ДЕВА 24.08-23.09

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

И през тази седмица много от вас ще сте настроени войнствено и ще се бунтувате срещу всяка несправедливост. Освен всичко лесно ще привличате агресивни хора и ще попадате в опасни ситуации, така че имайте едно наум и овладявайте порива си да се изправяте срещу всеки, който ви предизвиква – има риск да застрашите важни за вас отношения, да си спечелите врагове, дори и да си изпатите. Добрата новина е, че влиянието лека-полека ще отмине и скоро спокойните моменти ще станат доста повече. В понеделник и вторник очаквайте положителен развой в начинания, свързани с пари и недвижима собственост. Моментът е подходящ за пазаруване – ще сте доста разумни и ще правите добри покупки. За сряда и четвъртък по-добре не си правете планове – нищо чудно събитията да не се развият както сте предвиждали и, ако сте очаквали да постигнете нещо, ще се разочаровате. Най-добре ще е просто да се пуснете по течението и да приемате това, което се случва. Дори да оправдавате собствените си реакции, както и тези на другите, ще ви е трудно, ако се опитвате да търсите логика в тях – най-вероятно ще си направите грешни изводи. Въздържайте се да подписвате договори през тези дни и не взимайте важни решения. В събота и неделя отделете малко време за романтика или се погрижете за външния си вид. Загърбете работата и си подарете малко удоволствие – ще ви дойде добре.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През ноември ще се изправите пред предизвикателството да запазите спокойствие и да не позволявате на външни фактори да смущават душевното ви равновесие. Възможно е да сте малко по-раздразнителни, да се палите по-лесно и, съответно – да си го изкарате на хората около вас с оправданието, че ви ядосват. Само че истината е, че те няма как да ви разгневят, ако вие не им го позволявате, така че по-добре успокойте малко топката и не губете толкова енергия в спорове. Ако сте обвързани, желанието ви да докажете, че сте прави, може да бъде доста дразнещо за човека до вас и да става повод за разпри. Дори да успеете да се наложите, помислете дали цената си заслужава. Каквото и да занимава ума ви през ноември, ключът към правилните преценки и решения е бързо да преодолеете склонността си да се концентрирате върху детайлите и да гледате голямата картина, в това число да мислите философски. За момента може да ви се струва, че нещо е проблем, но то вероятно има своя смисъл – може би да ви даде урок, да ви подбуди да развиете някакво качество или да ви накара да осъзнаете нещо за себе си. Ако гледате по този начин на събитията и преживяванията, ще научите или ще придобиете нещо ценно. През втората половина на месеца ще бъдете заети с планирането на мащабно и значимо за вас начинание. Така че – искате или не, ще гледате в перспектива.

ХОРОСКОП 2018

Вашият знак ще бъде един от най-привилегированите през 2018 година – хем ще усетите свеж полъх на нещо ново и вълнуващо, хем ще се радвате на стабилност, постигната благодарение на предишните ви усилия. Енергиите на новото и на старото при вас ще бъдат в хармония, което означава, че бихте могли да осъществите някаква своя идея или да поемете по нова посока, като същевременно останете здраво стъпили на земята. Подобни благоприятни периоди не се случват често, така че не си губете времето в бездействие и правете конкретни стъпки, за да постигнете някоя своя мечта. Тази препоръка важи с пълна сила за родените през първите 2-3 дни на знака, но дори да не сте сред най-големите щастливци, годината ще бъде много успешна за вас и няма да срещате сериозни пречки при реализирането на намеренията си. Най-големите успехи при вас през тази година ще бъдат в професионален план, като има голяма вероятност това да се отрази позитивно на финансите ви. При някои обаче положителните влияния ще засегнат също личния живот и е възможно да се сбъдне ваше съкровено желание – например, да сключите брак или да имате дете. Усилията, които сте полагали през изминалите години в една или друга сфера, ще дадат плодове и ще усетите реалните резултати от добре свършената работа. Много представители на знака ще застанете в светлината на прожекторите и ще се изявявате по неповторим начин – ще покажете някаква своя дарба, талант или умение. Други ще започнете да градите нещо значимо за вас – това ще продължи да се развива и през следващите години. Ако досега сте имали колебания или сте се лутали по коя посока да поемете, през 2018-а ще се сблъскате с реалността и ще се очертаят рамките на бъдещето ви развитие. Тази тенденция ще продължи и през 2019 година, така че вървете уверено по пътя си – ще имате достатъчно време да съградите нещо трайно. Годината е благоприятна за пътувания и за учене.

