ОВЕН 21.03-20.04

 СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица ще постигнете успехи в професионалната област не заради стремежа да бъдете първи във всичко, а защото проявявате готовност да научавате нови неща. Ако кариерата ви е в застой или смятате, че сте способни да постигнете повече от това, което е сега, търсете възможности да учите и да се развивате, така че да станете майстори в своята област. Към средата на седмицата е вероятно някои от вас да станете раздразнителни или припрени. За да не се изнервяте допълнително, проявявайте по-голямо търпение – и към себе си, и към околните. Колкото и да искате някакво ваше желание да се осъществи, няма да постигнете нищо с бързане, с натиск и с нерви. През почивните дни ще сте много продуктивни: ако се организирате добре, ще свършите чудесна работа – служебна или домашна. Може би ще ви се иска да си почивате повече, но реалността ще е друга и няма да ви остане много време за мързелуване.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Юни е много благодатен месец за подготовка на бъдещи начинания и проекти, за събиране на информация и за обучение. Ако искате да се синхронизирате със звездите и да получавате подкрепа, вложете енергия и средства в образованието и усъвършенстването си. Знанията и информацията, които натрупате или започнете да придобивате през този месец, ще ви бъдат много полезни в бъдеще и ще ви позволят да вървите по-уверено по пътя. Подготовка, информираност, обсъждане на идеи и възможности – това ще са ключовите думи на тенденцията за вас през периода. Бързата работа едва ли ще ви носи търсеното удовлетворение. Всъщност, ако сте припрени и искате незабавно да видите резултатите, нищо чудно да се разочаровате или сами да си създадете пречки. В личен план е добре да обсъждате малко повече плановете си с близките си и да търсите подкрепа. Дори да сте прави, старайте се да убеждавате околните, че вашите идеи или предложения са правилни, вместо да ги налагате. В случай че действате агресивно или самосиндикално, нищо чудно някой да ви се противопостави. Дните между 2 и 6 юни са най-критични в това отношение. Към края на месеца твърде е вероятно в отношенията ви с роднини на дневен ред да излезе важен семеен въпрос, с чието разрешаване ще трябва да се заемете.

ХОРОСКОП ЗА 2020

През 2020 година ще има възможност да излезете от някаква трудна и ограничаваща ви ситуация, която се е създала още през 2018 г., а е възможно дори да стоите в този капан от повече време. Вероятно вече сте опитали да намерите изход или постоянно предприемате някакви действия, но сякаш циклите на едно място. През тази година има изгледи положението да се оправи, но може би ще трябва да спрете за миг и да помислите – как се е стигнало дотук и какво бихте могли да направите. От вас ще се изисква да се впуснете в действия, но не безразборни, а като стъпки от обмислена стратегия за пълна промяна. Макар че има вероятност през годината да влизате в конфликти, гледайте да не попадате в капана на битки и противоборства, които да изчерпват енергията ви. Вместо да се конкурирате с другите или да се доказвате на някого, разкрийте се пред самите себе си и се надскочете – това ще бъде истинската победа. Някои от вас ще сте изправени пред необходимостта да направите пълен рестарт в някоя област от живота си. Дори да искате да избягате от проблема, едва ли ще успеете, тъй като той ще се появява отново и отново докато не промените подхода си или докато не се освободите от старото, което ви дърпа назад. Онези представители на знака, които, за да се утвърдите, през изминалите години сте работили дълго и усърдно, и то в правилната посока, през 2020-а може да получите заслужена награда – трудът ви ще бъде оценен и ще добиете дългоочакваното признание.

