ВЕЗНИ 24.09-23.10

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП

Очаква ви сравнително спокойна седмица, в която повечето от вас ще бъдете в добро настроение и ще мислите позитивно. Дори когато обстановката е по-напрегната – например, ако колегите ви се конфронтират един с друг – вие някак ще успявате с философска нагласа да останете „над нещата“ и ще действате по своему. Не позволявайте да ви въвличат в чужди спорове и в интриги, но ако сте лично засегнати или в някакъв момент трябва да изкажете мнение, направете го – сега е важно гласът ви да се чува. Темата за това доколко сте ценени – у дома и на работното си място, отново ще излезе на дневен ред през следващите дни. Претегляйте добре колко давате и какво получавате – в случай че този баланс е нарушен, нищо чудно, че чувството ви за справедливост се е пробудило. Периодът е много благоприятен за пътуване, за установяване на нови контакти, както и за всякакви дейности, свързани с придобиване на опит и нови знания.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Юни за вас ще е месец на преоценка, какъвто беше и май. Възможно е преживяванията да ви подтикнат към размисли за това доколко харесвате работата си, дали ви ценят достатъчно и съответно – адекватно възнаграден ли е трудът ви. От отговорите, които ще дадете сами пред себе си, ще зависи какво ще предприемете в бъдеще и как ще се развият ситуациите, в които попадате. Вашето умение да преговаряте ще се окаже особено ценно през този месец, независимо дали се наложи да го прилагате в отношенията с любимия/любимата, с близки роднини или с колеги. С когото и да възникне спор, каквито и искания да имате, просто говорете с въпросния човек и обсъдете проблема – ще има добри шансове да се разберете, ако, разбира се, и другата страна има желание за това. В личните връзки отново ще се наложи да влезете в ролята на балансьор и да помагате за възстановяване на мира. Общуването с партньора/партньорката ви ще бъде засилено през този месец – точно това ще помогне да намерите общ език и пресечни точки дори по спорни въпроси. Като цяло в личен план месецът се очертава да е спокоен и приятен. Предизвикателства са възможни по-скоро на работното място – там ще има по-голям риск от напрежение и спречквания.

ХОРОСКОП 2020

През 2020 година посланието на звездите към вас ще бъде да станете по-зрели и по-отговорни. Възможно е да бъдете натоварени с нови задължения вкъщи или на работното място. Вероятно е да се окажете изправени през избор, който ще ви покаже, че човек не може да има всичко и се налага да жертвате нещо в името на друго, по-значимо. Някои от вас може да вземете важно решение през тази година, което да е свързано с по-сериозно обвързване в личен или в служебен план – например да си купите жилище, да се задомите или да си смените местоработата. Каквото и да решите, доста ще умувате и със сигурност ще се съобразявате какво би донесло щастие на близките ви хора. Когато правите избор обаче, гледайте кое е най-ценното за вас. Истински необходимо е да сте почтени към другите, но през тази година не по-малко важно е да сте отговорни и към себе си. Не изневерявайте на себе си и на принципите си – така ще сте сигурни, че сте избрали трайното и значимото, а не нещо, което ще ви донесе мимолетно удовлетворение. Ще се наложи да направите някакъв компромис – важно ще е той да е разумен, обмислен и да не ви кара да жертвате най-дълбоките си ценности и най-важните си принципи. Ако се окаже, че в някаква област трябва да започнете отначало, знайте, че сте на прав път. Положете новите основи и бъдете спокойни, защото върху тези устои може да израсне нещо наистина красиво и жизнено. Изключително подходяща година за създаване на семейство или за изграждане за нов дом – с уговорката, че периодът от средата на май до средата на юли не е благоприятен за сключване на брак, за начало на съвместно съжителство, също и за големи покупки.

