ВЕЗНИ 24.09-23.10

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Оставете се през следващите дни да ви води сърцето – мислите ли твърде дълго, ще започнете да се колебаете, а и нищо чудно да попаднете в капана на страховете си. От друга страна, сърцето ви „знае“ кое ви кара да се чувствате добре и може да добиете смелост да поемете по нов път, за да осъществите желанията си. Що се отнася до личния ви живот, по-добре през следващите дни не се надявайте на спокойствие и на обичаен ритъм – очакват ви вълнуващи събития. Ако сте обвързани, ще имате шанс да внесете тръпка и разнообразие във връзката си, а ако не сте, може да ви завладеят нови любовни трепети. Някои от вас ще изпитате известен дискомфорт, тъй като единият партньор във връзката ще търси по-голяма близост, а другият ще иска време за себе си. Независимо кой от какво се нуждае, опитвайте се да се поставяте на мястото на човека до себе си. Ще се справите с предизвикателството, ако проявите воля за постигане на разбирателство и сте готови да направите компромис.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През юли необходимостта да извършите промяна в някоя сфера от живота ви вероятно ще стане належаща. Възможно е да се случат събития, които да нарушат привичния ви начин на живот и да ви извадят от равновесие за известно време, но в крайна сметка ще се окаже за добро. За да не усложнявате сами положението си, опитвайте се да приемате нещата, които не зависят от вас, и да се концентрирате единствено върху онова, което е във ваш контрол. Някои ще трябва да вземете важно решение и ще бъдете изправени през избор между две възможности. Бъдете внимателни обаче, тъй като има вероятност през юли да ви връхлетят по-силни емоции и да не сте особено разумни. Наистина, през този месец напрежението при вас може да нарасне – някаква ситуация да ви натежи, да влезете в конфликт или да се почувствате потиснати. Ако стане така, опитайте се да намерите начин да възстановите първо хармонията вътре в себе си, преди да се втурнете да „оправяте” света. Може би нещо е излязло от равновесие и вие трябва да балансирате везните – най-вече вътре в себе си. Ако пренебрегвате чувствата си и се стараете на всяка цена да избягвате конфликти с околните, само и само „мир да има”, напрежението във вас ще се засилва – нищо чудно да започнете да си го изкарвате на най-близките, и дори да си навлечете телесни симптоми.

ХОРОСКОП 2019

За да избегнете свръхнатоварване през 2019 година, ще трябва много добре да организирате изпълнението на различните задачи и задължения, които стоят на дневен ред. Това се отнася не само за ангажиментите ви в службата, но и за тези вкъщи. По всяко вероятност през тази година ще ви се струпа повече работа и няма как да избегнете това, но все пак се старайте да не губите баланса и да си осигурявате почивка – и за тялото, и за ума. Това, което ще е добре да си повтаряте често през тази година, особено когато сте изправени пред предизвикателство, е, че трудностите са преодолими. Ще се окаже, че положените усилия в крайна сметка са си заслужавали, така че се заредете с търпение и не се обезкуражавайте. И не си мислете, че да се появят усложнения задължително означава да имате проблеми. Натоварването през тази година може и да е в името на нещо добро – например грижа за деца, изграждане на дом или професионално развитие. Хубавите работи стават бавно – през 2019 г. ще се уверите в истинността на това, което сте чували много пъти. Въпреки по-голямото натоварване в службата и многобройните изисквания, които ще бъдат предявявани към вас в личен план, има голяма вероятност да изпратите годината удовлетворени, защото ще се усещате по-зрели и способни да се справяте с живота. Ако усетите, че нещо върви на приключване – в личен или в служебен план – вероятно сте прави, така че не се вкопчвайте в старото. Направете каквото е по силите ви, за да изясните и да изчистите отношенията с хората, които са замесени – така самите вие ще встъпите много по-спокойно в 2020 година.

