КОЗИРОГ 22.12-20.01

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Очаква ви една значима седмица, защото е много вероятно преживяванията ви и проблемите, с които ще се сблъскате през следващите дни, да имат отзвук в бъдещето и да търпят развитие и през 2019 година. Ето защо се заредете с търпение. С каквото и да ви изненада животът, не очаквайте всичко да се разреши за ден-два. Основното предизвикателство пред вас ще бъде да отстоявате своята собствена истина – за вас самите, за взаимоотношенията си с друг човек или за нещо друго. Отделяйте повече време за себе си – за почивка и за приятни занимания. Почувствате ли, че стресът на работа и силните емоции ви идват в повече, намерете начин да се успокоявате сами и да си презареждате батериите. През почивните дни някои от вас ще разсъждавате повече, ще претегляте различни възможности, а не е изключено да поискате да разкриете душевните си преживявания пред друг човек – приятел или партньор.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През ноември събития, които се случват край вас, или вашите собствени емоционални преживявания може да ви подтикнат да търсите отговори на въпроси там, където досега не сте се опитвали да ги намерите. Например, ако имате здравословен проблем, може за пръв път да потърсите решение в алтернативната медицина, и дори в духовно учение, което изследва връзките между тялото и психиката. Нещо ще ви накара да излезете извън рамките на материалното и да се обърнете към душата си и нейните потребности. Какъвто и да е конкретният случай, ще постигнете търсеното облекчение или подобрение, ако не си слагате сами рамки и се отворите към идеи и възможности – даже и да ви се струват някак странни, но пък в тях е възможно да се крие истината. Ако по принцип обръщате по-голямо внимание на постиженията си, през този месец ще осъзнаете, че те не ви носят щастие и вътрешен мир и че в крайна сметка трябва да обърнете внимание на това, което иска да ви каже душата. Нищо чудно да откриете, че нещо, на което сте придавали голямо значение, всъщност не е толкова важно. Ако е така, сега е моментът да преподредите приоритетите си и да поставите в началото на списъка най-ценните за вас хора, дейности и професионални ангажименти.

ХОРОСКОП 2018

2018-а ще бъде за вас година на големи постижения, но и изпълнена с много работа и отговорности. Възможно е да реализирате цели, чиито начало е било поставено много назад във времето, и да берете плодовете на усилия, които сте положили през изминалите години. Вашите амбициозност, упоритост и трудолюбие ще ви отведат до желаните резултати и ще ви носят удовлетворение – както морално, така и финансово. Дори да се появят някои пречки – а почти сигурно е, че това ще стане, те едва ли ще ви накарат да се откажете и да сломят духа ви. Вашата сила е в постигането на бавен, но траен успех – точно сега ще е възможно да я приложите на практика и да се уверите, че дава резултати. Има едно условие обаче, което е добре да имате предвид – успехът ще дойде, само ако в миналото сте положили усилия, разчитали сте на себе си, а сега продължавате да следвате избрания път. В случай че сте се изкушили да търсите лесното – например, да живеете на чужд гръб или да използвате други хора като средство за осъществяване на собствените си цели, без да се интересувате от това каква нужда имат те, тогава нищо чудно през тази година да се изправите пред непреодолими препятствия. Целта на тези пречки ще бъде да ви накарат да спрете, да се замислите какво и как сте постигнали и да коригирате подхода си. Като цяло през тази година ще трябва да благодарите или да се сърдите единствено на себе си и за доброто, и за трудното. Облагите ще бъдат награда за добре свършена работа, а неудовлетворените желания – знак, че или сте на грешен път, или прилагате неправилните средства. Не е препоръчително да носите няколко дини под една мишница – концентрирайте се върху онова, което е най-важно в конкретния момент, защото битките на различни фронтове ще ви изтощават.

