КОЗИРОГ 22.12-20.01

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица ще усетите облекчение най-вече тези от вас, които през изминалите дни и седмици срещахте трудности при общуването с любимия човек или с делови партньор. Сега има шанс комуникацията да тече по-гладко и, съответно – по-лесно да постигате разбирателство по спорни въпроси. Ще си улесните малко живота, ако не искате на всяка цена да става това, което сте си наумили. И най-вече да не изисквате околните да бъдат на една вълна с вас. Хората ще следват плановете си, събитията – собствения си ход; нещата няма да се развиват съобразно вашия замисъл, така че не си навивайте нищо на пръста. Що се отнася до работата, през следващите дни там всичко ще върви нормално. И ако възникнат проблеми, то едва ли ще бъдат заради конкретни задачи, а по-скоро ще са в резултат на взаимоотношенията в екипа.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Сигурно е, че за вас юни ще е интересен и динамичен месец. За да отговорите адекватно на предизвикателствата, ще трябва да сте по-гъвкави и адаптивни. Опитвайте да се нагаждате към онова, което животът ви поднася, вместо да се държите със зъби и нокти за установеното и сигурното. Учете нови неща и предприемайте малки промени – това ще ви носи успех. Дори да се страхувате малко от неизвестността, допуснете, че промените са за добро – те сигурно ще внесат свеж полъх в живота ви и ще ви тласнат към развитие. Старайте се да общувате повече и да сте малко по-възприемчиви към новите идеи – нищо чудно в разговор да намерите отговор на въпрос или решение на проблем. Чуйте различни мнения, запознайте се с чужди гледни точки – дори да отхвърлите някои, други може да са ви полезни. Възможно е през този месец на работното си място да се окажете изправени пред някои предизвикателства. И решението отново може да е свързано с промяна – или продиктувано от обстоятелствата да трябва да се поразчупите малко и да усвоите нови умения, или да подобрите общуването с хората, с които работите. Добре би било да изчистите сега неяснотите във взаимоотношенията си, за да ви е по-леко в бъдеще.

ХОРОСКОП 2020

През 2020 г. ще имате възможността да направите така, че животът ви да тече по-леко и по-приятно в сравнение с 2019-а, която за много от вас беше година, изпълнена с предизвикателства. Ще успеете да се отърсите от грижи, да разрешите някои проблеми и най-накрая да намерите изход от трудна ситуация, в която сте попаднали. Има обаче един ключов момент: да осъзнаете, че от вас зависи да постигнете всичко това –  да го направите вие, а не да си мислите, че ще стане ей-така, от само себе си. Може би трябва да извършите някаква промяна, да преподредите приоритетите си, да смените подхода. Ако свършите своята част от работата, ще имате и допълнителна подкрепа, тоест ще получите онова, от което се нуждаете, за да преодолеете всяко предизвикателство. През тази година ще е особено необходимо да се грижите повече за себе си и да не допускате изпълнението на задачи и отговорности – в работата и към близките ви – да бъде за сметка на вас самите. Грижете се за здравето си и си осигурявайте онова, от което имате нужда, защото в противен случай има риск да се огънете под натиска на всички онези „трябва да свърша това и това…”, без значение дали някои изисква тези неща от вас или вие сами си ги налагате. Не се оправдавайте с работа, с липса на време или с нещо друго – ако пренебрегвате себе си, ще повлияете неблагоприятно и на работата си, и на взаимоотношенията си, а най-вече на психиката си. Ако имате нужда от каквото и да било помощ, не се колебайте да я потърсите – така дните ви ще стават по-приятни и ще имате време за повече стимулиращи ви занимания.

