ЛЪВ 23.07-23.08

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица събитията ще насочат вниманието ви към взаимоотношенията ви, най-вече към интимните, а в делови план – към партньорските. Това означава, че преживяванията ви ще зависят до голяма степен от това доколко хармонични са важните връзки в живота ви и до каква степен сте готови да правите компромиси в името на това да има мир и спокойствие. При някои от вас е възможно да настъпи и сериозна промяна в значима връзка или обрат в поведението към партньора/партньорката. Тъй като – особено към края на периода – има риск да преживеете сътресения и да реагирате бурно, бъдете внимателни как изразявате чувствата си. Ако имате усещането, че човекът до вас ви ограничава или смятате, че не постъпва правилно, вместо да избухвате, опитайте да се разберете. Добрата новина е: макар да има голяма вероятност да чувате различни мнения и някои да се действате импулсивно, звездните влияния ви предоставят и чудесна възможност да постигнете разбирателство и по-голяма яснота в личните или в служебните си взаимоотношения. Това ще се случи, ако говорите открито за всеки проблем – диалогът може да ви отвори много врати през следващите дни, особено в понеделник и вторник. Що се отнася до работата, ако през тази седмица не ви достига енергия или просто ви се мързелува, не се притеснявайте – просто периодът е по-подходящ за спокойни занимания и за творчески дейности.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През октомври ще си спестите някои грижи, а може би – и по-сериозни затруднения, ако обмисляте добре разходите, които правите. Това важи особено за онези от вас, които сте по-разточителни – точно сега не е моментът да правите големи и скъпи покупки или да харчите повече, отколкото получавате. Дори да изпитвате желание да го правите, спрете се и помислете – може би с покупката компенсирате нещо и искате да удовлетворите някаква потребност, която няма нищо общо с вещ или с материална придобивка. Ако е така, дори да похарчите повече пари сега, в дългосрочен план няма да се почувствате по-добре – само ще си създадете финансови затруднения. Подхождате ли разумно към финансите си обаче, всичко ще бъде наред. Около 10 октомври  е възможно да имате разправия – не е изключено да бъде и по паричен въпрос – с партньора/партньорката или с друг човек, който има особено значение за вас. Бъдете внимателни, защото има риск да си изпуснете нервите и в гнева си да кажете нещо, с което да нараните събеседника си. Каквото и да се случи обаче, не е болка за умиране – скоро всичко ще бъде постарому. Като цяло месецът за вас няма да е много динамичен, така че оставете нещата да се случват от само себе си и не се ядосвайте за дреболии.

ХОРОСКОП 2018

През 2018 година вашият копнеж да блеснете в някаква област и да оберете овациите ще бъде утолен. Как точно ще се случи и в коя област ще е зависи от индивидуалните ви заложби, но така или иначе има голяма вероятност да проявите таланта си и да покажете на света на какво сте способни. Някои ще се похвалите с красивия си дом, други – с постиженията си в работата, трети – с чудесния си брак. Важно е да сте постоянни и да насочвате усилията си към такива области, където най-много ви бива и в които най-силно копнете да се изявите. Всъщност, липсата на търпение и постоянство е едно от нещата, които би могло да ви попречи, а не трябва – през 2018 ще се наложи да сте по-търпеливи, да следвате мечтите си и дори осъществяването им да се случва по-бавно отколкото ви се иска, да не се отказвате да ги следвате. Направите ли го, има голяма вероятност да успеете, околните да ви оценят и да изпитате истинско удовлетворение от това. Имайте предвид обаче следното: прекалената гордост и стремежът да блеснете за сметка на другите няма да ви доведе до нищо добро. Старайте се да се изявите, но не забравяйте и хората, които са край вас и допринасят за вашите успехи – така и ръцете, и сърцето ви ще бъдат пълни. А най-добре ще е със своите таланти да допринасяте за благото на повече хора – това би било върхът. През 2018-а вашият най-ценен ресурс ще бъдат контактите ви – така че общувайте с колкото е възможно повече хора и споделяйте идеите си с приятели, които биха могли да подкрепят начинанията ви. Към есента ще усетите прилив на нова енергия. Дори през лятото и ранната есен да сте имали съмнения дали сте добри в нещо, през ноември има голяма вероятност да си върнете оптимизма и се изявите както само вие умеете.