Кариера и финанси

През 2018-а кариерата и финансите ще бъдат основната ви грижа. Годината е благодатна за постигане на много високи финансови резултати и за реализиране на дългогодишни професионални амбиции. Обаче ще е нужно да проявявате старание и упорство, тъй като всяко едно постижение ще бъде плод на повече усърдие и усилия, а някои от вас може да видят реалните резултати чак през 2019, и дори през 2020 година. Нека това забавяне не ви обезкуражава – в крайна сметка търпението ви ще бъде възнаградено. Ако през 2018 г. претърпите нежелана промяна в работата, това е знак, че не сте на правилното място и е време да се преориентирате – към друга организация, към друга сфера на дейност или към самостоятелно развитие. Начинанията, които сте предприели през 2018-а, ще имат потенциал да се развиват стабилно години напред и да ви носят ползи. Януари ще бъде силен месец за вас в служебен план – ще намерите разрешение на проблеми, които не сте приключили през изминалата година. Не бързайте, планирайте дейността си за следващите месеци и след 17 януари може да се впуснете с пълна сила напред, за да осъществите замисленото. През февруари е възможно да получите допълнителни приходи или неочаквано да намерите нов източник на доходи. През март и април ще имате много енергия, но може да срещнете пречки и ще е добре да се заредите с търпение. Усилията ви ще дадат резултат, но нищо чудно да видите последиците от това след време. В края на април и през май на работното ви място е възможно да започнат борби за надмощие и да възникнат конфликти. Някои от вас може да въстанете срещу висшестоящ, тъй като не одобрявате как се управлява организацията или не сте доволни от заплащането. През летните месеци ще се занимавате с по-заплетени професионални и финансови въпроси, но имайте предвид, че е вероятно обстоятелства извън вашия контрол да ви забавят или да ви спъват. През септември ще успеете да си отдъхнете, но оттам нататък до края на година едва ли всичко ще тече по мед и масло – каквото и да искате да постигнете, ще трябва да се въоръжите с търпение.

Любов и семейство

Работата ще бъде във фокуса на вниманието ви през тази година, така че нищо чудно личният ви живот да остане някак на заден план. Обвързаните представители на знака, разбира се, ще бъдете все така отговорни към близките си, но не забравяйте, че основното изискване през тази година към вас е да се концентрирате върху онова, което е най-важно в конкретния момент, и да му се посветите. Започнете ли да се доказвате на няколко фронта и да се опитвате да се покажете като най-добрия професионалист, най-добрия родител и най-добрия партньор, нищо чудно животът недвусмислено да ви покаже, че така не става и да ви принуди да направите избор. Търсете помощ, когато имате нужда, не се опитвайте да вършите всичко сами. На необвързаните представители на знака едва ли ще ви е до любов през тази година, тъй като професионалните въпроси изцяло ще заемат и времето, и енергията ви. Ако обаче имате партньор/партньорка, през 2018 година е подходящо да сключите брак, тъй като решението ще бъде много добре обмислено и ще положите основите на здрав съюз. За брак избягвайте единствено периода от началото на октомври до средата на ноември.

Здраве

През 2018 година се грижете повече за себе си, тъй като претоварването с работа, също и някои грижи може да се отразяват негативно на здравето ви. Пестете силите си и не се ядосвайте за неща, които не зависят от вас. Ако си правите график за деня, задължително включвайте в него време за почивка или за приятно занимание. Усетите ли, че се задъхвате от работа или че не ви достига енергия, спрете се и престанете да си втълпявате, че трябва да се справите с това или с онова. По-добре да свършите едно нещо и три да оставите, отколкото да се разболеете и нищо да не направите. Ще ви се отрази чудесно, ако ходите по-често на почивка и се глезите с приятни процедури. Движете се повече, но без да прекалявате, обърнете специално внимание на състоянието на гръбначния си стълб и на опорно-двигателната си система. Направете си и профилактичен преглед при зъболекар.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Козирог – Водолей

Разумните и практични козирози ще са изключително впечатлени от лекотата с която общуват въздушните представители от зодия водолей. Разговорите и общите теми, цели и идеали ще са една добра основа за добро приятелство, но трудността идва при близък интимен контакт, тъй като често водолея ще се отнася несериозно към изискванията на козирога, а именно от тук ще възниква един сериозен конфликт. Страстта ще е движеща сила в партньорството ви, но то ще се окаже крайно недостатъчно при дългосрочен съвместен живот под един покрив. Ревността и съмнението на козирога ще дразни водолея, който ще има нужда от простор и пълна свободна, както духовна, така и физическа. Неминуемо с течение на времето ще се отдалечите един от друг и всеки ще поеме своята житейска пътека. Разочарованието от липсата на взаимност ще ви промени коренно. Не стигайте до крайности!

Козирог – Везни

Чудесно допълващи се по характер и темперамент. Партньорството между козирога и везните е белязано от динамика и взаимност във всяка житейска сфера. Нуждата един от друг е както към въздуха и водата, тъй като когато сте заедно съумявате да се преборите с житейските несгоди. Най-вероятно везната ще внася веселие и разнообразие в скучното ежедневие на козирога и именно така тя ще приема трудностите с лекота. Благодарността на козирога ще се изразява чрез осигуряване на спокойствие и задоволен материален живот. Не е изключено от време на време да охлажда импулсивния нрав на везната, като я учи да има по-реалистичен поглед към заобикалящия ги свят. Здравата опора и взаимната полезност бележат тези прекрасни взаимоотношения.