Кариера и финанси

През 2020 година ще имате повече работа и отговорности – както беше и през изминалата 2019-а. Не се опитвайте да вършите всичко сами, защото рискът да се претоварите ще е голям. Ако имате подчинени, делегирайте им повече права и разпределяйте задачите между тях. Ако пък някой друг ви дава задачите, искайте помощ, в случай че не успявате да се справите с тях. Годината е подходяща за стартиране на нови проекти и започване на собствен бизнес – ако имате подобни намерения, най-добре ще е да се активизирате още през януари-февруари, най-късно през април. Януари ще е много силен период за вас по отношение на работата и бизнеса, така че още в първите дни на месеца планирайте целите си за годината или реорганизирайте работния процес така, че да гоните да постигнете по-добри резултати. Срещите и разговорите ви през този месец ще са много успешни – за каквото и да преговаряте, ще може да постигнете разрешение във ваша полза. Финансовите ви резултати също ще са добри – ако имате нужда от средства, ще ги получите. През март се очертава звездните влияния също да са особено подкрепящи за вас – ще постигнете значителен прогрес, ако действате смело, с мисъл и стратегия. През този месец ще имате шанса наистина да се справите със старите проблеми, а също и да започнете да изграждате нещо ново. През май и юни се старайте да сте по-гъвкави – и в преговори, и в общуването с колеги и партньори. Нежеланието ви да се нагаждате към обстоятелствата и околните може да ви създаде трудности – не сключвайте нови делови партньорства през тези месеци. През лятото и есента – докъм средата на ноември – ще има период на затишие, в който най-добре ще е да работите по текущи проекти и задачи. Във ваша полза ще е да приключите недовършени дела, особено финансови.

Любов и взаимоотношения

През 2020 г. може да се наложи да полагате усилия, за да поддържате хармонията в отношенията с най-близките си хора. Има известен риск да ги пренебрегвате заради служебни ангажименти или някакви ваши си грижи. За да не се усещат изолирани и игнорирани човекът до вас или децата ви, общувайте повече с тях – питайте ги как се чувстват и от какво имат нужда. Разбира се, вие също споделяйте с тях за своите потребности и желания. Така няма да се трупа недоволство и да се раздалечавате едни от други. Годината е благодатна за установяване на по-сериозни отношения – ако имате връзка, тя може да се задълбочи през 2020-а и да се скрепи по някакъв начин.

Здраве

През 2020 г. ще е добре здравето да попадне сред основните ви приоритети. Това не значи да се вманиачавате, а просто да се вслушвате в гласа на тялото си, да му давате достатъчно сън и почивка, да се храните умерено и по-здравословно. Колкото и да сте натоварени, не позволявайте това да бъде за сметка на здравето ви, защото организмът ви може веднага да реагира с някакъв симптом. През 2019 г. при много от вас се отключиха някои здравословни проблеми, но хубавото е, че през 2020 г. те може да бъдат преодолени или поне облекчени. За да се случи това обаче, трябва да откриете къде сте се пресилили, преминали някаква граница или сте изгубили мярката. И най-важното: грижете се повече за себе си, разрешете онези проблеми, които може да уредите, не контролирайте онова, което не зависи от вас. Причина за здравословни проблеми през 2020 г. може да бъдат както прекаленото напрежение – работите усилено или тренирате прекалено много, така също и обездвижването. Ето защо във ваша полза ще е да се стремите към златната среда.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Козирог – Водолей

Разумните и практични козирози ще са изключително впечатлени от лекотата с която общуват въздушните представители от зодия водолей. Разговорите и общите теми, цели и идеали ще са една добра основа за добро приятелство, но трудността идва при близък интимен контакт, тъй като често водолея ще се отнася несериозно към изискванията на козирога, а именно от тук ще възниква един сериозен конфликт. Страстта ще е движеща сила в партньорството ви, но то ще се окаже крайно недостатъчно при дългосрочен съвместен живот под един покрив. Ревността и съмнението на козирога ще дразни водолея, който ще има нужда от простор и пълна свободна, както духовна, така и физическа. Неминуемо с течение на времето ще се отдалечите един от друг и всеки ще поеме своята житейска пътека. Разочарованието от липсата на взаимност ще ви промени коренно. Не стигайте до крайности!

Козирог – Везни

Чудесно допълващи се по характер и темперамент. Партньорството между козирога и везните е белязано от динамика и взаимност във всяка житейска сфера. Нуждата един от друг е както към въздуха и водата, тъй като когато сте заедно съумявате да се преборите с житейските несгоди. Най-вероятно везната ще внася веселие и разнообразие в скучното ежедневие на козирога и именно така тя ще приема трудностите с лекота. Благодарността на козирога ще се изразява чрез осигуряване на спокойствие и задоволен материален живот. Не е изключено от време на време да охлажда импулсивния нрав на везната, като я учи да има по-реалистичен поглед към заобикалящия ги свят. Здравата опора и взаимната полезност бележат тези прекрасни взаимоотношения.

