КОЗИРОГ 22.12-20.01

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица много от вас ще сте войнствено настроени и ще се бунтувате срещу всяка несправедливост. Добрата новина е, че влиянието лека-полека ще отминава и скоро спокойните моменти ще станат доста повече. В понеделник и вторник очаквайте положителен развой на дейности, свързани с пари и недвижима собственост. Моментът е подходящ за пазаруване – ще бъдете доста разумни и ще правите добри покупки. За сряда и четвъртък по-добре не си правете планове – нищо чудно събитията да не се развият както сте предвиждали и, ако сте очаквали да постигнете нещо, ще се разочаровате. Най-добре ще е просто да се пуснете по течението и да приемате това, което се случва. Дори да съзнавате, че не сте прави, когато реагирате по определен начин, дори да проявявате разбиране към околните, ще ви бъде трудно, ако се опитвате да си обяснявате всичко с помощта на логиката – най-вероятно ще си направите грешни изводи. В събота и неделя отделете малко време за романтика или се погрижете за външния си вид. Загърбете работата и си подарете малко удоволствие – ще ви дойде добре.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Препоръката за представителите на вашия знак е през ноември да отпуснете малко хватката върху всичко онова, което се стремите да контролирате, и да се поразчупите малко. Ако нещо в живота ви сериозно е зациклило и сякаш се въртите в затворен кръг, опитайте да смените подхода. По стария начин сте пробвали вече много пъти и все стигате до задънена улица. Ето защо може би ще е добре да спрете за миг и да помислите дали не бихте могли да направите нещо съвсем ново и напълно различно. Ако ви е трудно да излезете от собствените си рамки, осмелете се да поискате съвет. Гледайте обаче да се обърнете към човек, който може да ви даде различна гледна точка. И, дори първата ви реакция да е съпротива и отричане, вслушайте се наистина в този съвет. Първите дни на месеца – докъм 6 ноември – за вас ще са изпълнени с повече предизвикателства. Ако сте шеф и имате подчинени или сте от хората, които държат правилата и нормите да се спазват на сто процента, бъдете внимателни, защото заради поведението си може да бъдете изправени пред силна опозиция. За да не се случи така, правилата трябва да бъдат одобрени не само от вас, но и от останалите хора – било то в организацията, в която работите, или в семейството ви. Ако сте родители, през този месец може да имате проблеми с децата, именно заради прекалените ограничения, които им налагате.

ХОРОСКОП 2019

2019-а ще бъде за вас година на израстване, в която върху остатъците от предишното ще започнете да градите нещо ново. Годината ще бъде изпълнена с повече предизвикателства – на моменти ще имате усещането, че някой ви издърпва килимчето изпод краката и повече не бихте могли да поддържате нещо, което до този момент някак си сте крепили. Дори да се вкопчите в него и да правите всичко по силите си, за да останат нещата каквито са, пак може да не успеете – истината е, че те просто трябва да се променят. Това не е годината, в която може да очаквате всичко да върви леко. Предизвикателства ще има и ще трябва да се изправите пред тях – те ще са или заради минали грешки, които сега ще трябва да осмислите и да си вземете поука, или животът ще ви подлага на изпитания, за да се разбере колко силно искате онова, към което се стремите, дали сте готови да изминете труден път, за да го постигнете. У вас може да възникне усещането, че няма на кого да разчитате освен на себе си, че товарът е по-тежък, отколкото сте способни да носите. В тези случаи си припомняйте приказката за неволята и нейното послание: когато човек се сблъска с трудност и не получи очакваната помощ, се научава да се справя сам и придобива нови умения. Всичко това не означава, че годината ще бъде лоша за вас. Напротив – въпреки предизвикателствата (или може би точно заради тях) ще извлечете ценни уроци за себе си, ще преосмислите миналото, ще оставите старото зад гърба си и ще положите основите на всичко, което ще съграждате през следващите години. Онези от вас, които през последните години сте работили усърдно и сте проявявали личностните си качества в името на своето добруване, така и за доброто на другите, може да очаквате големи постижения през 2019-а – Вселената ще ви даде заслужено признание.

