ОВЕН 21.03-20.04

 СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Тази седмица ще бъде доста успешна за вас, особено що се отнася до кариерата и финансите. Ако през изминалите дни, дори и седмици е трябвало да полагате повече усилия, за да постигате целите си, сега това ще се случва по-лесно, особено ако сте подхванали нещо ново. В случай че трябва да проведете някаква по-важна среща или да сключите договор, направете го в понеделник или във вторник. Тези дни ще са много благоприятни също и за уреждане на всякакви бизнес- и финансови въпроси – стига да спазвате своята част от договореностите, ще получите нужната ви подкрепа. В сряда и четвъртък ще е по-добре да забавите малко темпото и да не се пресилвате – нещата няма да се случват с усилия и натиск. Отделете повече време за себе си, за любимите занимания и за близките си хора, особено ако в последно време сте били заети с работа. В петък и през почивните дни ще бъдете дейни, дори напористи – така бихте могли да свършите много работа, но и да си създадете проблеми с околните. Опитайте се да се съобразявате малко повече с мнението на любимия човек, ако не искате да го/я натъжите.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

В самото начало на ноември – през първите ден-два – едва ли ще успеете да действате с размах и да реализирате замисленото както ви се иска. Не се хабете излишно – по-добре изчакайте малко и тогава опитайте отново. Във ваша полза ще е да сте малко по-внимателни при общуването през тези дни, тъй като рискът от конфликти и неразбирателство ще е повишен. В работата гледайте да не сте прекалено напористи и опитайте да се владеете малко по-добре, защото невъздържаността ви и желанието да доминирате може да ви навлекат неприятности. Като цяло през този месец ще има шанс да постигнете финансови успехи, но за да се случат, трябва да се концентрирате върху важните цели и проекти. Не хабете енергия в спорове, ей така, „за спорта” – никой няма да спечели от това. Когато се впускате в някакво начинание, зачитайте мнението и на другите хора, които са повлияни от вашето действие – тази стратегия ще се превърне в печеливша и за вас, и за взаимоотношенията ви през този месец, особено ако става дума за любов и партньорства. Що се отнася до паричните въпроси, уредете стари задължения, но по-добре не предприемайте нещо ново в тази област – например да теглите заем. Не се впускайте и в рисковани действия, които може да ви причинят финансови загуби.

ХОРОСКОП ЗА 2019

През 2019 година ще реализирате целите си по-бавно, но пък се очаква да постигнете трайни успехи. Ще оползотворявате по-добре силната си енергия, ако не я разпилявате в различни посоки, а се съсредоточите да преследвате една-две цели. Не е изключено по пътя си да срещнете някои пречки, но това не бива да ви отказва да вървите напред. Накрая ще се окаже, че всичко е било за добро и онова, което сте възприемали като препятствие или ограничение, всъщност ви е е довело до развитие и прогрес. „Работа” ще е ключовата дума за вас през тази година. Без значение дали целта ви е да постигнете напредък в професията, да се изявите на ново поприще или да си оправите отношенията с половинката, ще трябва здраво да се потрудите. Ако го направите, усилията ви ще дадат резултат и ще останете доволни. През 2019-а ще имате немалко отговорности – някои от тях нови. И по-добре ще бъде да се отнасяте сериозно към тях, без значение дали става дума за ангажименти към семейството, към партньора/партньорката или в службата. Ако например не поемате своята част от грижите за децата или проявявате немарливост в работата, всичко това ще вреди на взаимоотношенията ви – не се чудете, ако си имате проблеми. През 2019 г. вашата зрелост ще бъде поставена на изпитание – възникне ли проблем в някаква област, това ще е знак, че може би има още какво да научите и да усъвършенствате. Извличайте си поуки от неуспехите, на всяко изпитание гледайте като на урок – така по-лесно ще преминете през трудните моменти и ще откриете техния смисъл. А онези от вас, които в миналото сте си свършили работата, ще триумфирате и ще се наслаждавате на успехите.

