ВЕЗНИ 24.09-23.10

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

В началото на тази седмица ще имате добро настроение, ще се изявявате с лекота и ще стигате до информацията, която ви е нужна, за да изпълните замисленото. Най-вероятно ще имате и подкрепата на хората около себе си – те няма да откажат да ви съдействат. Оптимистичната ви нагласа също ще ви помага – ще имате усещането, че сте на прав път и късметът е с вас. От четвъртък нататък е възможно някои от вас да преживеете известно отрезвяване и да се окажете принудени да приемате реалността каквато е. Вероятно ще трябва да полагате повече усилия, особено ако в ситуацията е замесен друг човек. Сферите, в които най-вече ще трябва да свалите розовите си очила, са любовните и партньорските ви връзки, макар че е възможно да бъдат засегнати и някои делови отношения. Ще имате шанса да видите човека до вас такъв какъвто е – на някои от вас истината няма да се хареса. Разочарование обаче ще има само при тези, които сте идеализирали партньора/партньорката си и не сте искали да си отворите очите за някои истини. 

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

През ноември звездните влияния ще ви дадат възможност да направите положителна промяна в отношенията си с партньори – в личния или в професионалния си живот. Не бива да ви плаши обстоятелството, че на преден план ще излязат нерешени стари проблеми – това ще ви помогне да разберете къде сте изгубили баланса и какво следва да направите, за да го възстановите. Когато обаче става дума за връзки, не забравяйте, че най-важното е да сте свързани най-вече със себе си. Така че би било чудесно, ако по-честичко намирате време да се погрижите за себе си, и дори да се поглезите с нещо хубаво. В самото начало на ноември може до вас да достигне добра вест или да получите примамливо предложение. Моментът е чудесен също за пътуване – ето защо, ако през изминалите дни, и дори седмици сте се застоявали, време е да сложите край на това и да попътешествате. В случай че планирате да се преместите в нов дом, да се явите на изпит, да водите важни преговори или да подпишете договор, би било чудесно да осъществите намеренията си колкото се може по-рано през месеца, защото след 15 ноември условията няма да са така благоприятни. Хубавото пък обаче ще е, че тогава започва чудесен за финансовото ви състояние период – очаквайте парични постъпления и положително развитие по проекти, които вече сте стартирали.

ХОРОСКОП 2018

2018 година ще бъде много продуктивна за вас, а сътвореното ще ви помогне да стъпите на здрава основа, върху която ще успявате да надграждате през следващите години. Независимо дали създавате у себе си личностни качества и работни умения, дали създавате дом и семейство или следвате професионалния си път, навсякъде където влагате усилия, ще се радвате и на най-големи резултати. Ключовата дума за вас ще бъде „сигурност“, така че каквото и да правите, ще се стремите именно към нещо стабилно и трайно – и в личен, и в служебен план. Важно е обаче да осъзнаете, че колкото повече вярвате в себе си, търсите своето място в света и правите това, за което ви бива, толкова по-здраво би било усещането ви за сигурност. Ако търсите безопасността в нещо външно и се вкопчите в него, вероятността някой да ви издърпа килимчето под краката е голяма или просто ще се обречете на застой и няма да вървите напред. През 2018-а не съдбата ще ви поднесе някои от предизвикателствата, а те ще възникват заради вашата склонност да се колебаете и да отлагате разрешаването на наболели лични и служебни проблеми. Може да сте раздвоени между собствените си желания, от една страна, и дълга към партньор/партньорка, семейство или родител – от друга. През следващите месеци едва ли ще даде резултат стратегията на отлагане и умението ви да лавирате, само и само всички да са доволни – ако продължавате в същия дух, обстоятелствата все повече ще ви притискат, ще трябва да се изправите срещу проблемите и да намирате адекватни решения. Вероятно ще се наложи да направите труден избор и последователно да изпълнявате взетото решение, дори това да не се харесва на някой друг или на самите вас.

