ЛЪВ 23.07-23.08

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица вниманието на много от вас ще бъде заето със семейни или домашни проблеми. Има голяма вероятност преживяванията ви да имат отношение към миналото – дори тогава да са били предизвикани от друг човек, чувствата и проблемите ще ви връщат към нещо, което вече се е случило. В случай че през следващите дни ескалира конфликт с някого, помислете дали не става дума за разиграна по нов начин предишна ситуация. Ако е така, значи звездите ви дават шанс този път да проявите зрелост, тоест да установите с какво сте допринесли за възникването й и какво бихте могли да направите, за да намалите напрежението. За съжаление обаче много от вас ще се оставите емоциите да ви завладеят, няма да разсъждавате трезво и нищо чудно това да усложни положението. Ето защо може би е по-удачно да спрете, да се позамислите и да намерите разумно решение – това най-лесно би могло да ви се удаде в понеделник и вторник.С каквото и да се заемете в петък, по-добре го вършете сами – трудно ще получавате нужната ви подкрепа. През почивните дни нещата ще се успокоят и ще бъдете изненадани приятно.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През ноември концентрацията ви ще е забележителна, решимостта ви да действате и да постигате целите си – силна. Всичко това е чудесна предпоставка да постигнете успехи там, където е насочено вниманието ви в момента. Сега е моментът да правите смели планове и най-важното – да чертаете стратегии как да реализирате тези свои проекти. Някои представители на знака обаче може да усетите, че не ви достига енергия за външни активности и за социален живот – вместо това да предпочитате да си стоите повече вкъщи, да се посвещавате на домашни занимания и хобита. Послушайте този порив – през този месец ще е особено необходимо да давате на душата си онази храна, от която тя се нуждае най-много. В емоционален план се очертава месецът да е по-напрегнат за вас, но ще носи много силен потенциал да се освободите от токсични взаимоотношения, да уредите семейни въпроси, които дълго време са буксували на едно място, най-вече да простите за старите рани и да продължите напред с лекота в душата.

ХОРОСКОП 2019

След промените и обратите през изминалите две години, които ви начертаха друга посока на живота и ви откриха нови полета за изява, но и ви донесоха доста стрес, през 2019-а ще може да си отдъхнете и да го давате по-полека. Тежките астрологични влияния през тази година няма да засягат вашия знак, така че дишайте спокойно и насочете енергията си така, че да развивате сътвореното досега. Изключение ще правите само онези, чиито рождена дата е между 23 и 31 юли – в поне една област при вас ще настъпят големи преобразувания. Промените ще бъдат за добро, но може и да ви сварят неподготвени. Повечето представители на знака обаче ще имате чудесната възможност да подобрите условията на живота си, включително и в материален план. Ако имате собствен бизнес, през 2019 г. можете да го разработите или разширите; ако искате да постигнете по-добри резултати там, където се изявявате, пред вас ще се открие възможност да го направите. Настройте съзнанието си към това да търсите начини да живете по-добре и ще установите, че Вселената ще откликва, без да е необходимо да полагате кой знае какви усилия. И все пак не забравяйте, че без труд нищо не става. Ако очаквате признание и успехи, без да се потрудите, ще останете разочаровани. Ако обаче се изявявате там, където сте най-добри, и работите, ще получите истинско удовлетворение. През тази година бихте могли да постигнете много, ако сте старателни и усърдни, а ако сте мързеливи, почти нищо няма да се случи. Така че наистина всичко ще зависи от вас.

Кариера и финанси

За родените в интервала между 23 и 31 юли тази година може да се окаже преломна в професионален план. Промените ще бъдат по посоката на постигане на свобода на действие – ще се стремите към по-голяма самостоятелност и ще ви се иска да разширявате полето си за изява. Не се задоволявайте с познатото и разчупете рутината, особено ако работите дълго време на едно място. Търсете начини да реализирате идеите си: ако това не се случва там, където сте – пробвайте на друго място. Останалите представители на знака ще се радвате на постъпателно развитие, ще надграждате и ще имате финансов растеж. Прекалените амбиции и желанието да изпъкнете може да ви създадат трудности на работното място, така че гледайте да овладявате тези пориви. През януари може да се наложи на работното си място да се адаптирате към обстоятелства, които не зависят от вас. Моментът ще е много подходящ да си поставите дългосрочни цели и да ги следвате през следващите месеци. През март бъдете внимателни, ако ще трябва да влагате пари в нещо по-голямо или да взимате важно финансово решение – има риск да се подлъжете и да сбъркате. По-добре отложете тези свои действия и решения за април – тогава навярно ще направите по-правилна преценка. Май е месецът за добри новини и нови начинания – гледайте напред, към бъдещето, и не се страхувайте да действате, ако интуицията ви подсказва, че сте на прав път. През юни и юли си почивайте повече и, за да натрупате енергия, се придържайте към сигурното. Така през август ще стане възможно да поемете отново с пълна сила напред. Работата, която сте свършили, ще даде добри финансови резултати през септември и по-нататък през есента. Гледайте все пак действате разумно и прагматично, защото има известен риск да решите, че от нещо ще изкарате големи пари, да се ентусиазирате прекалено и после да се разочаровате.

