РАК 22.06-22.07

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица по една или друга причина служебните ви ангажименти ще останат на заден план, няма да бъдат ваш приоритет. Може да решите да си вземете отпуск, за да си починете, да свършите някаква работа, за която обикновено не ви остава време, или да останете на разположение на децата. Всъщност, много добре ще е през този период да се оттеглите, тъй като, дори и да работите, точно сега едва ли ще бъдете чак толкова мотивирани и продуктивни. Независимо дали сте на работа или си почивате, препоръката към вас е да не започвате нови неща, преди да сте приключили със старите. Използвайте седмицата, за да се освободите от стари вещи, от дрехи, които не носите, а също и да отхвърлите всичко, което ви задушава, затормозява и ви дърпа назад към миналото. Понеделник и вторник за вас ще бъдат изпълнени с емоции дни – старайте се да не се ядосвате за дреболии и не правете от мухата слон, ако нещата не се получават както вие искате.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През юни е вероятно обстоятелствата да се стекат така, че да ви се отдаде чудесна възможност да споделите някои свои размисли и чувства. За някои споделянето ще е приятно, за други може да не е особено комфортно, но при всички случаи ще изпитвате нуждата, а ще имате поводи да изразите онова, което е вътре във вас. Месецът е изключително благодатен за хората на изкуството, особено за занимаващите се с писане. Успех ще имате и тези от вас, които сте се посветили на интелектуална дейност – реализирате се в сферата на образованието или работата ви е свързана с някакви проучвания. Чудесно е, че през този месец умът ви ще работи на пълни обороти – ще намирате по-лесно решение на някои стари проблеми и ще генерирате нови идеи. Колкото по-активни сте в общуването, в установяването на контакти и в споделянето на предложения и идеи, толкова по-добре ще премине месецът за вас. Движение – това е ключовата дума за вас през юни. Така че бъдете динамични – и по отношение на житейските си нагласи, и във физическата си дейност. Сравнено с други периоди, през този месец се очертава да имате повече пътувания и срещи, да ходите по-често на сбирки, да говорите много по телефона, да отделяте повече време за общуване по интернет.

ХОРОСКОП 2020

Както през 2019-а, така и през 2020 година може да имате усещането, че носите тежък товар и все трябва да се грижите за някого или за нещо. Разбираемо е, че проблемите на близките ви хора ви засягат и проявявате съпричастност, но не забравяйте все пак да се замислите и за себе си. Ако през тази година не полагате повече грижи за себе си, не само че няма да имате сили да сте полезни на хората около вас, но и нищо чудно да се почувствате психически изморени. Ключът да се справите успешно с някои предизвикателства през годината е да се захванете по-сериозно със своите собствени проблеми и да не вършите чуждата работа – било то на колеги, на роднини, и дори на децата си. Както през миналата година, и през тази може да усещате липсата на подкрепа в някои ситуации – да искате някой да ви удари едно рамо, но да няма кой. Това е знак, че вие сами трябва да се справяте с всяко предизвикателство, защото само така ще израснете и ще докажете на себе си на какво сте способни. Така както не добре е да поемате чуждата работа, няма да е хубаво и да прехвърляте своите отговорности на други. Посланието на 2020 г. към вас е: справете се сами с някои стари проблеми. Може да е с нещо, което сте отлагали да разрешите доста дълго време, но следва да положите усилия и търпеливо да изчакате резултата. Тръгнете ли по този път, има вероятност да дойде и подкрепата. Дори да ви се струва, че някой друг е „виновен”, че грижите ви идват отвън, търсете своята роля, какъв е урокът за вас: така по-лесно ще разрешите всяка ситуация.

