ДЕВА 24.08-23.09

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

През тази седмица пред вас ще се открият възможности да се изявите по някакъв начин – в работата или в социалния живот. Може да блеснете с външния си вид, с талантите си, с идеите си или с това, което сте сътворили – всеки от вас има различна дарба, с която да се разкрие в целия си блясък пред света. Ето защо препоръката към вас е да не стоите в сянка и да не проявявате излишна срамежливост – сега е моментът да излезете напред със самочувствие и да покажете какво знаете и можете. Ако се открие възможност да изкажете мнение по даден въпрос или ви осени добра идея, не си мълчете – вижданията ви може да се окажат ценни за хората около вас и за организацията, за която работите. Обаче за да се случи това, навярно ще трябва да преодолеете своята собствена несигурност или някакво безпокойство. Ако не го направите, рискувате никой да не ви забележи или друг да реши как да се развие ситуация, в която сте въвлечени и вие.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

В първите дни на юни ще може да започнете нещо ново в професионалната област, което да развиете и да пожънете успехи. Моментът е удачен за промени в работата, за нови проекти и поставяне на нови цели. Ако по принцип сте по-разумни и обмисляте внимателно всяка своя стъпка, през този месец е вероятно да започнете да използвате активно въображението и интуицията си, ще сте творчески настроени. Няма да му мислите много-много – закопнеете ли да създадете нещо, ще се впуснете в действие. Месецът се очертава за вас да е изпълнен с малко повече предизвикателства, що се отнася до взаимоотношенията. От една страна, може някой да ви дразни с действията (или с бездействието си) и между вас да се създаде напрежение. От друга страна обаче, може най-накрая да се защитите от хора, които досега са ви се качвали на главата или от такива, за които сте правили повече компромиси. Около 11-13 юни бъдете по-бдителни, защото е възможно да не прецените добре нещо и да направите грешка, за която после ще съжалявате. В тези дни няма да постъпвате особено разумно и има голям риск да станете жертва на заблуда. Като цяло през юни е възможно на моменти да се чувствате объркани, да умувате за разни неща, но да не стигате до конкретно решение. Не се притеснявайте – това е период, който ще премине, затова през него най-добре ще е да се концентрирате върху настоящето и да не мислите за далечното бъдеще.

ХОРОСКОП 2020

2020 за вас ще бъде година на стабилност, също и на бавен, но сигурен растеж. Ще имате подкрепа от звездите, за да реализирате проекти и идеи, които са ви осенили през 2019 г. Нещо, за което много силно сте копнеели, най-накрая може да види бял свят. При всекиго ще е различно, но със сигурност ще е нещо, което ви е на сърце – раждане на дете, разкриване на собствен бизнес, създаване на произведение на изкуството, повишение в работата. Помислете кое е вашето съкровено желание, което се е оформило в мислите ви – върху него трябва да се концентрирате още в първите дни на годината. Ако през изминалата 2019-а развитието по този въпрос е било много бавно, дори сте имали усещането, че нищо не се получава, през 2020 няма да е така. Е, може да не стане бързо и безпроблемно, но ще има и подкрепящи ви обстоятелства. Много от вас ще установите, че пречките не са извън вас, а са вътрешни – спират ви страховете ви. Вие обаче можете да преодолеете боязънта си, още повече че през тази година ще има хора, които ще ви помагат. За да бъде годината ви успешна, основната препоръка към вас е да не се боите да се изявите в онова, в което сте добри и за което имате талант. Може да е изкуство, бизнес, наука, спорт, грижи за други хора и т.н. Всеки има талант за нещо – вашата задача през тази година е не само да го откриете, но и да го изявите така, че да бъде забелязан.