Любов и семейство

Приключенският дух, на който ще сте подвластни през 2019 г., може да повлияе и на любовния ви живот. Възможно е да решите, че имате нужда от тръпка, като само от вас зависи дали ще я търсите настрана, или ще решите да разпалите отново искрата във връзката си. Ако нямате партньор/партньорка, при вас през тази година любовта може да пламне – нещо, което без съмнение ще ви подейства вдъхновяващо и ще ви зареди с положителна енергия. За онези, които сте с подходящия човек и се чувствате щастливи във връзката си, годината е чудесна и обещава стабилизация.

Здраве

През 2019 г. няма тежки астрологични влияния, които да ви въздействат, съответно – да създадат сериозни рискове за здравето ви. Ще бъдете в чудесна физическа форма, а доброто ви настроение ще допринася допълнително за поддържането на отлично здраве. Използвайте този период, за да направите положителни промени в начина си на живот и на хранене, за да сте в синхрон с благоприятните звездни влияния.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Лъв – Дева

Трудностите и конфликтите ще започнат от мига, в който приятелството се превърне в емоционална любов, но именно различията ще ви привличат да споделите живота и скритите си терзания не с някой друг, а точно един с друг. Заедно сте силни, но и на моменти доста нестабилни. Отстъпките и компромисите ще се правят от разумната дева, която ще се опитва да постигне забележителен напредък отказвайки се от някои закостенели разбирания за живота. Помислете си – не е ли именно това вълнуващото в контакта с лъва до вас?! Девата с блага дума и силни аргументи ще намали максимално пламенния характер на своята половинка, а лъва от своя страна ще го обгради с безгранична и предана любов. Усилията в крайна сметка ще си заслужават, защото девата ще придобие по-голяма свобода в поведението си, а лъва ще превърне в по-уравновесен и последователен в набелязаните цели. Съществува и друга награда, а тя е, че ще останете заедно въпреки различията помежду си.

Лъв – Скорпион

Съмнително е разбирателството между тези два представителя на различните стихии огън и вода, тъй като и скорпиона и лъва могат да се похвалят със силни характери. В случая не се знае, кой точно от вас двамата ще поеме ръководещата роля. Лично аз залагам на скорпиона, тъй като убедителността и властния характер са с водещо начало заложено му по природа. В случай, че се съмнявате в думите ми, то се опитайте да убедите в правота си по даден въпрос своята половинка от зодия скорпион – не се ли случва все така, че най-накрая отстъпвате пред аргументите и магнетичния й поглед. Всъщност няма значение, защото при всяко едно положение след години ще капитулирате напълно и ще оставите не само живота си, но и сметките и мислите си в плен на този представител от зодиака. Скорпионът ще обсеби тотално партньора си, а това няма да се отрази много добре на лъвското самочувствие. Помислете внимателно преди да се обвържете трайно!

Лъв – Водолей

Пълноценна е определението, което цялостно характеризира този тандем. Реализация, страст и сходни планове са само една малка част от общата хармония, която цари помежду ви. Допълващите се характери и желанието за самостоятелност и постигане на траен успех в професионалната сфера ви правят ненатрапчиво силни. Най-вероятно единия ще се грижи за детайлите и организацията, а другата половинка по-скоро в лицето на лъва ще реализира на практика дръзките ви общи копнежи за благополучие в материалната област. Ще избегнете конфликтите и споровете, ако лъва по-често хвали своята половинка в изобретателност и постижения. В тази връзка и двамата трябва да стимулирате другия с поздравления, безрезервна подкрепа и вяра. Не пестете похвалите и не се ограничавайте взаимно, тъй като свободата и на двама ви е необходима, така както и въздуха, който дишате. Не се отказвайте да бъдете заедно, дори и някой от вас да кривне от правия път. Ревността е пагубна – не го забравяйте!