Кариера и финанси

През 2020 г. може да жънете плодовете от всичко онова, което сте засадили и отгледали през последните години. Ако обаче установите, че определен етап от професионалната ви реализация е приключил, знайте, че годината е много подходяща да направите завой, пренареждане на приоритетите си или да поставите съвсем ново начало в служебната сфера. За да се чувствате добре, старайте се да има баланс между работата и личния ви живот, между отговорностите на работното място и тези към любимите хора. Постигането на баланса може и да не е съвсем лесно, но с подкрепата на хора около вас, мисията е възможна, ако се стремите към това. Януари и февруари (докъм 18-и) са благоприятни месеци, особено ако имате намерение да извършите промени в работата, да стартирате нов проект, да поискате повишение на заплатата. Много ключов период за вас е времето от средата на май до края на юни, защото ще е свързан с взаимоотношенията ви, включително служебните. Преживяванията ви през този период може да ви подтикнат да обмислите важни въпроси, да си изясните положението и да вземете решения, които имат отношение към бъдещето ви. През септември и октомври избягвайте да правите големи промени – ако напуснете службата си преди или в началото на периода, има риск да останете дълго време без работа. Дори много да ви се иска да действате, изчакайте – направете следващите стъпки обмислено и със стратегия, а не под влияние на емоциите. В края на годината може да ви се отвори чудесна нова възможност, което ще спомогне да завършите 2020-а оптимистично.

Любов и взаимоотношения

През 2020 г. онези представители на знака, които сте сериозно обвързани, е възможно да бъдете изправени пред някои изпитания. От една страна, ще искате да прекарвате по-дълго време с любимия човек, но заради отговорности, задължения или амбиции това няма да се случва. Някои може да се почувствате раздвоени между партньора/партньорката и родителите си. Докато намерите златната среда ще мине време, а и ще са необходими усилия. Възможно е обаче, стига да го искате. Все пак няма как да угодите на всички – ще трябва да решите кое е по-важно за вас и да изберете него. Може да направите нещо съвместно с партньора/партньорката си през тази година – да имате дете, да си купите дом или да създадете бизнес. През май и юни бъдете внимателни, защото общуването с човека до вас няма да е лесно – възможно е да говорите на различни езици и всеки да остане затворен в собствените си представи за нещата. Не бързайте да си правите каквито и да било изводи – дайте време и на себе си, и на другия човек. Не преценявайте конфликтите през тази година като катастрофа, а гледайте на тях като на възможност да се опознаете по-добре, да промените нещо в себе си и да си пренаредите приоритетите. Най-голямата трудност ще изпитате, извършвайки тази вътрешна промяна. Сторите ли го, и обстоятелствата ще се променят.

Здраве

През 2020 г. обърнете по-голямо внимание на здравето си, особено ако отношенията ви в дадена сфера не се подреждат, както бихте искали. Ако търпите несправедливост или се чувствате недооценени, нищо чудно да трупате недоволство, което може да „избие” в тялото ви. Бъбреците са органите, които астрологията свързва тясно с хармонията в отношенията, така че те са уязвими. Най-добрата превенция ще е да наблюдавате емоционалното си състояние и да вземете мерки, ако дадена ситуация не ви устройва.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ

Везни – Рак

В първия контакти ще бъдете привлечени един от друг поради заложения на всеки от вас поотделно интелектуален потенциал. Двамата умеете правилно да използвате силата на словото за постигане на желания и амбиции не само в лично, но и в професионално отношение. Първоначално интересът ви ще е продиктуван от любопитството за методите, които използва човека срещу вас, за да ви плени, след което от само себе си връзката ви ще започне да се задълбочава и да се превръща и във физическо привличане. Необходимо е всеки от вас да намира достатъчно вътрешни сили, за да съхрани идентичността си, тъй като и двамата се отличавате със забележителни умствени способности. Наложително е да демонстрирате често вътрешните си нужди от внимание и нежност. Изтъквайте не само силните, но и слабите черти от характера си, така ще си осигурите подкрепата от страна на интимната половинка.

Везни – Близнаци

Идеална е точната дума, с която можем да характеризираме връзката между тези два представителя на въздушния елемент. Сходните ви интереси, гъвкавия и съобразителен ум, както и подхода, чрез който постигате успехите в живота си са само една малка част от пъстроцветната палитра , с която мога да определя този съюз. Щастието ви ще е споделено и пълно в момента, в който решите да вървите през трудности и радости ръка за ръка. Невъзможни неща за вас двамата няма да съществуват, тъй като взаимно ще се допълвате и стимулирате, не само да работите, но и да се развивате в градивна посока. Възможно е първоначално да имате известни колебания, както и разногласия по елементарни битови въпроси, но истината е, че след малките словесни схватки ще откриете всеки сам за себе си очарованието да сте до любимата си сродна половинка.

