Как да започнем да мислим позитивно?

Да се мисли позитивно, изисква цялостна пренастройка на ума и сърцето и отношението към живота. Няма никакъв ефект от позитивното мислене, ако едновременно с това не предприемаш също толкова позитивни действия. За да се сбъднете нещо, което искате, първо трябва да си го пожелаете, след това да повярвате, че то ще стане, и накрая да си представите, че вече имате това нещо. Това ще стане само, ако желаете нещото със цялото си същество. Това, на което обръщаме внимание, е точно това, което привличаме в живота си, независимо дали ни харесва или не. Подобните неща се привличат, това значи, че ако мислиш само за лошо, наистина лошо ще ти се случва, както и обратното. За да промените чувствата си, трябва да промените мислите си. Не всеки вярва в позитивното мислене. Някои смятат, че е глупост, а други се присмиват на хора, които вярват и приемат. Хората, които го приемат, много от тях не знаят как да го използва ефективно, за да получите резултати.

Положителното мислене върви с емоций като надежда, увереност, подобрено самочувствие, радост от успеха, оптимизъм за бъдещето, които те карат да гледаш на света по различен начин. Потърси, ако е необходимо, професионална помощ, за да тръгнат нещата нагоре, за да не изгубиш надежда и да не се откажеш точно преди това. Биофийдбекът помага да се контролират физиологичните процеси в човешкото тяло и да се лекуват болести без употребата на медикаменти. При този метод човек се учи да управлява процесите в мозъка си и чрез целенасочени импулси да влияе активно върху мозъчните клетки.

Всеки от нас по един или друг начин се отразява/влияе на хората около себе си. Това се случва инстинктивно и на подсъзнателно ниво, чрез нашите мисли и чувства, и чрез езика на тялото. Хората усещат нашата аура и се влияят от нашите мисли, и обратното. Чудно ли е тогава, че искаме да бъдем около позитивните хора и предпочитаме да  избегнем отрицателните? Хората са по-склонни да помагат на положително настроени те хора и съответно не харесват и се опитват да избягват хора, който носят негативно излъчване.