РАК 22.06-22.07

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица ще разрешавате по-лесно проблемите, ако се опитате да гледате безпристрастно на ситуациите, в които попадате, а не да отстоявате на всяка цена собствената си позиция. В случай че ви е трудно, може да обсъдите проблема с някого, но гледайте да е човек, който няма отношение към темата и ще ви каже искрено какво мисли. Няма да е зле да проявявате малко повече разум – ударите ли го на чувства, ще изпаднете в самосъжаление и едва ли ще постигнете напредък. В понеделник и вторник има риск да се опитате да манипулирате някого, само и само да стане на вашето или за да докажете, че сте прави. По-добре не си губете времето – отпуснете се и оставете хората да си живеят живота. Отношенията ви с близки и познати ще бъдат по-хармонични, ако давате на другите по-голяма свобода и не се месите в чуждите проблеми. Моментът е много подходящ да се посветите на любими занимания и да се погрижите по-добре за себе си. В събота са възможни пререкания с членове на семейството или с колеги, така че бъдете по-внимателни при общуването си.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Ноември може да стане един много приятен и успешен месец за вас, ако се концентрирате върху себе си, върху своите собствени задачи, цели, интереси и любими занимания. Ще имате чудесни възможности за изява и творчество, така че по възможност отделяйте повече време за онези дейности, които са ваша страст и ви вдъхновяват. За някои това ще е хобито, за други – работата. Възможно е в заниманието ви да участва друг човек или да се включват повече хора, но нека другите да присъстват естествено – не по принуда, а защото са го пожелали. През ноември има известен риск да ви обхванат някои страхове и в резултат на това да започнете да се вглеждате прекалено много в постъпките и държанието на близките си хора. Може да станете подозрителни, капризни, да изисквате прекалено от заобикалящите ви. А това няма да се хареса на околните и ще получите обратен на желания ефект. Ето защо във ваша полза ще е да не задълбавате прекалено. Дори да ви стане криво, тъжно или самотно, оставете емоциите да отминат, погрижете се за себе си както само вие умеете, споделете с близък човек какво изпитвате. Тези настроения скоро ще отминат и ще видите, че сте се притеснявали излишно. Освен това, преди да обвинявате околните, запитайте се дали проблемът наистина е у тях или в живота ви има нещо, за които вие сами трябва да се погрижите.

ХОРОСКОП 2019

През 2019 година събитията ще ви подтикнат да прецените какво е действителното положение на нещата във всяка една сфера от живота ви, да финализирате недовършени дела и да затворите някаква страница. Понякога сблъсъкът с реалността не е много приятен за нас, защото хората имаме навика да си фантазираме; или пък, дори когато постигнем някакво желание, да се разочароваме, защото реалността се разминава с големите ни очаквания. Е, да, но именно реалността ни показва какво сме сътворили, дали целите ни са правилни и ни учи да се справяме с живота какъвто е – точно това ще се случи и през 2019-а при вас. Ако нещо се разруши или приключи, то няма да е понеже звездите ви саботират, а защото му е дошло времето. Ако нещо се съгради, то няма да е резултат от щастлива случайност, а защото в продължение на много време сте работили усърдно. Предизвикателството за вас през 2019 г. ще дойде от осъзнаването, че за някои неща ще трябва да се погрижите сами, а не да стоите и да чакате някой друг да свърши вашата работа или положението да се оправи от само себе си. Приемете ли това и захванете ли се усърдно със задачите във всяка една сфера от живота си, ще разберете, че можете повече, отколкото сте си представяли. Основната тема, с която ще бъде ангажирано вниманието ви, е за взаимоотношенията с важни за вас хора – основно партньор/партньорка, но също родители, деца, роднини, началници, и дори колеги. Някои неработещи връзки може да приключат, други, които имат потенциал за развитие – да се заздравят, а в трети да настъпи някаква смяна в ролите и ангажиментите. През тази година е препоръчително да се вглеждате повече в себе си, да си давате сметка за това от какво имате нужда и да търсите начини да си го осигурите. Дори нещата да не се случват както ви се иска, не изпадайте задълго в самосъжаление и не тъгувайте – пред вас ще се открият възможности да достигнете зрелост и да станете по-отговорни.