Везни – Стрелец

Общите цели, интереси и силното приятелство ще бъдат първите допирни точни към поставяне на едно трайно начало в любовта. Когато сте заедно ще стимулирате един към друг положителното и оптимистичното. Всеки от двамата ще дава най-доброто от себе си, за да съхраните близостта помежду си. Делниците ще превърнете в празници и така неусетно ще преминат годините ви в хармония и разбирателството. Единствено можете да срещате съществени затруднения относно практичните дела в ежедневието си, именно тук стрелеца трябва да вземе ръководещата роля, защото рискувате да си навлечете нежелани главоболия поради непроявена съобразителност към битовите въпроси. Въпреки това, смятам, че ще намерите решение на този проблем и ще останете да се радвате на взаимното си щастие.

Везни – Водолей

Страстта и духовната близост е изключително засилена във връзката между представителите на въздушния елемент. Колебанията и предпазливостта изчезват в момента, когато решите да действате заедно, независимо дали става въпрос за лични или професионални въпроси. В тази съвършена връзка ще има и бури,но те няма да са породени от различия в характерите ви, а по-скоро ще са причинени от водолея, който ще изпитва непрестанното усещане,че именно везната изготвя планове за съвместното им бъдеще без да се допитва до своята половинка. Настоятелността и търпението, качества с които се гордее везната ще сломят съпротивителните сили на водолея и именно тогава ще осъзнае, че негодуванието е било напразно.Необходимо е да не забравяте и двамата, че нуждата от лично пространство и собствени интереси действа също така обединяващо и сближаващо за вас. Не пренебрегвайте желанията на човека до себе си, когато иска да остане за известно време сам. Изчакайте да изчезнат тъмните облаци на небето и ще забележите, че слънцето отново се е настанило в ежедневието ви.

Везни – Риби

Привличането е мигновено и продиктувано от романтичната нагласа на тези два представителя от зодиака. Трудно може да бъде определена тази връзка, като обикновена и скучна, тя е белязана от динамиката на общите цели и инициативи особено в професионалната сфера. Крайният резултат е неясен, но за сметка на това наситен на доста предизвикателства и непредвидени обстоятелства. Всеки от двамата ще разчита на другия да поеме ръководещата роля и да прави първата стъпка за всеки проект. Щастието помежду ви може да бъде илюзорно, ако не гледате практично към делничните въпроси. Желаете ли да останете заедно е необходимо да определите точни правила на поведение, ангажираност и отговорности.Рибата не трябва да демонстрира слабост, тогава когато от нея се изисква твърдост, а везната е наложително да гледа сериозно към потребностите и изискванията на своята половинка от зодия риби. Наслаждавайте се на положителните мигове пълноценно, за да можете адекватно да отговорите на предизвикателствата и бурите, когато се настанят в дома ви. Вълшебната дума, която ще ви помогне да останете заедно за цял живот е търпение и доверие, въпреки всичко.

Везни – Лъв

Комбинацията е вълнуваща и с неочаквано развитие. Привличането помежду ви ще е подчинено на магнетизъм и обаяние. Невъзможните неща ги превръщате в реалност, но затова ще трябва първоначално да се преборите с известни междуличностни различия. Първата крачка ще трябва да бъде направена от мъдрата и интелигентна везна. Търпението е определящо за постигане на пълен успех. Ловко боравете с чувствата на своята половинка от огнен знак и ще получите търсеното без обичайните затруднения и категорични откази. Лъвът от своя страна трябва да преодолее гордостта и високомерието си. Щастието ще е близко след като направите максималните усилия, за да доставите щастие на интимната си половинка.Заслужават си опитите да достигнете до висините на пълно синхронизиране помежду ви. Не се отчайвайте от неуспехите, нека те бъдат вашия верен и правилен стимул. Не се страхувайте да демонстрирате явно страховете и чувствата си пред любимия до вас човек.

Везни – Скорпион

Първоначално можете да изпитате известно отблъскване един към друг, но истината е че и двамата можете да сте си полезни в духовно и интелектуално отношение. Енергичността на везната ще стимулира мудния в някои отношения скорпион, като се научи да приема по-спокойно повратностите на съдбата. Не е изключено скорпиона често да изпитва ревност спрямо своята половинка, тъй като свободолюбивия й нрав и многобройните контакти ще са причина за непрестанната и заетост. В случай, че не намерите компромисен вариант да съжителствате заедно, не е изключено раздялата да бъде факт въпреки взаимните ви симпатии.

