ОВЕН 21.03-20.04

 СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Както през изминалата, и през тази седмица звездните влияния ще бъдат много благосклонни към вас, стига да сте концентрирани, да следвате целта, която сте си поставили, и да насочите енергията си в едно направление. Спазвате ли тези препоръки, ще имате успех в начинанията си, а най-хубавото е, че ще се радвате и на подкрепата на околните, и на голям късмет. Казано накратко, през следващите дни онова, което ви е изглеждало като сполука, всъщност ще е в резултат на усилията, които сте положили в миналото, или на това, че сте се устремили напред. Седмицата е чудесна за бизнес, за уреждане на правни въпроси, за пътуване и учене – ще постигнете успехи, независимо дали сега правите планове, започвате нещо ново или вече сте се задействали в някое от тези направления. Ако през следващите дни имате някакви проблеми, те биха могли да дойдат от неправилна комуникация – например, да се опитвате да налагате мнението си на околните или да си въобразявате, че знаете повече от тях. Няма да е излишно да проявявате по-голяма толерантност към приятели и познати. Към края на седмицата ще се наложи да разрешавате финансов въпрос. Не подхождайте към това лекомислено и въведете ред – ако не го направите, по-нататък през месеца ще си имате проблеми. В понеделник обърнете внимание на здравето си – в случай че се пренапрегнете, тялото ще ви даде сигнал.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Декември не е месец за големи начинания и нови проекти, по-добре ще е да го посветите на по-спокойна работа, дори на равносметки, вглъбявайте се в себе си. Ако усетите потребност да се усамотите за кратко, за да осмислите минали преживявания или да планирате бъдещи начинания, задоволете я – ще ви се отрази добре. Възможно е да изпитате и желание да направите нещо добро за друг човек или за някаква кауза, така че нищо чудно много от вас през този месец да станете по-щедри и да давате всичко от себе си. Около 1-2 декември прекалената ви свободолюбивост и отдаването на предпочитани занимания и интереси може да създадат напрежение в отношенията с половинката ви. Ще си спестите проблемите, ако му/й обръщате повече внимание и отделите време за съвместни занимания и забавления. Някои представители на знака може да изпитате нова тръпка или да се впуснете във вълнуващ флирт. След 15 декември се оглеждайте за интересна възможност – твърде вероятно е да става дума за пътуване, за развитие или за придобиване на нови знания. Ако ви предстои изпит, късметът ще бъде с вас и ще се представите отлично. След 23 декември се настройте на вълна почивка, тъй като през януари се очаква да бъдете по-натоварени – възможно е да се случат събития, които ще налагат да влагате повече енергия в действията си.

ХОРОСКОП ЗА 2018

През 2018 година ще имате доста работа и отговорности – както в личен, така и в професионален план. Може да искате да правите нещо, но в крайна сметка да сте принудени да вършите друго – заради близките си или защото някой го изисква от вас. На моменти ще ви се струва, че всичко се случва твърде бавно и влагате повече усилия, но това не бива да ви отказва – бъдете упорити и постоянни. Ако се концентрирате и вложите огромната си енергия в нещо конкретно, ще постигнете трайни резултати. Най-големият урок, който вероятно ще научите през тази година, е как да проявявате търпение. Макар че подобно умение не се усвоява лесно, особено от напористи и доста припрени личности каквито сте вие, след време ще разберете, че всичко е било за добро, а забавянето е било предпазна мярка на Вселената, за да не вършите нищо прибързано. Препоръката да мислите малко повече, преди да действате, и да не пришпорвате хората около себе си ще е валидна най-вече за месеците юли и август – тогава импулсивността ви може да създаде доста проблеми. Онези представители на знака, които все пак не сте успели да реализирате някаква своя идея или да поемете по нова посока през 2017-а, все още ще имате шанса да го направите – най-вече през първото тримесечие на 2018 година или в самия й край – през ноември-декември. През тази година може да прекъснете отношения с хора, които не ви разбират, да намерите нови приятели или да откриете някаква кауза, на която да се посветите. Направете нещо в името на общото благо – ще се почувствате полезни и ще получите признание. През последното тримесечие на годината ще се открият чудесни възможности да пътувате и да видите места, които досега не сте посещавали.