Кариера и финанси

Партньорските и семейните отношения са двете области, в които ще трябва да полагате повече усилия през 2019 година. От вас ще се изисква много, а и вашите очаквания към любимите хора никак няма да са ниски. Като се прибавят битовите и материалните въпроси, няма да е чудно, че ще сте подложени на по-големи натоварвания. Добре би било да снижите критериите си и да не прекалявате с критиката – тя само ще навреди на отношенията ви с партньора/партньорката, а и с другите важни хора в живота ви. Ако обаче нещо куца във взаимоотношенията ви и се измъчвате от това, не си мълчете – рано или късно натрупалото се у вас напрежение ще избие. Възможно е през тази година да се наложи да направите някакъв компромис, който ще се окаже много правилно решение в дългосрочен план, в случай сте избрали онова, което наистина е ценно, а сте пожертвали друго, не толкова значимо. Като цяло звездните влияния през тази година няма да са много благоприятни за нова любов – по-скоро следва да работите за заздравяването на вече установени взаимоотношения.

Любов и семейство

Семейството ще бъде основен приоритет за много от вас през 2018 година – и плановете, и грижите ви ще са свързани с тази житейска област. Възможно е да имате повече отговорности покрай деца или възрастни родители, да градите нов дом или, ако до този момент не сте се задомили, да решите да създадете свое собствено семейство. Годината е много благоприятна за купуване на жилище, като тази тенденция ще се запази и през 2019 г. Подхождайте сериозно към възникналите семейни проблеми и ги разрешавайте своевременно, защото отлагането само ще ги задълбочи. Що се отнася до любовта, и през тази година необвързаните представители на знака, особено ако сте родени в последните му дни, ще имате шанс да срещнете своя сродна душа. Обвързаните пък ще задълбочите връзката си, което при някои може да е свързано с някои трудности и нови отговорности, но, ако сте намерили точния човек, няма за какво да се притеснявате.

Здраве

През тази година се грижете повече за здравето си: отидете на профилактични прегледи, обръщайте внимание на симптомите, които ви притесняват. На моменти жизнената ви енергия може да е понижена, така че я изразходвайте правилно. Не я пилейте, като се ядосвате например за дреболии или като опитвате да се борите с независещи от вас обстоятелства. Ако пестите енергията си и я влагате там, където е необходима най-много, ще се справите успешно с предизвикателствата и няма да се излагате на излишни рискове. Спортувайте повече – ще ви се отразява добре и ще разтоварвате от стреса.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Везни – Рак

В първия контакти ще бъдете привлечени един от друг поради заложения на всеки от вас поотделно интелектуален потенциал. Двамата умеете правилно да използвате силата на словото за постигане на желания и амбиции не само в лично, но и в професионално отношение. Първоначално интересът ви ще е продиктуван от любопитството за методите, които използва човека срещу вас, за да ви плени, след което от само себе си връзката ви ще започне да се задълбочава и да се превръща и във физическо привличане. Необходимо е всеки от вас да намира достатъчно вътрешни сили, за да съхрани идентичността си, тъй като и двамата се отличавате със забележителни умствени способности. Наложително е да демонстрирате често вътрешните си нужди от внимание и нежност. Изтъквайте не само силните, но и слабите черти от характера си, така ще си осигурите подкрепата от страна на интимната половинка.

Везни – Близнаци

Идеална е точната дума, с която можем да характеризираме връзката между тези два представителя на въздушния елемент. Сходните ви интереси, гъвкавия и съобразителен ум, както и подхода, чрез който постигате успехите в живота си са само една малка част от пъстроцветната палитра , с която мога да определя този съюз. Щастието ви ще е споделено и пълно в момента, в който решите да вървите през трудности и радости ръка за ръка. Невъзможни неща за вас двамата няма да съществуват, тъй като взаимно ще се допълвате и стимулирате, не само да работите, но и да се развивате в градивна посока. Възможно е първоначално да имате известни колебания, както и разногласия по елементарни битови въпроси, но истината е, че след малките словесни схватки ще откриете всеки сам за себе си очарованието да сте до любимата си сродна половинка.

Везни – Стрелец

Общите цели, интереси и силното приятелство ще бъдат първите допирни точни към поставяне на едно трайно начало в любовта. Когато сте заедно ще стимулирате един към друг положителното и оптимистичното. Всеки от двамата ще дава най-доброто от себе си, за да съхраните близостта помежду си. Делниците ще превърнете в празници и така неусетно ще преминат годините ви в хармония и разбирателството. Единствено можете да срещате съществени затруднения относно практичните дела в ежедневието си, именно тук стрелеца трябва да вземе ръководещата роля, защото рискувате да си навлечете нежелани главоболия поради непроявена съобразителност към битовите въпроси. Въпреки това, смятам, че ще намерите решение на този проблем и ще останете да се радвате на взаимното си щастие.