Кариера и финанси

През 2020 година очаквайте развръзката по всички онези процеси, които се случваха в професионалната област през 2018 и 2019 г. Ако сте достигнали до етап, в който сте се доказали като професионалист в своята област, през тази година можете да се утвърдите като авторитет и лидер. Нищо чудно да получите повишение или – ако имате собствен бизнес – да сключите онази дългооочаквана сделка, която да ви донесе престиж и стабилност. Ако обаче се чувствате неудовлетворени или недооценени на мястото, където сте, тогава през 2020 ще бъдете изправени пред избор дали да останете или да си тръгнете. Решението ще е ваше, но когато го взимате, гледайте да се водите не само от амбициите си, но и от по-дълбоките си ценности и приоритети. Възможно е онези от вас, които сте начело на организация, да преминете през изпитания, които да покажат дали сте наистина авторитет за служителите си или просто сте налагали властта си, а зад гърба ви е назрявала опозиция. Годината е подходяща за смяна на работата, дори и да си посветите на нова професия. През януари и докъм средата на февруари ще успявате да реализирате програмите и идеите си, без да срещате пречки. Действайте обмислено и с план, работете усърдно и си създавайте колкото е възможно по-добра организация – ще постигате чудесни резултати, включително финансови. От средата на февруари до средата на март ще има известно забавяне, но после отново ще се устремите напред. През май и юни е възможно да имате затруднения в комуникацията с делови партньори, колеги и шефове. През тези месеци по-трудно ще създавате нови контакти, а преговорите ще се проточват. Бъдете търпеливи и не насилвайте нещата. Периодът от средата на септември докъм края на ноември за вас ще е изпълнен с повече предизвикателства, особено що се отнася до новите начинания и реализацията на нови проекти. Може да имате усещането, че все нещо ви пречи, забавя, дори направо саботира. Във ваша полза ще е да се укротите, да забавите темпото и да прецените дали наистина искате да направите това, с което сте заели. В тези седмици ще ви бъде много необходимо да проявявате по-голямо търпение и повече предпазливост. Не предприемайте рискове и, ако нещо не се получава, изчакайте подходящия момент, за да не прибързате и да сбъркате. През декември отново всичко ще се върне в нормалния си ритъм.

Любов и взаимоотношения

През 2020 година любовта като че ли ще остане на заден план за много от вас, защото ще бъдете заети да се доказвате професионално. Ако имате постоянен партньор, и особено деца, ще трябва да балансирате между отговорностите си у дома и на работа. Има известен риск заради по-голямото натоварване и някои трудности на работното място да пренебрегнете любимите си хора, което ще влоши взаимоотношенията ви с тях. Възможно е през февруари да имате вълнения и приятни романтични преживявания. През май и юни може да възникне неразбирателство между вас и любимия човек, което бихте могли да превъзмогнете, ако общувате повече помежду си и обсъждате противоречията си. Октомври навярно ще е месец, изпълнен с предизвикателства за взаимоотношенията ви. Тогава ще бъдете особено заети със себе си и със собствените си преживявания и нищо чудно да игнорирате чувствата и желанията на хората около вас. Възможни са конфликти с партньора/партньорката за пари, очертава се в  спорове да избие скрито напрежение.

Здраве

През 2020-а ще имате повече ангажименти и отговорности – може да се опитате да носите няколко дини под една мишница и да се пресилите. Прекаленото физическо натоварване – особено през есента – ще създаде риск от травми и инциденти, така че се вслушвайте в сигналите на тялото си и не се изсилвайте. Внимавайте при използването на остри предмети и при контактите си с огън – особено ако сте гневни и недоволни. Що се отнася до работата, хубаво е, че имате енергия и искате да свършите много неща, но и е препоръчително да спазвате някаква мярка – щадете тялото си, защото има граници, които ще е във ваша полза да не преминавате. Узявима зона през годината ще е опорно-двигателната ви система.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Овен – Близнаци

 Силни усещания, адреналин и предизвикателства. Малко вероятно е да намерите достатъчно сили за да съхраните връзката си. В случай, че се съмнявате ще трябва преди това овенът да се опита да разбере непостоянната и обичаща авантюрите природа на близнака.А на близнаците ще им се наложи да обуздават стремежа си да се впускат в нови приключения като по този начин пренебрегват открито желанието за сигурност на огнения овен. Не е изключено още в самото начало на вашата връзка да страдате от ревност и недоизказаност в емоционално отношение. Начинът, по който можете да разрешите разногласията си е да споделяте с подробности не само радостните, но и тъжните мисли, като не пропускате шанса да изкажете гласно и страховете, които не ви дават покой нощем. Изпълните ли дори част от горепосочените съвети, то и връзката ви поне наполовина ще е щастлива, вълнуваща и пълна с изненади.

