ДЕВА 24.08-23.09

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица при вас на преден план ще излезе темата за личните граници, които поставяте. Ако се чувствате преуморени или в някаква област сте достигнали до етапа „не мога повече”, вижте дали някой или нещо не черпи от енергията ви. Отдавайте по-голямо значение на личните си потребности и желания – ако ги жертвате заради друг човек или допускате другите да не ги зачитат, нищо чудно да се чувствате зле. Ако искате да се освободите от вреден навик – нещо, за което не сте имали воля – сега може да опитате: звездните влияния ще ви подкрепят. Изобщо, от каквото и да решите да се освободите през тази седмица, ще го направите сравнително лесно – дори да не ви е приятно, една част от вас ще знае, че сте на прав път. Ако трябва да взимате по-важни решения, може да го направите в началото на седмицата, тъй като тогава ще бъдете по-смели и ще проявявате склонност да експериментирате. В сряда и четвъртък ще сте по-колебливи и трудно ще правите избор. В петък е възможно да възникне напрежение на работното ви място или да влезете в спор с колега.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През ноември ще ви е малко по-трудно да обмисляте трезво ситуациите толкова задълбочен0, както обикновено правите, също и да намирате логични решения на проблемите си. Емоциите ще са водещи и, дори да си мислите, че действате рационално, едва ли ще е точно така. Възможно е също да сте по-тревожни от обичайното. В този случай умуванията може да засилят страховете ви, особено ако това, което ви безпокои, е много лично и касае отношенията ви с най-близките хора. По-добре недейте да изпадате прекалено в разсъждения с надеждата, че сте способни да разрешите какъвто и да било проблем на всяка цена. Възможно е точно сега повече да мислите за негативното и за това „какво може да се обърка” и да трябва да изчакате малко. Да действате прибързано, само и само да успокоите самите себе си и да си докажете, че сте направили нещо, може да не е най-добрата тактика за този период. Вместо това събудете изследователския си дух – наблюдавайте, трупайте информация, анализирайте и, когато сте събрали всички възможни данни и факти, решете как да действате. Месецът ще е много благодатен за онези представители на знака, които се занимавате с изследователска работа, а също и за дейности, които налагат да се задълбочите по-добре и да правите щателен анализ. В дните между 13 и 15 ноември бъдете малко по-внимателни – има опасност нещо да ви бъде представено по един начин, а после да се окаже друго.

ХОРОСКОП 2019

През 2019 година ще сте доста продуктивни във всяко отношение, ще си поставяте конкретни цели и ще ги преследвате с упоритост и постоянство. Добрата новина за вас е, че за разлика от други периоди, когато сте работили усърдно, но не сте постигали кой знае какъв резултат, през тази година няма да е така – вярно, ще трябва да полагате усилия, но крайният резултат ще си заслужава. Най-добрият начин да се случи това е да гледате на всяко забавяне и препятствие по пътя си като на възможност да научите нещо ново и да се усъвършенствате както професионално, така и личностно, и духовно. Насочете енергията си към създаване и изграждане на нещо значимо. За някои това може да бъде отглеждане на дете, за други – творческо начинание, за трети – собствен бизнес. Сътворете нещо ново, а ако не се сещате какво да бъде то, добра идея би било да се концентрирате върху себе си и да дадете живот на нова личност, която да бъде по-добра версия на предходната. Но следва да имате предвид, че през тази година много важен за вашия знак ще е процесът на самоусъвършенстване, който ще тече с пълна сила. През 2019-а вниманието на много от вас ще бъде насочено към личния живот и към семейството, особено ако в предходните години сте били по-заети с работа. Не се опитвайте да сте най-добри във всичко – фактът, че сте създали едно значимо нещо както трябва, ще ви донесе истинско удовлетворение в края на годината.

Кариера и финанси

За разлика от други години, работата сега може и да не бъде приоритет номер едно за вас. И все пак 2019-а ще бъде добра за вас в професионално отношение, стига да полагате нужното старание, да не мрънкате, да не се оплаквате, че задълженията ви са много. Не всичко на работното място ще върви така гладко, както ви се иска, но ще преодолявате лесно всяка спънка с малко повече търпение, с практичен подход и здрав разум. През януари звездните влияния ще са много благоприятни за планиране и за стартиране на нови проекти. Започнете работа по тези проекти, развийте ги докъм края на февруари, защото после обстоятелствата може и да не го позволяват. През март и април бъдете внимателни в сделките и проверявайте всяка информация, която получавате и изпращате, защото и вие, и околните ще бъдете разсеяни – съответно, възможно е да има повече грешки. Чудесен месец за вас в професионален план ще е май – ще сте много продуктивни и ще се радвате на добри финансови резултати. През юни може да научите добри новини. Някои ще получите предложение за работа, а ако сте решили да сменяте работното си място или позицията си, тогава ще настъпи времето за действие. Юли е месец за почивка – намалете темпото и оставете важните дела за август и септември. Тогава ще имате повече енергия, ще сте по-дейни и много по-бързо ще постигнете напредък.