Кариера и финанси

Темата за кариерата ще ви занимава много активно през 2018 година, като много от вас ще имате шанс да реализирате потенциала си на лидер. Бихте могли да постигнете стабилен растеж, и дори връх в професионален план – но това ще се случи, само ако сте на правилната пътека, тоест ако влагате вродените си заложби в професионалната си дейност или в бизнеса си. В случай че не е така и правите нещо само заради пари или за престиж, вероятно обстоятелствата ще ви подтикнат да смените курса. Смяна на работата е доста вероятна при много от вас, особено ако в момента не се чувствате признати. Бъдете прагматични и здраво стъпили на земята, инвестирайте в собственото си усъвършенстване. Ако имате бизнес, годината е много благоприятна да потърсите външно финансиране. През януари може да възникнат повече пречки в работата ви, но това ще доведе само до временно забавяне – с постоянство и търпение ще ги преодолеете. В средата на февруари ще навлезете във важен период, през който ще стане възможно да поемете с пълна сила напред или да започнете нов проект, но точно тогава ключови за вашия успех ще бъдат умението да си сътрудничите с други хора и да работите в екип. След 20 март до средата на април е възможно да се появят някои трудности в комуникацията ви с клиенти или институции – по-добре не подписвайте важни договори през този период и не разчитайте на успех в преговорите си. Благоприятен момент да поставите ново начало е 16 април – ако след тази дата успеете да канализирате енергията си и да я вложите в конкретно начинание, бихте могли да постигнете наистина много. През май на дневен ред ще излязат финансови въпроси – месецът е благоприятен за взимане на заем или кредит, за уреждане на финансови взаимоотношения, за покупка или продажба на собственост. През юни бихте могли да установите нови контакти, всекидневието ви ще бъде по-динамично, възможно е и броят на пътуванията ви да се увеличи. От края на юни до края на август най-добре ще е да забавите темпото и да отделяте повече време за почивка или за планиране на бъдещи проекти – рискованите действия може да ви струват скъпо. През септември нещата пак ще си дойдат по местата, така че тогава се заемете с онова, което не сте успели да свършите през изминалите месеци. През октомври ще е добре да уредите стари задължения и да прекратите бизнесотношения, които не ви носят финансова полза. Ноември ще бъде чудесен месец за вас – дори през октомври положението да се е закучило, ще видите светлина в тунела и пред вас ще се открият нови възможности за развитие. През декември въведете ред – и в личните си финанси, и в разходите си за бизнеса.

Любов и семейство

През 2018-а вниманието на много от вас ще бъде насочено към работата и към възможностите за развитие, а това би могло да доведе до поставянето на втори план на любимия човек или на семейството. Гледайте да не пренебрегвате хората, на които най-много държите, защото, каквото и успехи да добивате в професионален план, без тяхната подкрепа едва ли ще отидете далеч. Всъщност, през тази година бихте могли да постигнете дори по-дълбока близост с половинката си, тъй като обстоятелствата ще ви подтикнат да сте по-откровени с него/нея и да обсъждате някои емоционални и интимни проблеми, които разговори до този момент сте избягвали. За необвързаните любовта и връзките едва ли ще бъдат приоритет през тази година, но ако все пак се надявате на нова тръпка, най-вероятно ще трябва да потърпите до ноември и декември – тогава може да се появи човек, който да ви развълнува.

Здраве

Два фактора може да ви причинят стрес и като следствие от това – проблеми със здравето: това са липсата на перспектива в професионален план, както и вероятността при реализирането на целите ви да има известно забавяне или да се изправите пред трудности. В първия случай няма да има в какво да вложите енергията си, а във втория пречките ще ви изнервят. Като изключим тези възможни обстоятелства, няма да съществуват други заплахи за здравето ви. През летните месеци може да усетите отлив на енергия, което да се отрази на тонуса ви. Това е нормално – почивайте си повече и отделете време за приятни занимания. Спортуващите представители на знака нека внимават с тренировките през юли и август – може да си причините контузия заради прекомерното натоварване. 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Овен – Близнаци

 Силни усещания, адреналин и предизвикателства. Малко вероятно е да намерите достатъчно сили за да съхраните връзката си. В случай, че се съмнявате ще трябва преди това овенът да се опита да разбере непостоянната и обичаща авантюрите природа на близнака.А на близнаците ще им се наложи да обуздават стремежа си да се впускат в нови приключения като по този начин пренебрегват открито желанието за сигурност на огнения овен. Не е изключено още в самото начало на вашата връзка да страдате от ревност и недоизказаност в емоционално отношение. Начинът, по който можете да разрешите разногласията си е да споделяте с подробности не само радостните, но и тъжните мисли, като не пропускате шанса да изкажете гласно и страховете, които не ви дават покой нощем. Изпълните ли дори част от горепосочените съвети, то и връзката ви поне наполовина ще е щастлива, вълнуваща и пълна с изненади.