Козирог – Овен

В случай, че имате желание съюзът ви да е градивен и успешен и за двама ви, то трябва задължително да имате общи цели, идеали или разбирания за заобикалящия ви свят. Двамата може чудесно да се допълвате и не е изключено да създадете една хармонична връзка. Козирогът ще започне да поема известни рискове, а овенът ще се научи на по-голямо постоянство и търпение за да постига набелязаните цели. Може би единствените ви проблеми ще идват от факта, че трудно ще изразявате емоционалността и чувствата си. По-скоро овенът ще трябва да направи компромиси в това отношение за да успее козирогът да се отпусне към романтичните излияния. Не се стремете към състезание!

Козирог – Рак

Първоначално козирозите ще са привлечени силно от добрите маниери, обноски, практичност и интелект на представителя от зодия рак. Връзката ви ще е факт след като и двамата намалите до минимум споровете по различни интелектуални теми и отправите поглед към по-простите и обикновени неща от ежедневието. Семейното чувство вродено и на двама ви ще е първата крачка към взаимно одобрение. Разликите ще започнат да се усещат осезателно с течение на времето, тъй като прагматизма може да надделее над любовта и нежните чувства. Егоистичните подбуди тук са абсолютно забранени, тъй като няма да можете по никакъв начин да се сработите. Доста често ще се налага рака да прави отстъпки не само в емоционално, но и в лично отношение, което на моменти ще го прави меланхоличен и апатичен. Депресивните състояния и засилени дъждовни периоди със бързо сменящите се настроения ще изненадват и изнервят козирога. Трудно някой от вас двамата ще се заеме с ролята да запали искрата на искрена любов и страст в половинката до себе си, тъй като всеки ще изчаква другия да направи първата решаваща крачка.

Козирог – Телец

Непредсказуемост и страст липсват на партньорите от тази интимна връзка. Принципите, подредбата на мисли и ежедневие, практичността, уважението към традициите, както и реалистичният подход към живота са само една малка част от многобройните качества, по които си приличате. Взаимното ви сходство е очебийно, но в този случай, ако не полагате достатъчно усилия можете да програмирате до точност връзката си и самите себе си, но ще се лишите от градивното – емоциите, импулсивността и романтичния привкус, които ви обогатяват като личности и ви правят значими в очите на другия. Не позволявайте дисциплинираността и компютърният модел на живот да ви ограбят. Опитвайте се да изразявате гласно мислите си. Отделяйте повече време на партньора до вас. Търсете заедно истински мигове, като им се наслаждавате, защото те могат да станат основа на близост и приятелство. Изграждайте спомените си стъпка по стъпка.

Козирог – Дева

Партньорството между девата и козирога е белязано с разбирателство и чудесно взаимно допълване. Синхронът е естествен от първия момент на вашето познанство. Различията във възгледите ще помогне да не страда връзката ви от монотонност и скука. С общи усилия всичко във вашето ежедневие ще е пресметнато с много разум и лишено от всякакъв риск. Единомислието ще ви помогне да работите в екип и това допълнително би могло да ви сплоти като двойка. Страстта ще има особено значение за вас двамата. Опитвайте се да не преследвате прекомерните удоволствия в живота си, тъй като това може да ви тласне към вредни експерименти, които могат съществено да подкопаят доверието помежду ви. Умерената доза ревност ще ви е от полза, а също така не забравяйте за искреността в общуването помежду си.

Козирог – Козирог

Трудна за прогнозиране е връзката между двама влюбени от зодия козирог. Организацията и постигането на материална стабилност е в основата на житейското ви разбиране за щастлив живот. Пълноценни могат да са отношенията помежду ви като приятели и делови партньори, но трудностите ще се изразяват в областта на чувствата и интимността. Всеки от вас ще очаква другия да направи първата крачка, което със сигурност може да стане повод за редица недоразумения и закъснения при задълбочаване и преминаване на отношенията ви в по-близък интимен контакти. Съветът, който в този случай ще извърши чудеса за вас двамата е да се поддавате често на вътрешните си пориви и да избягвате самоограничението и праволинейното поведение. Мечтите могат да се превърнат в реалност, само ако взаимно се научите да рискувате – спазите ли горепосочените условия ви очаква щастие, в противен случай връзката помежду ви ще се разпадне от самосебе си.