1 септември е датата, след която бихте могли успешно да положите основите на нещо ново или да се върнете към стар проект с нови сили. През октомври звездите ще са особено благосклонни към финансовото ви състояние – очаквайте приходи и стабилизация. Това, разбира се, съвсем не означава да мързелувате и да разчитате само на съдбата. През ноември е възможно да възникнат проблеми при общуването ви с колега, които да приемете твърде лично. Не се препоръчва тогава да предприемате местене на офиса и да правите големи покупки на оборудване. През декември влиянията ще са много благоприятни – ще имате шанса да завършите годината доволни и с усещането, че сте свършили добра работа.

Любов и семейство

Домът и семейството ще бъдат основен приоритет за вас през 2019 година. Това означава, че ще имате добри шансове да се устроите в нов дом, да се преместите в по-удобно жилище, а също и да създадете семейство, ако сте срещнали подходящия човек. Онези, които вече сте го направили, може да се сдобиете с дете. А е вероятно просто да изпитвате нужда да прекарвате повече време с най-близките си хора. За да избегнете любовни разочарования, които навярно ще дойдат от собствените ви големи очаквания от партньора/партньорката или от човека, към когото проявявате интерес, говорете с него/нея за всичко, което ви притеснява или обърква. Така ще знаете какви са плановете и намеренията му/й и ще избегнете капана на илюзиите и грешните преценки. Това важи и за отношенията с роднини. През март и април ще проявявате склонност да се заблуждавате, да се безпокоите за неща, които всъщност не са реална заплаха, и дори да си навиете на пръста нещо – че непрекъснато и упорито се повтарят едни и същи събития. Това може да създаде трудности при общуването ви с партньора/партньорката, с родители, деца и роднини – така че своевременно си изяснявайте ситуациите и не ги драматизирайте

Здраве

През 2019 г. астрологичните влияния не предполагат сериозни рискове за здравето ви – ще бъдете жизнени и работоспособни. Ако подхранвате прекалено високи очаквания към себе си и към околните, може да си докарате допълнителен стрес, а оттам – и физически симптоми. Ето защо се стремете да проявявате по-голяма толерантност към хората и бъдете мили към самите себе си.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Дева – Овен

На пръв поглед тези две личности се допълват чудесно, но истината е, че за да просъществува тази връзка е необходимо не само търпение и постоянство, но и готовност от двете страни да се откажат от вредните си навици, а именно, като не пренебрегват потребностите на партньора до себе си. В случай, че все още не сте осъзнали какъв тежък товар сте поели на гърба си, то трябва да знаете, че обичта и пълното приемане на недостатъците на любимия ще ви помогне да съхраните връзката си. Стриктната дева може да се научи от овена как да живее без непрестанно да се притеснява за дребните неща от ежедневието, а овена от своя страна може да получи много важен урок по практичност от девата, което ще му даде рядката възможност да сложи ред в безпорядъка около и вътре в себе си. Помислете дали това не е едно основателно предизвикателство в живота ви. Поне със сигурност рискът може да ви направи по-мъдри и отворени към странностите, които ви заобикалят всекидневно.

Дева – Везни

При партньорството между представителите на въздушните везни и земната дева могат да възникнат чисто делнични затруднения. Първоначално тези пречки ще се изразяват като нежелание от страна на везните да се занимават с организация, както и с въпроси свързани с точността и всякакъв тип битови отговорности. Решаващата роля в тази връзка трябва да е изцяло в ръцете на девата, тъй като с повече постоянство и търпение от ваша страна ще съумеете да научите любимата си половинка на практично отношение към живота. Не забравяйте, че горепосоченото може да стане реалност, ако влагате много любов и всеотдайност. Забравете за раздразнението и гледайте по-ведро на грешките, които непрестанно допуска половинката ви от зодия везни. Опитайте се да превърнете в удоволствие контакта помежду си и не пренебрегвайте желанията на партньора до вас, тъй като това може да доведе до съществен разрив в отношенията ви.