Кариера и финанси

През 2019 г. ще вървите стабилно напред в професионално отношение, но по всяка вероятност няма да получавате нищо даром. Ще трябва да полагате големи усилия, да сте търпеливи и да доказвате – както на себе си, така и на околните, че наистина ви бива. Възможно е да имате противоречия с висшестоящи или с колеги. Във ваша полза ще е да не сте нападателни и да не хабите нерви в безсмислени спорове и дрязги. Гледайте на всичко, което ви пречи и дразни, като на стимул за развитие, който ви тласка да доказвате себе си – така ще се мотивирате и ще използвате енергията си по градивен начин. Още в самото начало на годината – през януари и февруари – ще има възможност да поставите ново начало в професионалната област. Възможно е да поемете нов пост или на позицията, която заемате в момента, да бъдете натоварени с нови отговорности. Ще имате много енергия за действие, така че не я пропилявайте, като мързелувате или влизате в конфликти с околните. През март не поемайте рискове – залагайте на сигурното, както и на подобряването на комуникацията с колеги и партньори. След 5 април започва силен период, когато ще постигате намеренията си и ще успявате да реализирате плановете си, включително и новите начинания: да си потърсите друга работа, да стартирате нов проект. През май се очаква да имате допълнителни приходи – месецът е много благодатен за уреждане на финансови въпроси, за покупко-продажби и инвестиции. През лятото е възможно у вас да възникне усещането, че нещо или някой ви забавя, спира или дори саботира, а някои от вас ще се чудите как да съвместите задълженията си в работата с отговорностите в семейството. Не бързайте, очертайте приоритетите си, а най-амбициозните от вас нека малко се смирят, защото болните амбиции може да ви струват скъпо. През юли ще вземете важно решение, свързано с развитието ви. През септември ще имате доста работа – ще успеете да се справите, ако сте по-организирани и не се разпилявате. През октомври много от вас ще успеете да се справите с проблеми, които са ви създавали грижи през изминалите месеци. През ноември бъдете внимателни – ако действате импулсивно, може да претърпите финансови загуби. През декември се очаква в професионален план да навлезете в много благоприятен период, като най-големите успехи ще дойдат през 2020 година. Възможно е през 2019-а финансовото ви положение да е нестабилно, така че, когато харчите, проявявайте здрав разум и не разчитайте прекалено на заеми и кредити.

Любов и семейство

Не се очертава годината да е лоша за вас в любовен план, но звездните влияния няма да са особено благоприятни за нови трепети и романтични изживявания. Няма да се появят пречки да има вълнения, но не това ще бъде водещото. Обвързаните представители на знака ще се радвате на стабилни отношения, ако не бягате от отговорност, обсъждате спорните въпроси с човека до себе си и показвате не само на думи, но и с дела, че цените това, което имате. Темата за семейството ще излезе при вас на преден план през тази година. Може да пуснете корени, да създадете семейство и дом, да уредите спорни въпроси с роднини. Възможни са някои трудности в комуникацията между родители и деца. Ако възникнат проблеми, както и за всичко останало през тези година, това ще е знак, че трябва някъде да коригирате, върху нещо да поработите. Някои от вас най-накрая ще трябва да прекъснете зависимостта си от родителите и да заживеете самостоятелно. Благоприятният период за любовния ви живот ще е от края на април до средата на май.

Здраве

Гневът и раздразнението, произтичащи от това, че нещата не случват както сте очаквали или толкова бързо, колкото ви се иска, може да станат причина за развитие на здравословни симптоми, и дори на болести. Ето защо е важно да овладеете тези емоции, което обаче не значи да ги потискате, а да насочите вниманието си към нещо градивно – например учене, спорт, усъвършенстване или работа. Тъй като на моменти жизнената ви енергия ще бъде по-слаба, добре е да я използвате за важните неща и да се зареждате по-често емоционално и физически – с почивка и приятни занимания.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Овен – Близнаци

 Силни усещания, адреналин и предизвикателства. Малко вероятно е да намерите достатъчно сили за да съхраните връзката си. В случай, че се съмнявате ще трябва преди това овенът да се опита да разбере непостоянната и обичаща авантюрите природа на близнака.А на близнаците ще им се наложи да обуздават стремежа си да се впускат в нови приключения като по този начин пренебрегват открито желанието за сигурност на огнения овен. Не е изключено още в самото начало на вашата връзка да страдате от ревност и недоизказаност в емоционално отношение. Начинът, по който можете да разрешите разногласията си е да споделяте с подробности не само радостните, но и тъжните мисли, като не пропускате шанса да изкажете гласно и страховете, които не ви дават покой нощем. Изпълните ли дори част от горепосочените съвети, то и връзката ви поне наполовина ще е щастлива, вълнуваща и пълна с изненади.