Кариера и финанси

2020 г. ще бъде много успешна за онези от вас, чиято работа открива възможност да покажете истинските си таланти и сте се посветили на дейност, която ви е по сърце. Ако работата ви в момента наистина е ваше призвание, ще жънете успехи. Ако ли не е, може или да смените сферата си на дейност с по-подходяща, или в свободното време да правите онова, което обичате. Що се отнася до финансите, годината също ще е благоприятна за вас – ще имате стабилни доходи и ще получавате нужните ви средства, за да реализирате идеите и проектите си. През февруари и март бъдете по-внимателни в деловата кореспонденция, защото ще сте някак разсеяни и може да направите грешка. Не приемайте за чиста монета всичко, което ви се предлага, особено ако става дума за пари – има риск да ви подведат или да не забележите важна подробност. Това няма да е добро време за сделки и за бизнеспреговори. Обаче точно в този период може да получите или пари, които сте заработили, или друга награда за добре свършена работа. От средата на май до средата на юли може да се окажете изправени пред избор, който е свързан с професионалния ви живот. Бъдете мъдри, защото този избор ще стане определящ за развитието на кариерата ви. Декември ще е особено силен месец за вас – ако в продължение не само на тази, но и на предходните години сте полагали нужните усилия, ще се наслаждавате на чудесни резултати.

Любов и взаимоотношения

През 2020 година доста неясноти в любовната сфера ще изчезнат. Много от вас все още се лутате в тази област, умувате нещо, не сте особено сигурни какво се случва или как да се справяте с безпокойството си. Така желаната яснота ще дойде през тази година – предизвикателството ще бъде да приемете положението и да прецените до каква степен се разминава с вашите очаквания и копнежи. Като цяло обаче годината не е неблагоприятна за любов, особено ако се стремите към установяване на сериозни отношения. Трябва обаче да успеете да се адаптирате към реалността, да приемете другия такъв, какъвто е, и да поставите връзката си на нови, по-здрави основи. Благоприятна година за зачеване и за създаване на семейство.

Здраве

През 2020-а здравето ви ще е стабилно като цяло. Някои от вас обаче ще бъдете податливи на вируси и бактерии, затова засилете имунитета си, доколкото е възможно. Защитните сили на организма са силно свързани с границите на личността – ако тези граници са отслабени, и тялото е по-уязвимо. Ето защо направете каквото е нужно да се предпазвате и емоционално – без да се чувствате виновни, дистанцирайте се от хора, които ви влияят зле – ако определени отношения са токсични за вас, имате пълното право да се защитите. 

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Дева – Овен

На пръв поглед тези две личности се допълват чудесно, но истината е, че за да просъществува тази връзка е необходимо не само търпение и постоянство, но и готовност от двете страни да се откажат от вредните си навици, а именно, като не пренебрегват потребностите на партньора до себе си. В случай, че все още не сте осъзнали какъв тежък товар сте поели на гърба си, то трябва да знаете, че обичта и пълното приемане на недостатъците на любимия ще ви помогне да съхраните връзката си. Стриктната дева може да се научи от овена как да живее без непрестанно да се притеснява за дребните неща от ежедневието, а овена от своя страна може да получи много важен урок по практичност от девата, което ще му даде рядката възможност да сложи ред в безпорядъка около и вътре в себе си. Помислете дали това не е едно основателно предизвикателство в живота ви. Поне със сигурност рискът може да ви направи по-мъдри и отворени към странностите, които ви заобикалят всекидневно.

Дева – Везни

При партньорството между представителите на въздушните везни и земната дева могат да възникнат чисто делнични затруднения. Първоначално тези пречки ще се изразяват като нежелание от страна на везните да се занимават с организация, както и с въпроси свързани с точността и всякакъв тип битови отговорности. Решаващата роля в тази връзка трябва да е изцяло в ръцете на девата, тъй като с повече постоянство и търпение от ваша страна ще съумеете да научите любимата си половинка на практично отношение към живота. Не забравяйте, че горепосоченото може да стане реалност, ако влагате много любов и всеотдайност. Забравете за раздразнението и гледайте по-ведро на грешките, които непрестанно допуска половинката ви от зодия везни. Опитайте се да превърнете в удоволствие контакта помежду си и не пренебрегвайте желанията на партньора до вас, тъй като това може да доведе до съществен разрив в отношенията ви.