Везни – Козирог

Чудесно допълващи се по характер и темперамент. Партньорството между козирога и везните е белязано от динамика и взаимност във всяка житейска сфера. Нуждата един от друг е както към въздуха и водата, тъй като когато сте заедно съумявате да се преборите с житейските несгоди. Най-вероятно везната ще внася веселие и разнообразие в скучното ежедневие на козирога и именно така тя ще приема трудностите с лекота. Благодарността на козирога ще се изразява чрез осигуряване на спокойствие и задоволен материален живот. Не е изключено от време на време да охлажда импулсивния нрав на везната, като я учи да има по-реалистичен поглед към заобикалящия ги свят. Здравата опора и взаимната полезност бележат тези прекрасни взаимоотношения.

Везни – Телец

Общата цел в професионално отношение, сходните интереси и разбирания, както и любимите хобита могат да стабилизират тази връзка с течение на времето. Трудностите и търканията ще бъдат повод на сблъсъци само в началото на изграждания съюз, след което е твърде вероятно да свикнете с различията на своята половинка. Нужно е спокойния и уравновесен телец да се научи от своята любима везна да се отпуска от време навреме стремейки се към доставяне на дребни лични наслади. Везната от своя страна ще може да усвои ценния за тях в живота урок да не се отказват при възникването на внезапни емоционални бури и сривове в настроението и за двама ви. Желанието да споделите радостите, болките и различията в темпераментите помежду си, както и ако положите максимум усилия съобразявайки се с копнежите на другия, то неминуемо вие двамата ще достигнете до висоти във всяко едно отношение.

Везни – Дева

При партньорството между представителите на въздушните везни и земната дева могат да възникнат чисто делнични затруднения. Първоначално тези пречки ще се изразяват като нежелание отстрана н а везните да се занимават с организация, както и с въпроси свързани с точността и всякакъв тип битови отговорности. Решаващата роля в тази връзка трябва да е изцяло в ръцете на девата,тъй като с повече постоянство и търпение от ваша страна ще съумеете да научите любимата си половинка на практично отношение към живота. Не забравяйте, че горепосоченото може да стане реалност,ако влагате много любов и всеотдайност. Забравете за раздразнението и гледайте по-ведро на грешките, които непрестанно допуска половинката ви от зодия везни. Опитайте се да превърнете в удоволствие контакта помежду си и не пренебрегвайте желанията на партньора до вас, тъй като това може да доведе до съществен разрив в отношенията ви.

Везни – Овен

В този случай, за да върви всичко добре ще е повече от наложително, везната да поеме инициативата изцяло в свои ръце. Ще ви се иска на моменти огнения овен да е малко по-съобразителен със засилената ви емоционалност и да контролира импулсивността си. Изключително важно е да зачитате различията в характерите си взаимно, за да можете с лекота да преминете през внезапно възникналите бури невредими и да съхраните връзката помежду си. Необходимо е везната да постига желанията си чрез дипломатичност, такт и търпение, а на овена от своя страна ще му се налага да не бъде толкова прям и откровен пред своята половинка, за да не я нарани. Забравете за съществуването на думата „невъзможно“, тъй като само така ще изживеете истински вълнуващи мигове заедно.

Везни – Везни

Доста трудно може да бъде определена връзката между тези два представителя на зодиака, тъй като еднаквите вкусове, интереси и сходната емоционалност може да се проявява при отделните двойки по коренно различен начин. Социалната среда тук е от голямо значение, тъй като общите черти могат да се изчерпат твърде бързо в едни по-сериозни взаимоотношения. От една страна е наложително да се научите да се справяте с делничните трудности, а от друга да проявявате постоянство, за да изградите свой дом с общи професионални цели. Това със сигурност ще стабилизира интимната ви връзка. Необходимо е да не се отказвате и да проявявате толерантно отношение и разбиране към партньора до себе си. Бавните стъпки могат да извършат чудеса, не го забравяйте в кризисните моменти. Не се поддавайте на желанието си да преследвате удоволствия поотделно, тъй като това може да окаже негативен ефект върху съюза ви. Забавлявайте се заедно, като изграждате стабилни приятелства и контакти. Ключът към успешното съществуване се крие в думата „заедно“ – не го забравяйте!

edna.bg