Лъв – Рак

Осъществяването на връзката между представителите от зодия рак и лъв е мигновено и продиктувано от магнетично привличане. Невъзможното се превръща в реалност в момента, когато работите в екип. #Любовта помежду ви ще е трудна и е необходимо да намирате достатъчно вътрешни сили, за да правите компромиси в името на разбирателството и нежните чувства, които изпитвате към партньора до себе си. Възможно е често да се сблъсквате с неприятности от различен характер. Нужно е ракът да поеме инициативата за уточняване на детайлите от ежедневието, като се опита да се освободи от вечните си колебания и съмнения. Лъвът от своя страна трябва да бъде максимално концентриран и по-малко погълнат от личните си желания и стремежи, тъй като липсата на разбиране към любимата си половинка от зодия рак може да доведе дож нараняване на крехката му душевност. Предпазливите крачки и добре обмислени ходове съпътствани от толерантност и отстъпчивост ще ви помогнат да изградите дълготраен съюз базиращ се на искрено уважение и любов.

Лъв – Везни

Комбинацията е вълнуваща и с неочаквано развитие. Приличането помежду ви ще е подчинено на магнетизъм и обаяние. Невъзможните неща ще ги превръщате в реалност, но затова ще трябва първоначално да се преборите с известни междуличностни различия. Първата крачка ще трябва да бъде направена от мъдрата и интелигентна везна. Търпението е определящо за постигане на пълен успех. Ловко боравете с чувствата на своята половинка от огнен знак и ще получавате търсеното без обичайните затруднения и категорични откази. Лъвът от своя страна трябва да преодолее гордостта и високомерието си. Щастието ще е близко след като направите максималните усилия, за да доставите щастие на интимната си половинка. Заслужават си опитите да достигнете до висините на пълно синхронизиране помежду ви. Не се отчайвайте от неуспехите, нека те бъдат вашия верен и правилен стимул. Не се страхувайте да демонстрирате явно страховете и чувствата си пред любимия до вас човек.

Лъв – Овен

Благоприятен е съюза между овен и лъв, тъй като и двете страни във връзката ще се борят да привлекат вниманието на партньора до себе си. Опитвайте се тази борба да не се превърне в стремеж за извоюване на ръководеща роля във връзката, тъй като могат да ви се струпат множество главоболия, дължащи се на нелепи недоразумения Крайно необходимо е да сдържате страстната си емоционалност и да не се стремите към задушаване на човека до вас. Уважавайте личното си и чуждо пространство, за да се радвате на привързаност един към друг дълго време. Опитвайте се да си разпределите правилно задълженията и отговорностите във връзката, за да не си създавате ситуации, в които да спорите безсмислено, тъй като това неминуемо ще прерасне в конфликт. Толерантността ще е доверен ваш помощник, когато се сблъскате с непредвидени трудности. В никакъв случай не позволявайте сивотата на ежедневието, еднообразието и скуката да застанат помежду ви, защото има опасност да изчезне и блясъка от контакта между вас.

Лъв – Козирог

Разликата е очевидна не само в характерите ви, но и в подхода, с който посрещате затрудненията и се борите да успехите в живота си. Козирогът планира и осъществява мечтите си с прецизна точност и постоянство, зад което се крият безсънни нощи и съсипани лични отношения. Лъвът от своя страна се радва на завидни шансове, които пропилява безметежно или реализира наполовина, тъй като му липсва достатъчно търпение или отлична публика, която да му се възхищава. Може би след всичко казано до тук ще изпаднете в отчаяние, но истината е, че понякога дефекта може да се превърне в ефект, дори и за кратък период от време. Първоначално лъвът трябва да свикне да не получава непрестанни овации от страна на козирога, а да е щастлив в моментите на лъвска слабост, че намира опора в своята половинка. Втората крачка към разбирателство е лъва да не скандализира и променя разбиранията и традициите, които неотлъчно следва последователния козирог. Не се ли вслушате в тези ценни съвети, то много скоро ще осъзнаете, че вие не можете да мелите житото и да месите хляба в живота заедно. Крайното решение е ваше!