Дева – Водолей

Възможностите за хармонично съжителство между тези два представителя на зодиака са ограничени. Разликата идва първоначално от стремежите и идеалите, след което преминава през организация на деня и методите за структуриране и постигане на целите не само в любовта, но и в професионалната сфера. Разногласията могат да вземат съществен връх в общуването помежду ви. Двамата се дразните взаимно, но най-лошото в случая е, че трудно ще се решавате да правите компромиси за общото благо. Истината е, че ако желаете да останете заедно, то единствено любовта ви може да се превърне в ракета носител на положителните изменения в поведението ви един към друг. Първоначално ще е необходимо да се търпите, след което да приемете индивидуалното мислене на партньора до вас и така постепенно ще премахнете всички бариери помежду си. В случай, че сте готови да приемете това огромно предизвикателство, то не се знае след време в коя точка на света ще се окажете двамата заедно.

Дева – Дева

До колко два идентични характера могат да съжителстват един с друг е спорен въпрос, тъй като положителните и отрицателни страни от тази връзка ще вървят ръка за ръка. При този вид взаимоотношения е необходимо максимално да разнообразявате ежедневието си, тъй като не е изключено да се отдадете на прекалено стриктен начин на живот, а това със сигурност ще ви лиши от редица приятни изненади. Опитвайте се да отбягвате хладните и сдържани отношения, защото това може да погуби силната любов и естествената хармония. Дръжте скуката и отегчението далеч от дома си и по-често споделяйте помежду си скритите страхове и житейски копнежи. Отдавайте се на авантюри и романтика, силни страсти и горещи нощи, защото именно така ще съумеете да вървите заедно напред. Въздържайте се от засилване на критичната си нагласа и способност да гледате света в черни краски. Стимулирайте взаимно оптимизма си и желанието да постигнете и невъзможното. Не забравяйте, че любовта сътворява чудеса.

Дева – Риби

В комбинацията дева и риби привличането е мигновено и силно още в първия момент на познанството си. Девите са запленени от деликатността и скромността на рибата. Рибата от своя страна ще бъде силно заинтригувана от очарованието и перфектния външен вид на девата. Усещането за взаимност е определящ фактор за стремежа ви един към друг. Първоначално ще е необходимо да преодолявате някои резерви, тъй като всеки от вас ще се колебае как да заплени обекта на своя интерес, след което с времето ще се научите да се допълвате взаимно. Този съюз ще е характерен с реда, уюта, хармонията и рационализма в ежедневието. Очарованието ще е силно, но заплашено от неподвижност и скука, стриктността може да заплаши любовта и връзката помежду ви. Липсата на предизвикателства може да наруши желанието ви за общуване, както и страстта – основната движеща сила и за двама ви. Не се поддавайте на инерцията, тъй като тя е основния враг в перфектната любов помежду ви.

Дева – Скорпион

Магнетичното привличане, активното ежедневие и страстта от постигането на целите в живота ще определят до голяма степен отношенията помежду ви. Заедно бихте могли да сътворите чудеса не само в личен план, но и в професионално отношение. Единствено е необходимо да степенувате по важност целите си и да не се борите за ръководещото място в интимната си връзка. Конкуренцията помежду ви би могла да има повече негативен, отколкото положителен ефект върху любовта ви. При добро взаимно съгласуване на действия, поведение и начин на живот вие двамата бихте могли да изживеете шеметни приключения и да прекарвате дните си в изграждане на педантични планове свързани с бъдещето. Стремежът ви към постигане на материално благополучие също ще изиграе благоприятна роля в отношенията ви. Не допускайте ревността да застане помежду ви!

Дева – Лъв

Трудностите и конфликтите ще започнат от мига, в който приятелството се превърне в емоционална любов, но именно различията ще ви привличат да споделите живота и скритите си терзания не с някой друг, а заедно. Заедно сте силни, но и на моменти доста нестабилни. Отстъпките и компромисите ще се правят от разумната дева, която ще се опитва да постигне забележителен напредък, отказвайки се от някои закостенели разбирания за живота. Помислете си – не е ли именно това вълнуващото в контакта с лъва до вас?! Девата с блага дума и силни аргументи ще намали максимално пламенния характер на своята половинка, а лъва от своя страна ще го обгради с безгранична и предана любов. Усилията в крайна сметка ще си заслужават, защото девата ще придобие по-голяма свобода в поведението си, а лъва ще се превърне в по-уравновесен и последователен в набелязаните цели. Съществува и друга награда, а тя е, че ще останете заедно въпреки различията помежду си.