Козирог – Овен

В случай, че имате желание съюзът ви да е градивен и успешен и за двама ви, то трябва задължително да имате общи цели, идеали или разбирания за заобикалящия ви свят. Двамата може чудесно да се допълвате и не е изключено да създадете една хармонична връзка. Козирогът ще започне да поема известни рискове, а овенът ще се научи на по-голямо постоянство и търпение за да постига набелязаните цели. Може би единствените ви проблеми ще идват от факта, че трудно ще изразявате емоционалността и чувствата си. По-скоро овенът ще трябва да направи компромиси в това отношение за да успее козирогът да се отпусне към романтичните излияния. Не се стремете към състезание!

Козирог – Рак

Първоначално козирозите ще са привлечени силно от добрите маниери, обноски, практичност и интелект на представителя от зодия рак. Връзката ви ще е факт след като и двамата намалите до минимум споровете по различни интелектуални теми и отправите поглед към по-простите и обикновени неща от ежедневието. Семейното чувство вродено и на двама ви ще е първата крачка към взаимно одобрение. Разликите ще започнат да се усещат осезателно с течение на времето, тъй като прагматизма може да надделее над любовта и нежните чувства. Егоистичните подбуди тук са абсолютно забранени, тъй като няма да можете по никакъв начин да се сработите. Доста често ще се налага рака да прави отстъпки не само в емоционално, но и в лично отношение, което на моменти ще го прави меланхоличен и апатичен. Депресивните състояния и засилени дъждовни периоди със бързо сменящите се настроения ще изненадват и изнервят козирога. Трудно някой от вас двамата ще се заеме с ролята да запали искрата на искрена любов и страст в половинката до себе си, тъй като всеки ще изчаква другия да направи първата решаваща крачка.

Козирог – Телец

Непредсказуемост и страст липсват на партньорите от тази интимна връзка. Принципите, подредбата на мисли и ежедневие, практичността, уважението към традициите, както и реалистичният подход към живота са само една малка част от многобройните качества, по които си приличате. Взаимното ви сходство е очебийно, но в този случай, ако не полагате достатъчно усилия можете да програмирате до точност връзката си и самите себе си, но ще се лишите от градивното – емоциите, импулсивността и романтичния привкус, които ви обогатяват като личности и ви правят значими в очите на другия. Не позволявайте дисциплинираността и компютърният модел на живот да ви ограбят. Опитвайте се да изразявате гласно мислите си. Отделяйте повече време на партньора до вас. Търсете заедно истински мигове, като им се наслаждавате, защото те могат да станат основа на близост и приятелство. Изграждайте спомените си стъпка по стъпка.

Козирог – Дева

Партньорството между девата и козирога е белязано с разбирателство и чудесно взаимно допълване. Синхронът е естествен от първия момент на вашето познанство. Различията във възгледите ще помогне да не страда връзката ви от монотонност и скука. С общи усилия всичко във вашето ежедневие ще е пресметнато с много разум и лишено от всякакъв риск. Единомислието ще ви помогне да работите в екип и това допълнително би могло да ви сплоти като двойка. Страстта ще има особено значение за вас двамата. Опитвайте се да не преследвате прекомерните удоволствия в живота си, тъй като това може да ви тласне към вредни експерименти, които могат съществено да подкопаят доверието помежду ви. Умерената доза ревност ще ви е от полза, а също така не забравяйте за искреността в общуването помежду си.

Козирог – Козирог

Трудна за прогнозиране е връзката между двама влюбени от зодия козирог. Организацията и постигането на материална стабилност е в основата на житейското ви разбиране за щастлив живот. Пълноценни могат да са отношенията помежду ви като приятели и делови партньори, но трудностите ще се изразяват в областта на чувствата и интимността. Всеки от вас ще очаква другия да направи първата крачка, което със сигурност може да стане повод за редица недоразумения и закъснения при задълбочаване и преминаване на отношенията ви в по-близък интимен контакти. Съветът, който в този случай ще извърши чудеса за вас двамата е да се поддавате често на вътрешните си пориви и да избягвате самоограничението и праволинейното поведение. Мечтите могат да се превърнат в реалност, само ако взаимно се научите да рискувате – спазите ли горепосочените условия ви очаква щастие, в противен случай връзката помежду ви ще се разпадне от самосебе си.