 Овен – Рак

 Характеристиката на парньорството на зодиакалните знаци овен и рак е трудно определима, тъй като и двете зодии имат силна необходимост от нежност, ласки и внимание. Разликата обаче е съществена, тъй като овенът на моменти е непредсказуем в поведението си, докато ракът се опитва да планира за дълъг период напред живота си, като избягва внезапните промени и авантюристичните проекти. Динамиката на овена и организираният свят на рака са в пълна противоположност, но именно това ги привлича един към друг. Пожелаят ли да споделят за дълго време живота си заедно, ще им бъде небходимо да премат партньора до себе си такъв, какъвто е и да го подкрепят в личните му стремежи. Препоръка към овена: Засвидетелствайте по-често привързаността си към любимия си рак, като предварително го подготвяте за бъдещите си намерения. Не прекалявайте с изненадите.

 Овен – Стрелец

Прямото отношение, въодушевлението, любовта към движението, новото, вълнуващото – това са качествата, които ви свързват. Привличането в тази връзка е неустоимо. Не е изключено да сте влюбени един в друг още в първия миг, в който сте се зърнали. Страстта е двигателната сила, а ревността ви дава възможност да оцените по достойнство човека до себе си. Опасността във взаимоотношенията идва в мига, когато нито един от двама ви не се замисля дали с изричането на дадена истина няма да нарани достойнството на своята половинка. Дръжте близко до себе си телефона, за да изглаждате недоразуменията с лекота. Разумът ви е повече от необходим за да не изгубите най-скъпото с изричането на дадена дума. Не забравяйте че свободата е част от вашата привликателност.

 Овен – Дева

 На пръв поглед тези две личности се допълват. Но истината е, че за да просъществува тази връзка е необходимо не само търпение и постоянство, но и готовност от двете страни да се откажат от вредните си навици, а именно да ръководят живота си със силна воля, пренебрегвайки потребностите на другите. В случай, че все още не сте осъзнали какъв тежък товар сте поели на гърба си, то трябва да знаете, че обичта и пълното приемане на недостъците на любимия, ще ви помогнат да съхраните връзката си. Стриктната дева може да се научи от овена как да живее, без непрестанно да се притеснява за дребните неща от ежедневието. А овенът от своя страна може да получи много важен урок по практичност от страна на девата, която ще му даде рядката възможност да сложи ред в безпорядъка около и вътре в себе си. Помислете дали това не е едно основателно предизвикателство в живота ви? Поне със сигурност рискът може да ви направи по-мъдри и отворени към странностите, които ви заобикалят всекидневно.

 Овен – Козирог

 В случай, че имате желание съюзът ви да е градивен и успешен и за двама ви, то трябва задължително да имате общи цели, идеали или разбирания за заобикалящия ви свят. Двамата може чудесно да се допълвате и не е изключено да създадете една хармонична връзка. Козирогът ще започне да поема известни рискове, а овенът ще се научи на по-голямо постоянство и търпение за да постига набелязаните цели. Може би единствените ви проблеми ще идват от факта, че трудно ще изразявате емоционалността и чувствата си. По-скоро овенът ще трябва да направи компромиси в това отношение за да успее козрогът да се отпусне към романтичните излияния. Не се стремете към състезание!

 Овен – Телец

 Парньорството между тези два знака е трудно, но не невъзможно. За да се съхрани връзката ви дълго, буйният нрав на овена трябва често да бъде обуздаван от търпеливия телец, който по всяка вероятност ще поддържа хармонията в отношенията по между ви. В случай, че съумеете да се допълвате като приемате странностите на характерите си, вашата връзка ще се превърне в добър и плодотворен и за двама ви тандем. Овенът ще крои бляскави планове, а телецът ще трябва да ги осъществява, като преди това се научи да рискува. Не успеете ли да намерите точния баланс помежду си, много скоро ще се озовете в света на хаоса.