Кариера и финанси

През 2018 година ще има всички предпоставки да жънете успехи на професионалното поприще и да се изявите точно в онази област, в която сте най-добри. Постиженията ви няма да останат незабелязани – ще бъдете в светлината на прожекторите. Това обаче не означава, че успехите ще дойдат от само себе си и че не трябва да се трудите. Напротив – колкото повече усилия полагате, толкова по-голяма е вероятността да видите реални резултати от работата си. Звездните влияния ще ви насочват да се стремите в това, което правите, да сте колкото е възможно по-добри, да проявявате старание и да работите качествено. За да постигнете максималното, следвайте и другата препоръка: не оставяйте недовършени задачи – отлагането няма да работи във ваша полза. Януари няма да бъде силният ви месец – или ще имате много текущи и досадни задачи, които така или иначе ще трябва да свършите, или ще усетите, че сте в застой. През февруари обаче ще получите първата порция промени за годината, макар да не е изключено някои от вас да сте подвластни на любовни трепети и работата ви да остане на заден план. През март бъдете малко по-внимателни с финансите – има риск да изпаднете в заблуждение и да не прецените добре дадена ситуация. През април гледайте да се заредите с търпение, тъй като работата ще върви по-бавно и може да срещате повече спънки. Май ще бъде интересен месец, в който акцентът ще падне върху новите начинания – някои от вас може да започнете нова работа, или дори да се пренасочите към различна сфера. През юни е възможно да влизате в конфликти с хора, с които работите, и да ви е трудно да постигнете разбирателство. През юли и август също е възможно да срещнете съпротива и да не успеете да осъществите намеренията си, така че по-добре го давайте по-леко и оставете важните проекти за есента. Тези месеци обаче са много важни – през тях ще се предопределя бъдещото ви развитие. Септември ще бъде спокоен, но през октомври съществува възможност да изпитвате трудности да се съсредоточите, защото ще бъдете подвластни на емоциите си. Ноември и декември са чудесни месеци за вас – ще сте изпълнени с надежда за бъдещето и ще успеете да блеснете със способностите си.

Любов и семейство

2018-а ще е особено значима за вас и в любовен план. Необвързаните представители на знака ще имате шанса да се влюбите и да започнете нова връзка, а при обвързаните на дневен ред ще излезе любовната тема – особено силно през февруари и през летните месеци. Ако не сте приключили стара връзка или не сте решили някакви проблеми с партньора/партньорката си (например, проявявате ревност или налагате прекалено големи ограничения), през есента може би „ще запеете старата песен на нов глас“. През 2018 година се опитвайте да контролирате гнева си, защото ще проявявате склонност да се палите бързо. Това важи особено за юли и август, когато ще има голяма вероятност да влезете в спорове и конфликти. Дори да смятате, че гневът ви е оправдан и човекът край вас ви е предизвикал, пробвайте да си оправяте отношенията, когато сте спокойни. Също няма да е добре да изпадате в друга крайност – да таите всичко в себе си. Защото с времето потисканият гняв ще отрови отношенията ви, а нищо чудно това да се отрази и на тялото ви.