Кариера и финанси

2018-а ще бъде добра за вас във финансово отношение. Има голяма вероятност доходите ви да се увеличат и да си позволявате повече отколкото през изминалите години. Ако искате да направите по-голяма покупка, например на недвижимо имущество или на нещо ценно, ще имате шанс да го направите, като единствено е препоръчително да не правите това от началото на октомври до средата на ноември. Този период обаче е много благоприятен да се заемете с нерешени или недовършени финансови дела. Що се отнася до работата ви, възможно е през тази година да възникне напрежение между вас и висшестоящ, особено ако не сте съгласни с начина на управление на организацията. Напрежението ще подтикне някои от вас да си търсите нова работа, а други – да се конфронтирате и да отстоявате по-уверено правата и принципите си. Тази тема ще излезе на дневен ред още през януари, а после и през април. През февруари и март в работата си ще сте креативни и ще се създадат чудесни условия да реализирате собствените си творчески проекти – така че не правете нещата по привичния начин, а търсете нови сцени и форми за изява. През април ще ви бъде трудно да убедите някого в нещо, така че оставете по-важните преговори и разговори за май. През май ще има неочаквано развитие по финансови въпроси, свързано с реализацията на дългосрочна цел. През юни, юли и август особено необходимо ще е да бъдете дипломатични, тъй като с това свое умение бихте могли да преодолеете някои напрегнати ситуации на работното си място. През тези месеци ще бъде по-трудно да се изявите и да постигнете напредък по важни дела. През септември ще имате добри приходи. Темата за финансите ще стане много актуална и през октомври и ноември, но каквито и въпроси излязат тогава на дневен ред, гледайте да не насилвате нещата и ги оставете да се развиват от само себе си. Ноември и декември са благоприятни месеци за вас – може да се появи възможност да пътувате или да имате вълнуващи срещи, които да разнообразят работното ви всекидневие.

Любов и семейство

Семейството ще бъде основен приоритет за много от вас през 2018 година – и плановете, и грижите ви ще са свързани с тази житейска област. Възможно е да имате повече отговорности покрай деца или възрастни родители, да градите нов дом или, ако до този момент не сте се задомили, да решите да създадете свое собствено семейство. Годината е много благоприятна за купуване на жилище, като тази тенденция ще се запази и през 2019 г. Подхождайте сериозно към възникналите семейни проблеми и ги разрешавайте своевременно, защото отлагането само ще ги задълбочи. Що се отнася до любовта, и през тази година необвързаните представители на знака, особено ако сте родени в последните му дни, ще имате шанс да срещнете своя сродна душа. Обвързаните пък ще задълбочите връзката си, което при някои може да е свързано с някои трудности и нови отговорности, но, ако сте намерили точния човек, няма за какво да се притеснявате.

Здраве

През 2018 година няма някакви сериозни предупреждения за здравето ви. Но, като се вземе предвид, че ще ви се струпат повече грижи и задачи, има вероятност да се почувствате изчерпани и това да се отрази негативно на тялото ви. Ето защо е необходимо редовно да освобождавате напрежението чрез приятни занимания. От време на време е възможно да усещате, че сте в „дупка“ или да изпадате в мрачни настроения, така че грижете се за емоционалното и психическото си здраве.

 

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Везни – Рак

В първия контакти ще бъдете привлечени един от друг поради заложения на всеки от вас поотделно интелектуален потенциал. Двамата умеете правилно да използвате силата на словото за постигане на желания и амбиции не само в лично, но и в професионално отношение. Първоначално интересът ви ще е продиктуван от любопитството за методите, които използва човека срещу вас, за да ви плени, след което от само себе си връзката ви ще започне да се задълбочава и да се превръща и във физическо привличане. Необходимо е всеки от вас да намира достатъчно вътрешни сили, за да съхрани идентичността си, тъй като и двамата се отличавате със забележителни умствени способности. Наложително е да демонстрирате често вътрешните си нужди от внимание и нежност. Изтъквайте не само силните, но и слабите черти от характера си, така ще си осигурите подкрепата от страна на интимната половинка.

Везни – Близнаци

Идеална е точната дума, с която можем да характеризираме връзката между тези два представителя на въздушния елемент. Сходните ви интереси, гъвкавия и съобразителен ум, както и подхода, чрез който постигате успехите в живота си са само една малка част от пъстроцветната палитра , с която мога да определя този съюз. Щастието ви ще е споделено и пълно в момента, в който решите да вървите през трудности и радости ръка за ръка. Невъзможни неща за вас двамата няма да съществуват, тъй като взаимно ще се допълвате и стимулирате, не само да работите, но и да се развивате в градивна посока. Възможно е първоначално да имате известни колебания, както и разногласия по елементарни битови въпроси, но истината е, че след малките словесни схватки ще откриете всеки сам за себе си очарованието да сте до любимата си сродна половинка.