Кариера и финанси

2019 г. ще е решаваща за вашето професионално развитие. Тя може да бъде много успешна и плодоносна за онези от вас, които наистина сте открили призванието си в живота и сте се трудили усърдно, и преломна за други, които не сте доволни от работата си и имате потенциал да се реализирате на ново място или в друга област. Каквото и да загубите, не съжалявайте, особено ако става дума за нещо преходно като слава, власт, влияние, пост – раздялата е знак, че трябва да погледнете дълбоко в себе си и да намерите нещо по-значимо и стойностно, около което да организирате живота си. Възможно е още през първия месец от годината на професионалното ви поприще да бъдат извършени промени, които може и да не са предизвикани от вас. Каквото и да ви поднесе съдбата, както и да е опаковано, знайте, че всичко е в името на вашето развитие и вероятно ще ви подтикне да поемете по нова посока. Моментът е чудесен за нови начинания, които можете да реализирате по-нататък през годината. През февруари може да очаквате положително развитие по имотен или финансов въпрос – моментът е благоприятен за покупко-продажби. Последното не може да се каже за март, когато не е препоръчително да подписвате договори. Юни и юли за вас ще бъдат горещи месеци – възможно е на работното място да имате повече разправии, да срещате по-голяма съпротива или просто да има нещо, което да ви дразни. Всичко случващо се ще се превърне в повод да направите преоценка на някаква ситуация, да подредите отново приоритетите си, да осмислите целите си. През есента и във вътрешния,  и във външния свят ще има преобразувания – тогава в най-голяма степен ще стане ясно накъде ще вървите и на кои проекти ще се посветите в  бъдеще. В първите дни на октомври ще е уместно да поставите ново начало в професионален план – намеренията ви ще бъдат по-ясни, ще ги осъществявате по-лесно, а и действията ви до  момента ще дадат плодове.

Любов и семейство

През 2019 г. любовта едва ли ще ви вълнува чак толкова. Ако не сте открили подходящия човек и в момента при вас на дневен ред стои друга цел, концентрирайте се върху нея – сега е моментът да работите усърдно в тази посока, любовта ще ви споходи все някога. Ако обаче основното, което ви вълнува, е връзката ви: някакви трудности в нея, спорни въпроси или просто усещате, че е дошъл моментът за по-сериозно обвързване, значи това ще е главната ви цел през тази година и към нейното постигане ще трябва да насочите енергията си. И нека тук ви води принципът „Това, че е трудно, не значи, че е невъзможно”. Стига да има воля и от двете страни, предизвикателствата няма да станат причина да се обезкуражавате. Не се поддавайте на склонността си да критикувате: ако се отнасяте с разбиране към постъпките на другия човек, ако влизате в диалог, ще постигнете повече През летните месеци може да има прояви на враждебност и спорове или да избие на скрито напрежение – тогава рискът да навредите на взаимоотношенията си ще е голям. Като цяло през тази година много връзки – и семейни, и любовни – може да преминат през сътресения, но е възможно и да им бъде вдъхната нова сила.

Здраве

Ако през 2019 г. сте подложени на натоварвания в работата или си имате грижи вкъщи, тялото ви ще бъде по-уязвимо. Намерете начин да разпускате – почивайте си, оставете на заден план онова, което не е толкова важно. Не се опитвайте да носите отговорност за всички и за всичко. Много неща няма да зависят от вас – оставете животът да се погрижи за тях; други пък ще са отговорност на близките и колегите ви – оставете ги да се оправят те. Така ще свалите част от товара си, ще намалите стреса, съответно – и рисковете за здравето си. В случай че възникнат проблеми с опорно-двигателната ви система, помислете си дали животът ви е изграден върху здрави основи или се стремите единствено към преходното –материалните притежания. И дали Вселената не ви подсказва, че сте се превърнали в  твърде закостеняла личност.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Козирог – Водолей

Разумните и практични козирози ще са изключително впечатлени от лекотата с която общуват въздушните представители от зодия водолей. Разговорите и общите теми, цели и идеали ще са една добра основа за добро приятелство, но трудността идва при близък интимен контакт, тъй като често водолея ще се отнася несериозно към изискванията на козирога, а именно от тук ще възниква един сериозен конфликт. Страстта ще е движеща сила в партньорството ви, но то ще се окаже крайно недостатъчно при дългосрочен съвместен живот под един покрив. Ревността и съмнението на козирога ще дразни водолея, който ще има нужда от простор и пълна свободна, както духовна, така и физическа. Неминуемо с течение на времето ще се отдалечите един от друг и всеки ще поеме своята житейска пътека. Разочарованието от липсата на взаимност ще ви промени коренно. Не стигайте до крайности!

Козирог – Везни

Чудесно допълващи се по характер и темперамент. Партньорството между козирога и везните е белязано от динамика и взаимност във всяка житейска сфера. Нуждата един от друг е както към въздуха и водата, тъй като когато сте заедно съумявате да се преборите с житейските несгоди. Най-вероятно везната ще внася веселие и разнообразие в скучното ежедневие на козирога и именно така тя ще приема трудностите с лекота. Благодарността на козирога ще се изразява чрез осигуряване на спокойствие и задоволен материален живот. Не е изключено от време на време да охлажда импулсивния нрав на везната, като я учи да има по-реалистичен поглед към заобикалящия ги свят. Здравата опора и взаимната полезност бележат тези прекрасни взаимоотношения.