Здраве

През 2018 година ще има някои рискове за здравето ви, с които е добре да сте запознати – така ще бъде възможно да ги избегнете. Внимавайте при шофиране, при работа с остри предмети и със запалителни вещества, особено ако сте ядосани и не сте в добро разположение на духа – именно тогава вероятността от инциденти е най-голяма. Гневът ще бъде опасен не само за взаимоотношенията ви, но и за здравето ви, така че гледайте да разпускате повече – например чрез спорт. Раздразнението би могло също да бъде причина за чести главоболия и за проблеми с кожата, така че ако ви сполети нещо подобно, е добре да лекувате не само тялото, но и да се опитвате да овладявате чувствата си. По-критични за здравето ви ще бъдат месеците март, април и юли, когато емоциите ще бъдат по-силни, а пречките пред изразяването им – най-големи.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Лъв – Дева

Трудностите и конфликтите ще започнат от мига, в който приятелството се превърне в емоционална любов, но именно различията ще ви привличат да споделите живота и скритите си терзания не с някой друг, а точно един с друг. Заедно сте силни, но и на моменти доста нестабилни. Отстъпките и компромисите ще се правят от разумната дева, която ще се опитва да постигне забележителен напредък отказвайки се от някои закостенели разбирания за живота. Помислете си – не е ли именно това вълнуващото в контакта с лъва до вас?! Девата с блага дума и силни аргументи ще намали максимално пламенния характер на своята половинка, а лъва от своя страна ще го обгради с безгранична и предана любов. Усилията в крайна сметка ще си заслужават, защото девата ще придобие по-голяма свобода в поведението си, а лъва ще превърне в по-уравновесен и последователен в набелязаните цели. Съществува и друга награда, а тя е, че ще останете заедно въпреки различията помежду си.

Лъв – Скорпион

Съмнително е разбирателството между тези два представителя на различните стихии огън и вода, тъй като и скорпиона и лъва могат да се похвалят със силни характери. В случая не се знае, кой точно от вас двамата ще поеме ръководещата роля. Лично аз залагам на скорпиона, тъй като убедителността и властния характер са с водещо начало заложено му по природа. В случай, че се съмнявате в думите ми, то се опитайте да убедите в правота си по даден въпрос своята половинка от зодия скорпион – не се ли случва все така, че най-накрая отстъпвате пред аргументите и магнетичния й поглед. Всъщност няма значение, защото при всяко едно положение след години ще капитулирате напълно и ще оставите не само живота си, но и сметките и мислите си в плен на този представител от зодиака. Скорпионът ще обсеби тотално партньора си, а това няма да се отрази много добре на лъвското самочувствие. Помислете внимателно преди да се обвържете трайно!

Лъв – Водолей

Пълноценна е определението, което цялостно характеризира този тандем. Реализация, страст и сходни планове са само една малка част от общата хармония, която цари помежду ви. Допълващите се характери и желанието за самостоятелност и постигане на траен успех в професионалната сфера ви правят ненатрапчиво силни. Най-вероятно единия ще се грижи за детайлите и организацията, а другата половинка по-скоро в лицето на лъва ще реализира на практика дръзките ви общи копнежи за благополучие в материалната област. Ще избегнете конфликтите и споровете, ако лъва по-често хвали своята половинка в изобретателност и постижения. В тази връзка и двамата трябва да стимулирате другия с поздравления, безрезервна подкрепа и вяра. Не пестете похвалите и не се ограничавайте взаимно, тъй като свободата и на двама ви е необходима, така както и въздуха, който дишате. Не се отказвайте да бъдете заедно, дори и някой от вас да кривне от правия път. Ревността е пагубна – не го забравяйте!

Лъв – Рак

Осъществяването на връзката между представителите от зодия рак и лъв е мигновено и продиктувано от магнетично привличане. Невъзможното се превръща в реалност в момента, когато работите в екип. #Любовта помежду ви ще е трудна и е необходимо да намирате достатъчно вътрешни сили, за да правите компромиси в името на разбирателството и нежните чувства, които изпитвате към партньора до себе си. Възможно е често да се сблъсквате с неприятности от различен характер. Нужно е ракът да поеме инициативата за уточняване на детайлите от ежедневието, като се опита да се освободи от вечните си колебания и съмнения. Лъвът от своя страна трябва да бъде максимално концентриран и по-малко погълнат от личните си желания и стремежи, тъй като липсата на разбиране към любимата си половинка от зодия рак може да доведе дож нараняване на крехката му душевност. Предпазливите крачки и добре обмислени ходове съпътствани от толерантност и отстъпчивост ще ви помогнат да изградите дълготраен съюз базиращ се на искрено уважение и любов.