Дева – Водолей

Възможностите за хармонично съжителство между тези два представителя на зодиака са ограничени. Разликата идва първоначално от стремежите и идеалите, след което преминава през организация на деня и методите за структуриране и постигане на целите не само в любовта, но и в професионалната сфера. Разногласията могат да вземат съществен връх в общуването помежду ви. Двамата се дразните взаимно, но най-лошото в случая е, че трудно ще се решавате да правите компромиси за общото благо. Истината е, че ако желаете да останете заедно, то единствено любовта ви може да се превърне в ракета носител на положителните изменения в поведението ви един към друг. Първоначално ще е необходимо да се търпите, след което да приемете индивидуалното мислене на партньора до вас и така постепенно ще премахнете всички бариери помежду си. В случай, че сте готови да приемете това огромно предизвикателство, то не се знае след време в коя точка на света ще се окажете двамата заедно.

Дева – Дева

До колко два идентични характера могат да съжителстват един с друг е спорен въпрос, тъй като положителните и отрицателни страни от тази връзка ще вървят ръка за ръка. При този вид взаимоотношения е необходимо максимално да разнообразявате ежедневието си, тъй като не е изключено да се отдадете на прекалено стриктен начин на живот, а това със сигурност ще ви лиши от редица приятни изненади. Опитвайте се да отбягвате хладните и сдържани отношения, защото това може да погуби силната любов и естествената хармония. Дръжте скуката и отегчението далеч от дома си и по-често споделяйте помежду си скритите страхове и житейски копнежи. Отдавайте се на авантюри и романтика, силни страсти и горещи нощи, защото именно така ще съумеете да вървите заедно напред. Въздържайте се от засилване на критичната си нагласа и способност да гледате света в черни краски. Стимулирайте взаимно оптимизма си и желанието да постигнете и невъзможното. Не забравяйте, че любовта сътворява чудеса.

Дева – Риби

В комбинацията дева и риби привличането е мигновено и силно още в първия момент на познанството си. Девите са запленени от деликатността и скромността на рибата. Рибата от своя страна ще бъде силно заинтригувана от очарованието и перфектния външен вид на девата. Усещането за взаимност е определящ фактор за стремежа ви един към друг. Първоначално ще е необходимо да преодолявате някои резерви, тъй като всеки от вас ще се колебае как да заплени обекта на своя интерес, след което с времето ще се научите да се допълвате взаимно. Този съюз ще е характерен с реда, уюта, хармонията и рационализма в ежедневието. Очарованието ще е силно, но заплашено от неподвижност и скука, стриктността може да заплаши любовта и връзката помежду ви. Липсата на предизвикателства може да наруши желанието ви за общуване, както и страстта – основната движеща сила и за двама ви. Не се поддавайте на инерцията, тъй като тя е основния враг в перфектната любов помежду ви.

Дева – Скорпион

Магнетичното привличане, активното ежедневие и страстта от постигането на целите в живота ще определят до голяма степен отношенията помежду ви. Заедно бихте могли да сътворите чудеса не само в личен план, но и в професионално отношение. Единствено е необходимо да степенувате по важност целите си и да не се борите за ръководещото място в интимната си връзка. Конкуренцията помежду ви би могла да има повече негативен, отколкото положителен ефект върху любовта ви. При добро взаимно съгласуване на действия, поведение и начин на живот вие двамата бихте могли да изживеете шеметни приключения и да прекарвате дните си в изграждане на педантични планове свързани с бъдещето. Стремежът ви към постигане на материално благополучие също ще изиграе благоприятна роля в отношенията ви. Не допускайте ревността да застане помежду ви!

Дева – Лъв

Трудностите и конфликтите ще започнат от мига, в който приятелството се превърне в емоционална любов, но именно различията ще ви привличат да споделите живота и скритите си терзания не с някой друг, а заедно. Заедно сте силни, но и на моменти доста нестабилни. Отстъпките и компромисите ще се правят от разумната дева, която ще се опитва да постигне забележителен напредък, отказвайки се от някои закостенели разбирания за живота. Помислете си – не е ли именно това вълнуващото в контакта с лъва до вас?! Девата с блага дума и силни аргументи ще намали максимално пламенния характер на своята половинка, а лъва от своя страна ще го обгради с безгранична и предана любов. Усилията в крайна сметка ще си заслужават, защото девата ще придобие по-голяма свобода в поведението си, а лъва ще се превърне в по-уравновесен и последователен в набелязаните цели. Съществува и друга награда, а тя е, че ще останете заедно въпреки различията помежду си.