 Овен – Рак

 Характеристиката на парньорството на зодиакалните знаци овен и рак е трудно определима, тъй като и двете зодии имат силна необходимост от нежност, ласки и внимание. Разликата обаче е съществена, тъй като овенът на моменти е непредсказуем в поведението си, докато ракът се опитва да планира за дълъг период напред живота си, като избягва внезапните промени и авантюристичните проекти. Динамиката на овена и организираният свят на рака са в пълна противоположност, но именно това ги привлича един към друг. Пожелаят ли да споделят за дълго време живота си заедно, ще им бъде небходимо да премат партньора до себе си такъв, какъвто е и да го подкрепят в личните му стремежи. Препоръка към овена: Засвидетелствайте по-често привързаността си към любимия си рак, като предварително го подготвяте за бъдещите си намерения. Не прекалявайте с изненадите.

 Овен – Стрелец

Прямото отношение, въодушевлението, любовта към движението, новото, вълнуващото – това са качествата, които ви свързват. Привличането в тази връзка е неустоимо. Не е изключено да сте влюбени един в друг още в първия миг, в който сте се зърнали. Страстта е двигателната сила, а ревността ви дава възможност да оцените по достойнство човека до себе си. Опасността във взаимоотношенията идва в мига, когато нито един от двама ви не се замисля дали с изричането на дадена истина няма да нарани достойнството на своята половинка. Дръжте близко до себе си телефона, за да изглаждате недоразуменията с лекота. Разумът ви е повече от необходим за да не изгубите най-скъпото с изричането на дадена дума. Не забравяйте че свободата е част от вашата привликателност.

 Овен – Дева

 На пръв поглед тези две личности се допълват. Но истината е, че за да просъществува тази връзка е необходимо не само търпение и постоянство, но и готовност от двете страни да се откажат от вредните си навици, а именно да ръководят живота си със силна воля, пренебрегвайки потребностите на другите. В случай, че все още не сте осъзнали какъв тежък товар сте поели на гърба си, то трябва да знаете, че обичта и пълното приемане на недостъците на любимия, ще ви помогнат да съхраните връзката си. Стриктната дева може да се научи от овена как да живее, без непрестанно да се притеснява за дребните неща от ежедневието. А овенът от своя страна може да получи много важен урок по практичност от страна на девата, която ще му даде рядката възможност да сложи ред в безпорядъка около и вътре в себе си. Помислете дали това не е едно основателно предизвикателство в живота ви? Поне със сигурност рискът може да ви направи по-мъдри и отворени към странностите, които ви заобикалят всекидневно.

 Овен – Козирог

 В случай, че имате желание съюзът ви да е градивен и успешен и за двама ви, то трябва задължително да имате общи цели, идеали или разбирания за заобикалящия ви свят. Двамата може чудесно да се допълвате и не е изключено да създадете една хармонична връзка. Козирогът ще започне да поема известни рискове, а овенът ще се научи на по-голямо постоянство и търпение за да постига набелязаните цели. Може би единствените ви проблеми ще идват от факта, че трудно ще изразявате емоционалността и чувствата си. По-скоро овенът ще трябва да направи компромиси в това отношение за да успее козрогът да се отпусне към романтичните излияния. Не се стремете към състезание!

 Овен – Телец

 Парньорството между тези два знака е трудно, но не невъзможно. За да се съхрани връзката ви дълго, буйният нрав на овена трябва често да бъде обуздаван от търпеливия телец, който по всяка вероятност ще поддържа хармонията в отношенията по между ви. В случай, че съумеете да се допълвате като приемате странностите на характерите си, вашата връзка ще се превърне в добър и плодотворен и за двама ви тандем. Овенът ще крои бляскави планове, а телецът ще трябва да ги осъществява, като преди това се научи да рискува. Не успеете ли да намерите точния баланс помежду си, много скоро ще се озовете в света на хаоса.