Козирог – Риби

Любовта в партньорството между козирога и рибите пламва почти неусетно. Първоначално ще има момент на опознаване и наблюдателност, след което близостта в отношенията помежду ви ще стане факт. Задължително ръководещата роля в тази връзка и инициативата трябва да се поеме от козирога, тъй като рибите ще имат склонност да бягат и да се изплъзват от евентуално задълбочаване на чувства и отношения. Необходимо е да познавате добре желанията и предпочитанията си, за да няма моменти на недоразумения, когато поставите основите на интимен контакт. Приятелството помежду ви, общите познанства и близостта ви с родителите също могат да бъдат повод за стабилност, но също така и за непредвидени пречки и прекомерна взискателност един към друг. Нужно е да сте максимално искрени помежду си, за да се радвате дълго на любовта си. Умело съчетайте суровост с нежност, страст и фантазия. Ключът към изграждане на пълноценна интимна връзка се крие именно зад тези думички – не го забравяйте. Пазете се взаимно от грешни ходове и нараняване, споделяйте повече от един общ интерес или хоби, защото можете дълги години да вървите рамо до рамо в радост и трудност.

Козирог – Близнаци

Почти невъзможен за реализиране е съюзът между непостоянните близнаци и стриктните, целенасочени представители от зодия козирог. Непрекъснатият двубой ще прераства в невъзможност да живеете заедно под един покрив. Връзката ви ще бъде възможна, ако си давате едни на друг многобройни чести ваканции през които ще имате достатъчно време да обмисляте предстоящите стъпки относно интимната половинка до себе си. Хармонията е застрашена и от различните цели и идеали към които се стремите. Това със сигурност ще ви отдалечава от другия през по-голямата част от съвместния ви живот, но невъзможността да сте непрестанно заедно ще стимулира сензорите и фантазията ви. Най-чести компромиси в случая ще прави земния козирог, докато половинката му скита в поредното изследователско пътешествие независимо дали е в сферата на материалното или духовното. Вълнуваща е точната дума, с която бихте могли да оприличите тази интимна фиеста.

Козирог – Скорпион

Разбирателството между тези два знака е чудесно. Ще имате възможност да предвиждате близкото бъдеще и ще черпите вдъхновение от процеса на осъществяване на стремежите и мечтите си. Разумът ще е характерен за този съюз, но вълнуващото в случая е различния подход на всеки от вас към проблемите и нещата, които ви заобикалят от ежедневния живот. Две изцяло различни индивидуални души, които прекрасно се допълват във личен, професионален и духовен план. Единственото предупреждение тук е насочено към физическата близост, а именно да не преставате да изненадвате партньора до вас, за да не изгубите страстта и първичното привличане в отношенията си, тъй като до голяма степен то ще определя взаимоотношенията ви. Прекрасна роля би могъл да изиграе скорпиона, тъй като с романтичния си нюх ще успее да извади козирога от установените тесни рамки и самоограничения. Най-вероятно ще се справите с малките капани във връзката си и ще продължите да вървите напред в пълен синхрон.

Козирог – Лъв

Разликата е очевидна не само в характерите ви, но и в подхода, с който посрещате затрудненията и се борите да успехите в живота си. Козирогът планира и осъществява мечтите си с прецизна точност и постоянство, зад което се крият безсънни нощи и съсипани лични отношения. Лъвът от своя страна се радва на завидни шансове, които пропилява безметежно или реализира наполовина, тъй като му липсва достатъчно търпение или отлична публика, която да му се възхищава. Може би след всичко казано до тук ще изпаднете в отчаяние, но истината е, че понякога дефекта може да се превърне в ефект, дори и за кратък период от време. Първоначално лъвът трябва да свикне да не получава непрестанни овации от страна на козирога, а да е щастлив в моментите на лъвска слабост, че намира опора в своята половинка. Втората крачка към разбирателство е лъва да не скандализира и променя разбиранията и традициите, които неотлъчно следва последователния козирог. Не се ли вслушате в тези ценни съвети, то много скоро ще осъзнаете, че вие не можете да мелите житото и да месите хляба в живота заедно. Крайното решение е ваше!

Козирог – Стрелец

Разликите между вас са причина за взаимен интерес към по-близък контакт. Привличането не е определящо, но общуването помежду ви е пълноценно. Обединяващият елемент е в стремежите за постигане на професионален и материален успех, но разликите са в методите, които използвате за постигане на целите си. Малко вероятно е да се радвате на дълъг съвместен съюз, ако не наблегнете на общите цели, планове и стремежи – независимо дали са в личен или професионален аспект, в противен случай връзката ви ще се развива до едно ниво след което ще се разпадне. Забравете гордостта и себелюбието и демонстрирайте по малко любов всеки ден един към друг. Определяйте правилата на съвместен живот в движение и се опитайте да не си отправяте често критики и обвинения за допуснати вече грешки.

edna.bg