Кариера и финанси

През 2020 г. в делови план при вас основният акцент ще пада върху взаимоотношенията и партньорствата. Може да прекратите контакти или взаимоотношения, които вече са изчерпани, но и да затвърдите онези връзки, които ви служат и ви помагат. Възможно е също да сключите нови делови партньорства, които да подпомогнат развитието ви или – ако имате бизнес – да допринесат да получавате по-големи приходи. Освен че ще преосмислите някои взаимоотношения, годината е проверка за вас – да разберете дали самите вие сте способни да си сътрудничите с другите хора и да работите в екип. Януари ще е може би най-успешният месец, що се отнася до работата и реализацията на професионални цели – бъдете дейни, целенасочени и планирайте какво да осъществите през годината. През февруари и март е възможно отношенията ви с колеги, шефове и делови партньори да станат по-напрегнати, но ще се случи, само ако при тези контакти по принцип съществува напрежение. От това няма да ви стане особено приятно, но пък е предпоставка да започнете да преценявате реално ситуациите, да изяснявате спорните въпроси. А може би е знак, че трябва да защитавате своите позиции по-категорично. Ако сте от хората, които позволявате да ви товарят с много задачи и си мълчите, периодът е критичен и във ваша полза ще е да очертаете някои граници. От средата на май до средата на юли комуникацията ще е затруднена, така че бъдете по-внимателни. През лятото и есента може да ви се струва, че зацикляте и не успявате да се справите с някои предизвикателства. Бъдете спокойни и изчакайте – към края на годината нещата ще се раздвижат и ще си отдъхнете.

Любов и взаимоотношения

2020 г. ще бъде особено значима за вас в тази сфера, защото и доброто, и не толкова приятното ще дойде от партньор/партньорка, родител, дете, брат/сестра, приятел. Ще има възможност да изясните въпроси, които дълго време не са били решавани, да споделяте мисли, чувства и идеи, да преосмислите подхода си при общуването с другите хора. Не бягайте от трудностите и от конфликтите – те са шанс да разберете кое не е наред във връзките ви, каква е вашата роля. И да подобрите комуникацията – ако, разбира се, и другият човек има желание за това. Възможно е да изригнат емоции, които сте таили дълго време; или партньорът/партньорката ви да споделя съкровени неща, които досега е премълчавал/а. Възможно е също да ви обземат страхове. В този случай бъдете внимателни, защото нищо чудно да станете по-подозрителни или ревниви, опитващи се да налагате контрол. Не падайте в този капан – ако нещо ви тревожи, обсъдете го с другия човек и разберете истината. През пролетта има вероятност в живота ви да се върне човек, с когото сте били близки преди, може и да ви обземат притеснения, които сте си мислели, че са отшумели. Това не е знак, че миналото се повтаря, а подтик от звездите да решите нещо нерешено или да се изправите срещу страховете си.

Здраве

През 2020 г. във ваша полза ще е да ограничите натоварването, като се концентрирате върху важните за вас неща. Не позволявайте да ви натоварват с повече задачи, отколкото можете да свършите, не се нагърбвайте с проблемите на околните – в противен случай здравето ви може да пострада. Тъй като през тази година е твърде вероятно да излязат наяве последствията от минали действия, от начина ви на мислене и от стила ви на живот, преценете дали резултатите ви удовлетворяват. Ако тялото ви започне да дава сигнали, това може да е знак, че сте се натоварили прекалено – най-вече психически, или че отлагате решаването на даден проблем. Мислете по-често за приятни неща, грижете се за себе си и въведете ред в делата си – така ще намалите рисковете, ще бъдете и по-спокойни, и по-здрави.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Рак – Везни

В първия контакт ще бъдете привлечени един от друг поради заложения на всеки от вас поотделно интелектуален потенциал. Двамата умеете правилно да използвате силата на словото за постигане на желания и амбиции не само в лично, но и в професионално отношение. Първоначално интересът ви ще е продиктуван от любопитството за методите, които използва човека срещу вас, за да ви плени, след което от самосебе си връзката ви ще започне да се задълбочава и да се превръща и във физическо привличане. Необходимо е е всеки от вас да намира достатъчно вътрешни сили, за да съхрани индентичността си, тъй като и двамата се отличавате със забележителни умствени способности. Наложително е да не налагате мнението си на човека до вас, за да не се получи обратен ефект. Наложително е да демонтрирате често вътрешните си нужди от внимание и нежност. Изтъквайте не само силните, но и слабите черти от характера си, така ще си осигурите подкрепата от страна на интимната си половинка.