 Овен – Везни

 В този случай, за да върви всичко по мед и масло ще е повече от наложително везната да поеме инициативата изцяло в свой ръце. На везните често ще им се иска на моменти огненият овен да е малко по-съобразителен със засилената им емоционалност и да контролира импулсивността си. Изключително важно е да се съобразявате един с друг, за да може да преминавате през внезапно възникналите бури помежду ви навредими и да достигнете до желания бряг. Везната трябва да постига стремежите с дипломатично и голямо търпение, а на овенът ще му се налага да не бъде толкова прям и открит пред своята половинка, за да не я нарани. Забравете думата „невъзможно“ в своята връзка, за да изживеете истински вълнуващи мигове заедно.

 Овен – Скорпион

 Хармонична и перспективна е връзката между овен и скорпион. Двамата заедно можете да изживеете шеметни мигове и незабравими забавления. Запомнете, че за да продължи романтичното ви пътуване и в бъдещето, ще е необходимо овенът да полага усилия, за да разбере по-добре вътрешния закодиран свят на скорпиона. Скорпионът, от своя страна, в моментите на недоволство и неудовлетворение трябва да избягва да се изолира, а да споделя терзанията си със своята половинка овен. Наложително е във връзката си да избягвате липсата на искреност, защото именно недоверието може да причини и на двама ви голяма болка. Не се заблуждавайте, че лидерското място е по-важно от вас самите.

 Овен – Овен

 Огнените темпераменти на тези еднакви представители на зодиака първоначално ще бъдат привлечени от сходните си интереси, желания и стремежи. Напълно възможно е да сте започнали връзката си в тежък и за двамата период. Трудностите ще дойдат в мига, когато ще трябва някой от двамата да прави по-често компромиси и да обръща по-голямо внимание на човека до себе си. Конфликтите ще сте породят от неудовлетворението, че никой от вас не получава вниманието и нужното разбирне. Ако желаете, въпреки пречките, породени от силните ви характери, да съхраните здрава тази връзка, то задължително единият трябва да жертва егото си.

 Овен – Лъв

 Благоприятен е съюзът между овен и лъв, тъй като и двете страни във връзката ще се борят да привлекат вниманито на партньора до себе си. Опитвайте се тази борба да не се превърне в стремеж за извоюване на водеща роля във връзката, тъй като това може да ви струва множество главоболия, дължащи се на нелепи недоразумения. Крайно необходимо е да сдържате страстната си емоционалност и да не се стремите към задушаване на човека до вас. Уважавайте личното и чуждо пространство, за да се радвате на привързаността си дълго време. Опитвайте се да си разпределяте правилно задълженията и отговорностите, за да не си създавате ситуации, в които да спорите безсмислено, тъй като това неминуемо ще прерастне в конфликт. Толерантността ще е верен ваш помощник, когато се сблъскате с трудностите. В никакъв случай не позволявайте сивотата на ежедневието, еднообразието и скуката да застанат помежду ви, защото има опасност да изчезне тръпката.

 Овен – Риби

 Това е съюз на крайностите. Огненият плам на овена често ще бъде погасяван от съмненията на водния знак. Неуловимите риби с лекота усмиряват решителността и активността на овните, като умело използват знанията и мъдростта, които притежават. Тайнствеността и дълбокият характер на рибите винаги ще са примамливи и желани от овена. Именно това ще е причината да се връща непрекъснато с надеждата, че ще може и този път да открие една нова загадка.

 Овен – Водолей

 И двата знака оценяват красивото в живота и се стремят към пълно щастие. Пътищата, по които постигат набелязаните цели и методите, които прилагат се различават. Овенът залага на действието и агресивния настойчив подход, а водолеят изчаква и чак тогава спокойно предприема първата крачка, като си осигурява близка подкрепа на близки и съдружници, защото в случай на пропуск или грешка трябва да имат опора. Разбиранията им за романтиката се различават коренно, тъй като овенът изпепелява всчко със своята страст, докато водолеят търси духовния контакт и залага на нежността. Знаейки слабите и силни страни от своите характери, ще си помогнете да отворите по-лесно сърцето си към любимия човек. Преценявайте рисковете.

edna.bg