 Овен – Везни

 В този случай, за да върви всичко по мед и масло ще е повече от наложително везната да поеме инициативата изцяло в свой ръце. На везните често ще им се иска на моменти огненият овен да е малко по-съобразителен със засилената им емоционалност и да контролира импулсивността си. Изключително важно е да се съобразявате един с друг, за да може да преминавате през внезапно възникналите бури помежду ви навредими и да достигнете до желания бряг. Везната трябва да постига стремежите с дипломатично и голямо търпение, а на овенът ще му се налага да не бъде толкова прям и открит пред своята половинка, за да не я нарани. Забравете думата „невъзможно“ в своята връзка, за да изживеете истински вълнуващи мигове заедно.

 Овен – Скорпион

 Хармонична и перспективна е връзката между овен и скорпион. Двамата заедно можете да изживеете шеметни мигове и незабравими забавления. Запомнете, че за да продължи романтичното ви пътуване и в бъдещето, ще е необходимо овенът да полага усилия, за да разбере по-добре вътрешния закодиран свят на скорпиона. Скорпионът, от своя страна, в моментите на недоволство и неудовлетворение трябва да избягва да се изолира, а да споделя терзанията си със своята половинка овен. Наложително е във връзката си да избягвате липсата на искреност, защото именно недоверието може да причини и на двама ви голяма болка. Не се заблуждавайте, че лидерското място е по-важно от вас самите.

 Овен – Овен

 Огнените темпераменти на тези еднакви представители на зодиака първоначално ще бъдат привлечени от сходните си интереси, желания и стремежи. Напълно възможно е да сте започнали връзката си в тежък и за двамата период. Трудностите ще дойдат в мига, когато ще трябва някой от двамата да прави по-често компромиси и да обръща по-голямо внимание на човека до себе си. Конфликтите ще сте породят от неудовлетворението, че никой от вас не получава вниманието и нужното разбирне. Ако желаете, въпреки пречките, породени от силните ви характери, да съхраните здрава тази връзка, то задължително единият трябва да жертва егото си.

 Овен – Лъв

 Благоприятен е съюзът между овен и лъв, тъй като и двете страни във връзката ще се борят да привлекат вниманито на партньора до себе си. Опитвайте се тази борба да не се превърне в стремеж за извоюване на водеща роля във връзката, тъй като това може да ви струва множество главоболия, дължащи се на нелепи недоразумения. Крайно необходимо е да сдържате страстната си емоционалност и да не се стремите към задушаване на човека до вас. Уважавайте личното и чуждо пространство, за да се радвате на привързаността си дълго време. Опитвайте се да си разпределяте правилно задълженията и отговорностите, за да не си създавате ситуации, в които да спорите безсмислено, тъй като това неминуемо ще прерастне в конфликт. Толерантността ще е верен ваш помощник, когато се сблъскате с трудностите. В никакъв случай не позволявайте сивотата на ежедневието, еднообразието и скуката да застанат помежду ви, защото има опасност да изчезне тръпката.

 Овен – Риби

 Това е съюз на крайностите. Огненият плам на овена често ще бъде погасяван от съмненията на водния знак. Неуловимите риби с лекота усмиряват решителността и активността на овните, като умело използват знанията и мъдростта, които притежават. Тайнствеността и дълбокият характер на рибите винаги ще са примамливи и желани от овена. Именно това ще е причината да се връща непрекъснато с надеждата, че ще може и този път да открие една нова загадка.

 Овен – Водолей

 И двата знака оценяват красивото в живота и се стремят към пълно щастие. Пътищата, по които постигат набелязаните цели и методите, които прилагат се различават. Овенът залага на действието и агресивния настойчив подход, а водолеят изчаква и чак тогава спокойно предприема първата крачка, като си осигурява близка подкрепа на близки и съдружници, защото в случай на пропуск или грешка трябва да имат опора. Разбиранията им за романтиката се различават коренно, тъй като овенът изпепелява всчко със своята страст, докато водолеят търси духовния контакт и залага на нежността. Знаейки слабите и силни страни от своите характери, ще си помогнете да отворите по-лесно сърцето си към любимия човек. Преценявайте рисковете.

edna.bg