Кариера и финанси

През 2019 г. ще имате доста работа за вършене. Ето защо е потребно добре да организирате изпълнението на задачите си и да преценявате кое е важно и трябва да се свърши и кое бихте могли да отложите. Определянето на приоритети ще ви помогне да се справите с предизвикателствата на работното ви място. През януари може да се почувствате подценени или недоволни от отношението на шефа ви към вас или пък някаква реорганизация в службата да не ви хареса. Февруари ще е по-спокоен месец, през който ще мислите по-трезво, така че най-добре тогава взимайте важните решения. В началото на април може успешно да положите ново начало – ако ще си търсите нова работа или искате да направите промяна, действайте тогава. Освен всичко друго, ще наберете и по-голяма смелост. Тази тенденция ще се запази също през май и юни, така че този период ще е подходящ за действие. Не очаквайте обаче да бъде много лесно: ще трябва да сте силно мотивирани да преодолявате пречки – както външни, така и вътре във вас. През юни и юли може да имате усещането, че нещата все не се получават, така че ще трябва да се заредите с търпение. В началото на юли обаче може и да настъпи моментът да започнете нещо ново – дори начинанието да не тръгне бързо, стига да не се откажете, с течение на времето ще постигнете успех. През август и септември се очаква да имате по-добри финансови приходи и ще успеете да финализирате започнати дела, свързани със сделки и покупко-продажби. Ако имате собствен бизнес или трябва да водите преговори, ще постигате чудесни резултати. През ноември на дневен ред отново ще излязат финансови въпроси, които ще решите успешно, ако не бързате и си дадете малко повече време да анализирате ситуацията.

Любов и семейство

2019 е година на изясняване на отношенията с важните личности в живота ви – партньор/партньорка, деца, родители и роднини. На моменти може да ви е малко трудно да постигнете разбирателство с някого от тези хора, но имайте предвид, че ще намерите път, ако държите на човека и любовта ви е взаимна. Разрешавайте заедно проблемите, подобрете комуникацията и не се страхувайте да показвате какво изпитвате – разбира се, по подходящ начин и без да нападате другия. Ако положите усилия и сте търпеливи, ще преминете през трудностите, и дори ще заздравите връзката си. Тъй като периодът е особено благодатен за обвързване, много представители на знака ще сключите брак през тази година или ще заживеете под един покрив с любимия човек. Що се отнася до отношенията с близки и по-далечни роднини, проблеми може да се появят най-вече там, където винаги ги е имало, но са били замитани под килима. Възможно е да се отворят стари рани, да се изправите срещу миналото и ще трябва да простите. Подхождайте към ситуацията като вече възрастен човек, а не като обидено дете.

Здраве

През 2019 г. е препоръчително да полагате повече грижи за здравето си – и то не само за физическото, но и за емоционалното. Не допускайте да се стига до преумора, не се подлагайте на прекален стрес, защото това ще създаде риск за здравето ви. Най-добре е още от януари да започнете с превенцията, което най-вече значи да се грижите повече за себе си, а не само за околните. Усетите ли, че сте прекалено натоварени или ви обземе лошо настроение, отделете малко време за себе си и го запълнете с нещо, което ви действа отпускащо. Няма значение с какво точно, това е строго индивидуално – нека просто се усещате заредени с положителни емоции. През юни ще е особено потребно да освобождавате натрупаното напрежение, защото заради потиснатите гняв и недоволство може да се стигне до „случайни” инциденти.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Рак – Везни

В първия контакт ще бъдете привлечени един от друг поради заложения на всеки от вас поотделно интелектуален потенциал. Двамата умеете правилно да използвате силата на словото за постигане на желания и амбиции не само в лично, но и в професионално отношение. Първоначално интересът ви ще е продиктуван от любопитството за методите, които използва човека срещу вас, за да ви плени, след което от самосебе си връзката ви ще започне да се задълбочава и да се превръща и във физическо привличане. Необходимо е е всеки от вас да намира достатъчно вътрешни сили, за да съхрани индентичността си, тъй като и двамата се отличавате със забележителни умствени способности. Наложително е да не налагате мнението си на човека до вас, за да не се получи обратен ефект. Наложително е да демонтрирате често вътрешните си нужди от внимание и нежност. Изтъквайте не само силните, но и слабите черти от характера си, така ще си осигурите подкрепата от страна на интимната си половинка.