 Овен – Рак

 Характеристиката на парньорството на зодиакалните знаци овен и рак е трудно определима, тъй като и двете зодии имат силна необходимост от нежност, ласки и внимание. Разликата обаче е съществена, тъй като овенът на моменти е непредсказуем в поведението си, докато ракът се опитва да планира за дълъг период напред живота си, като избягва внезапните промени и авантюристичните проекти. Динамиката на овена и организираният свят на рака са в пълна противоположност, но именно това ги привлича един към друг. Пожелаят ли да споделят за дълго време живота си заедно, ще им бъде небходимо да премат партньора до себе си такъв, какъвто е и да го подкрепят в личните му стремежи. Препоръка към овена: Засвидетелствайте по-често привързаността си към любимия си рак, като предварително го подготвяте за бъдещите си намерения. Не прекалявайте с изненадите.

 Овен – Стрелец

Прямото отношение, въодушевлението, любовта към движението, новото, вълнуващото – това са качествата, които ви свързват. Привличането в тази връзка е неустоимо. Не е изключено да сте влюбени един в друг още в първия миг, в който сте се зърнали. Страстта е двигателната сила, а ревността ви дава възможност да оцените по достойнство човека до себе си. Опасността във взаимоотношенията идва в мига, когато нито един от двама ви не се замисля дали с изричането на дадена истина няма да нарани достойнството на своята половинка. Дръжте близко до себе си телефона, за да изглаждате недоразуменията с лекота. Разумът ви е повече от необходим за да не изгубите най-скъпото с изричането на дадена дума. Не забравяйте че свободата е част от вашата привликателност.

 Овен – Дева

 На пръв поглед тези две личности се допълват. Но истината е, че за да просъществува тази връзка е необходимо не само търпение и постоянство, но и готовност от двете страни да се откажат от вредните си навици, а именно да ръководят живота си със силна воля, пренебрегвайки потребностите на другите. В случай, че все още не сте осъзнали какъв тежък товар сте поели на гърба си, то трябва да знаете, че обичта и пълното приемане на недостъците на любимия, ще ви помогнат да съхраните връзката си. Стриктната дева може да се научи от овена как да живее, без непрестанно да се притеснява за дребните неща от ежедневието. А овенът от своя страна може да получи много важен урок по практичност от страна на девата, която ще му даде рядката възможност да сложи ред в безпорядъка около и вътре в себе си. Помислете дали това не е едно основателно предизвикателство в живота ви? Поне със сигурност рискът може да ви направи по-мъдри и отворени към странностите, които ви заобикалят всекидневно.

 Овен – Козирог

 В случай, че имате желание съюзът ви да е градивен и успешен и за двама ви, то трябва задължително да имате общи цели, идеали или разбирания за заобикалящия ви свят. Двамата може чудесно да се допълвате и не е изключено да създадете една хармонична връзка. Козирогът ще започне да поема известни рискове, а овенът ще се научи на по-голямо постоянство и търпение за да постига набелязаните цели. Може би единствените ви проблеми ще идват от факта, че трудно ще изразявате емоционалността и чувствата си. По-скоро овенът ще трябва да направи компромиси в това отношение за да успее козрогът да се отпусне към романтичните излияния. Не се стремете към състезание!

 Овен – Телец

 Парньорството между тези два знака е трудно, но не невъзможно. За да се съхрани връзката ви дълго, буйният нрав на овена трябва често да бъде обуздаван от търпеливия телец, който по всяка вероятност ще поддържа хармонията в отношенията по между ви. В случай, че съумеете да се допълвате като приемате странностите на характерите си, вашата връзка ще се превърне в добър и плодотворен и за двама ви тандем. Овенът ще крои бляскави планове, а телецът ще трябва да ги осъществява, като преди това се научи да рискува. Не успеете ли да намерите точния баланс помежду си, много скоро ще се озовете в света на хаоса.