Рак – Водолей

Допирните точки между водолея и рака са изключително малко. Най-вероятно връзката ви ще е необикновенна и наситена с високо напрежение и бурни страсти. Романтиката ще ви завладее още в самото начало, но истината е, че с течение на времето трудно ще се справяте с битовите си задължения или проблеми, тъй като ще ви липсва единомислие. Напълно възможно е да се поддавате на импулсивни решения, които ще доведат до неочаквани дори за вас самите конфликтни положения. Търпението ще е най-добрия ви другар в любовта. Възможностите ви за хармоничен съюз могат да са ограничени, но не ви лишават от правото сами да ръководите съдбата си чрез конкретни постъпки. Най-добрият съвет, който мога да ви дам е: Не наранявайте човека, който обичате, дори и вие самите да се чувставате обидени. Изразявайте гласно по-често изречението: „Обичам те, такъв, какъвто си с всички положителни и отрицателни черти“ и ще забележите коренна промяна в поведението на интимната си половинка. Вълшебните думички правят чудеса, повярвайте в тях!

Рак – Овен

Характеристиката на партньорството между зодиакалните знаци овен и рак е трудно определима, тъй като двете зодии изпитват силна необходимост от нежност, ласки и внимание. Разликата обаче е съществена, тъй като овена на моменти е непредсказуем в поведението си, докато рака се опитва да планира живота си за дълъг период напред в бъдещето. Друга съществена разлика помежду ви възниква и от факта, че раците избягват внезапните промени и авантюристичните проекти. Динамиката на овена и организаторския подход към ежедневието на рака са в пълна противоположност, но именно това ви привлича един към друг. В случай, че изпитвате потребност да споделите дните си заедно за дълъг период от време, то ще ви е необходимо да приемете партньора до себе си такъв какъвто е, да го подкрепяте в личните му стремежи и да не забравяте да прощавате грешките допускани поради разсеяност или невнимание. Препоръка към овена: демонстрирайте по-често привързаноста си към любимия рак, като предварително го подготвяте към бъдещите си намерения. Не прекалявайте с изненадите!

Рак – Скорпион

Страстна от първия миг е връзката между представителите на водния елемент. Бурните емоции до голяма степен определят взаимоотношенията помежду ви, като на моменти ви лишава от възможноста да взимате обективни решения за своите намерения или конкретни действия. Пламенни и чувствителни, романтични, но и практични и добре справящи се с реалните изисквания на живота вие ще стимулирате в другия скритите заложби и дадености не само в емоционален план, но и в професионалната сфера. Никой от вас двамата няма да се задоволи с малко, по-скоро бихте стигнали до крайности, но изискванията си ще увеличавате с всеки изминал ден, в който сте заедно. Разликите идват от възприятията и методите, чрез които разрешавате проблемите си в бита или на работното си място. Съюзът между вас двамата може да достигне до неочаквани висини на развитие и реализация, като по-скоро ще е градивен и траен, отколкото нестабилен и лишен от нежност и любов. Истината е, че никога в дома ви няма да влезе неканената гостенка наречена „Скука и еднообразие“. Животът ви ще е изпълнен с трудности и радости, които ще изживявате заедно – рамо до рамо без крачки назад или настрани от главната посока, която сте поели двамата.