Рак – Водолей

Допирните точки между водолея и рака са изключително малко. Най-вероятно връзката ви ще е необикновенна и наситена с високо напрежение и бурни страсти. Романтиката ще ви завладее още в самото начало, но истината е, че с течение на времето трудно ще се справяте с битовите си задължения или проблеми, тъй като ще ви липсва единомислие. Напълно възможно е да се поддавате на импулсивни решения, които ще доведат до неочаквани дори за вас самите конфликтни положения. Търпението ще е най-добрия ви другар в любовта. Възможностите ви за хармоничен съюз могат да са ограничени, но не ви лишават от правото сами да ръководите съдбата си чрез конкретни постъпки. Най-добрият съвет, който мога да ви дам е: Не наранявайте човека, който обичате, дори и вие самите да се чувставате обидени. Изразявайте гласно по-често изречението: „Обичам те, такъв, какъвто си с всички положителни и отрицателни черти“ и ще забележите коренна промяна в поведението на интимната си половинка. Вълшебните думички правят чудеса, повярвайте в тях!

Рак – Овен

Характеристиката на партньорството между зодиакалните знаци овен и рак е трудно определима, тъй като двете зодии изпитват силна необходимост от нежност, ласки и внимание. Разликата обаче е съществена, тъй като овена на моменти е непредсказуем в поведението си, докато рака се опитва да планира живота си за дълъг период напред в бъдещето. Друга съществена разлика помежду ви възниква и от факта, че раците избягват внезапните промени и авантюристичните проекти. Динамиката на овена и организаторския подход към ежедневието на рака са в пълна противоположност, но именно това ви привлича един към друг. В случай, че изпитвате потребност да споделите дните си заедно за дълъг период от време, то ще ви е необходимо да приемете партньора до себе си такъв какъвто е, да го подкрепяте в личните му стремежи и да не забравяте да прощавате грешките допускани поради разсеяност или невнимание. Препоръка към овена: демонстрирайте по-често привързаноста си към любимия рак, като предварително го подготвяте към бъдещите си намерения. Не прекалявайте с изненадите!

Рак – Скорпион

Страстна от първия миг е връзката между представителите на водния елемент. Бурните емоции до голяма степен определят взаимоотношенията помежду ви, като на моменти ви лишава от възможноста да взимате обективни решения за своите намерения или конкретни действия. Пламенни и чувствителни, романтични, но и практични и добре справящи се с реалните изисквания на живота вие ще стимулирате в другия скритите заложби и дадености не само в емоционален план, но и в професионалната сфера. Никой от вас двамата няма да се задоволи с малко, по-скоро бихте стигнали до крайности, но изискванията си ще увеличавате с всеки изминал ден, в който сте заедно. Разликите идват от възприятията и методите, чрез които разрешавате проблемите си в бита или на работното си място. Съюзът между вас двамата може да достигне до неочаквани висини на развитие и реализация, като по-скоро ще е градивен и траен, отколкото нестабилен и лишен от нежност и любов. Истината е, че никога в дома ви няма да влезе неканената гостенка наречена „Скука и еднообразие“. Животът ви ще е изпълнен с трудности и радости, които ще изживявате заедно – рамо до рамо без крачки назад или настрани от главната посока, която сте поели двамата.

