелектулани теми и отправите поглед към по-простите и обикновенни неща от ежедневието. Семейното чувство вродено и на двама ви ще е първата крачка към взаимно одобрение. Разликите ще започнат да се осещат осезателно с течение на времето, тъй като прагматизма може да наделее над любовта и нежните чувства. Егоистичните подбуди тук са абсолютно забранени, тъй като няма да можете по никакъв начин да се сработите. Доста често ще се налага рака да прави отстъпки не само в емоционално, но и в лично отношение, което на моменти ще го прави меланхоличен и апатичен. Депресивните състояния и засилени дъждовни периоди със бързо сменящите се настроения ще изненадват и изнервят козирога. Трудно някой от вас двамата ще се заеме с ролята да запали искрата на искрена любов и страст в половинката до себе си, тъй като всеки ще изчаква другия да направи първата решаваща крачка.

Рак – Близнаци

Връзката между представителите от зодия рак и близнаци е странна и нестандартна. Различни сте по начин на поведение и цялостно усещане за заобикалящата ви среда. Просъщестуването и дълготрайния успех на този съюз се крие в постоянството проявено от рака и компромисите от двете страни. Не е изключено често да се сблъскате с проблеми, които ще са породени от личните ви различия във възгледите и индивидуалния ви ритъм на живот. Напълно възможно е рака да обвинява често своята въздушна половинка в прекалена пристрастеност към промените и разнообразието. В случай, че възприемате за нормални страностите на любимия до себе си човек, то със сигурност ще имате рядката възможност да изживеете вълнуващи мигове заедно, които ще се редуват с периоди на почивка. Доста често ще имате шанса да се наслаждавате на силни усещания и ако към това прибавите и желанието да изследвате непознатото, то непрестанно ще се чувствате така сякаш се возите на влакчето на ужасите. Скуката ще стои далеч от дома ви. Заслужава си да поемете известен риск, тъй като ще съхраните за цял живот незабравими спомени.

Рак – Дева

Взаимно допълващи се по характер и по цели в професионалната област. Ракът ще се нуждае от подкрепата и всеобхватната мисъл на девата, която ще насочва водните поданници към конкретизиране на идеи и мечти – с цел реалното им осъществяване. На девата ще липсва творческото начало и практичното отношение в материалната област. Наложително е да разбирате до основи емоционалните потребности на любимия до вас човек, за да синхронизирате не само действията си, но също така мислите и чувствата. Любовта ви може да не е бурна и страстна, но в никакъв случай няма да е лишена от романтиката и пламенни емоции. Опитвайте се да си доставяте взаимно радос, да вдъхвате опора, нежност и след време самите вие ще се чудите колко пълноценно изживявате живота си, когато сте заедно. Недостъпното и загадъчното в пратньора до вас само ще е стимул за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

Рак – Рак

Синхронът се настани помежду ви още в първия миг на вашата среща. Общото е повече от жадуваното за всеки един от вас двамата. Изненади не съществуват, но за сметка на това умеете да планирате настоящето и бъдещето с лекота без да наранявате чувствата на своята половинка от зодия рак. Спокойствието и стремежа към хармоничен живот ще са само една малка част от взаимните ви интереси. Възникването на конфликти обаче ще е сериозен проблем, тъй като раздорите могат да продължават с дни или месеци, но в мига, когато решите да бъдете заедно никой няма да е в състояние да застане помежду ви. Необходимо е да избягвате емоционалните крайности и прекалената взискателност към човека до себе си, тъй като това може да се превърне в трайно неудовлетворение и да премине към открит бунт. Не забравяйте, че между любовта и омразата същуствува крехка граница – не я нарушавайте, за да се радвате на дълготраен съвместен живот. Бягайте от скуката и еднообразието. Предприемайте общи инициативи в професионалната сфера, тъй като това може да синхронизира емоционалните ви потребности и най-вече да ви освободи от натрапчивата ревност, която изпитвате към любимия до вас човек.

edna.bg