Кариера и финанси

2018 година ще бъде много плодотворна за вас в професионално отношение. Това може да означава затвърждаване на вече постигнатото и добри финансови резултати, но също и че ще се създадат чудесни условия за вашето развитие и усъвършенстване. Вие сте трудолюбиви и старателни – тези ваши качества ще ви носят добри резултати и ще ви помогнат да постигнете стабилност и растеж. Основната препоръка към вас е да следвате амбициите си, да не стоите в сянка, да не се страхувате да застанете в светлината на прожекторите. Имайте вяра в себе си – това е нещо, което не достига на много от вас, но точно сега ще ви бъде необходимо, за да си тежите на мястото и да не позволявате на излишни тревоги да ви спъват по пътя напред. През януари ще бъдете особено продуктивни, но внимавайте да не се нагърбвате с прекалено много задачи, само и само да си докажете, че сте способни да се справите с тях – цената може да е изтощение. През февруари ще има промени в службата, а не са изключени и конфликти с колеги. Някои от вас може да смените работното си място през февруари или март, като промяната ще бъде за добро. През март е възможно да сключите успешна сделка или да подпишете договор с добри финансови условия. През април вероятно ще ви налегнат някои съмнения – именно тогава най-добре ще е да повярвате в себе си и да не позволявате на страховете да попречат да се изявявате. Май и юни са благоприятни месеци за кариерата ви – някои от вас ще пътувате повече, а други може да започнете някакво обучение, което да се окаже полезно. През юли и август си почивайте повече. След 9 септември може да се впуснете с пълна сила напред. През октомври и ноември по възможност не сключвайте важни договори и споразумения. През декември гледайте да не се ядосвате, ако събитията не се развиват както искате – налице ще бъдат фактори, върху които не бихте могли да осъществявате контрол.

Любов и семейство

Ако през 2017 г. сте имали някои колебания или лутания в любовен план – например дали сте с правилния човек или как точно ще се развие връзката ви, по всяка вероятност ще започнете и 2018-а по този начин и тази несигурност ще се запази в някаква степен. Добрата новина е, че през 2018 година ще бъдете в по-голяма степен реалисти и ще преценявате по-точно ситуациите и хората. Така че по-лесно ще успявате да очертаете някои граници, когато се налага, да прекратите неработещи отношения или просто да оставите нещата каквито са, без да правите голяма драма от това. Семейните представители на знака ще имате положителни преживявания през последните два месеца от годината – може да си купите нов дом или семейството да се увеличи. Ако пък сте сами, но искате сериозна връзка с тенденция за брак и деца, сега мечтата ви може да осъществи. Добре би било обаче да си го поставите за цел и да положите усилия, тъй като през тази година Вселената ще възнаграждава целенасочените действия и упоритостта.

Здраве

През 2018 година ще се радвате на добро здраве. Още повече, че много от вас ще направите положителни промени в начина си на хранене и на живот, така че да намалите рисковете за здравето си и да сте по-жизнени. Влагайте енергията си във важни цели и проекти – така няма да я разпилявате и ще се чувствате по-добре и психически, и физически. Не изпълнявайте чужди задачи, защото така може да се нагърбите с прекалено тежък товар и нищо чудно тялото ви да сигнализира за това чрез някакъв неприятен симптом. И през тази година важи препоръката да укрепвате имунитета си, тъй като има вероятност да сте по-податливи на вируси.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Дева – Овен

На пръв поглед тези две личности се допълват чудесно, но истината е, че за да просъществува тази връзка е необходимо не само търпение и постоянство, но и готовност от двете страни да се откажат от вредните си навици, а именно, като не пренебрегват потребностите на партньора до себе си. В случай, че все още не сте осъзнали какъв тежък товар сте поели на гърба си, то трябва да знаете, че обичта и пълното приемане на недостатъците на любимия ще ви помогне да съхраните връзката си. Стриктната дева може да се научи от овена как да живее без непрестанно да се притеснява за дребните неща от ежедневието, а овена от своя страна може да получи много важен урок по практичност от девата, което ще му даде рядката възможност да сложи ред в безпорядъка около и вътре в себе си. Помислете дали това не е едно основателно предизвикателство в живота ви. Поне със сигурност рискът може да ви направи по-мъдри и отворени към странностите, които ви заобикалят всекидневно.