Везни – Стрелец

Общите цели, интереси и силното приятелство ще бъдат първите допирни точни към поставяне на едно трайно начало в любовта. Когато сте заедно ще стимулирате един към друг положителното и оптимистичното. Всеки от двамата ще дава най-доброто от себе си, за да съхраните близостта помежду си. Делниците ще превърнете в празници и така неусетно ще преминат годините ви в хармония и разбирателството. Единствено можете да срещате съществени затруднения относно практичните дела в ежедневието си, именно тук стрелеца трябва да вземе ръководещата роля, защото рискувате да си навлечете нежелани главоболия поради непроявена съобразителност към битовите въпроси. Въпреки това, смятам, че ще намерите решение на този проблем и ще останете да се радвате на взаимното си щастие.

Везни – Водолей

Страстта и духовната близост е изключително засилена във връзката между представителите на въздушния елемент. Колебанията и предпазливостта изчезват в момента, когато решите да действате заедно, независимо дали става въпрос за лични или професионални въпроси. В тази съвършена връзка ще има и бури,но те няма да са породени от различия в характерите ви, а по-скоро ще са причинени от водолея, който ще изпитва непрестанното усещане,че именно везната изготвя планове за съвместното им бъдеще без да се допитва до своята половинка. Настоятелността и търпението, качества с които се гордее везната ще сломят съпротивителните сили на водолея и именно тогава ще осъзнае, че негодуванието е било напразно.Необходимо е да не забравяте и двамата, че нуждата от лично пространство и собствени интереси действа също така обединяващо и сближаващо за вас. Не пренебрегвайте желанията на човека до себе си, когато иска да остане за известно време сам. Изчакайте да изчезнат тъмните облаци на небето и ще забележите, че слънцето отново се е настанило в ежедневието ви.

Везни – Риби

Привличането е мигновено и продиктувано от романтичната нагласа на тези два представителя от зодиака. Трудно може да бъде определена тази връзка, като обикновена и скучна, тя е белязана от динамиката на общите цели и инициативи особено в професионалната сфера. Крайният резултат е неясен, но за сметка на това наситен на доста предизвикателства и непредвидени обстоятелства. Всеки от двамата ще разчита на другия да поеме ръководещата роля и да прави първата стъпка за всеки проект. Щастието помежду ви може да бъде илюзорно, ако не гледате практично към делничните въпроси. Желаете ли да останете заедно е необходимо да определите точни правила на поведение, ангажираност и отговорности.Рибата не трябва да демонстрира слабост, тогава когато от нея се изисква твърдост, а везната е наложително да гледа сериозно към потребностите и изискванията на своята половинка от зодия риби. Наслаждавайте се на положителните мигове пълноценно, за да можете адекватно да отговорите на предизвикателствата и бурите, когато се настанят в дома ви. Вълшебната дума, която ще ви помогне да останете заедно за цял живот е търпение и доверие, въпреки всичко.

Везни – Лъв

Комбинацията е вълнуваща и с неочаквано развитие. Привличането помежду ви ще е подчинено на магнетизъм и обаяние. Невъзможните неща ги превръщате в реалност, но затова ще трябва първоначално да се преборите с известни междуличностни различия. Първата крачка ще трябва да бъде направена от мъдрата и интелигентна везна. Търпението е определящо за постигане на пълен успех. Ловко боравете с чувствата на своята половинка от огнен знак и ще получите търсеното без обичайните затруднения и категорични откази. Лъвът от своя страна трябва да преодолее гордостта и високомерието си. Щастието ще е близко след като направите максималните усилия, за да доставите щастие на интимната си половинка.Заслужават си опитите да достигнете до висините на пълно синхронизиране помежду ви. Не се отчайвайте от неуспехите, нека те бъдат вашия верен и правилен стимул. Не се страхувайте да демонстрирате явно страховете и чувствата си пред любимия до вас човек.

Везни – Скорпион

Първоначално можете да изпитате известно отблъскване един към друг, но истината е че и двамата можете да сте си полезни в духовно и интелектуално отношение. Енергичността на везната ще стимулира мудния в някои отношения скорпион, като се научи да приема по-спокойно повратностите на съдбата. Не е изключено скорпиона често да изпитва ревност спрямо своята половинка, тъй като свободолюбивия й нрав и многобройните контакти ще са причина за непрестанната и заетост. В случай, че не намерите компромисен вариант да съжителствате заедно, не е изключено раздялата да бъде факт въпреки взаимните ви симпатии.