Лъв – Везни

Комбинацията е вълнуваща и с неочаквано развитие. Приличането помежду ви ще е подчинено на магнетизъм и обаяние. Невъзможните неща ще ги превръщате в реалност, но затова ще трябва първоначално да се преборите с известни междуличностни различия. Първата крачка ще трябва да бъде направена от мъдрата и интелигентна везна. Търпението е определящо за постигане на пълен успех. Ловко боравете с чувствата на своята половинка от огнен знак и ще получавате търсеното без обичайните затруднения и категорични откази. Лъвът от своя страна трябва да преодолее гордостта и високомерието си. Щастието ще е близко след като направите максималните усилия, за да доставите щастие на интимната си половинка. Заслужават си опитите да достигнете до висините на пълно синхронизиране помежду ви. Не се отчайвайте от неуспехите, нека те бъдат вашия верен и правилен стимул. Не се страхувайте да демонстрирате явно страховете и чувствата си пред любимия до вас човек.

Лъв – Овен

Благоприятен е съюза между овен и лъв, тъй като и двете страни във връзката ще се борят да привлекат вниманието на партньора до себе си. Опитвайте се тази борба да не се превърне в стремеж за извоюване на ръководеща роля във връзката, тъй като могат да ви се струпат множество главоболия, дължащи се на нелепи недоразумения Крайно необходимо е да сдържате страстната си емоционалност и да не се стремите към задушаване на човека до вас. Уважавайте личното си и чуждо пространство, за да се радвате на привързаност един към друг дълго време. Опитвайте се да си разпределите правилно задълженията и отговорностите във връзката, за да не си създавате ситуации, в които да спорите безсмислено, тъй като това неминуемо ще прерасне в конфликт. Толерантността ще е доверен ваш помощник, когато се сблъскате с непредвидени трудности. В никакъв случай не позволявайте сивотата на ежедневието, еднообразието и скуката да застанат помежду ви, защото има опасност да изчезне и блясъка от контакта между вас.

Лъв – Козирог

Разликата е очевидна не само в характерите ви, но и в подхода, с който посрещате затрудненията и се борите да успехите в живота си. Козирогът планира и осъществява мечтите си с прецизна точност и постоянство, зад което се крият безсънни нощи и съсипани лични отношения. Лъвът от своя страна се радва на завидни шансове, които пропилява безметежно или реализира наполовина, тъй като му липсва достатъчно търпение или отлична публика, която да му се възхищава. Може би след всичко казано до тук ще изпаднете в отчаяние, но истината е, че понякога дефекта може да се превърне в ефект, дори и за кратък период от време. Първоначално лъвът трябва да свикне да не получава непрестанни овации от страна на козирога, а да е щастлив в моментите на лъвска слабост, че намира опора в своята половинка. Втората крачка към разбирателство е лъва да не скандализира и променя разбиранията и традициите, които неотлъчно следва последователния козирог. Не се ли вслушате в тези ценни съвети, то много скоро ще осъзнаете, че вие не можете да мелите житото и да месите хляба в живота заедно. Крайното решение е ваше!

Лъв – Риби

Привличането пламва в мига, в който погледите на тези жадни за овации зодии се срещнат за първи път. Чаровната риба ще демонстрира открито възхищението от остроумието на огнения и царствен лъв, който при всяка възможност ще изтъква положителните черти от своя характер. Ще е забавен, внимателен и галантен. Не е изключено рибите да предприемат още от самото начало пораженческа тактика, която напълно ще обезоръжи властелините на зодиака. Проблемите ще възникнат в момента, когато рибите открито започнат да отказват всяка прищявка на своята любима половинка от зодия лъв. Съгласието ще е краткотрайно и от факта, че ненаситността за ръководеща роля на лъва ще бъде отнета със забележителен финес от плахите на пръв поглед нептунови поданички. Необходимо е всеки от вас двамата да направи сериозни компромиси в името на любовта и съгласието. Лъвове, търпеливо се отнасяйте към колебливата природа на своята половинка, тъй като само с вяра и подкрепа от ваша страна рибата ще съумее да се научи на борбеност в отстояването на личните си позиции. Риби вие не вбесявайте любимото си лъвче с критичност и упреци, ако се чувствате неудовлетворени. Всъщност проблемите ви могат да изчезнат така, както са се появили, но е необходимо вие сами да откриете разковничето на личното си щастие.