Козирог – Овен

В случай, че имате желание съюзът ви да е градивен и успешен и за двама ви, то трябва задължително да имате общи цели, идеали или разбирания за заобикалящия ви свят. Двамата може чудесно да се допълвате и не е изключено да създадете една хармонична връзка. Козирогът ще започне да поема известни рискове, а овенът ще се научи на по-голямо постоянство и търпение за да постига набелязаните цели. Може би единствените ви проблеми ще идват от факта, че трудно ще изразявате емоционалността и чувствата си. По-скоро овенът ще трябва да направи компромиси в това отношение за да успее козирогът да се отпусне към романтичните излияния. Не се стремете към състезание!

Козирог – Рак

Първоначално козирозите ще са привлечени силно от добрите маниери, обноски, практичност и интелект на представителя от зодия рак. Връзката ви ще е факт след като и двамата намалите до минимум споровете по различни интелектуални теми и отправите поглед към по-простите и обикновени неща от ежедневието. Семейното чувство вродено и на двама ви ще е първата крачка към взаимно одобрение. Разликите ще започнат да се усещат осезателно с течение на времето, тъй като прагматизма може да надделее над любовта и нежните чувства. Егоистичните подбуди тук са абсолютно забранени, тъй като няма да можете по никакъв начин да се сработите. Доста често ще се налага рака да прави отстъпки не само в емоционално, но и в лично отношение, което на моменти ще го прави меланхоличен и апатичен. Депресивните състояния и засилени дъждовни периоди със бързо сменящите се настроения ще изненадват и изнервят козирога. Трудно някой от вас двамата ще се заеме с ролята да запали искрата на искрена любов и страст в половинката до себе си, тъй като всеки ще изчаква другия да направи първата решаваща крачка.

Козирог – Телец

Непредсказуемост и страст липсват на партньорите от тази интимна връзка. Принципите, подредбата на мисли и ежедневие, практичността, уважението към традициите, както и реалистичният подход към живота са само една малка част от многобройните качества, по които си приличате. Взаимното ви сходство е очебийно, но в този случай, ако не полагате достатъчно усилия можете да програмирате до точност връзката си и самите себе си, но ще се лишите от градивното – емоциите, импулсивността и романтичния привкус, които ви обогатяват като личности и ви правят значими в очите на другия. Не позволявайте дисциплинираността и компютърният модел на живот да ви ограбят. Опитвайте се да изразявате гласно мислите си. Отделяйте повече време на партньора до вас. Търсете заедно истински мигове, като им се наслаждавате, защото те могат да станат основа на близост и приятелство. Изграждайте спомените си стъпка по стъпка.

Козирог – Дева

Партньорството между девата и козирога е белязано с разбирателство и чудесно взаимно допълване. Синхронът е естествен от първия момент на вашето познанство. Различията във възгледите ще помогне да не страда връзката ви от монотонност и скука. С общи усилия всичко във вашето ежедневие ще е пресметнато с много разум и лишено от всякакъв риск. Единомислието ще ви помогне да работите в екип и това допълнително би могло да ви сплоти като двойка. Страстта ще има особено значение за вас двамата. Опитвайте се да не преследвате прекомерните удоволствия в живота си, тъй като това може да ви тласне към вредни експерименти, които могат съществено да подкопаят доверието помежду ви. Умерената доза ревност ще ви е от полза, а също така не забравяйте за искреността в общуването помежду си.

Козирог – Козирог

Трудна за прогнозиране е връзката между двама влюбени от зодия козирог. Организацията и постигането на материална стабилност е в основата на житейското ви разбиране за щастлив живот. Пълноценни могат да са отношенията помежду ви като приятели и делови партньори, но трудностите ще се изразяват в областта на чувствата и интимността. Всеки от вас ще очаква другия да направи първата крачка, което със сигурност може да стане повод за редица недоразумения и закъснения при задълбочаване и преминаване на отношенията ви в по-близък интимен контакти. Съветът, който в този случай ще извърши чудеса за вас двамата е да се поддавате често на вътрешните си пориви и да избягвате самоограничението и праволинейното поведение. Мечтите могат да се превърнат в реалност, само ако взаимно се научите да рискувате – спазите ли горепосочените условия ви очаква щастие, в противен случай връзката помежду ви ще се разпадне от самосебе си.