Дева – Везни

При партньорството между представителите на въздушните везни и земната дева могат да възникнат чисто делнични затруднения. Първоначално тези пречки ще се изразяват като нежелание от страна на везните да се занимават с организация, както и с въпроси свързани с точността и всякакъв тип битови отговорности. Решаващата роля в тази връзка трябва да е изцяло в ръцете на девата, тъй като с повече постоянство и търпение от ваша страна ще съумеете да научите любимата си половинка на практично отношение към живота. Не забравяйте, че горепосоченото може да стане реалност, ако влагате много любов и всеотдайност. Забравете за раздразнението и гледайте по-ведро на грешките, които непрестанно допуска половинката ви от зодия везни. Опитайте се да превърнете в удоволствие контакта помежду си и не пренебрегвайте желанията на партньора до вас, тъй като това може да доведе до съществен разрив в отношенията ви.

Дева – Водолей

Възможностите за хармонично съжителство между тези два представителя на зодиака са ограничени. Разликата идва първоначално от стремежите и идеалите, след което преминава през организация на деня и методите за структуриране и постигане на целите не само в любовта, но и в професионалната сфера. Разногласията могат да вземат съществен връх в общуването помежду ви. Двамата се дразните взаимно, но най-лошото в случая е, че трудно ще се решавате да правите компромиси за общото благо. Истината е, че ако желаете да останете заедно, то единствено любовта ви може да се превърне в ракета носител на положителните изменения в поведението ви един към друг. Първоначално ще е необходимо да се търпите, след което да приемете индивидуалното мислене на партньора до вас и така постепенно ще премахнете всички бариери помежду си. В случай, че сте готови да приемете това огромно предизвикателство, то не се знае след време в коя точка на света ще се окажете двамата заедно.

Дева – Дева

До колко два идентични характера могат да съжителстват един с друг е спорен въпрос, тъй като положителните и отрицателни страни от тази връзка ще вървят ръка за ръка. При този вид взаимоотношения е необходимо максимално да разнообразявате ежедневието си, тъй като не е изключено да се отдадете на прекалено стриктен начин на живот, а това със сигурност ще ви лиши от редица приятни изненади. Опитвайте се да отбягвате хладните и сдържани отношения, защото това може да погуби силната любов и естествената хармония. Дръжте скуката и отегчението далеч от дома си и по-често споделяйте помежду си скритите страхове и житейски копнежи. Отдавайте се на авантюри и романтика, силни страсти и горещи нощи, защото именно така ще съумеете да вървите заедно напред. Въздържайте се от засилване на критичната си нагласа и способност да гледате света в черни краски. Стимулирайте взаимно оптимизма си и желанието да постигнете и невъзможното. Не забравяйте, че любовта сътворява чудеса.

Дева – Риби

В комбинацията дева и риби привличането е мигновено и силно още в първия момент на познанството си. Девите са запленени от деликатността и скромността на рибата. Рибата от своя страна ще бъде силно заинтригувана от очарованието и перфектния външен вид на девата. Усещането за взаимност е определящ фактор за стремежа ви един към друг. Първоначално ще е необходимо да преодолявате някои резерви, тъй като всеки от вас ще се колебае как да заплени обекта на своя интерес, след което с времето ще се научите да се допълвате взаимно. Този съюз ще е характерен с реда, уюта, хармонията и рационализма в ежедневието. Очарованието ще е силно, но заплашено от неподвижност и скука, стриктността може да заплаши любовта и връзката помежду ви. Липсата на предизвикателства може да наруши желанието ви за общуване, както и страстта – основната движеща сила и за двама ви. Не се поддавайте на инерцията, тъй като тя е основния враг в перфектната любов помежду ви.

Дева – Скорпион

Магнетичното привличане, активното ежедневие и страстта от постигането на целите в живота ще определят до голяма степен отношенията помежду ви. Заедно бихте могли да сътворите чудеса не само в личен план, но и в професионално отношение. Единствено е необходимо да степенувате по важност целите си и да не се борите за ръководещото място в интимната си връзка. Конкуренцията помежду ви би могла да има повече негативен, отколкото положителен ефект върху любовта ви. При добро взаимно съгласуване на действия, поведение и начин на живот вие двамата бихте могли да изживеете шеметни приключения и да прекарвате дните си в изграждане на педантични планове свързани с бъдещето. Стремежът ви към постигане на материално благополучие също ще изиграе благоприятна роля в отношенията ви. Не допускайте ревността да застане помежду ви!

Дева – Лъв

Трудностите и конфликтите ще започнат от мига, в който приятелството се превърне в емоционална любов, но именно различията ще ви привличат да споделите живота и скритите си терзания не с някой друг, а заедно. Заедно сте силни, но и на моменти доста нестабилни. Отстъпките и компромисите ще се правят от разумната дева, която ще се опитва да постигне забележителен напредък, отказвайки се от някои закостенели разбирания за живота. Помислете си – не е ли именно това вълнуващото в контакта с лъва до вас?! Девата с блага дума и силни аргументи ще намали максимално пламенния характер на своята половинка, а лъва от своя страна ще го обгради с безгранична и предана любов. Усилията в крайна сметка ще си заслужават, защото девата ще придобие по-голяма свобода в поведението си, а лъва ще се превърне в по-уравновесен и последователен в набелязаните цели. Съществува и друга награда, а тя е, че ще останете заедно въпреки различията помежду си.