Дева – Близнаци

На пръв поглед комбинацията между разсъдливата и педантична дева по никакъв начин не може да се разбере с представителя на въздуха в лицето на зодия близнаци. Истината и този път е по средата, защото колкото и трудна, тази връзка не е невъзможна, тъй като близнаците са привлечени от стриктността и интелигентността на своята половинка дева, която слага в подредба не само своя живот, но и на любимия. В случай, че творческото начало във вашето съжителство започва от близнака, а девата довършва и организира разхвърляното ежедневие на интимния си партньор, то вие ще се превърнете в невероятно успешен работен тандем. Любовта ви ще е на приливи и отливи, тъй като близнаците непрекъснато ще нараняват девата с липсата на твърдо становище и сигурност, от която те така силно се нуждаят. Компромисите тук след определен период от време са повече от наложителни, тъй като лесно можете да прекъснете връзката си по взаимно неразбиране и липса на конструктивен диалог.

Дева – Телец

Идеално допълващи се, като партньори в любовта, но е напълно възможно от вас двамата да излезе чудесен професионален тандем. Стриктността, любовта към детайлите, уважението към традиционните ценности в живота, целенасочеността, както и желанието за професионално себедоказване ще са част от съвместния ви живот, което от своя страна ще ви вдъхва така необходимото чувство за сигурност. Напълно възможно е да мислите за настоящето абсолютно идентично без да съществуват пагубни различия във възгледите ви. Но е необходимо девата в тази връзка да не е твърде настъпателна към независимия телец, тъй като могат да се породят нежелани търкания относно личната свобода и правото на избор. В моментите на кризи не забравяйте да давате воля на чувствата и емоциите си, за да задържите човека, когото обичате до края на дните си.

Дева – Рак

Взаимно допълващи се по характер и по цели в професионалната област. Ракът ще се нуждае от подкрепата и всеобхватната мисъл на девата, която ще насочва водните поданици към конкретизиране на идеи и мечти – с цел реалното им осъществяване. На девата ще липсва творческото начало и практичното отношение в материалната област. Наложително е да разбирате до основи емоционалните потребности на любимия до вас човек, за да синхронизирате не само действията си, но също така мислите и чувства Любовта ви може да не е бурна и страстна, но в никакъв случай няма да е лишена от романтиката и пламенни емоции. Опитвайте се да си доставяте взаимно радост, да вдъхвате опора, нежност и след време самите вие ще се чудите колко пълноценно изживявате живота си, когато сте заедно. Недостъпното и загадъчното в партньора до вас само ще е стимул за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

Дева – Козирог

Партньорството между девата и козирога е белязано с разбирателство и чудесно взаимно допълване. Синхронът е естествен от първия момент на вашето познанство. Различията във възгледите ще помогне да не страда връзката ви от монотонност и скука. С общи усилия всичко във вашето ежедневие ще е пресметнато с много разум и лишено от всякакъв риск. Единомислието ще ви помогне да работите в екип и това допълнително би могло да ви сплоти като двойка. Страстта ще има особено значение за вас двамата. Опитвайте се да не преследвате прекомерните удоволствия в живота си, тъй като това може да ви тласне към вредни експерименти, които могат съществено да подкопаят доверието помежду ви. Умерената доза ревност ще ви е от полза, а също така не забравяйте за искреността в общуването помежду си.

Дева – Стрелец

Противоположностите обикновено се привличат, но когато нещата достигнат до спазване на определени принципи и стереотип на живот, то не е изключено да възникнат непредвидени трудности за преодоляване. За да съумеете да съжителствате един с друг, то е необходимо всеки от вас да направи съществен компромис със самия себе си. От една страна девата ще трябва да се научи на отстъпчивост, а стрелеца от своя страна е нужно да не избързва с обещанията, които не може да спази. Връзката ви може да е краткотрайна, ако не намерите достатъчно вътрешни сили да се преборите със слабите страни от характерите си. Опитайте се от време на време да си давате повече самостоятелност, за да не издребнявате грешките допуснати от любимата си половинка. Търпението и стремежа ви към постигане на трайно разбирателство е задължителен елемент и за двамата – не го забравяйте в случай, че достигнете за пореден път до размяна на упреци за проявена нетолерантност.

edna.bg