Лъв – Риби

Привличането пламва в мига, в който погледите на тези жадни за овации зодии се срещнат за първи път. Чаровната риба ще демонстрира открито възхищението от остроумието на огнения и царствен лъв, който при всяка възможност ще изтъква положителните черти от своя характер. Ще е забавен, внимателен и галантен. Не е изключено рибите да предприемат още от самото начало пораженческа тактика, която напълно ще обезоръжи властелините на зодиака. Проблемите ще възникнат в момента, когато рибите открито започнат да отказват всяка прищявка на своята любима половинка от зодия лъв. Съгласието ще е краткотрайно и от факта, че ненаситността за ръководеща роля на лъва ще бъде отнета със забележителен финес от плахите на пръв поглед нептунови поданички. Необходимо е всеки от вас двамата да направи сериозни компромиси в името на любовта и съгласието. Лъвове, търпеливо се отнасяйте към колебливата природа на своята половинка, тъй като само с вяра и подкрепа от ваша страна рибата ще съумее да се научи на борбеност в отстояването на личните си позиции. Риби вие не вбесявайте любимото си лъвче с критичност и упреци, ако се чувствате неудовлетворени. Всъщност проблемите ви могат да изчезнат така, както са се появили, но е необходимо вие сами да откриете разковничето на личното си щастие.

Лъв – Телец

Напрегнати са взаимоотношенията между тези два зодиакални знака, тъй като всеки от двама ви ще се стреми да контролира и направлява живота на другия сто процента, което е малко вероятно да се случи. Възможно е да туширате конфликтите, но много често, когато някой от вас е силно наранен от другия да изрече гласно думи и мисли, които безкрайно много ще подкопаят крехката хармония помежду ви. Желаете ли да съхраните съюза си въпреки коренните си различия за дълъг период от време, то е повече от наложително един от двама ви да стиска здраво зъби и да премълчава когато обстоятелствата го изискват. Компромисите са повече от задължителни. По-склонен към отстъпки, като че ли ще е спокойния телец, отколкото горделивия лъв.

Лъв – Близнаци

Взаимно допълващи се като характери, но и достатъчно различни като подход и възприятия, за да се радвате на дълготрайно и хармонично съжителство, вие никога няма да страдате от липсата на траен интерес към човека срещу вас. С лекота бихте изградили връзка, на която да завидят благородно и героите от латиноамериканските сериали. Рядко на слънчевото небе над вас ще се появяват буреносни облаци и това по-скоро ще се дължи на умението на близнаците бързо да разсейват лумналите пламъци дължащи се на страст и малко ревност, проявена от царствените лъвове. Съобразявате ли се с желанията, копнежите и амбициите на половинката до вас, то никога не ще имате сериозни разногласия, които да помрачат щастието да сте един с друг. Наложително е да сте търпеливи и точни в изказа, за да не изпаднете в неловки ситуации, дължащи се по-скоро на двузначието на думите, отколкото на стремежа да нараните половинката срещу вас.

Лъв – Лъв

Трудно определима е тази звездна конфигурация, тъй като когато съберете два близнака на едно място, то е очебийно, че ще има огън и дим. Приликите помежду ви са повече от неоспорим факт, но именно те ще стават повод за непрестанни спорове, кой е по-велик от двамата ви. Наложително е, ако искате да съхраните връзката си, то поне единия да прави първите стъпки за помирение или в случай, че ви е по-лесно – то се редувайте. Нека в една житейска ситуация единия да има ръководеща роля, а другия подчинена, след което разменете ролите. По този начин ще се справяте с всичко безпроблемно. В тази връзка трябва да запомните, че е необходимо да се грижите сами за личното си щастие и хармония. Преди да обвините любимия до вас човек в непочтеност да се поставите на негово място, така разбирателството ще е гарантирано. Дарявайте партньора със свобода и право на избор, така и последното препятствие по съвместния ви път ще е преодоляно.

Лъв – Стрелец

Пълна хармония и единомислие. Живецът е определящ, а оптимизма няма разрушаване, тъй като умеете да стимулирате в своята половинка качествата, които липсват на единия от вас двамата. Притежавате сходни интереси и разбирания как да реализирате инициативите и проектите си в житейски план. Обичате пътешествията в духовната сфера, но и наяве, привличат ви авантюрите и силните усещания не само в любовта, но и в професионалната сфера. Най-добрият стимул за вас са трудностите и невъзможните неща от живота. Опиянявате се от близостта, но и от невъзможността да притежавате цялостно любимата половинка до себе си. Телепатичната връзка е една малка добавка към цялостното допълване в отношенията ви. Съвместният ви живот ще е вълнуващ и непредсказуем. Не пропускайте шансовете и не изолирайте близките си, тъй като те ще бъдат щастливи да споделят щастието заедно с вас.

edna.bg