Дева – Близнаци

На пръв поглед комбинацията между разсъдливата и педантична дева по никакъв начин не може да се разбере с представителя на въздуха в лицето на зодия близнаци. Истината и този път е по средата, защото колкото и трудна, тази връзка не е невъзможна, тъй като близнаците са привлечени от стриктността и интелигентността на своята половинка дева, която слага в подредба не само своя живот, но и на любимия. В случай, че творческото начало във вашето съжителство започва от близнака, а девата довършва и организира разхвърляното ежедневие на интимния си партньор, то вие ще се превърнете в невероятно успешен работен тандем. Любовта ви ще е на приливи и отливи, тъй като близнаците непрекъснато ще нараняват девата с липсата на твърдо становище и сигурност, от която те така силно се нуждаят. Компромисите тук след определен период от време са повече от наложителни, тъй като лесно можете да прекъснете връзката си по взаимно неразбиране и липса на конструктивен диалог.

Дева – Телец

Идеално допълващи се, като партньори в любовта, но е напълно възможно от вас двамата да излезе чудесен професионален тандем. Стриктността, любовта към детайлите, уважението към традиционните ценности в живота, целенасочеността, както и желанието за професионално себедоказване ще са част от съвместния ви живот, което от своя страна ще ви вдъхва така необходимото чувство за сигурност. Напълно възможно е да мислите за настоящето абсолютно идентично без да съществуват пагубни различия във възгледите ви. Но е необходимо девата в тази връзка да не е твърде настъпателна към независимия телец, тъй като могат да се породят нежелани търкания относно личната свобода и правото на избор. В моментите на кризи не забравяйте да давате воля на чувствата и емоциите си, за да задържите човека, когото обичате до края на дните си.

Дева – Рак

Взаимно допълващи се по характер и по цели в професионалната област. Ракът ще се нуждае от подкрепата и всеобхватната мисъл на девата, която ще насочва водните поданици към конкретизиране на идеи и мечти – с цел реалното им осъществяване. На девата ще липсва творческото начало и практичното отношение в материалната област. Наложително е да разбирате до основи емоционалните потребности на любимия до вас човек, за да синхронизирате не само действията си, но също така мислите и чувства Любовта ви може да не е бурна и страстна, но в никакъв случай няма да е лишена от романтиката и пламенни емоции. Опитвайте се да си доставяте взаимно радост, да вдъхвате опора, нежност и след време самите вие ще се чудите колко пълноценно изживявате живота си, когато сте заедно. Недостъпното и загадъчното в партньора до вас само ще е стимул за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

Дева – Козирог

Партньорството между девата и козирога е белязано с разбирателство и чудесно взаимно допълване. Синхронът е естествен от първия момент на вашето познанство. Различията във възгледите ще помогне да не страда връзката ви от монотонност и скука. С общи усилия всичко във вашето ежедневие ще е пресметнато с много разум и лишено от всякакъв риск. Единомислието ще ви помогне да работите в екип и това допълнително би могло да ви сплоти като двойка. Страстта ще има особено значение за вас двамата. Опитвайте се да не преследвате прекомерните удоволствия в живота си, тъй като това може да ви тласне към вредни експерименти, които могат съществено да подкопаят доверието помежду ви. Умерената доза ревност ще ви е от полза, а също така не забравяйте за искреността в общуването помежду си.

Дева – Стрелец

Противоположностите обикновено се привличат, но когато нещата достигнат до спазване на определени принципи и стереотип на живот, то не е изключено да възникнат непредвидени трудности за преодоляване. За да съумеете да съжителствате един с друг, то е необходимо всеки от вас да направи съществен компромис със самия себе си. От една страна девата ще трябва да се научи на отстъпчивост, а стрелеца от своя страна е нужно да не избързва с обещанията, които не може да спази. Връзката ви може да е краткотрайна, ако не намерите достатъчно вътрешни сили да се преборите със слабите страни от характерите си. Опитайте се от време на време да си давате повече самостоятелност, за да не издребнявате грешките допуснати от любимата си половинка. Търпението и стремежа ви към постигане на трайно разбирателство е задължителен елемент и за двамата – не го забравяйте в случай, че достигнете за пореден път до размяна на упреци за проявена нетолерантност.

edna.bg