Везни – Водолей

Страстта и духовната близост е изключително засилена във връзката между представителите на въздушния елемент. Колебанията и предпазливостта изчезват в момента, когато решите да действате заедно, независимо дали става въпрос за лични или професионални въпроси. В тази съвършена връзка ще има и бури,но те няма да са породени от различия в характерите ви, а по-скоро ще са причинени от водолея, който ще изпитва непрестанното усещане,че именно везната изготвя планове за съвместното им бъдеще без да се допитва до своята половинка. Настоятелността и търпението, качества с които се гордее везната ще сломят съпротивителните сили на водолея и именно тогава ще осъзнае, че негодуванието е било напразно.Необходимо е да не забравяте и двамата, че нуждата от лично пространство и собствени интереси действа също така обединяващо и сближаващо за вас. Не пренебрегвайте желанията на човека до себе си, когато иска да остане за известно време сам. Изчакайте да изчезнат тъмните облаци на небето и ще забележите, че слънцето отново се е настанило в ежедневието ви.

Везни – Риби

Привличането е мигновено и продиктувано от романтичната нагласа на тези два представителя от зодиака. Трудно може да бъде определена тази връзка, като обикновена и скучна, тя е белязана от динамиката на общите цели и инициативи особено в професионалната сфера. Крайният резултат е неясен, но за сметка на това наситен на доста предизвикателства и непредвидени обстоятелства. Всеки от двамата ще разчита на другия да поеме ръководещата роля и да прави първата стъпка за всеки проект. Щастието помежду ви може да бъде илюзорно, ако не гледате практично към делничните въпроси. Желаете ли да останете заедно е необходимо да определите точни правила на поведение, ангажираност и отговорности.Рибата не трябва да демонстрира слабост, тогава когато от нея се изисква твърдост, а везната е наложително да гледа сериозно към потребностите и изискванията на своята половинка от зодия риби. Наслаждавайте се на положителните мигове пълноценно, за да можете адекватно да отговорите на предизвикателствата и бурите, когато се настанят в дома ви. Вълшебната дума, която ще ви помогне да останете заедно за цял живот е търпение и доверие, въпреки всичко.

Везни – Лъв

Комбинацията е вълнуваща и с неочаквано развитие. Привличането помежду ви ще е подчинено на магнетизъм и обаяние. Невъзможните неща ги превръщате в реалност, но затова ще трябва първоначално да се преборите с известни междуличностни различия. Първата крачка ще трябва да бъде направена от мъдрата и интелигентна везна. Търпението е определящо за постигане на пълен успех. Ловко боравете с чувствата на своята половинка от огнен знак и ще получите търсеното без обичайните затруднения и категорични откази. Лъвът от своя страна трябва да преодолее гордостта и високомерието си. Щастието ще е близко след като направите максималните усилия, за да доставите щастие на интимната си половинка.Заслужават си опитите да достигнете до висините на пълно синхронизиране помежду ви. Не се отчайвайте от неуспехите, нека те бъдат вашия верен и правилен стимул. Не се страхувайте да демонстрирате явно страховете и чувствата си пред любимия до вас човек.

Везни – Скорпион

Първоначално можете да изпитате известно отблъскване един към друг, но истината е че и двамата можете да сте си полезни в духовно и интелектуално отношение. Енергичността на везната ще стимулира мудния в някои отношения скорпион, като се научи да приема по-спокойно повратностите на съдбата. Не е изключено скорпиона често да изпитва ревност спрямо своята половинка, тъй като свободолюбивия й нрав и многобройните контакти ще са причина за непрестанната и заетост. В случай, че не намерите компромисен вариант да съжителствате заедно, не е изключено раздялата да бъде факт въпреки взаимните ви симпатии.