Лъв – Телец

Напрегнати са взаимоотношенията между тези два зодиакални знака, тъй като всеки от двама ви ще се стреми да контролира и направлява живота на другия сто процента, което е малко вероятно да се случи. Възможно е да туширате конфликтите, но много често, когато някой от вас е силно наранен от другия да изрече гласно думи и мисли, които безкрайно много ще подкопаят крехката хармония помежду ви. Желаете ли да съхраните съюза си въпреки коренните си различия за дълъг период от време, то е повече от наложително един от двама ви да стиска здраво зъби и да премълчава когато обстоятелствата го изискват. Компромисите са повече от задължителни. По-склонен към отстъпки, като че ли ще е спокойния телец, отколкото горделивия лъв.

Лъв – Близнаци

Взаимно допълващи се като характери, но и достатъчно различни като подход и възприятия, за да се радвате на дълготрайно и хармонично съжителство, вие никога няма да страдате от липсата на траен интерес към човека срещу вас. С лекота бихте изградили връзка, на която да завидят благородно и героите от латиноамериканските сериали. Рядко на слънчевото небе над вас ще се появяват буреносни облаци и това по-скоро ще се дължи на умението на близнаците бързо да разсейват лумналите пламъци дължащи се на страст и малко ревност, проявена от царствените лъвове. Съобразявате ли се с желанията, копнежите и амбициите на половинката до вас, то никога не ще имате сериозни разногласия, които да помрачат щастието да сте един с друг. Наложително е да сте търпеливи и точни в изказа, за да не изпаднете в неловки ситуации, дължащи се по-скоро на двузначието на думите, отколкото на стремежа да нараните половинката срещу вас.

Лъв – Лъв

Трудно определима е тази звездна конфигурация, тъй като когато съберете два близнака на едно място, то е очебийно, че ще има огън и дим. Приликите помежду ви са повече от неоспорим факт, но именно те ще стават повод за непрестанни спорове, кой е по-велик от двамата ви. Наложително е, ако искате да съхраните връзката си, то поне единия да прави първите стъпки за помирение или в случай, че ви е по-лесно – то се редувайте. Нека в една житейска ситуация единия да има ръководеща роля, а другия подчинена, след което разменете ролите. По този начин ще се справяте с всичко безпроблемно. В тази връзка трябва да запомните, че е необходимо да се грижите сами за личното си щастие и хармония. Преди да обвините любимия до вас човек в непочтеност да се поставите на негово място, така разбирателството ще е гарантирано. Дарявайте партньора със свобода и право на избор, така и последното препятствие по съвместния ви път ще е преодоляно.

Лъв – Стрелец

Пълна хармония и единомислие. Живецът е определящ, а оптимизма няма разрушаване, тъй като умеете да стимулирате в своята половинка качествата, които липсват на единия от вас двамата. Притежавате сходни интереси и разбирания как да реализирате инициативите и проектите си в житейски план. Обичате пътешествията в духовната сфера, но и наяве, привличат ви авантюрите и силните усещания не само в любовта, но и в професионалната сфера. Най-добрият стимул за вас са трудностите и невъзможните неща от живота. Опиянявате се от близостта, но и от невъзможността да притежавате цялостно любимата половинка до себе си. Телепатичната връзка е една малка добавка към цялостното допълване в отношенията ви. Съвместният ви живот ще е вълнуващ и непредсказуем. Не пропускайте шансовете и не изолирайте близките си, тъй като те ще бъдат щастливи да споделят щастието заедно с вас.

edna.bg