 Овен – Везни

 В този случай, за да върви всичко по мед и масло ще е повече от наложително везната да поеме инициативата изцяло в свой ръце. На везните често ще им се иска на моменти огненият овен да е малко по-съобразителен със засилената им емоционалност и да контролира импулсивността си. Изключително важно е да се съобразявате един с друг, за да може да преминавате през внезапно възникналите бури помежду ви навредими и да достигнете до желания бряг. Везната трябва да постига стремежите с дипломатично и голямо търпение, а на овенът ще му се налага да не бъде толкова прям и открит пред своята половинка, за да не я нарани. Забравете думата „невъзможно“ в своята връзка, за да изживеете истински вълнуващи мигове заедно.

 Овен – Скорпион

 Хармонична и перспективна е връзката между овен и скорпион. Двамата заедно можете да изживеете шеметни мигове и незабравими забавления. Запомнете, че за да продължи романтичното ви пътуване и в бъдещето, ще е необходимо овенът да полага усилия, за да разбере по-добре вътрешния закодиран свят на скорпиона. Скорпионът, от своя страна, в моментите на недоволство и неудовлетворение трябва да избягва да се изолира, а да споделя терзанията си със своята половинка овен. Наложително е във връзката си да избягвате липсата на искреност, защото именно недоверието може да причини и на двама ви голяма болка. Не се заблуждавайте, че лидерското място е по-важно от вас самите.

 Овен – Овен

 Огнените темпераменти на тези еднакви представители на зодиака първоначално ще бъдат привлечени от сходните си интереси, желания и стремежи. Напълно възможно е да сте започнали връзката си в тежък и за двамата период. Трудностите ще дойдат в мига, когато ще трябва някой от двамата да прави по-често компромиси и да обръща по-голямо внимание на човека до себе си. Конфликтите ще сте породят от неудовлетворението, че никой от вас не получава вниманието и нужното разбирне. Ако желаете, въпреки пречките, породени от силните ви характери, да съхраните здрава тази връзка, то задължително единият трябва да жертва егото си.

 Овен – Лъв

 Благоприятен е съюзът между овен и лъв, тъй като и двете страни във връзката ще се борят да привлекат вниманито на партньора до себе си. Опитвайте се тази борба да не се превърне в стремеж за извоюване на водеща роля във връзката, тъй като това може да ви струва множество главоболия, дължащи се на нелепи недоразумения. Крайно необходимо е да сдържате страстната си емоционалност и да не се стремите към задушаване на човека до вас. Уважавайте личното и чуждо пространство, за да се радвате на привързаността си дълго време. Опитвайте се да си разпределяте правилно задълженията и отговорностите, за да не си създавате ситуации, в които да спорите безсмислено, тъй като това неминуемо ще прерастне в конфликт. Толерантността ще е верен ваш помощник, когато се сблъскате с трудностите. В никакъв случай не позволявайте сивотата на ежедневието, еднообразието и скуката да застанат помежду ви, защото има опасност да изчезне тръпката.

 Овен – Риби

 Това е съюз на крайностите. Огненият плам на овена често ще бъде погасяван от съмненията на водния знак. Неуловимите риби с лекота усмиряват решителността и активността на овните, като умело използват знанията и мъдростта, които притежават. Тайнствеността и дълбокият характер на рибите винаги ще са примамливи и желани от овена. Именно това ще е причината да се връща непрекъснато с надеждата, че ще може и този път да открие една нова загадка.

 Овен – Водолей

 И двата знака оценяват красивото в живота и се стремят към пълно щастие. Пътищата, по които постигат набелязаните цели и методите, които прилагат се различават. Овенът залага на действието и агресивния настойчив подход, а водолеят изчаква и чак тогава спокойно предприема първата крачка, като си осигурява близка подкрепа на близки и съдружници, защото в случай на пропуск или грешка трябва да имат опора. Разбиранията им за романтиката се различават коренно, тъй като овенът изпепелява всчко със своята страст, докато водолеят търси духовния контакт и залага на нежността. Знаейки слабите и силни страни от своите характери, ще си помогнете да отворите по-лесно сърцето си към любимия човек. Преценявайте рисковете.

edna.bg