Везни – Козирог

Чудесно допълващи се по характер и темперамент. Партньорството между козирога и везните е белязано от динамика и взаимност във всяка житейска сфера. Нуждата един от друг е както към въздуха и водата, тъй като когато сте заедно съумявате да се преборите с житейските несгоди. Най-вероятно везната ще внася веселие и разнообразие в скучното ежедневие на козирога и именно така тя ще приема трудностите с лекота. Благодарността на козирога ще се изразява чрез осигуряване на спокойствие и задоволен материален живот. Не е изключено от време на време да охлажда импулсивния нрав на везната, като я учи да има по-реалистичен поглед към заобикалящия ги свят. Здравата опора и взаимната полезност бележат тези прекрасни взаимоотношения.

Везни – Телец

Общата цел в професионално отношение, сходните интереси и разбирания, както и любимите хобита могат да стабилизират тази връзка с течение на времето. Трудностите и търканията ще бъдат повод на сблъсъци само в началото на изграждания съюз, след което е твърде вероятно да свикнете с различията на своята половинка. Нужно е спокойния и уравновесен телец да се научи от своята любима везна да се отпуска от време навреме стремейки се към доставяне на дребни лични наслади. Везната от своя страна ще може да усвои ценния за тях в живота урок да не се отказват при възникването на внезапни емоционални бури и сривове в настроението и за двама ви. Желанието да споделите радостите, болките и различията в темпераментите помежду си, както и ако положите максимум усилия съобразявайки се с копнежите на другия, то неминуемо вие двамата ще достигнете до висоти във всяко едно отношение.

Везни – Дева

При партньорството между представителите на въздушните везни и земната дева могат да възникнат чисто делнични затруднения. Първоначално тези пречки ще се изразяват като нежелание отстрана н а везните да се занимават с организация, както и с въпроси свързани с точността и всякакъв тип битови отговорности. Решаващата роля в тази връзка трябва да е изцяло в ръцете на девата,тъй като с повече постоянство и търпение от ваша страна ще съумеете да научите любимата си половинка на практично отношение към живота. Не забравяйте, че горепосоченото може да стане реалност,ако влагате много любов и всеотдайност. Забравете за раздразнението и гледайте по-ведро на грешките, които непрестанно допуска половинката ви от зодия везни. Опитайте се да превърнете в удоволствие контакта помежду си и не пренебрегвайте желанията на партньора до вас, тъй като това може да доведе до съществен разрив в отношенията ви.

Везни – Овен

В този случай, за да върви всичко добре ще е повече от наложително, везната да поеме инициативата изцяло в свои ръце. Ще ви се иска на моменти огнения овен да е малко по-съобразителен със засилената ви емоционалност и да контролира импулсивността си. Изключително важно е да зачитате различията в характерите си взаимно, за да можете с лекота да преминете през внезапно възникналите бури невредими и да съхраните връзката помежду си. Необходимо е везната да постига желанията си чрез дипломатичност, такт и търпение, а на овена от своя страна ще му се налага да не бъде толкова прям и откровен пред своята половинка, за да не я нарани. Забравете за съществуването на думата „невъзможно“, тъй като само така ще изживеете истински вълнуващи мигове заедно.

Везни – Везни

Доста трудно може да бъде определена връзката между тези два представителя на зодиака, тъй като еднаквите вкусове, интереси и сходната емоционалност може да се проявява при отделните двойки по коренно различен начин. Социалната среда тук е от голямо значение, тъй като общите черти могат да се изчерпат твърде бързо в едни по-сериозни взаимоотношения. От една страна е наложително да се научите да се справяте с делничните трудности, а от друга да проявявате постоянство, за да изградите свой дом с общи професионални цели. Това със сигурност ще стабилизира интимната ви връзка. Необходимо е да не се отказвате и да проявявате толерантно отношение и разбиране към партньора до себе си. Бавните стъпки могат да извършат чудеса, не го забравяйте в кризисните моменти. Не се поддавайте на желанието си да преследвате удоволствия поотделно, тъй като това може да окаже негативен ефект върху съюза ви. Забавлявайте се заедно, като изграждате стабилни приятелства и контакти. Ключът към успешното съществуване се крие в думата „заедно“ – не го забравяйте!

edna.bg