Везни – Козирог

Чудесно допълващи се по характер и темперамент. Партньорството между козирога и везните е белязано от динамика и взаимност във всяка житейска сфера. Нуждата един от друг е както към въздуха и водата, тъй като когато сте заедно съумявате да се преборите с житейските несгоди. Най-вероятно везната ще внася веселие и разнообразие в скучното ежедневие на козирога и именно така тя ще приема трудностите с лекота. Благодарността на козирога ще се изразява чрез осигуряване на спокойствие и задоволен материален живот. Не е изключено от време на време да охлажда импулсивния нрав на везната, като я учи да има по-реалистичен поглед към заобикалящия ги свят. Здравата опора и взаимната полезност бележат тези прекрасни взаимоотношения.

Везни – Телец

Общата цел в професионално отношение, сходните интереси и разбирания, както и любимите хобита могат да стабилизират тази връзка с течение на времето. Трудностите и търканията ще бъдат повод на сблъсъци само в началото на изграждания съюз, след което е твърде вероятно да свикнете с различията на своята половинка. Нужно е спокойния и уравновесен телец да се научи от своята любима везна да се отпуска от време навреме стремейки се към доставяне на дребни лични наслади. Везната от своя страна ще може да усвои ценния за тях в живота урок да не се отказват при възникването на внезапни емоционални бури и сривове в настроението и за двама ви. Желанието да споделите радостите, болките и различията в темпераментите помежду си, както и ако положите максимум усилия съобразявайки се с копнежите на другия, то неминуемо вие двамата ще достигнете до висоти във всяко едно отношение.

Везни – Дева

При партньорството между представителите на въздушните везни и земната дева могат да възникнат чисто делнични затруднения. Първоначално тези пречки ще се изразяват като нежелание отстрана н а везните да се занимават с организация, както и с въпроси свързани с точността и всякакъв тип битови отговорности. Решаващата роля в тази връзка трябва да е изцяло в ръцете на девата,тъй като с повече постоянство и търпение от ваша страна ще съумеете да научите любимата си половинка на практично отношение към живота. Не забравяйте, че горепосоченото може да стане реалност,ако влагате много любов и всеотдайност. Забравете за раздразнението и гледайте по-ведро на грешките, които непрестанно допуска половинката ви от зодия везни. Опитайте се да превърнете в удоволствие контакта помежду си и не пренебрегвайте желанията на партньора до вас, тъй като това може да доведе до съществен разрив в отношенията ви.

Везни – Овен

В този случай, за да върви всичко добре ще е повече от наложително, везната да поеме инициативата изцяло в свои ръце. Ще ви се иска на моменти огнения овен да е малко по-съобразителен със засилената ви емоционалност и да контролира импулсивността си. Изключително важно е да зачитате различията в характерите си взаимно, за да можете с лекота да преминете през внезапно възникналите бури невредими и да съхраните връзката помежду си. Необходимо е везната да постига желанията си чрез дипломатичност, такт и търпение, а на овена от своя страна ще му се налага да не бъде толкова прям и откровен пред своята половинка, за да не я нарани. Забравете за съществуването на думата „невъзможно“, тъй като само така ще изживеете истински вълнуващи мигове заедно.

Везни – Везни

Доста трудно може да бъде определена връзката между тези два представителя на зодиака, тъй като еднаквите вкусове, интереси и сходната емоционалност може да се проявява при отделните двойки по коренно различен начин. Социалната среда тук е от голямо значение, тъй като общите черти могат да се изчерпат твърде бързо в едни по-сериозни взаимоотношения. От една страна е наложително да се научите да се справяте с делничните трудности, а от друга да проявявате постоянство, за да изградите свой дом с общи професионални цели. Това със сигурност ще стабилизира интимната ви връзка. Необходимо е да не се отказвате и да проявявате толерантно отношение и разбиране към партньора до себе си. Бавните стъпки могат да извършат чудеса, не го забравяйте в кризисните моменти. Не се поддавайте на желанието си да преследвате удоволствия поотделно, тъй като това може да окаже негативен ефект върху съюза ви. Забавлявайте се заедно, като изграждате стабилни приятелства и контакти. Ключът към успешното съществуване се крие в думата „заедно“ – не го забравяйте!

edna.bg