Рак – Риби

Привличането между тези два представителя на водния елемент е неудържимо. Еднаква е чувствителноста, която проявявате в любовта и при първия контакт ще се намирате по всяка вероятност в страната на приказките. Мистично и необяснимо е допълването на характерите и синхрона на мислите ви. Любвеобвилните ви същности ще е причината да се стремите непрестано да доставяте дребни радости на партньора до себе си, но проблемите ще възникнат в момента, когато попаднете в реалноста. Раците въпреки своята романтичност и поетичност са практични личности, докато рибите за дълги периоди могат да плуват в нереалното, което със сигурност ще води до сериозни конфликти помежду ви. Непрестанната колебливост на раците ще е в сблъсък с двойнствените риби. Конкретните решения на проблемите от ежедневието ви няма да са преоритет, докато някой от вас не реши да поеме ръководещата роля във интимната ви връзка. Рибите непрестанно ще се стремят да утешават вътрешните противоречиви мисли на рака, като ще проявява завидно търпение, но раците ни най-малко няма да се трогват от потребностите на любимата си риба. Връзката ви може да бъде изключително успешна, ако съумявате и двамата да правите компромиси и крачки към разрешаването на досадните и неприятни въпроси от бита. В никакъв случай не се пускайте по инерция в реката на живота, за да не бъдете след време наранени.

Рак – Телец

Хармонията е част от блясъка на тази зодиакална връзка. Взаимно допълващи сте не само като стил на живот, но и като разбирания за заобикалящия ви свят. Не обичате експериментите, рисковете, нито в професионално, нито в лично отношение. Проблеми могат да възникнат в интимната ви връзка в момента, когато рака се превърне в прекалено взискателен и дребнав партньор по отношение на своята половинка телец. Съветът, в който задължително трябва да се вслушате вие уважаеми раци е: да не правите забележки на скъпия си телец особено, ако се намирате на публично място в разнородна и многолюдна компания, тъй като личното ви изстъкване ще се разбере погрешно, а това неминуемо ще доведе до срив във взаимоотношенията ви. Не забравяйте да приемате страностите на характерите си за част от себе си, за да не изпадате в абсурдни ситуации. Опитвайте се да отстранявате ревноста от чувствата, като не им давате шанса да пуснат дълбоки корени в съзнанието ви.

Рак – Лъв

Осъществяването на връзката между представителите от зодия рак и лъв е мигновенно и продиктувано от магнетично привличане. Невъзможното се превръща в реалност в момента, когато работите в екип. Любовта помежду ви ще е трудна и е необходимо да намирате достатъчно вътрешни сили, за да правите компромиси в името на разбирателството и нежните чувства, които изпитвате към партньора до себе си. Възможно е често да се сблъквате с неприятности от различен характер. Нужно е ракът да поеме инициативата за уточняване на детайлите от ежедневието, като се опита да се освободи от вечните си колебания и съмнения. Лъвът от своя страна трябва да бъде максимално концентриран и по-малко погълнат от личните си желания и стремежи, тъй като липсата на разбиране към любимата си половинка от зодия рак може да доведе до нараняване на крехката му душевност. Предпазливите крачки и добре обимислените ходове съпътствани от толерантност и отстъпчивост ще ви помогнат да изградите дълготраен съюз базиращ се на искрено уважение и любов.

Рак – Стрелец

Нестандартна и трудно обяснима е връзката между огнения представител от зодия стрелец и водния рак. Чудесно бихте могли да си сътрудничите или работите заедно в професионално отношение, но пречките пред които ще се изправите в случай, че имате интимни взаимоотношения ще са повече от многобройни. По-скоро любовта ще приемате, като състезание и по-малко, като начин да си доставяте взаимно удоволствие чрез взаимна подкрепа и безрезервна вяра. Напълно възможно е още от самото начало засиленото семейно чувство на рака да бъде наранено от вечно търсещия приключения представител от зодия стрелец. Ревността и съмненията ще ви обземат в мига, когато нито един от вас двамата не дава явен изблик на своите чувства пред интимната си половинка. Невъзможното обаче може да се превърне в реалност, в случай, че правите често взаимни отстъпки и съхраните взаимната си независимост и свободолюбие. Любовта ви ще е трайна, ако възприемате човека до себе си като приятел и по-малко като своя собствена интимна половинка. Избягвайте конфликтите и безсмислените спорове породени от трети лица базиращи се на слухове.