Рак – Риби

Привличането между тези два представителя на водния елемент е неудържимо. Еднаква е чувствителноста, която проявявате в любовта и при първия контакт ще се намирате по всяка вероятност в страната на приказките. Мистично и необяснимо е допълването на характерите и синхрона на мислите ви. Любвеобвилните ви същности ще е причината да се стремите непрестано да доставяте дребни радости на партньора до себе си, но проблемите ще възникнат в момента, когато попаднете в реалноста. Раците въпреки своята романтичност и поетичност са практични личности, докато рибите за дълги периоди могат да плуват в нереалното, което със сигурност ще води до сериозни конфликти помежду ви. Непрестанната колебливост на раците ще е в сблъсък с двойнствените риби. Конкретните решения на проблемите от ежедневието ви няма да са преоритет, докато някой от вас не реши да поеме ръководещата роля във интимната ви връзка. Рибите непрестанно ще се стремят да утешават вътрешните противоречиви мисли на рака, като ще проявява завидно търпение, но раците ни най-малко няма да се трогват от потребностите на любимата си риба. Връзката ви може да бъде изключително успешна, ако съумявате и двамата да правите компромиси и крачки към разрешаването на досадните и неприятни въпроси от бита. В никакъв случай не се пускайте по инерция в реката на живота, за да не бъдете след време наранени.

Рак – Телец

Хармонията е част от блясъка на тази зодиакална връзка. Взаимно допълващи сте не само като стил на живот, но и като разбирания за заобикалящия ви свят. Не обичате експериментите, рисковете, нито в професионално, нито в лично отношение. Проблеми могат да възникнат в интимната ви връзка в момента, когато рака се превърне в прекалено взискателен и дребнав партньор по отношение на своята половинка телец. Съветът, в който задължително трябва да се вслушате вие уважаеми раци е: да не правите забележки на скъпия си телец особено, ако се намирате на публично място в разнородна и многолюдна компания, тъй като личното ви изстъкване ще се разбере погрешно, а това неминуемо ще доведе до срив във взаимоотношенията ви. Не забравяйте да приемате страностите на характерите си за част от себе си, за да не изпадате в абсурдни ситуации. Опитвайте се да отстранявате ревноста от чувствата, като не им давате шанса да пуснат дълбоки корени в съзнанието ви.

Рак – Лъв

Осъществяването на връзката между представителите от зодия рак и лъв е мигновенно и продиктувано от магнетично привличане. Невъзможното се превръща в реалност в момента, когато работите в екип. Любовта помежду ви ще е трудна и е необходимо да намирате достатъчно вътрешни сили, за да правите компромиси в името на разбирателството и нежните чувства, които изпитвате към партньора до себе си. Възможно е често да се сблъквате с неприятности от различен характер. Нужно е ракът да поеме инициативата за уточняване на детайлите от ежедневието, като се опита да се освободи от вечните си колебания и съмнения. Лъвът от своя страна трябва да бъде максимално концентриран и по-малко погълнат от личните си желания и стремежи, тъй като липсата на разбиране към любимата си половинка от зодия рак може да доведе до нараняване на крехката му душевност. Предпазливите крачки и добре обимислените ходове съпътствани от толерантност и отстъпчивост ще ви помогнат да изградите дълготраен съюз базиращ се на искрено уважение и любов.

Рак – Стрелец

Нестандартна и трудно обяснима е връзката между огнения представител от зодия стрелец и водния рак. Чудесно бихте могли да си сътрудничите или работите заедно в професионално отношение, но пречките пред които ще се изправите в случай, че имате интимни взаимоотношения ще са повече от многобройни. По-скоро любовта ще приемате, като състезание и по-малко, като начин да си доставяте взаимно удоволствие чрез взаимна подкрепа и безрезервна вяра. Напълно възможно е още от самото начало засиленото семейно чувство на рака да бъде наранено от вечно търсещия приключения представител от зодия стрелец. Ревността и съмненията ще ви обземат в мига, когато нито един от вас двамата не дава явен изблик на своите чувства пред интимната си половинка. Невъзможното обаче може да се превърне в реалност, в случай, че правите често взаимни отстъпки и съхраните взаимната си независимост и свободолюбие. Любовта ви ще е трайна, ако възприемате човека до себе си като приятел и по-малко като своя собствена интимна половинка. Избягвайте конфликтите и безсмислените спорове породени от трети лица базиращи се на слухове.