Козирог – Риби

Любовта в партньорството между козирога и рибите пламва почти неусетно. Първоначално ще има момент на опознаване и наблюдателност, след което близостта в отношенията помежду ви ще стане факт. Задължително ръководещата роля в тази връзка и инициативата трябва да се поеме от козирога, тъй като рибите ще имат склонност да бягат и да се изплъзват от евентуално задълбочаване на чувства и отношения. Необходимо е да познавате добре желанията и предпочитанията си, за да няма моменти на недоразумения, когато поставите основите на интимен контакт. Приятелството помежду ви, общите познанства и близостта ви с родителите също могат да бъдат повод за стабилност, но също така и за непредвидени пречки и прекомерна взискателност един към друг. Нужно е да сте максимално искрени помежду си, за да се радвате дълго на любовта си. Умело съчетайте суровост с нежност, страст и фантазия. Ключът към изграждане на пълноценна интимна връзка се крие именно зад тези думички – не го забравяйте. Пазете се взаимно от грешни ходове и нараняване, споделяйте повече от един общ интерес или хоби, защото можете дълги години да вървите рамо до рамо в радост и трудност.

Козирог – Близнаци

Почти невъзможен за реализиране е съюзът между непостоянните близнаци и стриктните, целенасочени представители от зодия козирог. Непрекъснатият двубой ще прераства в невъзможност да живеете заедно под един покрив. Връзката ви ще бъде възможна, ако си давате едни на друг многобройни чести ваканции през които ще имате достатъчно време да обмисляте предстоящите стъпки относно интимната половинка до себе си. Хармонията е застрашена и от различните цели и идеали към които се стремите. Това със сигурност ще ви отдалечава от другия през по-голямата част от съвместния ви живот, но невъзможността да сте непрестанно заедно ще стимулира сензорите и фантазията ви. Най-чести компромиси в случая ще прави земния козирог, докато половинката му скита в поредното изследователско пътешествие независимо дали е в сферата на материалното или духовното. Вълнуваща е точната дума, с която бихте могли да оприличите тази интимна фиеста.

Козирог – Скорпион

Разбирателството между тези два знака е чудесно. Ще имате възможност да предвиждате близкото бъдеще и ще черпите вдъхновение от процеса на осъществяване на стремежите и мечтите си. Разумът ще е характерен за този съюз, но вълнуващото в случая е различния подход на всеки от вас към проблемите и нещата, които ви заобикалят от ежедневния живот. Две изцяло различни индивидуални души, които прекрасно се допълват във личен, професионален и духовен план. Единственото предупреждение тук е насочено към физическата близост, а именно да не преставате да изненадвате партньора до вас, за да не изгубите страстта и първичното привличане в отношенията си, тъй като до голяма степен то ще определя взаимоотношенията ви. Прекрасна роля би могъл да изиграе скорпиона, тъй като с романтичния си нюх ще успее да извади козирога от установените тесни рамки и самоограничения. Най-вероятно ще се справите с малките капани във връзката си и ще продължите да вървите напред в пълен синхрон.

Козирог – Лъв

Разликата е очевидна не само в характерите ви, но и в подхода, с който посрещате затрудненията и се борите да успехите в живота си. Козирогът планира и осъществява мечтите си с прецизна точност и постоянство, зад което се крият безсънни нощи и съсипани лични отношения. Лъвът от своя страна се радва на завидни шансове, които пропилява безметежно или реализира наполовина, тъй като му липсва достатъчно търпение или отлична публика, която да му се възхищава. Може би след всичко казано до тук ще изпаднете в отчаяние, но истината е, че понякога дефекта може да се превърне в ефект, дори и за кратък период от време. Първоначално лъвът трябва да свикне да не получава непрестанни овации от страна на козирога, а да е щастлив в моментите на лъвска слабост, че намира опора в своята половинка. Втората крачка към разбирателство е лъва да не скандализира и променя разбиранията и традициите, които неотлъчно следва последователния козирог. Не се ли вслушате в тези ценни съвети, то много скоро ще осъзнаете, че вие не можете да мелите житото и да месите хляба в живота заедно. Крайното решение е ваше!

Козирог – Стрелец

Разликите между вас са причина за взаимен интерес към по-близък контакт. Привличането не е определящо, но общуването помежду ви е пълноценно. Обединяващият елемент е в стремежите за постигане на професионален и материален успех, но разликите са в методите, които използвате за постигане на целите си. Малко вероятно е да се радвате на дълъг съвместен съюз, ако не наблегнете на общите цели, планове и стремежи – независимо дали са в личен или професионален аспект, в противен случай връзката ви ще се развива до едно ниво след което ще се разпадне. Забравете гордостта и себелюбието и демонстрирайте по малко любов всеки ден един към друг. Определяйте правилата на съвместен живот в движение и се опитайте да не си отправяте често критики и обвинения за допуснати вече грешки.

edna.bg