Козирог – Риби

Любовта в партньорството между козирога и рибите пламва почти неусетно. Първоначално ще има момент на опознаване и наблюдателност, след което близостта в отношенията помежду ви ще стане факт. Задължително ръководещата роля в тази връзка и инициативата трябва да се поеме от козирога, тъй като рибите ще имат склонност да бягат и да се изплъзват от евентуално задълбочаване на чувства и отношения. Необходимо е да познавате добре желанията и предпочитанията си, за да няма моменти на недоразумения, когато поставите основите на интимен контакт. Приятелството помежду ви, общите познанства и близостта ви с родителите също могат да бъдат повод за стабилност, но също така и за непредвидени пречки и прекомерна взискателност един към друг. Нужно е да сте максимално искрени помежду си, за да се радвате дълго на любовта си. Умело съчетайте суровост с нежност, страст и фантазия. Ключът към изграждане на пълноценна интимна връзка се крие именно зад тези думички – не го забравяйте. Пазете се взаимно от грешни ходове и нараняване, споделяйте повече от един общ интерес или хоби, защото можете дълги години да вървите рамо до рамо в радост и трудност.

Козирог – Близнаци

Почти невъзможен за реализиране е съюзът между непостоянните близнаци и стриктните, целенасочени представители от зодия козирог. Непрекъснатият двубой ще прераства в невъзможност да живеете заедно под един покрив. Връзката ви ще бъде възможна, ако си давате едни на друг многобройни чести ваканции през които ще имате достатъчно време да обмисляте предстоящите стъпки относно интимната половинка до себе си. Хармонията е застрашена и от различните цели и идеали към които се стремите. Това със сигурност ще ви отдалечава от другия през по-голямата част от съвместния ви живот, но невъзможността да сте непрестанно заедно ще стимулира сензорите и фантазията ви. Най-чести компромиси в случая ще прави земния козирог, докато половинката му скита в поредното изследователско пътешествие независимо дали е в сферата на материалното или духовното. Вълнуваща е точната дума, с която бихте могли да оприличите тази интимна фиеста.

Козирог – Скорпион

Разбирателството между тези два знака е чудесно. Ще имате възможност да предвиждате близкото бъдеще и ще черпите вдъхновение от процеса на осъществяване на стремежите и мечтите си. Разумът ще е характерен за този съюз, но вълнуващото в случая е различния подход на всеки от вас към проблемите и нещата, които ви заобикалят от ежедневния живот. Две изцяло различни индивидуални души, които прекрасно се допълват във личен, професионален и духовен план. Единственото предупреждение тук е насочено към физическата близост, а именно да не преставате да изненадвате партньора до вас, за да не изгубите страстта и първичното привличане в отношенията си, тъй като до голяма степен то ще определя взаимоотношенията ви. Прекрасна роля би могъл да изиграе скорпиона, тъй като с романтичния си нюх ще успее да извади козирога от установените тесни рамки и самоограничения. Най-вероятно ще се справите с малките капани във връзката си и ще продължите да вървите напред в пълен синхрон.

Козирог – Лъв

Разликата е очевидна не само в характерите ви, но и в подхода, с който посрещате затрудненията и се борите да успехите в живота си. Козирогът планира и осъществява мечтите си с прецизна точност и постоянство, зад което се крият безсънни нощи и съсипани лични отношения. Лъвът от своя страна се радва на завидни шансове, които пропилява безметежно или реализира наполовина, тъй като му липсва достатъчно търпение или отлична публика, която да му се възхищава. Може би след всичко казано до тук ще изпаднете в отчаяние, но истината е, че понякога дефекта може да се превърне в ефект, дори и за кратък период от време. Първоначално лъвът трябва да свикне да не получава непрестанни овации от страна на козирога, а да е щастлив в моментите на лъвска слабост, че намира опора в своята половинка. Втората крачка към разбирателство е лъва да не скандализира и променя разбиранията и традициите, които неотлъчно следва последователния козирог. Не се ли вслушате в тези ценни съвети, то много скоро ще осъзнаете, че вие не можете да мелите житото и да месите хляба в живота заедно. Крайното решение е ваше!

Козирог – Стрелец

Разликите между вас са причина за взаимен интерес към по-близък контакт. Привличането не е определящо, но общуването помежду ви е пълноценно. Обединяващият елемент е в стремежите за постигане на професионален и материален успех, но разликите са в методите, които използвате за постигане на целите си. Малко вероятно е да се радвате на дълъг съвместен съюз, ако не наблегнете на общите цели, планове и стремежи – независимо дали са в личен или професионален аспект, в противен случай връзката ви ще се развива до едно ниво след което ще се разпадне. Забравете гордостта и себелюбието и демонстрирайте по малко любов всеки ден един към друг. Определяйте правилата на съвместен живот в движение и се опитайте да не си отправяте често критики и обвинения за допуснати вече грешки.

edna.bg