Рак – Козирог

Първоначално козирозите ще са привлечени силно от добрите маниери, обноски, практичност и интелект на представителя от зодия рак. Връзката ви ще е факт след като и двамата намалите до минимум споровете по различни интелектулани теми и отправите поглед към по-простите и обикновенни неща от ежедневието. Семейното чувство вродено и на двама ви ще е първата крачка към взаимно одобрение. Разликите ще започнат да се осещат осезателно с течение на времето, тъй като прагматизма може да наделее над любовта и нежните чувства. Егоистичните подбуди тук са абсолютно забранени, тъй като няма да можете по никакъв начин да се сработите. Доста често ще се налага рака да прави отстъпки не само в емоционално, но и в лично отношение, което на моменти ще го прави меланхоличен и апатичен. Депресивните състояния и засилени дъждовни периоди със бързо сменящите се настроения ще изненадват и изнервят козирога. Трудно някой от вас двамата ще се заеме с ролята да запали искрата на искрена любов и страст в половинката до себе си, тъй като всеки ще изчаква другия да направи първата решаваща крачка.

Рак – Близнаци

Връзката между представителите от зодия рак и близнаци е странна и нестандартна. Различни сте по начин на поведение и цялостно усещане за заобикалящата ви среда. Просъщестуването и дълготрайния успех на този съюз се крие в постоянството проявено от рака и компромисите от двете страни. Не е изключено често да се сблъскате с проблеми, които ще са породени от личните ви различия във възгледите и индивидуалния ви ритъм на живот. Напълно възможно е рака да обвинява често своята въздушна половинка в прекалена пристрастеност към промените и разнообразието. В случай, че възприемате за нормални страностите на любимия до себе си човек, то със сигурност ще имате рядката възможност да изживеете вълнуващи мигове заедно, които ще се редуват с периоди на почивка. Доста често ще имате шанса да се наслаждавате на силни усещания и ако към това прибавите и желанието да изследвате непознатото, то непрестанно ще се чувствате така сякаш се возите на влакчето на ужасите. Скуката ще стои далеч от дома ви. Заслужава си да поемете известен риск, тъй като ще съхраните за цял живот незабравими спомени.

Рак – Дева

Взаимно допълващи се по характер и по цели в професионалната област. Ракът ще се нуждае от подкрепата и всеобхватната мисъл на девата, която ще насочва водните поданници към конкретизиране на идеи и мечти – с цел реалното им осъществяване. На девата ще липсва творческото начало и практичното отношение в материалната област. Наложително е да разбирате до основи емоционалните потребности на любимия до вас човек, за да синхронизирате не само действията си, но също така мислите и чувствата. Любовта ви може да не е бурна и страстна, но в никакъв случай няма да е лишена от романтиката и пламенни емоции. Опитвайте се да си доставяте взаимно радос, да вдъхвате опора, нежност и след време самите вие ще се чудите колко пълноценно изживявате живота си, когато сте заедно. Недостъпното и загадъчното в пратньора до вас само ще е стимул за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

Рак – Рак

Синхронът се настани помежду ви още в първия миг на вашата среща. Общото е повече от жадуваното за всеки един от вас двамата. Изненади не съществуват, но за сметка на това умеете да планирате настоящето и бъдещето с лекота без да наранявате чувствата на своята половинка от зодия рак. Спокойствието и стремежа към хармоничен живот ще са само една малка част от взаимните ви интереси. Възникването на конфликти обаче ще е сериозен проблем, тъй като раздорите могат да продължават с дни или месеци, но в мига, когато решите да бъдете заедно никой няма да е в състояние да застане помежду ви. Необходимо е да избягвате емоционалните крайности и прекалената взискателност към човека до себе си, тъй като това може да се превърне в трайно неудовлетворение и да премине към открит бунт. Не забравяйте, че между любовта и омразата същуствува крехка граница – не я нарушавайте, за да се радвате на дълготраен съвместен живот. Бягайте от скуката и еднообразието. Предприемайте общи инициативи в професионалната сфера, тъй като това може да синхронизира емоционалните ви потребности и най-вече да ви освободи от натрапчивата ревност, която изпитвате към любимия до вас човек.

edna.bg