Дева – Близнаци

На пръв поглед комбинацията между разсъдливата и педантична дева по никакъв начин не може да се разбере с представителя на въздуха в лицето на зодия близнаци. Истината и този път е по средата, защото колкото и трудна, тази връзка не е невъзможна, тъй като близнаците са привлечени от стриктността и интелигентността на своята половинка дева, която слага в подредба не само своя живот, но и на любимия. В случай, че творческото начало във вашето съжителство започва от близнака, а девата довършва и организира разхвърляното ежедневие на интимния си партньор, то вие ще се превърнете в невероятно успешен работен тандем. Любовта ви ще е на приливи и отливи, тъй като близнаците непрекъснато ще нараняват девата с липсата на твърдо становище и сигурност, от която те така силно се нуждаят. Компромисите тук след определен период от време са повече от наложителни, тъй като лесно можете да прекъснете връзката си по взаимно неразбиране и липса на конструктивен диалог.

Дева – Телец

Идеално допълващи се, като партньори в любовта, но е напълно възможно от вас двамата да излезе чудесен професионален тандем. Стриктността, любовта към детайлите, уважението към традиционните ценности в живота, целенасочеността, както и желанието за професионално себедоказване ще са част от съвместния ви живот, което от своя страна ще ви вдъхва така необходимото чувство за сигурност. Напълно възможно е да мислите за настоящето абсолютно идентично без да съществуват пагубни различия във възгледите ви. Но е необходимо девата в тази връзка да не е твърде настъпателна към независимия телец, тъй като могат да се породят нежелани търкания относно личната свобода и правото на избор. В моментите на кризи не забравяйте да давате воля на чувствата и емоциите си, за да задържите човека, когото обичате до края на дните си.

Дева – Рак

Взаимно допълващи се по характер и по цели в професионалната област. Ракът ще се нуждае от подкрепата и всеобхватната мисъл на девата, която ще насочва водните поданици към конкретизиране на идеи и мечти – с цел реалното им осъществяване. На девата ще липсва творческото начало и практичното отношение в материалната област. Наложително е да разбирате до основи емоционалните потребности на любимия до вас човек, за да синхронизирате не само действията си, но също така мислите и чувства Любовта ви може да не е бурна и страстна, но в никакъв случай няма да е лишена от романтиката и пламенни емоции. Опитвайте се да си доставяте взаимно радост, да вдъхвате опора, нежност и след време самите вие ще се чудите колко пълноценно изживявате живота си, когато сте заедно. Недостъпното и загадъчното в партньора до вас само ще е стимул за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

Дева – Козирог

Партньорството между девата и козирога е белязано с разбирателство и чудесно взаимно допълване. Синхронът е естествен от първия момент на вашето познанство. Различията във възгледите ще помогне да не страда връзката ви от монотонност и скука. С общи усилия всичко във вашето ежедневие ще е пресметнато с много разум и лишено от всякакъв риск. Единомислието ще ви помогне да работите в екип и това допълнително би могло да ви сплоти като двойка. Страстта ще има особено значение за вас двамата. Опитвайте се да не преследвате прекомерните удоволствия в живота си, тъй като това може да ви тласне към вредни експерименти, които могат съществено да подкопаят доверието помежду ви. Умерената доза ревност ще ви е от полза, а също така не забравяйте за искреността в общуването помежду си.

Дева – Стрелец

Противоположностите обикновено се привличат, но когато нещата достигнат до спазване на определени принципи и стереотип на живот, то не е изключено да възникнат непредвидени трудности за преодоляване. За да съумеете да съжителствате един с друг, то е необходимо всеки от вас да направи съществен компромис със самия себе си. От една страна девата ще трябва да се научи на отстъпчивост, а стрелеца от своя страна е нужно да не избързва с обещанията, които не може да спази. Връзката ви може да е краткотрайна, ако не намерите достатъчно вътрешни сили да се преборите със слабите страни от характерите си. Опитайте се от време на време да си давате повече самостоятелност, за да не издребнявате грешките допуснати от любимата си половинка. Търпението и стремежа ви към постигане на трайно разбирателство е задължителен елемент и за двамата – не го забравяйте в случай, че достигнете за пореден път до размяна на упреци за проявена нетолерантност.

edna.bg