Рак – Козирог

Първоначално козирозите ще са привлечени силно от добрите маниери, обноски, практичност и интелект на представителя от зодия рак. Връзката ви ще е факт след като и двамата намалите до минимум споровете по различни интелектулани теми и отправите поглед към по-простите и обикновенни неща от ежедневието. Семейното чувство вродено и на двама ви ще е първата крачка към взаимно одобрение. Разликите ще започнат да се осещат осезателно с течение на времето, тъй като прагматизма може да наделее над любовта и нежните чувства. Егоистичните подбуди тук са абсолютно забранени, тъй като няма да можете по никакъв начин да се сработите. Доста често ще се налага рака да прави отстъпки не само в емоционално, но и в лично отношение, което на моменти ще го прави меланхоличен и апатичен. Депресивните състояния и засилени дъждовни периоди със бързо сменящите се настроения ще изненадват и изнервят козирога. Трудно някой от вас двамата ще се заеме с ролята да запали искрата на искрена любов и страст в половинката до себе си, тъй като всеки ще изчаква другия да направи първата решаваща крачка.

Рак – Близнаци

Връзката между представителите от зодия рак и близнаци е странна и нестандартна. Различни сте по начин на поведение и цялостно усещане за заобикалящата ви среда. Просъщестуването и дълготрайния успех на този съюз се крие в постоянството проявено от рака и компромисите от двете страни. Не е изключено често да се сблъскате с проблеми, които ще са породени от личните ви различия във възгледите и индивидуалния ви ритъм на живот. Напълно възможно е рака да обвинява често своята въздушна половинка в прекалена пристрастеност към промените и разнообразието. В случай, че възприемате за нормални страностите на любимия до себе си човек, то със сигурност ще имате рядката възможност да изживеете вълнуващи мигове заедно, които ще се редуват с периоди на почивка. Доста често ще имате шанса да се наслаждавате на силни усещания и ако към това прибавите и желанието да изследвате непознатото, то непрестанно ще се чувствате така сякаш се возите на влакчето на ужасите. Скуката ще стои далеч от дома ви. Заслужава си да поемете известен риск, тъй като ще съхраните за цял живот незабравими спомени.

Рак – Дева

Взаимно допълващи се по характер и по цели в професионалната област. Ракът ще се нуждае от подкрепата и всеобхватната мисъл на девата, която ще насочва водните поданници към конкретизиране на идеи и мечти – с цел реалното им осъществяване. На девата ще липсва творческото начало и практичното отношение в материалната област. Наложително е да разбирате до основи емоционалните потребности на любимия до вас човек, за да синхронизирате не само действията си, но също така мислите и чувствата. Любовта ви може да не е бурна и страстна, но в никакъв случай няма да е лишена от романтиката и пламенни емоции. Опитвайте се да си доставяте взаимно радос, да вдъхвате опора, нежност и след време самите вие ще се чудите колко пълноценно изживявате живота си, когато сте заедно. Недостъпното и загадъчното в пратньора до вас само ще е стимул за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

Рак – Рак

Синхронът се настани помежду ви още в първия миг на вашата среща. Общото е повече от жадуваното за всеки един от вас двамата. Изненади не съществуват, но за сметка на това умеете да планирате настоящето и бъдещето с лекота без да наранявате чувствата на своята половинка от зодия рак. Спокойствието и стремежа към хармоничен живот ще са само една малка част от взаимните ви интереси. Възникването на конфликти обаче ще е сериозен проблем, тъй като раздорите могат да продължават с дни или месеци, но в мига, когато решите да бъдете заедно никой няма да е в състояние да застане помежду ви. Необходимо е да избягвате емоционалните крайности и прекалената взискателност към човека до себе си, тъй като това може да се превърне в трайно неудовлетворение и да премине към открит бунт. Не забравяйте, че между любовта и омразата същуствува крехка граница – не я нарушавайте, за да се радвате на дълготраен съвместен живот. Бягайте от скуката и еднообразието. Предприемайте общи инициативи в професионалната сфера, тъй като това може да синхронизира емоционалните ви потребности и най-вече да ви освободи от натрапчивата ревност, която изпитвате към любимия до вас човек.

edna.bg